Nieuws

 • De Duinweg (N502) in Groote Keeten op 16 december open voor het verkeer

  14 december 2018 De Duinweg (N502) in Groote Keeten op 16 december open voor het verkeer De werkzaamheden aan de Duinweg / N502 in Groote Keeten zijn zondag 16 december 2018 afgerond. De weg gaat uiterlijk om 18.00 uur open voor het verkeer.
 • Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend

  14 december 2018 Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend De bediencentrale in Heerhugowaard is klaar om bruggen op afstand te bedienen. Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) opende samen met een brugbedienaar op vrijdag 14 december 2018 het Weg & Waterhuis de Langebalk door de brug De Twee Zwanen in Schagen te openen voor het eerste vrachtschip.
 • Publieksboek 'Landschap vol Leven, de archeologie van de Westfrisiaweg'

  13 december 2018 Publieksboek 'Landschap vol Leven, de archeologie van de Westfrisiaweg' De provincie Noord-Holland heeft een publieksboek laten maken over de archeologische opgravingen die zijn gedaan langs het tracé van project N23 Westfrisiaweg.
 • Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit

  13 december 2018 Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit De omvangrijke baggerwerkzaamheden in de Loosdrechtse plassen en de Drecht (Loosdrecht) worden zo vlot mogelijk uitgevoerd.
 • App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij

  13 december 2018 App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij Websitebouwer Oberon heeft met de app ‘Voordat het nieuws was’ € 30.000,- gewonnen. De app brengt het provinciaal bestuur dichter bij Noord-Hollanders.
 • Brochure archeologische vondsten N241 Schagen- Verlaat

  13 december 2018 Brochure archeologische vondsten N241 Schagen- Verlaat De provincie Noord-Holland heeft samen met Hollandia Archeologen een brochure gemaakt over het archeologisch onderzoek bij de N241.
 • Eerste resultaten bamboegeluidsscherm Schagerweg (N245) voorzichtig positief

  13 december 2018 Eerste resultaten bamboegeluidsscherm Schagerweg (N245) voorzichtig positief Langs de Schagerweg (N245) tussen Langedijk en Harenkarspel voert de provincie Noord-Holland sinds september 2015 een proef uit met een geluidsscherm van levend bamboe. Met de proef wordt onderzocht of een scherm van bamboe een goed, groen én duurzaam en voordeliger alternatief kan zijn voor de traditionele geluidsschermen van beton en staal. De eerste resultaten laten een geluidsreductie van 1 decibel zien.
 • Provincie steekt bijna 6 miljoen in ontwikkelen stationsgebied Heerhugowaard

  12 december 2018 Provincie steekt bijna 6 miljoen in ontwikkelen stationsgebied Heerhugowaard De provincie Noord-Holland draagt 5,7 miljoen euro bij aan het verbeteren van de verblijfskwaliteit en bereikbaarheid van het stationsgebied in Heerhugowaard.
 • Geitenstop van kracht in provincie Noord-Holland

  11 december 2018 Geitenstop van kracht in provincie Noord-Holland In de provincie Noord-Holland geldt per 12 december 2018 een stop op de groei van het aantal geiten. Voorlopig mogen er geen nieuwe geitenboerderijen meer bijkomen, mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden en is omschakeling naar een geitenhouderij niet mogelijk.
 • Blog: Vrouwen, laat zien wat je kan!

  10 december 2018 Vrouwen, laat zien wat je kan! Ik ben Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Mijn fractieleden moedigden mij in 2013 aan op deze functie te solliciteren. “Ank, dit is jou op het lijf geschreven. Stel jij je nou kandidaat!” Over 10 jaar hoop ik dat zo’n zetje van anderen niet meer nodig is voor vrouwen in de politiek.
 • SCHATRIJK: Duingebied Noord-Holland herbergt schat aan archeologie

  07 december 2018 SCHATRIJK: Duingebied Noord-Holland herbergt schat aan archeologie Het duingebied tussen Camperduin en het Noordzeekanaal staat centraal in de derde editie van 'SCHATRIJK’, het archeologiemagazine van het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland.
 • De groene vrijwilliger van de toekomst

