Terugblik en planning HOV Noordwijk-Schiphol

(21 juli 2020)

Het nieuwe coalitieakkoord van Noord-Holland veroorzaakte onduidelijkheid over de bereikbaarheidsafspraken in de regio (Duinpolderweg) en leidde tot een vertraging.

Tijdens het bestuurlijk overleg op 22 juni is afgesproken het proces ter voorbereiding van de brug en tracé absoluut samen voort te zetten. De provincie Zuid-Holland is bestuurlijk trekker en werkt samen met de provincie Noord-Holland, de gemeenten Noordwijk, Lisse, Teylingen, Haarlemmermeer, het gemeentelijke samenwerkingsverband Holland-Rijnland en de Vervoerregio Amsterdam. Lees het nieuwsbericht en bekijk de website van de provincie Zuid-Holland hierover.

actuele planning

Hierdoor is ook de globale planning van het project aangepast. Kort gezegd schuift alles ongeveer één jaar op. De planning is globaal: in 2020 staat de planuitwerking en contact met de omgeving centraal. In 2021-2022 vinden de voorbereidingen van de realisatie plaats waarna in 2023 de realisatie van start kan gaat. Onder voorbehoud van de formele besluitvorming. Voor een download van de planning klik hier.
 

Uitgelicht