En toen was er licht…

(20 oktober 2020)

Er is verlichting nodig die mensen, fietsers, automobilisten en vaarweggebruikers in staat stelt om gemakkelijk hun weg te vinden en zich ’s nachts veilig kunnen verplaatsen.

Het verlichtingssysteem is opgezet om het juiste niveau te creëren voor een functionele en comfortabele nachtelijke setting, wat ervoor zorgt dat mensen zich op hun gemak voelen, om antisociaal gedrag en stress te verminderen, en dat ook de vaarweggebruiker veilig en comfortabel de sluis kan in- en uitvaren.

Zo is in samenwerking met de Stadsarchitecten, de provincie Noord Holland en Heijmans Projectteam gestreefd naar een tijdloos en elegant ontwerp. Waarbij gebruik wordt gemaakt van de nieuwste LED-technologie om aanzienlijke energie- en onderhoudskosten te besparen. Daarmee wordt ook met het verlichtingssysteem van het sluiscomplex een bijdrage geleverd aan een duurzame leefomgeving die geheel aansluit op de duurzaamheidsdoelstellingen van de Gemeente Zaanstad.

Het ontwerp van de lichtmasten is een elegante mast in combinatie met hoogwaardige armaturen die aansluiten bij de stadsontwikkelingen en voldoen aan de ambities van de stadsarchitecten. Het LED-verlichtingssyteem is voorzien van een dimfunctie die aansluit bij de openings- en sluitingstijden van de sluis.

licht

 

Uitgelicht