Informatiebijeenkomst 18 juni 2019

(15 juli 2019)

Terugblik op de informatiebijeenkomst van 18 juni 2019

Informatieavond over verkeersplan druk bezocht


Het was voor de provincie afgelopen 18 juni een geslaagde informatieavond waarbij we zo’n 90 bewoners mochten verwelkomen. Tijdens de bijeenkomst werd een presentatie gegeven over de stand van zaken van het project en is uitgelegd hoe het verkeersplan eruit komt te zien op het moment dat een aannemer aan het werk gaat.

De afgelopen periode is door het projectteam hard gewerkt aan de voorbereidingen van de herinrichting van de N243. Om u zoveel mogelijk persoonlijk een update te geven, was het provinciesteunpunt De Omval de aangewezen plek om bij elkaar te komen en u bij te praten. Ondanks of misschien wel tenzij het prachtige weer die dag was er toch voor een ruime opkomst en werd aandachtig geluisterd naar wat omgevingsmanager Stef Bakker van provincie Noord-Holland en projectleider Anton van Meulen van Arcadis te vertellen hadden.

Naast de uitleg over het ontwerp blikt Stef Bakker terug op de gesprekken die hij heeft gevoerd met bewoners over de gevolgen die de inrichting van de weg heeft voor bijvoorbeeld hun uitrit. Arcadis nam daarna het woord om uitleg te geven over verkeersplan dat ze hebben opgesteld. Welke consequenties brengen de herinrichting met zich mee? Volgens dit plan duurt het zo’n 1,5 tot 2 jaar om de N243 helemaal te vernieuwen en opnieuw in te richten. De weg gaat niet in z’n geheel dicht, maar wordt verbeeld in drie wegvakken die na elkaar dicht gaan met de bijbehorende omleidingen. De bewoners en bedrijven in dat wegvak blijven altijd bereikbaar. Het verkeersplan kan nog door de toekomstige aannemer worden geoptimaliseerd. Wellicht kan het dus efficiënter en sneller. De uitvoering laat nog wel even op zicht wachten. Doordat er beroep bij de Raad van State is aangetekend loopt het project een nog onbekende vertraging op. En een aannemer selecteren is ook nog een traject dat de nodige tijd vraagt. Naar verwachting wordt op z’n vroegst pas eind 2020 voor het eerst echt grootschalig gewerkt aan de weg.

Na de presentaties was tijd voor individuele gesprekken. Het projectteam heeft alle vragen en reacties over onder andere de voorgenomen plannen meegenomen en is daarmee gelijk aan het werk gegaan. Was u niet bij de informatiebijeenkomst aanwezig of heeft u alsnog een vraag? Kijk dan eens op www.info243.nl voor de presentatie, het getoonde filmpje en de verkeersplannen. U kunt ook altijd mailen naar info243@noord-holland.nl of bel met het gratis telefoonnummer van de provincie 0800- 020 06 00.
 

Uitgelicht