Ondernemers en gedeputeerde in gesprek over de bereikbaarheid van regio Alkmaar

(03 december 2019)

De ondernemers uit gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk kwamen op uitnodiging van gedeputeerde Adnan Tekin (Mobiliteit en Bereikbaarheid) van de provincie Noord-Holland op dinsdag 26 november bij elkaar. De avond ging over de Leeghwaterbrug (N242), de N243 en de bereikbaarheid van de regio Alkmaar.

Bijeenkomst

Het was een informatieve bijeenkomst met zo’n 40 ondernemers en verliep in goede sfeer. Door de bijeenkomst konden ondernemers hun zorgen bespreken en kansen aangeven met betrekking tot de bereikbaarheid van de regio Alkmaar. Rob Niele, voorzitter van Ondernemend Regio Alkmaar (ORA):
“Als ondernemers willen wij graag constructief en vroegtijdig met de provincie in gesprek over toekomstige projecten in de regio. Ter verbetering van de bereikbaarheid in de huidige situatie en de situatie in 2030 waarin de regio met ca. 20.000 woningen is gegroeid. Deze avond bood daarvoor een goede mogelijkheid.”

gedeputeerde in gesprek met ondernemers

Voorspoedig verloop

De directeur van de aannemer SPIE Nederland B.V. was ook aanwezig. Hij gaf aan dat na alle strubbelingen er nu een constructieve werkwijze is, waardoor de planning en de samenwerking voorspoedig verlopen.

Evalueren

De provincie gaat de Leeghwaterbrug na oplevering evalueren. Voor de lokale kennis worden de ondernemers erbij betrokken.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via 0800 - 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug zijn te volgen via Facebook (@Leeghwaterbrug) en via www.noord-holland.nl/leeghwaterbrug

Uitgelicht