Mijlpalen: Kom, kijk en vier de nieuwe N307 en N194!

Wat heeft u altijd al willen doen op een weg, in een tunnel of op een rotonde waar nog geen verkeer rijdt? Dit vroegen wij begin dit jaar aan omwonenden van het project N23 Westfrisiaweg. We kregen maar liefst 37 enthousiaste ideeën binnen. Met een jury van omwonenden hebben we de ideeën beoordeeld en een top 10 samengesteld. Samen met de indieners van deze ideeën organiseren we 3 verschillende evenementen op de nieuwe N194 en N307, zoals de wegen straks gaan heten. Op zaterdag 7 juli vierden we het westelijke deel, op zaterdag 10 november vieren we het oostelijke deel en eind november het eindevenement in het midden. Komt u ook?

Zaterdag 7 juli 2018 – Kom, kijk en vier de nieuwe N194!
Het eerste evenement was op zaterdag 7 juli 2018 op de nieuwe weg tussen de rotonde Krusemanlaan en de Middenweg in Heerhugowaard, de nieuwe N194. Jong en oud kon zich hier tussen 11.00 en 23.00 uur vermaken. De kinderen leefden zich heerlijk uit op de skelterbaan, konden zelf een graafmachine bedienen, lekker springen op het springkussen, geschminkt worden of één van de (oud-Hollandse) spellen spelen. Daarnaast waren er diverse informatiekramen, een photobooth waar een ‘opwegnaar’ foto gemaakt kon worden en er was lekker eten en drinken. In de avond danste de jeugd lekker tijdens het (alcoholvrije) tunnelfeestje voor scholieren (middelbare school) met DJ Stuck in the Cage, DJ Max Brunott en de winnaar van de DJ Contest.

Bekijk de flyer van de opening

Najaar 2018 – Sportief beleven van de nieuwe N307!
In het najaar van 2018 is de gemeente Drechterland toneel voor de tweede mijlpaal: een sportief evenement op de nieuwe N307, tussen bedrijventerrein WFO en de Voetakkers. Met ook vermaak voor jong en oud. Op dit moment wordt het programma samen met omwonenden verder uitgewerkt.

Eind 2018 – Kom, kijk en vier de nieuwe N307 en N194! (Eindevenement)
Als de werkzaamheden eind van het jaar klaar zijn, vieren we met een officiële openingshandeling dat de N194 en de N307 gereed zijn. Dit programma wordt nog verder uitgewerkt, ook met input van ideeën uit de omgeving.