Viering 1 juli

In de binnentuin van Paviljoen Welgelegen vindt in de avond van 1 juli 2022 een Keti Koti dialoogtafel plaats. Tijdens de Keti Koti tafel gaan deelnemers in gesprek met iemand van een andere kleur.

Keti Koti dialoogtafel

Samen staan ze stil bij de gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden en de omgang hiermee. Met elkaar delen de aanwezigen persoonlijke ervaringen en herinneringen, terwijl ze een maaltijd eten die herinnert aan het slavernijverleden. Tussen de gesprekken door zingt een koor de treur- en bevrijdingsliederen die gezongen werden ten tijden van de slavernij.

Mercedes Zandwijken van de stichting Keti Koti begeleidt de dialoogtafel. Het thema van de tafel is ‘Kleur bekennen, hoe doe jij dat?’.  

De Keti Koti dialoogtafel vindt op 1 juli plaats van 18.00 tot 21.00 uur. Locatie: Dreef 3, 2012 HR Haarlem. Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden voor de Keti Koti tafel.

Keti Koti dialoogtafel
Keti Koti dialoogtafel. Foto: Jakob van Vliet

Opening tentoonstelling ‘Verborgen Noord-Holland. Atlantische slavernij in beeld’

Tijdstip Programma
15:00 - 17:30 uur Opening tentoonstelling, met een toespraak van commissaris van de Koning Arthur van Dijk en sprekers Alex van Stipriaan en Fré Calmes


Iedereen is van harte welkom bij de opening van de tentoonstelling ‘Verborgen Noord-Holland, Atlantische slavernij in beeld’. Locatie: Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem. Aanmelden kan via de website van de provincie Noord-Holland.

Opening tentoonstelling ‘Twee werelden in één wrak. Fragmenten uit een koloniaal verleden’

Tijdstip Programma
16.00 - 16.50 uur Opening tentoonstelling, met een voorleessessie door Chris Polanen
17.00 - 19.00 uur Keuze uit een lezing in het auditorium, een tentoonstellingsbezoek of een borrel in het museumcafé


Locatie: Westerplein 6, 1901 NA Castricum. Bekijk de website van Huis van Hilde voor meer informatie. 
 

Uitgelicht