Nieuws

 • Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen

  (07 juni 2019) Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen De provincie Noord-Holland is sinds eind mei eigenaar van nieuwe percelen in het Oostelijk Vechtplassengebied (gemeente Wijdemeren). Het gaat om de Nieuwe Polderplas, percelen in natuurgebied ’t Hol en een perceel langs de Horndijk. Deze grond maakt de aanleg mogelijk van nieuwe natuur, recreatieve verbindingen en de verwerking van bagger.
 • Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij

  (10 mei 2019) Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij De provincie Noord-Holland start met het bestrijden van de Amerikaanse rivierkreeft in de Oostelijke Vechtplassen. De zoetwaterkreeft, geen oorspronkelijke inwoner van het gebied, verstoort en bedreigt de unieke flora en fauna in de plassen. De kreeft wordt daarom nu op de markt gebracht als lekkernij.
 • Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied

  (26 april 2019) Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied De provincie Noord-Holland maakt de komende jaren ruim 800 hectare nieuwe natuur in het Vechtplassengebied. De gebieden, die nu vaak een agrarische functie hebben, zijn belangrijk voor de bescherming en ontwikkeling van de waardevolle laagveennatuur in het gebied.
 • Wandelbrug over ‘s-Gravelandsevaart Wijdemeren geopend

  (11 april 2019) Wandelbrug over ‘s-Gravelandsevaart Wijdemeren geopend Gedeputeerde Jaap Bond en wethouder Jan-Jaap van de Kloet van de gemeente Wijdemeren openden woensdag 10 april het wandelbruggetje bij de entree van het bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van Natuurmonumenten.
 • Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (28 maart 2019) Eerste voortgangsrapportage Oostelijke Vechtplassen vastgesteld In 2018, het eerste jaar na de ondertekening van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen, is door gebiedspartijen hard gewerkt om verdere invulling te geven aan het uitvoeringsprogramma.
 • Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld

  (12 maart 2019) Grondstrategie Oostelijke Vechtplassen vastgesteld Afbeelding Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben op 12 maart 2019 de grondstrategie voor de Oostelijke Vechtplassen vastgesteld.
 • Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad

  (01 maart 2019) Nieuw wandelbruggetje Noord-Hollandpad Wandelaars kunnen vanaf 15 maart gebruik maken van een nieuw wandelbruggetje over de ’s-Gravelandse Vaart in Wijdemeren. Het uitbreiden van wandelroutes is onderdeel van het gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen.
 • Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit

  (13 december 2018) Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit De omvangrijke baggerwerkzaamheden in de Loosdrechtse plassen en de Drecht (Loosdrecht) worden zo vlot mogelijk uitgevoerd.
 • Bewoners meten waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen

  (12 oktober 2018) Bewoners meten waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen Omwonenden rondom de Loosdrechtse Plassen helpen vanaf maandag 15 oktober bij de monitoring van de waterkwaliteit in de plassen.

Uitgelicht