Werkzaamheden in beeld

(30 augustus 2019)

Waarschijnlijk heeft u de bouwvakkers ook weer op de bouwplaats aan het werk gezien. Tijdens de bouwvak is er doorgewerkt aan onderdelen van de brug op externe locaties. Welke werkzaamheden zijn afgerond en nog staan te gebeuren leest u hier.

Werkzaamheden tijdens de bouwvak

Voor de bouwvak is het beton gestort van de basculekelder van de Leeghwaterbrug. Het beton heeft tijdens de bouwvak goed uitgehard. Het werk heeft niet stil gelegen, want in deze periode heeft de aannemer in Delfzijl gewerkt aan de cilinders van de nieuwe brug. De cilinders zorgen ervoor dat de brug straks opent en sluit. In Weert heeft de aannemer gewerkt aan de technische installatie van de brug. Deze installatie zorgt voor de bediening en de besturing van de brug. De installatiekast komt in de technische ruimte van de brug (de brugkelder) te staan.

Cilinder

Werkzaamheden na de bouwvak

Maandag 26 augustus is de aannemer begonnen met het met het verwijderen van de damwanden van de basculekleder. Vervolgens zal er onder de basculekelder een zinker van oever tot oever worden aangebracht. Een zinker is een buis waar bedrading door wordt getrokken. Deze bedrading is nodig voor onder meer de aansturing van de slagbomen en de seinen van de brug. Daarnaast treft de aannemer voorbereidende werkzaamheden voor het plaatsen van het val (beweegbare brugdek).

weghalen damwanden

Uitgelicht