Even voorstellen: weginspecteurs Adrie en Fabian

(25 mei 2020)

In de nieuwe rubriek ‘Even voorstellen’ vertellen mensen vanuit verschillende functies over hun werk bij de provincie in de regio Gooi- en Vechtstreek. Dit keer hebben we de weginspecteurs Adrie Klein van de provincie en Fabian Fleuren bij de gebiedsaannemer Volker Infra gevraagd wat te vertellen over hun werk.

Hoe lang werken jullie voor de provincie in dit gebied?


Adrie: “Ik werk op 1 augustus 2020 23 jaar bij provincie Noord-Holland en al meer dan 10 jaar vast in dit gebied.” Fabian: “En ik werk twee jaar vanuit het gebiedscontract Volker Infra in deze regio.”

Hoe ziet jullie werkdag eruit?


Adrie: “Voor de corona was ik om zes uur op het steunpunt Uitermeer. Dan zet ik een pot koffie, want dan drinken we met de jongens van de aannemer gezamenlijk een bakje. We bespreken met elkaar wat die dag aan werkzaamheden gaat plaatsvinden. Na de koffie ga ik mijn administratie doen en dan rond half tien, na de spits, ga ik ‘t Gooi in om de verkeersmaatregelen te controleren van de aannemers die in ‘t Gooi aan het werk zijn. Ook assisteren wij de hulpdiensten bij eventuele ongevallen of beveiligen wij voertuigen als deze met pech langs de provinciale weg staan. Sinds de corona-uitbraak werken we vanuit huis, maar ik heb wel contact met Fabian”. Als Adrie nog geen koffie heeft gezet, dan is het wel Fabian die voor een vers gezette kan zorgt. Naast Adrie en Fabian werken meer mensen op het steunpunt, zoals servicemedewerkers en schouwers. Er worden op het steunpunt voorbereidingen getroffen voordat buiten daadwerkelijk werkzaamheden van de aannemer kunnen beginnen. Fabian: “Ook ik ga na het wegwerken van zoveel mogelijk administratie, verwerken van werkorders en maken van planningen mijn eerste ronde doen en dat herhaalt zich in de middag”.

Hoe ziet jullie samenwerking eruit en wat is het verschil of juist een overeenkomst in jullie werk?


Fabian: “Onze samenwerking zie ik als uiterst plezierig, professioneel en efficiënt. WIS (red. weginspecteur) Adri Klein heeft een enorme gebiedskennis gekregen door de jaren heen dat heel waardevolle informatie geeft om snel te kunnen schakelen. Ik denk ook echt dat we een overeenkomst hebben in onze werkzaamheden, omdat het doel hetzelfde is namelijk op een veilige manier het areaal op orde houden.” Adrie: “De samenwerking met Fabian is zeer goed. Het verschil is dat ik in het verleden toezicht hield op de werkzaamheden en de aannemer aanstuurde. Dat is tegenwoordig niet meer het geval. Mijn kennis van dit gebied wordt wel gewaardeerd en rijden we ook samen twee keer per dag rond in het gebied en bespreken we bepaalde werkzaamheden en welke verkeersmaatregelen ter plaatse zouden moeten gebruiken. Zo controleer ik bijvoorbeeld bij de werkzaamheden van de reconstructie van de N524 en de N236 ‘s avonds de omleidingsroute of die geplaatst is zoals op tekening is aangegeven.”

Wat is jullie meerwaarde?
 

Adrie: “De meerwaarde vind ik vooral mijn kennis van dit gebied en dit kunnen delen met Fabian en dit versterkt de samenwerking. Zo blijven we allen op de hoogte en dat werkt perfect”. Fabian voegt hieraan toe: “Onze meerwaarde is kennis en kunde met elkaar te koppelen. Daardoor heb je korte lijnen en kun je snel aansturen en schakelen”.

Wat vinden jullie het leukst aan het werk?


Fabian: “Werken met een ploeg mensen die gedreven is, kennis van zaken hebben, professionaliteit uitstralen en kwaliteit leveren doordat ze met passie hun werk uitvoeren”. Adrie: “Het leukste vind ik de omgang met de mensen op de werkvloer en het samenwerken en de interesse hebben in de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Dat heb ik altijd gewaardeerd. Ik vind elke dag weer fijn als ik de mensen weer binnen zie komen en ik ga daarom ook met plezier naar m’n werk.”

Hoe gaat het met je werk in de corona-crisis?


Adrie: “In deze corona-tijd zijn de werkzaamheden wel veranderd, omdat we vanuit huis werken. Ik doe wel elke morgen m’n rondje door het gebied en heb dan ook contact met Fabian over de werkzaamheden die plaatsvinden. Sinds maandag ben ik weer gestart vanuit het steunpunt Uitermeer, maar koffie kan er voorlopig niet meer gedronken worden vanwege de corona. Ik hoop dat de situatie weer gauw gaat veranderen en we weer een beetje het normale leven krijgen en we ‘s morgens weer bij elkaar kunnen komen om koffie te drinken.” Fabian: “De corona-crisis heeft natuurlijk ook bij ons ervoor gezorgd dat wij aanpassingen hebben moeten doen met werkploegen, pauzes en het duidelijk maken van het 1,5 meter-beleid. Tijdens de corona-crisis is het wel rustiger op de weg, waardoor werkzaamheden sneller afgerond kunnen worden en de doorstroming van het verkeer geen hinder ondervind.”

Even voorstellen: Adrie en Fabian


 

Uitgelicht