Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden legt de provincie 2 tijdelijke beweegbare bruggen aan bij de Beatrixbrug en de Kogerpolderbrug. Hierdoor blijft de polder goed bereikbaar voor het wegverkeer en de scheepvaart.

Scheepvaart

Tijdens het in- en uithijsen van het beweegbare brugdek van de Beatrixbrug is het scheepvaartverkeer 1 tot 2 dagen gestremd. Het eerste stremmingsweekend is 25-26 augustus. Daarna volgen er nog 3 weekenden rond september 2018 en maart 2019. 

BEatrixbrug
 


 

Koger

Nachtwerkzaamheden en afsluiting

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september 2018 wordt de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk aangetakt op de N246. Donderdagavond 6 september om 20.00 uur gaat het autoverkeer op de N246 om-en-om over de rijbaan met tijdelijke verkeerslichten. Er is dan 1 rijbaan gesloten. Vanaf vrijdagochtend 7 september 5.00 uur is de nieuwe aansluiting open voor verkeer. Vrijdagavond 7 september om 20.00 uur gaat de N246 dicht. De afsluiting loopt van de kruising N246-Noorddijk tot de afslag naar de Markervaart. Het verkeer kan via de A7 of de A9 richting Zaanstad of Alkmaar. Het verkeer uit de Starnmeer rijdt via de Middelweg naar de N246. Om ongeveer 5.00 uur is de afsluiting voorbij. 

nachtwerk

Omleidingen fietsers

In de nacht van 7 op 8 september wijzigt er niets voor de fietsers van en naar de Starnmeerdijk. Vanaf zaterdag 8 september 5.00 uur is het fietspad aan de oostzijde van de Beatrixbrug (kant Starnmeerdijk) definitief afgesloten. Vanaf dat moment gaan fietsers vanaf de Starnmeerdijk via de nieuwe aansluiting Starnmeerdijk-N246 met een verkeerslicht naar het fietspad langs de N246 richting Alkmaar of Zaandam en naar Westknollendam (via het bestaande fietstunneltje).

Uitgelicht