Scheepvaartstremming Beatrixbrug 25 en 26 augustus

(24 juli 2018)

In juni zijn we gestart met de werkzaamheden bij de Beatrixbrug. Naast de huidige Beatrixbrug bouwt Dura Vermeer een tijdelijke brug waar het verkeer vanaf 8 september overheen rijdt. Het beweegbare brugdek van deze tijdelijke brug wordt in augustus gemonteerd. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk te laten verlopen, is de vaarweg gestremd in het weekend van 25 en 26 augustus 2018.

In dat weekend wordt het brugdek geplaatst en is het voor recreatievaart en beroepsvaart niet mogelijk onder de Beatrixbrug door te varen. Voor scheepvaart gelden de volgende omleidingen:

  • De adviesroute voor de recreatievaart loopt via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug. Dit geldt niet alleen tijdens de stremming, maar gedurende de hele periode dat er werkzaamheden bij de Beatrixbrug zijn (zie Bereikbaarheid). 
  • De omleidingsroute bij stremming voor de beroepsvaart staat te zijnder tijd bij de scheepvaartberichten.
  • De omleidingsroute voor de staande-mast wordt aangegeven in de scheepvaartberichten en op de borden. 

Als het brugdek van de tijdelijke Beatrixbrug geplaatst is, geldt een hoogtebeperking voor de schepen totdat de tijdelijke brug weer verwijderd is. In gesloten toestand is de maximale doorvaarhoogte 1,5 meter. Van 8 september 2018 t/m 28 december 2018 komt daar een beperking in maximale breedte bij. De breedte van de doorvaart is dan maximaal 12,5 meter.

beatrixbrug
Werkzaamheden bij de Beatrixbrug

Uitgelicht