N244 (Zuiddijk en Westdijk) in Alkmaar tijdens herfstvakantie afgesloten

(15 oktober 2019)

De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de provinciale weg N244 in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur.

Het wegdeel tussen de kruising met de N242-N243 (nabij de Leeghwaterbrug) in Alkmaar en de aansluiting met de N246- Kogerpolderbrug bij het Alkmaardermeer is in beide richtingen afgesloten voor het autoverkeer. De fietspaden blijven wel in gebruik. Ondanks de verschillende maatregelen die de provincie treft om de overlast te beperken, kan de gemiddelde reistijd oplopen tot een half uur. Daarom adviseert de provincie de spits zoveel mogelijk te mijden.

Groot onderhoud

Het asfalt van de N244 is toe aan groot onderhoud. Uitstel van het onderhoud zou kunnen leiden dat door slecht weer, zoals strenge vorst, spoedreparaties moeten plaatsvinden. Dat zou op onverwachte momenten voor files en omleidingen zorgen. Daarnaast is het tijdig vervangen van het asfalt belangrijk voor de veiligheid van de weggebruiker.

Beperken overlast

De provincie heeft ervoor gekozen de werkzaamheden in de herfstvakantie uit te voeren, aangezien er tijdens de herfstvakantie in de regel minder verkeer is. Daarnaast werkt de aannemer dag en nacht door om de overlast zoveel mogelijk te beperken. Om het verkeer tijdens de werkzaamheden goed te laten doorstromen,  staan er borden met de omleidingsroutes langs de weg. De werkzaamheden zijn ook opgenomen in de meest gebruikte navigatie-apps. Langs de routes staan op verschillende locaties bergingsbedrijven die de weg snel vrij kunnen maken na een eventueel  ongeval. Ook worden de bedientijden van de Leeghwaterbrug tijdens de spits beperkt en worden de regelingen voor verkeerslichten op de omleidingsroutes aangepast.

Openbaar vervoer

Vanwege de afsluiting van de N244 rijdt buslijn 123 van 21 tot en met 25 oktober alleen als pendelbus tussen De Rijp en Schermerhorn. Tussen Alkmaar en Schermerhorn kan gebruik gemaakt worden van buslijn 129. De pendelbus rijdt ieder uur, maar op andere tijden dan de normale tijden van  buslijn 123. Hierdoor is er een goede aansluiting met lijn 129.

Pontje Akersloot gesloten

Tijdens de afsluiting is de aanmeerlocatie van pontje Akersloot onbereikbaar voor voertuigen en fietsers. Dit betekent dat het pontje van 18 tot en met 28 oktober niet vaart. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de tijdelijke pont ter hoogte van de Leeghwaterbrug.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis), of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op infoN246.nl of via Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.

Omleidingskaartje N244

Uitgelicht