  07 december 2018 De groene vrijwilliger van de toekomst Het is Nationale Vrijwilligersdag en dus worden vrijwilligers in het zonnetje gezet. In de provincie zijn zo’n 12.000 groenvrijwilligers actief. De provincie ondersteunt vrijwilligersnetwerken, zoals IVN Noord-Holland en Landschap Noord-Holland. Maar willen mensen, en dan met name jongeren, nog wel vrijwilligerswerk doen in het groen?
 • Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland

  06 december 2018 Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatieprojecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.
 • Provincie en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda

  05 december 2018 Provincie Noord-Holland en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda Provincie Noord-Holland en gemeente Den Helder verstevigen hun samenwerking op het gebied van onder andere stads- en havenontwikkeling en energietransitie.
 • Koning beëdigt commissaris van de Koning Noord-Holland

  05 december 2018 Koning beëdigt commissaris van de Koning Noord-Holland Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Noordeinde Arthur van Dijk, de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, beëdigd.
 • Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster

  05 december 2018 Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster De provincie Noord-Holland staat garant voor de aanleg van breedbandinternet in de buitengebieden van de gemeente Beemster.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor opwekking van energie uit golven

  05 december 2018 Financiering Innovatiefonds Nood-Holland voor opwekking van energie uit golven SMS Power BV, een start-up uit Haarlem, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland. SMS Power BV gaat het geld gebruiken voor de 'Slow Mill Pilot Texel' om in zee duurzame elektriciteit uit golven op te wekken.
 • Werkzaamheden provinciale weg Alkmaar (N242) op 7 december 2018

  04 december 2018 NH011656 - werkzaamheden langs weg De provincie Noord-Holland verricht op vrijdag 7 december 2018 herstelwerkzaamheden aan de geleiderail op de N242 bij Alkmaar ter hoogte van De Nollen (N508).
 • Rijbaanafsluiting Schagerweg (N245) bij Koedijk op 6 december

  04 december 2018 Rijbaanafsluiting Schagerweg (N245) bij Koedijk op 6 december De provincie Noord-Holland verricht op 6 december 2018 herstelwerkzaamheden aan de geleiderail op de Schagerweg (N245) bij Koedijk, ter hoogte van de kruising met de Nauertogt. Hierbij wordt aan beide kanten één rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt om het werk geleid.
 • Noord-Holland helpt jonge boeren duurzaam investeren

  04 december 2018 Noord-Holland helpt jonge boeren duurzaam investeren De provincie Noord-Holland stelt voor de vierde keer subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die hun bedrijf duurzaam moderniseren.
 • Grote natuurstappen in de Harger- en Pettemerpolder

  04 december 2018 Grote natuurstappen in de Harger- en Pettemerpolder Met het tekenen van de kavelruilovereenkomst door 7 agrarische grondeigenaren en Natuurmonumenten komt er 50 hectare (zo’n 100 voetbalvelden) natuur bij in de Harger- en Pettemerpolder.
 • Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

  03 december 2018 Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft in goed overleg met de lijsttrekkers/beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer Onno Hoes per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
 • Kandidaten burgemeester Amstelveen

  03 december 2018 Kandidaten burgemeester Amstelveen Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amstelveen hebben 14 personen gesolliciteerd, 10 mannelijke en 4 vrouwelijke kandidaten.
 • Groei? Eerst rechtszekerheid inwoners

  30 november 2018 Groei? Eerst rechtszekerheid inwoners De Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS), onder leiding van gedeputeerde Adnan Tekin (Schiphol), blijft ook na het lezen van de concept MER vasthouden aan de eerder gepubliceerde inzet van de BRS. Geen vlucht naar voren, eerst juridische borging van het huidige stelsel tot 500.000 vluchten en de openstelling van Lelystad als onderdeel van de afspraken over selectiviteit.
 • Provincie en Bouwend Nederland op bezoek bij duurzaam Yotel hotel in aanbouw

