Afsluitingen busbrug en prinses Irenebrug in Uithoorn

In november en december worden de Busbrug en Prinses Irenebrug in Uithoorn een aantal dagen afgesloten voor het wegverkeer vanwege werkzaamheden.

Bus op de Prinses Irenebrug in Uithoorn.

Daarnaast worden de bruggen een aantal weken niet bediend voor scheepvaart over de Amstel. Er gelden dan tijdelijke omleidingsroutes. 

Omleiding voor busverkeer

De weg over de busbrug wordt van woensdagochtend 15 november 8.00 uur tot maandagochtend 20 november 6.00 uur afgesloten voor busverkeer. De bussen 123, 130 en buurtbus 526 van Syntus rijden een omleidingsroute. Informatie over de omleidingsroutes en de haltes is te vinden op borden bij de haltes en op de website van Syntus

Scheepvaart vaart om

De periode van 30 oktober 8.00 uur tot en met 15 november 7.00 uur is er geen bediening van de brug mogelijk. Van 15 november 7.00 uur tot en met 20 november 6.00 uur is er ook geen doorgang mogelijk onder de brug. Ook voor kleine boten is er gedurende deze periode geen onderdoorvaart mogelijk. Op de website www.vaarweginformatie.nl staat meer informatie over de beschikbaarheid van de vaarweg.

Werkzaamheden Prinses Irenebrug

Een week later (tussen 23 en 27 november) vinden aan de naastgelegen Prinses Irenebrug ook werkzaamheden plaats in opdracht van de provincie Noord-Holland. Gedurende deze onderhoudswerkzaamheden geldt een omleiding voor het autoverkeer over de N201. Voetgangers en (snor- en brom)fietsers blijven gebruik maken van de brug. Meer informatie staat op de regiopagina Amstelland en Meerlanden.

Ook Prinses Irenebrug centraal bediend

Na de Busbrug wordt ook de Prinses Irenebrug aangesloten op de bediencentrale in Heerhugowaard, zodat de provincie Noord-Holland de brug op afstand kan bedienen. Hiervoor zijn de voorbereidende werkzaamheden reeds gestart, waarbij de brug tijdens de voorbereidende werkzaamheden met tijdelijke verkeersmaatregelen beschikbaar blijft voor al het verkeer. Van 16 tot 19 december wordt de brug getest en zal de brug grotendeels gestremd zijn voor wegverkeer. Hierover zal te zijner tijd meer gedetailleerde informatie volgen. Vanaf 6 november tot 15 december kan de Prinses Irenebrug niet bediend worden voor het scheepvaartverkeer. 

Centrale brugbediening

De provincie Noord-Holland stimuleert het vervoer over water. Door bruggen en sluizen centraal te bedienen verbetert de doorstroming van de scheepvaart en het wegverkeer. Daarom heeft de provincie een bediencentrale voor bruggen en sluizen gemaakt in Weg- & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard. Hier kunnen bedienaren bruggen en sluizen in Noord-Holland veilig vanuit één centrale plek bedienen. 

Meer informatie

Heeft u vragen of klachten? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie, via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: servicepunt@noord-holland.nl. Meer informatie staat op de pagina Centrale bediening bruggen en sluizen en de regionale Facebookpagina (@AmstellandMeerlanden).