Flink wat werk bij Wandelpad en Wilhelminastraat

(26 november 2021)

Er wordt flink wat werk verzet bij het Wandelpad en de Wilhelminastraat.

De onderlaag voor de busbaan tussen de Oosterengweg en het Wandelpad ligt klaar en de ondergrondse kabels en leidingen zijn verlegd. Ook zijn de nieuwe parkeerplaatsen klaar. Deze zijn bedoeld ter compensatie van de parkeerplaatsen op de Wilhelminastraat, waar de bus straks rijdt. 

Op dit moment wordt op het Wandelpad gewerkt aan een nieuw voetpad. De mooie Moeraseiken maakten eerder deze maand plaats voor dit pad. Deze bomen zijn verplaatst en hebben een tweede leven gekregen bij de Zuwe, langs de N201. Op het Wandelpad komen nieuwe Moeraseiken terug.

Vanaf eind november is de Wilhelminastraat, tussen de Prins Bernhardstraat en het busstation afgesloten voor fiets- en autoverkeer. Dit is nodig omdat er wordt gewerkt aan het ondergelegen dek van de parkeerkelder. Dit werk zorgt voor een hoge geluidsbelasting. De Wilhelminastraat blijft - nu en in de toekomst - alleen toegankelijk voor voetgangers. De parkeergarage onder de Wilhelminastraat blijft open en goed bereikbaar. Vanwege de veiligheid zetten we tijdens de werkzaamheden wel een aantal parkeerplaatsen in de garage af. 

Wilhelminastraat

Uitgelicht