  28 november 2018 Provincie en Bouwend Nederland op bezoek bij duurzaam Yotel hotel in aanbouw Aan het water van het Tolhuiskanaal in Buiksloterham (Amsterdam-Noord) is een bijzonder hotel in aanbouw.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose

  28 november 2018 Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose Scinvivo, een MedTech startup gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N242) richting Heerhugowaard

  27 november 2018 Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N242) richting Hewerhugowaard Afbeelding Donderdagavond 29 november vanaf 20.00 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur is de Provincialeweg (N242) tussen de A9 en de Noordervaart N244/N243 richting Heerhugowaard afgesloten.
 • Rijk en regio eens over aanpak bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn

  26 november 2018 Rijk en regio eens over aanpak bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn Rijk en regio zijn het eens geworden over een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam – Hoorn te verbeteren.
 • Waddenfonds investeert € 17 miljoen in Waddenregio

  26 november 2018 Waddenfonds investeert € 17 miljoen in Waddenregio Het Waddenfonds draagt bijna € 17 miljoen subsidie bij aan 6 grootschalige projecten van het Investeringskader Waddengebied (IKW).
 • Gladheidsbestrijders in actie

  23 november 2018 Gladheidbestrijders in actie Vannacht zijn de gladheidsbestrijders van provincie Noord-Holland op pad gegaan.
 • Metropoolregio Amsterdam: 14.000 reizigers minder in de spits

  23 november 2018 Metropoolregio Amsterdam: 14.000 reizigers minder in de spits In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) reizen dagelijks ruim 14.000 automobilisten minder in de spits. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen het Rijk, regionale en lokale overheden en het bedrijfsleven om infrastructuur beter te benutten en slimmer reizen te stimuleren.
 • Atlas Oer-IJ: bijzonder boek over een verborgen landschap

  22 november 2018 Atlas Oer-IJ: bijzonder boek over een verborgen landschap In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad ligt een uniek stuk Noord-Holland. Hier stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ, de noordelijke tak van de Rijn die bij Castricum in zee uitmondde. Met het uitgeven van de Atlas van het Oer-IJ-gebied kan een groot publiek nu kennismaken met dit unieke landschap.
 • Extra maatregelen doorstroming Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar

  21 november 2018 Extra maatregelen doorstroming Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar De provincie Noord-Holland neemt extra maatregelen om de doorstroming en veiligheid van het autoverkeer op de Westerweg (N242) in Alkmaar te verbeteren, omdat door de opgelopen vertraging aan de brug de hinder langer duurt dan gepland.
 • Jong talent adviseert de provincie

  21 november 2018 Jong talent adviseert de provincie De scholieren van de middelbare school Spring High uit Amsterdam zijn de winnaars van de Provinciestrijd Noord-Holland.
 • Gemeentelijke herindelingen Gooi gestopt

  21 november 2018 Gemeentelijke herindelingen Gooi gestopt De arhi-procedures voor de fusie van de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren en voor de fusie van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum worden beëindigd.
 • Denk mee voor een innovatieve én duurzame nieuwe Cruquiusbrug

  21 november 2018 Denk mee voor een innovatieve én duurzame nieuwe Cruquiusbrug De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug (N201) richting Heemstede.
 • Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018

  20 november 2018 Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) stelden maandag 19 november de Omgevingsvisie en het programma Natuurontwikkeling vast. Ook besloten PS om de heer Arthur van Dijk aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050

  19 november 2018 Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050 Hoe ziet de plek waar je werkt eruit in 2050? Die vraag staat centraal in de Challenge circulaire werklocaties 2050.
 • Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland

  19 november 2018 Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) bevelen de heer Arthur Th. H. van Dijk aan als commissaris van de Koning, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat hebben zij op 19 november 2018 besloten. Als de heer Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de 17e commissaris van Noord-Holland.
 • Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen?

