Vragen aan de Omgeving oktober 2021

(12 oktober 2021)

Wat vindt de omgeving van het vervangen van de brug over de Amstel? Iedere nieuwsbrief komt een belanghebbende aan het woord in deze rubriek. Deze keer: Gijs Numan, eigenaar en bewoner van Brasserie Paardenburg.

Vraag 1: Op welke manier bent u betrokken bij het project ‘Vervanging Brug Ouderkerk’?

Brasserie Paardenburg is de dichtstbij gelegen horecaonderneming bij de brug over de Amstel. Vanaf ons terras hebben we direct zicht op de brug. Het project heeft daarmee direct invloed op ons werk, op geluid dat we horen en op de herinrichting van de straat voor onze deur. Vanaf 2019 ben ik ook bij het project betrokken via de begeleidingsgroep. Hierin word ik geïnformeerd over hoe het project loopt.

Vraag 2: Hoe staat u tegenover het project ‘Vervanging Brug Ouderkerk’?

Ik vind het een positieve ontwikkeling. Positief voor de doorstroming op de provinciale weg. Ook positief omdat de brug hoger wordt, waardoor de brug minder vaak open zal gaan en de scheepvaart beter kan doorvaren. En ik ben blij met het feit dat de straat voor onze deur heringericht wordt. Die gaat er in mijn beleving op vooruit.

Vraag 3: Wat merkt u het meest van de werkzaamheden of wat gaat u het meest merken van de werkzaamheden?

Geluid toch wel. Er moet heel veel geheid worden en het heien zal nog niet klaar zijn. Dat gehei gaat echt door merg en been. En daar komen dan ook de trillingen bij. Dat is vervelend voor ons. Bij ons zijn er bijvoorbeeld ruimtes waar je kunt vergaderen. Als gasten dan in de vergaderruimtes zitten, is het geluid erg hinderlijk. Ook voor de mensen die op het terras zitten. Die hadden vooraf toch een ander idee bij ‘rustig op het terras’ zitten. Helaas duurt het allemaal nog wel even, want de andere brug moet ook nog gedaan worden. Eerst wordt het nog gesloopt en dan moet die opnieuw aangelegd worden. Dan zijn er ook nog de afsluitingen, maar daar hebben we minimaal last van. De bereikbaarheid voor ons is over het algemeen goed.

Vraag 4: Heeft u tips voor het projectteam?

Zelf heb ik wel het idee dat er vanaf de tekentafel vaak dingen bedacht worden, zonder goed rekening te houden met de omgeving. Ik vind het uitzicht hier belangrijk, maar bij de vernieuwing van de brug worden er op het water palen met latten geplaatst. Dat ziet er niet mooi uit als je bij ons op het terras zit. Ik heb dit ook meerdere keren tijdens de begeleidingsgroep aangegeven, maar daar is niets mee gedaan. Dat is eigenlijk ook een ander ding: soms heb ik het idee dat de begeleidingsgroep alleen voor de show is, want er wordt niet altijd naar je geluisterd. Maar over het algemeen denk ik dat ze goed weten wat ze doen. Het project heeft ook te maken met allerlei verschillende partijen die ieder eigen belangen heeft. Die moeten ze allemaal tegen elkaar afwegen. Dat is een hele opgave. Ik heb ’t idee dat de nieuwe brug een mooi resultaat wordt.
 

Uitgelicht