Nieuws

 • Rapport vaarverbinding Loosdrechtse Plassen en Hilversums Kanaal half december ter inzage

  (06 december 2019) NHKanaal Het Milieu Effect Rapport (MER) over de mogelijke vaarverbindingen tussen de Loosdrechtse Plassen en het Hilversums Kanaal ligt vanaf half december officieel ter inzage.
 • Woekerende cabomba uit havens Vechtplassengebied

  (22 november 2019) Woekerende cabomba uit havens Vechtplassengebied Provincie Noord-Hollend verwijdert samen met Waternet en VSCA (Vereniging Samen Cabomba Aanpakken) de woekerende waterplant cabomba uit de havens in de Oostelijke Vechtplassen.
 • Provincie in gesprek met grondeigenaren Oostelijke Vechtplassen

  (11 oktober 2019) Nat schraalland De provincie verkent de komende jaren samen met bijna 500 grondeigenaren met grond binnen begrenzing van het Natuur Netwerk Nederland (NNN) de mogelijkheden om hun percelen om te vormen naar natuur. Het uitbreiden van de natuur is belangrijk voor de bescherming en ontwikkeling van de waardevolle laagveennatuur in het Vechtplassenbied.
 • Opruimactie ‘Clean up the lake’

  (26 september 2019) loosdrechtse plassen Sigarettenpeuken, snoepwikkels en plastic flesjes in en rondom de Loosdrechtse plassen. Een doorn in het oog toch? Help daarom zaterdag 28 september mee tijdens de eerste editie van ‘Clean up the lake’ in dit mooie plassengebied.
 • Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen

  (07 juni 2019) Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen De provincie Noord-Holland is sinds eind mei eigenaar van nieuwe percelen in het Oostelijk Vechtplassengebied (gemeente Wijdemeren). Het gaat om de Nieuwe Polderplas, percelen in natuurgebied ’t Hol en een perceel langs de Horndijk. Deze grond maakt de aanleg mogelijk van nieuwe natuur, recreatieve verbindingen en de verwerking van bagger.
 • Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij

  (10 mei 2019) Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij De provincie Noord-Holland start met het bestrijden van de Amerikaanse rivierkreeft in de Oostelijke Vechtplassen. De zoetwaterkreeft, geen oorspronkelijke inwoner van het gebied, verstoort en bedreigt de unieke flora en fauna in de plassen. De kreeft wordt daarom nu op de markt gebracht als lekkernij.
 • Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied

  (26 april 2019) Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied De provincie Noord-Holland maakt de komende jaren ruim 800 hectare nieuwe natuur in het Vechtplassengebied. De gebieden, die nu vaak een agrarische functie hebben, zijn belangrijk voor de bescherming en ontwikkeling van de waardevolle laagveennatuur in het gebied.
 • Wandelbrug over ‘s-Gravelandsevaart Wijdemeren geopend

  (11 april 2019) Wandelbrug over ‘s-Gravelandsevaart Wijdemeren geopend Gedeputeerde Jaap Bond en wethouder Jan-Jaap van de Kloet van de gemeente Wijdemeren openden woensdag 10 april het wandelbruggetje bij de entree van het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten.
 • Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (28 maart 2019) Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld In 2018, het eerste jaar na de ondertekening van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen, is door gebiedspartijen hard gewerkt om verdere invulling te geven aan het uitvoeringsprogramma.
 • Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (12 maart 2019) Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld Afbeelding Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 12 maart 2019 de grondstrategie voor de Oostelijke Vechtplassen vastgesteld.
 • Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad

  (01 maart 2019) Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad Wandelaars kunnen vanaf 15 maart gebruik maken van een nieuw wandelbruggetje over de ’s-Gravelandse Vaart in Wijdemeren. Het uitbreiden van wandelroutes is onderdeel van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen.

Uitgelicht