Werkzaamheden in beeld

(07 februari 2019)

Er wordt hard aan de Leeghwaterbrug gewerkt. Dat is niet altijd even zichtbaar. Veel van de werkzaamheden vinden namelijk onder de brug en bij de werkplaats van de aannemer in Overijssel plaats. Wat er is gebeurd en wat nog staat te gebeuren?

Werkzaamheden

De aannemer is in oktober 2018 gestart met het boren van de 71 schroefpalen voor de fundering. Vervolgens is de keldervloer gestort. Hiervoor is maar liefst 55 ton aan wapeningsstaal aangebracht en 230 m3 aan beton gestort. Inmiddels is de aannemer bezig met de opbouw van de kelder. Aankomende periode wordt de wapening van de kelderwanden geplaatst. Daarnaast wordt hard gewerkt met de opbouw van het landhoofd (dit is het betonnen deel dat de overgang verzorgt van de weg en brug) en de opbouw van de pijler (het kolom dat als tussen steunpunt fungeert).

Werkzaamheden externe locatie

Niet alleen onder brug, maar ook bij de werkplaats van de aannemer in Overijssel is er na de herstart direct begonnen met de werkzaamheden aan het beweegbare deel van het brugdek (val).
Vanwege het productieproces en de grote gewichten en machines waarmee gewerkt wordt, moet dit op een externe locatie worden uitgevoerd. Daarnaast is de aannemer op deze manier niet afhankelijk van de weeromstandigheden. Inmiddels zijn aan het brugdek alle laswerkzaamheden verricht, hijsogen aangebracht en worden er boringen voor de hoofddraaipunten gekotterd. Begin februari wordt het brugdek getransporteerd naar een andere locatie. Op deze locatie wordt het brugdek geconserveerd en wordt het leuningwerk en de verlichting aangebracht.

tussenpijler

 

Uitgelicht