“Dankzij het traineeship kwam ik erachter wat echt goed bij me past”

Geneviève Arends was trainee bij de provincietussen 2017 en 2019 en werkt nu bij de afdeling Communicatie als coördinator van het scholierenprogramma 'Baas van Noord-Holland'.

Portret Genevieve

“Ik vond het heel leuk om mijn werkende leven te starten met een groep jonge ambitieuze mensen waarvan ik veel kon leren. Dit traineeship bood mij de mogelijkheid om in 2 jaar tijd aan verschillende opdrachten bij verschillende afdelingen te werken. Ik ben zelfs gedetacheerd geweest op het lobbykantoor van de provincie in Brussel.

Tijdens de trainingsdagen leerde ik veel over werken bij de overheid, maar ook over mijzelf. Het gaf me inzicht in mijn talenten en drijfveren. Tijdens het traineeship kon ik goed uitzoeken wat het beste bij mij past, iets waar anderen vaak veel langer over doen. De coachingsgesprekken, waarin ik samen met mijn trainee-coördinator over mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling sprak, vond ik heel waardevol. Zo kwam ik erachter dat ik veel verschillende werkzaamheden interessant vind, maar dat er maar een aantal echt goed bij mij passen.

Ik kwam net uit m’n rechtenstudie en wilde graag bij de overheid werken aan maatschappelijke thema’s. Maar juist niet in een juridische functie. Met dit traineeship kon ik nog alle kanten op. Dat gaf me een heel vrij gevoel. Na verschillende opdrachten bij beleidsafdelingen werk ik nu al 1,5 jaar op de communicatieafdeling. Ik heb het er enorm naar m’n zin!”