Mijlpalen: Kom, kijk en vier de nieuwe N307 en N194!

Wat heeft u altijd al willen doen op een weg, in een tunnel of op een rotonde waar nog geen verkeer rijdt? Dit vroegen wij begin dit jaar aan omwonenden van het project N23 Westfrisiaweg. We kregen maar liefst 37 enthousiaste ideeën binnen. Met een jury van omwonenden hebben we de ideeën beoordeeld en een top 10 samengesteld. Samen met de indieners van deze ideeën organiseren we 3 verschillende evenementen op de nieuwe N194 en N307, zoals de wegen straks gaan heten. Op zaterdag 10 november vieren we het oostelijk deel, eind 2018 vieren we het eindevent en op 7 juli vierden we het westelijke deel.  

10 november 2018 – Sportief beleven van de nieuwe N307!

De gemeente Drechterland is zaterdag 10 november 2018 toneel voor een sportief evenement. Op de nieuwe N307, tussen bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk en de Voetakkers in Lutjebroek. Lokale hardloopclubs organiseren een lange en een kortere run over de nieuwe weg. Wielrenners een ploegentijdrit en in de onderdoorgang bij de Streekweg komt een gezellige markt én een tunnelgalmconcert. Daarnaast is er eten en drinken en zijn er wat leuke activiteiten voor de kinderen rondom de markt. 

Meedoen?

De inschrijving voor zowel het hardlopen als het wielrennen gaat binnenkort open! Dus houd onze website en facebookpagina in de gaten. Heeft u leuke (lokale) producten die u graag op de markt wilt verkopen? Dan kunt u zich melden bij de organisatie van de markt.

Eind 2018 – Kom, kijk en vier de nieuwe N307 en N194! (Eindevenement)

Als de werkzaamheden eind van het jaar klaar zijn, vieren we met een officiële openingshandeling dat de N194 en de N307 gereed zijn. Dit programma wordt nog verder uitgewerkt, ook met input van ideeën uit de omgeving.

Zaterdag 7 juli 2018 – Kom, kijk en vier de nieuwe N194!

Het eerste evenement was op zaterdag 7 juli 2018. Op de nieuwe N194 tussen de rotonde Krusemanlaan en de Middenweg in Heerhugowaard, kon jong en oud zich hier tussen 11.00 en 23.00 uur vermaken. De kinderen leefden zich heerlijk uit op de skelterbaan, konden zelf een graafmachine bedienen, lekker springen op het springkussen, geschminkt worden of één van de (oud-Hollandse) spellen spelen. Daarnaast waren er diverse informatiekramen, een photobooth waar een ‘opwegnaar’ foto gemaakt kon worden en er was lekker eten en drinken. In de avond danste de jeugd lekker tijdens het (alcoholvrije) tunnelfeestje voor scholieren. Kijk hier voor een korte terugblik.