Kennismaken met Jorn Verwoerd, omgevingsmanager Boskalis

(20 oktober 2021)

Jorn Verwoerd is, namens Boskalis Nederland, de omgevingsmanager voor het project en eindverantwoordelijk voor de coördinatie van onder andere vergunningen, flora & fauna, archeologie en kabels en leidingen. Ook afstemming met en informatieverstrekking naar bewoners en bedrijven in de omgeving zijn onderdeel van zijn werkpakket.

Jorn werkt al 15 jaar in de infrastructuur en is bekend met de provincie Noord-Holland. Eerder werkte hij als omgevingsmanager in de regio Zaanstreek-Waterland. Sinds maart dit jaar is West-Friesland zijn nieuwe werkterrein. 

Hallo Jorn, kun je iets over jezelf vertellen?

Ik woon samen met mijn vrouw en 4 dochters in het bosrijke Austerlitz in de provincie Utrecht. In mijn vrije tijd, voor zover die aanwezig is met 4 jonge dochters (!), ga ik graag met de mountainbike fietsen door de bossen bij mij in de buurt en zeilen op onder andere de Loosdrechtse Plassen. Verder vind ik ontspanning in leuke activiteiten ondernemen met vrienden zoals wintersport, Formule 1-wedstrijden kijken, avondje uit, bbq en dergelijke.

Waarom ben je bij dit project gaan werken?

Het feit dat dit project als bouwteam is ingericht, waarbij we samen met de provincie, PWN en Boskalis in één team zitten, was voor mij de reden om hier een bijdrage in te leveren. We maken gebruik van de kennis en kunde van de mensen bij de 3 organisaties. En, samen stellen we de planning, een uitvoeringsontwerp, raming en beheersing van risico’s op. De eerste ervaringen zijn positief: er is een teamgevoel en we doen het ook echt samen.

Wat is jouw rol in het project?

Een van mijn werkzaamheden is communicatie naar de omgeving. Door de samenwerking en afstemming binnen het bouwteam kan ik belanghebbenden zoals bewoners, bedrijven, nood- en hulpdiensten en gemeenten goed informeren. Maar we stemmen ook de uitvoering en planning van werkzaamheden af met bijvoorbeeld tuincentrum De Boet zodat zij bereikbaar zijn in de periode voor kerst met de vele bezoekers voor de kerstshow. Door goede informatie en afstemming streven wij naar een tevreden omgeving die weet wat er op ze afkomt en die mij weten te vinden in het geval dat dat nodig is. Daarnaast coördineer ik de werkzaamheden op het gebied van vergunningen, flora & fauna, archeologie, kabels en leidingen en ook de communicatie over de werkzaamheden naar de weggebruikers.

Jorn Verwoerd, omgevingsmanager Boskalis

Uitgelicht