Werk aan de digitalisering van Noord-Holland

De provincie werkt aan natuur, bereikbaarheid, duurzaamheid, cultuur en een gezonde leefomgeving. En jij, als ICT-professional, gaat daar een belangrijke bijdrage aan leveren. Wil je aan de slag met nieuwe technologieën, data, digitalisering en informatievoorziening? Maar ook een bijdrage leveren aan de toekomst van ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Voor onze sector Concern Informatievoorziening en Datatechnologie (CID) zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. CID werkt in het hart van de organisatie. Wij helpen onze collega’s de doelstellingen van de provincie te behalen. Of het nou gaat om digitale dienstverlening aan inwoners, de techniek achter onze verkeerscentrale, digitale referendumaanvragen mogelijk maken of een vernieuwde website voor ons museum Huis van Hilde. CID zorgt ervoor dat het werkt. 

De ambities van de provincie zijn groot: meer datagedreven werken, nieuwe technologieën toepassen en een overgang naar de publieke cloud. Genoeg te doen dus. En daarom kunnen we wel wat hulp gebruiken. Sectormanager Jeroen van Els legt in onderstaande video uit waarom:

Werken bij CID op YouTube

Over de sector CID

Bij de sector CID werken 60 collega’s: een mooie mix van jong en oud. We zijn een betrouwbare partner voor onze collega’s binnen de provincie en een duidelijke opdrachtgever voor onze ICT-leveranciers. Die leveranciers zien we als professionele partners en daarom werken we aan onze regierol. Allemaal ontwikkelingen waarin jij een belangrijke rol kunt spelen. 

We willen graag dat iedereen met plezier bij CID werkt en trots is op wat we neerzetten. Collega’s zijn geïnteresseerd in elkaar en in elkaars werk. We zoeken elkaar op en discussiëren om verder te komen. Maar we komen ook afspraken na, respecteren besluiten en zijn actiegericht. Elke week hebben we een digitaal oploopje, zodat iedereen op de hoogte is van wat er speelt. Verder werk je uiteraard nauw samen met collega’s in allerlei projecten. Als we op kantoor werken, wandelen en lunchen collega’s vaak samen. En tijdens onze jaarlijkse sectordag zijn we altijd actief in de weer. 

Ontmoet je nieuwe collega’s

Wil je weten hoe het is om bij CID te werken? Je nieuwe collega’s vertellen het je graag:

Marjolein Kortemann

Marjolein Kortemann"De provincie is niet bang om met nieuwe technologie aan de slag te gaan. We zijn ons ervan bewust dat we bij moeten blijven bij de snel veranderende buitenwereld. Daar liggen tenslotte de opgaven waar we aan werken. Zulke ontwikkelingen gaan niet zonder horten of stoten, maar dat maakt het werk juist uitdagend en nuttig. Je krijgt volop de kans mee te denken en een bijdrage te leveren aan deze veranderingen. Als je initiatief toont en met goed onderbouwde voorstellen komt, krijg je veel ruimte. Daardoor is het ook mogelijk je op persoonlijk vlak te ontwikkelen en je kennis te verdiepen. 

Zo werk ik nu als data-coördinator. De provincie maakt op steeds meer terreinen gebruik van data, op tal van onderwerpen en door de hele organisatie heen. Ik leg verbindingen tussen deze initiatieven. Dit begint met elkaar op de hoogte houden, kennis delen en elkaar ondersteunen bij de ontwikkeling van data-producten. Maar hier hoort ook bij dat we kaders en richtlijnen ontwikkelen, knelpunten aankaarten en technische uitdagingen oplossen."  

Joost Miljoen

Joost Miljoen"Ruim 2 jaar geleden bezorgde de provincie mij een zachte landing in het werkveld. Dat ik al tijdens mijn afstuderen kon beginnen, geeft aan hoe goed de organisatie meedenkt met haar medewerkers. Als startende solution architect hield ik mij in eerste instantie bezig met kleinere projecten, maar die werden steeds wat groter. Bij CID werken onder meer informatiemanagers, functioneel beheerders, contractmanagers en adviseurs. De een is goed in contacten met de inhoudelijke collega’s, terwijl de ander juist heel technisch is. Die combinatie maakt CID tot een fijne sector. Je hebt altijd een collega in de buurt die hulp kan bieden.  
 
Door alle technische uitdagingen vergeet je soms bijna dat de provincie een politieke organisatie is. Dat maakt ons werk extra interessant. Zo werk ik aan een aanbesteding van streamingdiensten. Hiermee kunnen Noord-Hollanders vergaderingen van Provinciale Staten volgen. Zo’n nieuw systeem betekent dat er digitale koppelingen moeten worden gelegd, dat de belasting van het netwerk mogelijk verandert en dat hardware moet worden vernieuwd. En wist je al dat Noord-Holland de eerste provincie is waar je een digitaal referendumverzoek kunt doen? Als CID hebben we daar een flinke bijdrage aan mogen leveren."  

Johan Köhne

Johan Köhne"De provincie is een fijne werkgever met maatschappelijke betekenis. We werken normaal gesproken op een mooi kantoor in het centrum van Haarlem met als doel onze mooie provincie steeds beter en mooier te maken. Vanuit ICT zijn we betrokken bij veel verschillende projecten: verkeerscentrales, strooiwagens, ov-knooppunten, en groene thema’s als weidevogels of luchtkwaliteit.

Zo ben ik op dit moment bezig met de implementatie van een systeem om de gegevensverzameling rond burgemeestersbenoemingen eenvoudiger te maken. Ook ben ik betrokken bij de aanbesteding van een nieuw intranet, iPads voor onze (vaar-)weginspecteurs, en adviseer ik over het anders inrichten van een aantal HRM-processen in het systeem SAP. Heel divers."

Word jij onze nieuwe collega?

We hebben op dit moment een aantal mooie vacatures open staan. Kijk dus snel of jouw nieuwe baan er tussen staat! En sluit je profiel niet helemaal aan bij een van de vacatures? Neem dan vooral contact op met Jeroen van Els via 06 - 526 720 28. Dan kijken we wat er wel mogelijk is. Je kunt Jeroen ook bellen of appen als je vragen hebt over een van de vacatures. Of bel met Ka-Yen Chan, plv. sectormanager CID via 06 - 463 229 42. Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.

Uitgelicht