  16 november 2018 Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Welke vrouw verdient een onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? De provincie zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Leerlingen lopen bliksemstage bij provincie

  16 november 2018 Leerlingen lopen bliksemstage bij provincie Leerlingen van de Haarlemse basisschool De Zuiderpolder lopen woensdag 21 november een bliksemstage bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Tijdens deze stage maken 22 leerlingen kennis met verschillende beroepen bij de gemeente en provincie.
 • 15 kandidaten burgemeesterschap Koggenland

  14 november 2018 Kandidaten burgemeester Koggenland Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Koggenland hebben 15 personen gesolliciteerd, 9 mannelijke en 6 vrouwelijke kandidaten.
 • Kandidaten burgemeester Aalsmeer

  14 november 2018 Kandidaten burgemeester Aalsmeer Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Aalsmeer hebben 20 personen gesolliciteerd, 11 mannelijke en 9 vrouwelijke kandidaten.
 • Voorlopig geen keuze voor doorgang in Broek in Waterland (N247)

  14 november 2018 Voorlopig geen keuze voor doorgang in Broek in Waterland (N247) Gedeputeerde Staten nemen, mede op basis van de bespreking in de stuurgroep Bereikbaarheid Waterland, voorlopig geen besluit over de doorgang van de N247 in Broek in Waterland.
 • Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen

  12 november 2018 Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen De kantorenleegstand in Noord-Holland is in 2017 van 15,7% naar 12,7% gedaald.
 • Zitpalen moeten kerkuilen behoeden voor aanrijding

  12 november 2018 Zitpalen moeten kerkuilen behoeden voor aanruiding Afbeelding De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat willen het aantal aanrijdingen met kerkuilen omlaag brengen. Daarom plaatsen zij als proef speciale zitpalen voor de vogels langs de provinciale weg N242 en rijksweg A7 in de kop van Noord-Holland.
 • Minder woningen gebouwd dan gepland

  09 november 2018 Minder woningen gebouwd dan gepland In de afgelopen 2 jaar zijn in de provincie Noord-Holland bijna 12.000 woningen minder gebouwd dan had gekund. Dat blijkt uit de Monitor Woningbouw, waarin de provincie bijhoudt hoeveel plannen gemeenten maken om woningen te bouwen en hoeveel woningen uiteindelijk worden gerealiseerd.
 • Kwaliteit busvervoer Noord-Holland stabiel

  12 november 2018 Kwaliteit busvervoer Noord-Holland stabiel De kwaliteit van het busvervoer in de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord was in 2017 stabiel. Dit blijkt uit het jaarverslag Concessies Openbaar Vervoer Noord-Holland.
 • Nieuwe brug over Ringvaart voor busbaan Noordwijk-Schiphol

  09 november 2018 Nieuwe brug over Ringvaart voor busbaan Noordwijk-Schiphol Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben hun voorkeur uitgesproken voor een lage beweegbare brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van de geplande hoogwaardige busverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol.
 • Bollen waar je blij van wordt

  08 november 2018 Bollen waar je blij van wordt - John Huiberts Hoe zorg je ervoor dat de afzet van biologische producten, en dan specifiek biologische bloembollen, vergroot wordt? Dat was de centrale vraag van het derde ‘Aan de boerentafel’-diner.
 • Eduard van Zuijlen nieuwe burgemeester Enkhuizen

  08 november 2018 Eduard van Zuijlen nieuwe burgemeester Enkhuizen_hamer De heer E.A. (Eduard) van Zuijlen is benoemd tot burgemeester van Enkhuizen. De benoeming gaat in op 29 november 2018.
 • Kavelruil voor weidevogels in polder de Kampen

  07 november 2018 Kavelruil voor weidevogels in polder de Kampen De provincie Noord-Holland, gemeente Blaricum, Agrarische Stichting Blaricum, Staatsbosbeheer en 5 particulieren ruilen, verkopen en kopen onderling hun eigendom.
 • Wereldprimeur met zeewier processing laboratorium in Petten

  07 november 2018 Wereldprimeur met zeewier processing laboratorium in Petten In Petten is het nieuwe laboratorium voor zeewier processing bij ECN part of TNO in gebruik genomen. Gedeputeerde Jack van der Hoek en Jos Keurentjes, lid van de Raad van Bestuur van TNO, openen het nieuwe lab op woensdagmiddag 7 november 2018
 • Bedriegertjes uit de Beemster

