Stand van zaken project

(09 juli 2021)

De afgelopen 2 maanden werkte de provincie verder achter de schermen aan het kiezen van een aannemer voor de herinrichting. Enkele kabels en leidingen werden verplaatst. En de heer Messchaert schreef conceptteksten voor de brugleuningen. 

De provincie sprak met verschillende aannemers voor de werkzaamheden aan de N243. De provincie zoekt een aannemer die de werkzaamheden voor een goede prijs kan uitvoeren, rekening houdt met het beperken van de verkeershinder en met de omgeving. Daarnaast kijkt de provincie naar hoe de aannemers met duurzaamheid omgaan. Het gebruik van duurzame materialen en het opnieuw gebruiken van materialen vindt de provincie bijvoorbeeld belangrijk. Lees hierover meer in het nieuwsbericht Beoordelen voor het milieu. Binnenkort wordt de aannemer bekend gemaakt. De provincie informeert dan bewoners en ondernemers in de omgeving.    

Kabels en leidingen verplaatsen

Lees meer in het nieuwsbericht Kabels en leidingen onder de N243 verplaatsen

Ontwerp brugleuningen

In de vorige nieuwsbrief kon u lezen over de vervanging van huidige brugleuningen door leuningen met teksten als eerbetoon aan de Beemster en Schermer. De provincie besprak de conceptteksten van de heer Messchaert met de gemeenten Alkmaar, Beemster en Koggenland. Aankomend najaar maakt de gekozen aannemer een proefstuk van een deel van een brugleuning. Lees meer over de brugleuningen in het nieuwsbericht Speciale brugleuningen in de nieuwsbrief van 20 april 2021. 

Willem op een brug.

De heer Messchaert onderzoekt tijdens bezoeken aan de bruggen eind maart 2021 de leesrichtingen.

Tot ziens na de zomer

Het projectteam van de N243 wenst u een fijne zomer!

Uitgelicht