Terugblik: mijlpalen vieren N307 en N194!

Wat heeft u altijd al willen doen op een weg, in een tunnel of op een rotonde waar nog geen verkeer rijdt? Dit vroeg de provincie begin dit jaar aan omwonenden van het project N23 Westfrisiaweg. Er kwamen maar liefst 37 enthousiaste ideeën binnen. Met een jury van omwonenden zijn de ideeën beoordeeld en werd een top 10 samengesteld.

Samen met de indieners van deze ideeën werden 3 verschillende evenementen op de nieuwe N194 en N307 georganiseerd, zoals de wegen nu heten. Op zaterdag 7 juli werd het westelijk deel gevierd (N194), op zaterdag 3 november nog een stukje van het westelijk deel en op zaterdag 10 november het oostelijk deel (N307). 

Terugblik: 10 november 2018 – Sportief beleven van de nieuwe N307!

Sportief beleven van de nieuwe N307
Bekijk de video voor het verslag

De gemeente Drechterland was zaterdag 10 november 2018 toneel voor een groot evenement. Op de nieuwe N307, tussen bedrijventerrein WFO in Zwaagdijk en de Voetakkers in Lutjebroek, namen zo’n 12.500 bezoekers en sporters een kijkje op de nieuwe provinciale weg. Lokale hardloopclubs organiseerden een lange en een kortere run over de nieuwe weg met bijna duizend deelnemers. Wielrenners organiseerden een ploegentijdrit, 65 ploegen vlogen over het nieuwe asfalt. In en rond de onderdoorgang bij de Streekweg was een gezellige markt met voor ieder wat wils. Van brocante en kleding tot streekproducten en woonaccessoires. Het regionale koor Pop4You testte de akoestiek van de tunnel met een tunnelgalmconcert. Daarnaast waren er foodtrucks met eten en drinken. De kinderen vermaakten zich met leuke activiteiten rondom de markt. 

Tijdregistratie hardloopruns - zaterdag 10 november

Voor de tijdregistratie van de hardloopruns kijk op de pagina over hardlopen

Terugblik: zaterdag 3 november 2018 – Fietstunneltocht Koggenland

De provincie Noord-Holland organiseerde samen met de gemeente Koggenland op zaterdag 3 november de recreatieve Fietstunneltocht Koggenland door de 6 nieuwe fietstunnels langs de vernieuwde provinciale weg N194. Er fietsten zo'n 200 mensen mee.

Fietstunnel Koggenland
Bekijk het fotoverslag

Terugblik: zaterdag 7 juli 2018 – Kom, kijk en vier de nieuwe N194!

Het eerste evenement was op zaterdag 7 juli 2018. Op de nieuwe N194 tussen de rotonde Krusemanlaan en de Middenweg in Heerhugowaard, kon jong en oud zich hier tussen 11.00 en 23.00 uur vermaken.

Kom, kijk en vier de nieuwe N194!

De kinderen leefden zich heerlijk uit op de skelterbaan, konden zelf een graafmachine bedienen, lekker springen op het springkussen, geschminkt worden of 1 van de (oud-Hollandse) spellen spelen. Daarnaast waren er diverse informatiekramen, een photobooth waar een ‘opwegnaar’ foto gemaakt kon worden en er was lekker eten en drinken. In de avond danste de jeugd lekker tijdens het (alcoholvrije) tunnelfeestje voor scholieren. Bekijk de video voor een korte terugblik.