Bereikbaarheid

De Rekervlotbrug is kapot door de aanvaring van een schip en daardoor afgesloten. Om de hinder voor de omgeving te beperken zet de provincie Noord-Holland vanaf maandag 19 april een tijdelijke (veer)pont in bij de Rekervlotbrug tussen Koedijk en Bergen. Voetgangers en fietsers kunnen hier gebruik van maken van maandag tot en met vrijdag van 7.30 uur tot 17.30 uur.  

Op maandag 12 april is de aannemer gestart met de voorbereidingen. Er is onder andere een aanmeervoorziening gemaakt zodat passagiers veilig de pont op en af kunnen stappen. De voorbereidende werkzaamheden zijn eerder klaar dan verwacht, waardoor voetgangers en fietsers al op maandag 19 april - in plaats van vrijdag 23 april - gebruik kunnen maken van de pont. 

Aanmeervoorziening in de maak voor pont bij Rekervlotbrug

Praktische (reis)informatie

Op werkdagen vertrekt de pont om 7.30 uur aan de kant van de Kanaaldijk (Koedijk). De pont is geschikt voor voetgangers en fietsers. Brommers en scooters kunnen geen gebruik maken van de pont. De pont is gratis en vaart niet op feestdagen of bij slechte weersomstandigheden zoals mist. Het is vanwege de veiligheid aan de schipper om dit te beoordelen.

Het is nog niet bekend hoelang de werkzaamheden aan de Rekervlotbrug duren. Daardoor is de verwachting dat het pontje tot en met de zomer blijft varen, onder voorbehoud dat de pont voldoende gebruikt wordt. De provincie houdt het gebruik van de pont op werkdagen bij en stemt indien nodig de vaartijden van de pont daarop af.

Op de hoogte blijven? Volg dan de regionale Facebookpagina (@AlkmaarNH).

Coronamaatregelen

Vanwege de coronamaatregelen kunnen maximaal 20 passagiers per keer gebruik maken van de pont om het Noord-Hollands Kanaal over te steken. Zo is het mogelijk om 1,5 meter afstand te houden van elkaar. Ook is het dragen van een mondkapje verplicht.

Vaartijden op werkdagen

Op dit moment is ervoor gekozen om de pont op werkdagen (maandag  tot en met vrijdag) te laten varen. Hierdoor beperkt de provincie de hinder voor een groot deel van het woon-werkverkeer en de scholieren die door de aanvaring geen gebruik kunnen maken van de brug. De pont vaart niet in het weekend, dat heeft met meerdere factoren te maken, waaronder de kosten. De provincie realiseert zich dat hiermee de hinder niet voor iedereen beperkt kan worden. 
 

Uitgelicht