  06 november 2018 Bedriegertjes uit de Beemster In de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde staat ‘Weelde uit de Beemster centraal’. In de vitrine liggen overblijfselen uit één van de grootste en belangrijkste buitenplaatsen in Noord-Holland: buitenplaats Leeuwenplaats.
 • Helderse bedrijven passen buitenverlichting aan voor meer duisternis op Wad

  06 november 2018 Helderse bedrijven passen buitenverlichting aan voor meer duisternis op wad Port of Den Helder, de NAM, Rijkswaterstaat en Defensie gaan de buitenverlichting op hun bedrijventerreinen aanpassen om de lichtuitstraling naar het Wad te verminderen.
 • Weekendafsluiting Fokkerweg (N232) bij Schiphol-Oost

  06 november 2018 Weekendafsluiting Fokkerweg (N232) bij Schiphol-Oost De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit bij de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost.
 • Op de fiets door 6 nieuwe tunnels

  06 november 2018 30. Fietstunnel Dorpsstraat 570 De provincie Noord-Holland organiseerde samen met de gemeente Koggenland op zaterdag 3 november de recreatieve Fietstunneltocht Koggenland door de 6 nieuwe fietstunnels langs de vernieuwde provinciale weg N194. Er fietsten zo'n 200 mensen mee.
 • Ruimtelijke reservering doortrekken Duinpolderweg tot aan N206 vervallen

  05 november 2018 Ruimtelijke reservering doortrekken Duinpolderweg tot aan N206 vervallen Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten om, in navolging van de provincie Zuid-Holland, de ruimtelijke reservering voor het doortrekken van de N208 naar de N206 niet op te nemen in de planuitwerking van het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek/Duinpolderweg.
 • Is jouw bedrijf het beste in Noord-Holland?

  02 november 2018 Is jouw bedrijf het beste in Noord-Hollands? Dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH 2018/2019 - gaat vandaag van start. Voor de dertiende keer organiseert OVNH deze prestigieuze verkiezing waarin zowel het beste grootbedrijf als het beste MKB-middenbedrijf èn het beste MKB-kleinbedrijf in de prijzen vallen.
 • Burgemeestersvacature Heerhugowaard tussentijds beëindigd

  02 november 2018 Burgemeestersvacature Heerhugowaard tussentijds beëindigd In verband met de ontstane discussie over een bestuurlijke fusie tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk, is de vacature voor een burgemeester van Heerhugowaard tussentijds beëindigd. De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, heeft dit de gemeenteraad van Heerhugowaard laten weten.
 • Cultuur en erfgoed op de kaart in Metropoolregio Amsterdam

  02 november 2018 Cultuur en erfgoed op de kaart in Metropoolregio Amsterdam De samenwerkende overheden binnen Metropoolregio Amsterdam (MRA) bundelen de krachten op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. In de vorm van een actieprogramma werken de partners samen aan het bevorderen van de cultuurparticipatie in de gehele regio en het faciliteren van toekomstbestendige cultuur en erfgoedsectoren in de metropool.
 • Smart Mobility: steeds slimmer reizen in Noord-Holland

  12 november 2018 Smart Mobility: steeds slimmer reizen in Noord-Holland De provincie zorgt ervoor dat haar wegen en vaarwegen en fietspaden zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden, zodat het verkeer goed en veilig door kan rijden of varen. Om ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar te blijven zorgt de provincie ervoor dat al het verkeer met elkaar en met de wegen en verkeerslichten kan communiceren.
 • Heijmans en provincie sluiten overeenkomst Wilhelminasluis Zaandam

  31 oktober 2018 Heijmans en provincie sluiten overeenkomst Wilhelminasluis Zaandam De provincie Noord-Holland en Heijmans hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het gezamenlijk afbouwen van de Wilhelminasluis in Zaandam.
 • Afsluiting Westdijk (N244) bij Zuidschermer tijdens avonden en nachten

