Kennismaken met Boskalis: projectmanager Mark van der Star

(04 maart 2021)

Het bouwteam met de provincie, PWN en Boskalis is van start gegaan. Tijd om eens kennis te maken met de projectmanager van Boskalis, Mark van der Star.

Hallo Mark, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik ben projectmanager en werk alweer 15 jaar bij Boskalis Nederland. Alhoewel ik niet uit de buurt kom (ik woon in Rijnsburg bij Leiden) ben ik goed bekend in Noord-Holland en zeker ook in West-Friesland. Ik heb al aan vier projecten van de provincie Noord-Holland gewerkt; de Randweg Beverwijk, turborotonde N241/N242 bij Verlaat, N201-Aansluitingen A4, Herinrichting N241a tussen Schagen en Verlaat en nu dus de herinrichting van de A.C. de Graafweg vanaf Verlaat tot de A7. Ook hebben we een paar collega’s in het team die uit de buurt komen zoals Opmeer, Broek op Langedijk, Breezand, Zwaag en Hoorn. 
In mijn vrije tijd houd ik van een lekker stuk fietsen. Toen wij op de N241a zaten, fietsten een collega en ik regelmatig na het werk naar zijn huis in Haarlem. Dit willen we straks, als we op onze projectlocatie in Zwaag zitten, weer gaan doen. 

Mark van der Star

Sinds wanneer ben je betrokken bij dit project?

Vorig jaar februari konden wij als geïnteresseerde aannemer ons inschrijven voor het project. Vanaf maart tot december, toen we de aanbesteding wonnen, was ik fulltime bezig met de aanbesteding. Nu geef ik samen met de projectmanagers van de provincie en PWN leiding aan het bouwteam”.

En, wat vind je van het project?

Op dit moment zit het project in een fase waarin de ontwerpen en werkplannen nog uitgewerkt moeten worden. De aanwezigheid van de drinkwatertransportleiding, een spaghetti aan overige kabels en leidingen en weinig mogelijkheden om verkeer om te leiden maken van dit project een mooie technische, faseringspuzzel. Het spreekt me aan dat we dit in gezamenlijkheid aanpakken en dat we gebruikmaken van elkaars kwaliteiten.

Je hebt in keer veel nieuwe collega’s erbij gekregen. Hoe is dat?

Ondanks dat wij later zijn aangehaakt, zijn mijn Boskalis-collega’s en ik meteen opgenomen in het team. Ik merk zoveel energie en ambitie bij de mensen van de provincie, PWN en Boskalis om er een mooi project van te maken zodat bewoners en weggebruikers een veilige weg en gegarandeerd drinkwater krijgen. 
 

Uitgelicht