Bereikbaarheid

Om hinder zoveel mogelijk te beperken, zijn de werkzaamheden en afsluitingen in de avonden, nachten en weekenden. De afsluitingen kunnen, voornamelijk overdag in het weekend, voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging. Doordeweeks zijn er overdag geen afsluitingen.

Werklocaties

Bedrijven, winkels en voorzieningen in de directe nabijheid van de werklocaties blijven tijdens de werkzaamheden gewoon bereikbaar vanuit de stad. De provincie adviseert weggebruikers de locaties waar gewerkt wordt overdag tijdens de weekendafsluitingen vanwege mogelijke vertragingen te mijden. Maak eventueel gebruik van het openbaar vervoer: het busverkeer krijgt tijdens de weekendafsluitingen doorgang.

Kortdurende openstellingen wedstrijden AZ in AFAS-Stadion

Tijdens diverse weekendafsluitingen zijn er voetbalwedstrijden van AZ in het AFAS-Stadion. Om bezoekers niet te hinderen wordt de N242 2,5 uur vóór, tijdens en 2 uur na de wedstrijd opengesteld voor bezoekers van het AFAS-stadion.

Werkzaamheden kruising Laan van Tata (N245)

De provincie Noord-Holland verricht van dinsdag 6 tot en met vrijdag 16 juni 2017 asfaltwerkzaamheden bij de kruising Laan van Tata (N245). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging. 

Doordeweeks rijdende afzetting

Doordeweeks zijn overdag geen afsluitingen. Wel wordt op werkdagen van 6 tot en met 16 juni tussen 09.00 en 15.00 uur met een rijdende afzetting gewerkt. Het verkeer wordt langs de afzetting geleid; de hinder is beperkt.

Avond- en nachtwerkzaamheden 

  • In de nacht van donderdag 8 op vrijdag 9 juni, van 20.00 tot 6.00 uur, is de aansluiting van de N245 naar de Laan van Tata afgesloten. Het doorgaand verkeer op de N245 wordt langs de werkzaamheden geleid. 
  • In de nacht van maandag 12 op dinsdag 13 juni, van 20.00 tot 6.00 uur, gelden geen afsluitingen, maar wordt het doorgaand verkeer langs de werkzaamheden geleid.

Weekendafsluiting 9-12 juni: mogelijk ernstige hinder 

  • Van vrijdagavond 9 juni 20.00 uur tot en met maandagochtend 12 juni 6.00 uur zijn de toe- en afritten van de Helling en de Laan van Tata afgesloten. Doorgaand verkeer tussen Alkmaar en Schagen wordt in beide richtingen langs de werkzaamheden geleid.

Omleidingsroutes                

Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Laan van Parijs en de Vogelweg naar de Laan van Darmstadt, of via de Laan van Parijs en de Laan van Athene naar de Laan van Darmstadt. De omleidingsroutes gelden in beide richtingen en worden vanzelfsprekend met borden aangegeven. De provincie adviseert weggebruikers om de Laan van Tata (N245) tijdens de werkzaamheden te mijden. Maak gebruik van het openbaar vervoer. Vanzelfsprekend wordt aan nood- en hulpdiensten zo nodig te allen tijde doorgang verleend. 

Gereed

  • Werkzaamheden kruising N243/N244 (zijde N244)
  • Werkzaamheden kruising De Nollen met De Huiswaarderweg (N245/N508)
  • Werkzaamheden fietspad langs N242
  • Werkzaamheden kruisingen Laan van Darmstadt en De Keesman (N245)
  • Werkzaamheden oostelijke rijbaan Alkmaar richting Heerhugowaard (N242)
  • Werkzaamheden westelijke rijbaan Heerhugowaard richting Alkmaar (N242)
  • Werkzaamheden kruising N243/N244

 

 

Uitgelicht