"Mobiliteit is een actueel onderwerp, het raakt iedereen"

Annemiek de WeerdNa haar studies Integrale Veiligheidskunde en Bestuurskunde ging Annemiek van de Weerd als trainee Mobiliteit aan de slag bij de provincie. Annemiek bleef na haar traineeship bij de provincie en werkt nu veel met plezier aan de verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit in Noord-Holland als omgevingsmanager Slim, schoon en Veilig bij de sector Mobiliteit. 
 

 

Met jouw werk geef je invulling aan slim, schoon en veilig reizen. Hoe dan?  

“Als provincie onderzoeken we met welke duurzame mobiliteitsmaatregelen we kunnen voldoen aan de doelstellingen uit het Klimaatakkoord. De kennis die ik opdoe deel ik met gemeenten maar ook met het Rijk, andere provincies, het IPO of de VNG. In mijn functie breng ik ook regionale partijen bij elkaar. Onder de noemer ‘Slim, Schoon en Veilig’ organiseer ik regelmatig bijeenkomsten in alle Noord-Hollandse regio’s. Bij die bijeenkomsten probeer ik partijen aan elkaar te verbinden, kennis uit te wisselen en tot regionale maatregelen te komen.”

Wat vertel je op een feestje over je baan?

“Dat ik met mijn werk ervoor zorg dat we qua mobiliteit naar een slim, schoon en veilig Noord-Holland gaan. Ik vind het leuk om te vertellen over mijn werk juist omdat het zo divers is en dat ik veel samenwerk met gemeenten, het ministerie, de politie en allerlei maatschappelijke partijen zoals de ANWB, de Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland.”

Hoe is het om bij de sector Mobiliteit te werken?

“Ontzettend leuk, afwisselend en leerzaam. Geen dag is hetzelfde, al lijkt dat nu in coronatijd soms wel zo vanuit mijn woonkamer, hahaha. Ik werk samen met heel veel verschillende mensen. Zowel intern als extern en zowel op ambtelijk als op bestuurlijk niveau. De sector Mobiliteit is een hechte club collega’s waar genoeg ruimte is voor gezelligheid. Via onze maandelijkse nieuwsbrief krijgen we over van alles en nog wat informatie. Zakelijk maar ook lief en leed. Regelmatig hebben we gezellige borrels waar we bijkletsen én er is een wekelijks koffiemoment. Ook zetten we wekelijks een stelling op een whiteboard waar iedereen op kan reageren. Zo’n stelling kan echt over alles gaan. Bij de sector werken ontzettend gedreven mensen die allemaal een groot hart hebben voor het maatschappelijk belang. Mobiliteit is een actueel onderwerp, het raakt iedereen. Samen met mijn collega’s maken we ons daar dagelijks hard voor. Mooie bijkomstigheid is dat iedereen behulpzaam is en dat je allemaal van elkaar leert. Dat maakt het werken bij deze sector echt heel leuk.”

Uitgelicht