Productie van nieuw brugdek vormt een uitzonderlijke klus

(18 april 2019)

Niet alleen op de locatie van de Leeghwaterbrug wordt hard gewerkt, ook in de fabriek in Wijhe is heel wat werk verzet. Het oude brugdek (richting A9) moest geheel worden vervangen. Het brugdek is de afgelopen maanden in de fabriekshal opgebouwd en vandaaruit vervoerd.

Het maken van het brugdek was een heel proces. De aannemer is begonnen met de montage van losse platen. Daarna hebben ze het brugdek gestraald met een soort glaskorrels. Alle eventuele roest is daardoor van het dek af gehaald en de oppervlakte is ruw gemaakt. Hierdoor kon de beschermende verflaag beter hechten. Op het brugdek is geen asfalt maar een slijtlaag geplaatst. Dit materiaal is lichter en slijt minder snel. Op 11 april was het brugdek klaar voor transport.

bouwplaats aannemer

Veel belangstelling

Onder veel belangstelling, (zie filmpje) werd het brugdek van de fabriekshal naar de kade verplaatst. Een uitzonderlijke klus. Het brugdek is zo groot dat de fabriekshal er op aangepast werd. Om het brugdek naar buiten te krijgen, is de achterkant van de hal demontabel gemaakt.

Transport van het brugdek uit Overijssel

 

Uitgelicht