Werk in uitvoering update

(08 april 2021)

Op meerdere plaatsen zijn we druk bezig met de aanleg van HOVASZ. Wat voor werkzaamheden worden er precies uitgevoerd en hoe is de aangepaste planning?

overzichtskaart werkzaamheden HOVASZ april 2021

Fokkerweg (2):

Eind februari 2021 hebben we van de kruising Fokkerweg / Pudongweg / Kruisweg een tijdelijk een rotonde gemaakt. We richten de weg daar opnieuw in, verwijderen het asfalt en plaatsen nieuwe verkeerslichten. Daarnaast komt er een nieuw fietspad en een grote bushalte op de hoek rechts bij de Fokkerweg / Kruisweg. De tijdelijke rotonde ligt er tot eind mei. Daarna wordt de tijdelijke rotonde weer ingericht als kruising.   

Ophelialaan (7):

Bij de Ophelialaan - Burgemeester Kasteleinweg wordt de tijdelijke rotonde vervangen door de definitieve rotonde. De rotonde is vanaf 10 maart afgesloten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen tijdens de gehele bouwperiode wel oversteken. Het gedeelte van de Burgemeester Kasteleinweg tussen de Ophelialaan en de J. C. Mensinglaan blijft gesloten tot de rotonde bij de Ophelialaan begin mei klaar is. De winkels in de Ophelialaan zijn te bereiken via de J.C, Mensinglaan, die tijdelijk is ingericht voor tweerichtingsverkeer.

Dorpsstraat en Aalsmeerderbrug (3 en 4):

Ter hoogte van de Dorpsstraat en de Aalsmeerderdijk leggen we rotondes aan. Tijdens de werkzaamheden blijft in beide richtingen 1 rijstrook beschikbaar voor het autoverkeer. De Dorpsstraat is op dit moment aan 2 kanten afgesloten. Na april kan het verkeer weer gebruikmaken van de Dorpsstraat richting het centrum. De werkzaamheden hier duren naar verwachting tot en met mei 2021.

Werkzaamheden van Cleeffkade (5):

Zodra de rotondes Dorpstraat/ Aalsmeerderdijk open zijn, starten we met de rotonde Van Cleeffkade. In de eerste periode is de Van Cleeffkade afgesloten en rijdt het verkeer richting het centrum om via de Burgemeester Kasteleinweg en de Ophelialaan. Vanaf eind mei start de aanleg van de rotonde en rijdt het verkeer de Van Cleeffkade op via een tijdelijke bypass. De werkzaamheden duren naar verwachting tot half september 2021. 

Uitgelicht