Wilhelminasluis krijgt steeds meer vorm

(25 augustus 2020)

De afgelopen maanden is aan de Wilhelminasluis veel werk verricht. Een aantal mijlpalen is bereikt, zoals de ingebruikname van de Beatrixbrug en Wilhelminabrug. Helaas niet zonder tegenslagen, zoals de plotselinge stremming van de sluis en het nog steeds afgezette fietspad op de Wilhelminabrug. Echter liggen de werkzaamheden op schema en wordt er hard gewerkt aan de afbouw van de sluis en de kades.

De sluis en de directe omgeving nemen steeds meer de vorm aan van hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. Zo zijn onlangs in de kolk en aan de sluishoofden alle schorten met de natuurstenen gemonteerd en is een gedeelte van het remmingwerk weggehaald. De resterende onderdelen van het remmingwerk worden eind oktober verwijderd. Zodra het remmingwerk volledig is verwijderd, is de sluiskolk op haar uiteindelijke breedte. Het verwijderen van het resterende remmingwerk wordt eind oktober uitgevoerd tijdens bloktijden waarin de scheepvaart alleen op gezette tijden door de sluis kan varen.

Op de kades is de aannemer begonnen met het leggen van de riolering, bestraten en het plaatsen van de leuningen. Daarnaast worden allerlei betonstorten uitgevoerd. Zoals te zien op onderstaande foto, verdwijnen de damwanden onder al die betonlagen.

Digitale schorten Wilhelminasluis

Uitgelicht