  29 oktober 2018 Afsluiting Westdijk (N244) bij Zuidschermer tijdens avonden en nachten De provincie Noord-Holland verricht in de avonden en nachten van 29 tot en met 31 oktober asfalteringswerkzaamheden op de Westdijk (N244) bij Zuidschermer. Er wordt gewerkt tussen Omval en de Kogelpolderbrug.
 • De provincie zoekt trainees

  29 oktober 2018 De provincie zoekt trainees De provincie Noord-Holland start vandaag met de werving van 10 nieuwe trainees. Het tweejarige traineeship gaat op 1 maart 2019 van start.
 • Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn

  25 oktober 2018 Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn Het gaat goed met de welvaart en welzijn in de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit de jaarlijkse barometer die 28 indicatoren monitort binnen 8 thema’s. In vergelijking met Nederland springt Noord-Holland er met name positief uit op de thema’s economie, demografie en opleiding.
 • Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504): stremming scheepvaart

  25 oktober 2018 Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504): stremming scheepvaart Op woensdagmiddag 24 oktober 2018 vond een aanrijding plaats op de Schoorldammerbrug (N504) over het Noordhollandsch Kanaal. Door de ontstane schade kan de brug niet open. De provincie Noord-Holland stelt alles in het werk om de brug zo snel mogelijk te herstellen.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  25 oktober 2018 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 1 tot en met 3 november 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City

  23 oktober 2018 Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland worden partner van Amsterdam Smart City. Amsterdam Smart City is het innovatieplatform voor een toekomstbestendige en leefbare regio.
 • SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018

  19 oktober 2018 SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018 De lokale energiemaatschappij SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en grootstedelijk gebiedsontwikkelingsproject Amstel III zijn de winnaars van de Plabeka Bokaal 2018.
 • 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten

  19 oktober 2018 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten App-ontwikkelaars kunnen een prijs winnen van € 30.000 voor het beste idee voor een app waarmee inwoners, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten eenvoudiger kunnen volgen.
 • Buitenpoorten naar natuurgebieden op Dutch Design Week

  19 oktober 2018 Buitenpoorten naar natuurgebieden op Dutch Design Week De provincie Noord-Holland werkt van 20 tot en met 28 oktober met het concept ‘Buitenpoorten’ mee aan de Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.
 • Laatste grond HOV Schiphol-Oost verplaatst

  19 oktober 2018 Laatste grond HOV Schiphol-Oost verplaatst De provincie Noord-Holland start maandag 22 oktober met het verplaatsen van de laatste tranches grond. De aarde, vrijgekomen bij de aanleg van de busbaan HOV Schiphol-Oost, bevat lichte concentraties verontreiniging stoffen PFOS en PFOA.
 • Ruim 600 ton zout voor nieuw steunpunt Heerhugowaard

  18 oktober 2018 Ruim 600 ton zout voor nieuw steunpunt Heerhugowaard 1 Het nieuwe steunpunt Weg & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard wordt in december officieel geopend maar nu vinden er al volop werkzaamheden plaats ter voorbereiding van het strooiseizoen.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar hervat

  17 oktober 2018 Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar hervat De werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug zijn hervat. Het bouwverbod op het boren van de schroefpalen is door de gemeente Alkmaar opgeheven. De aannemer is inmiddels gestart met het voorbereiden van de boorwerkzaamheden.
 • Fietstunneltocht Koggenland door nieuwe fietstunnels N194

  17 oktober 2018 Fietstunneltocht Koggenland door nieuwe fietstunnels N194 Opsomming Eind oktober zijn de werkzaamheden in het westelijk deel van het project N23 Westfrisiaweg grotendeels klaar. Het verkeer rijdt dan over de hoofdrijbaan van de nieuwe provinciale weg N194 en de zes nieuwe fietstunnels in Koggenland zijn dan open.
 • FISHERMAN & FRIENDS: nieuwe expositie in provinciehuis

  16 oktober 2018 FISHERMAN & FRIENDS: nieuwe expositie in provinciehuis Liefhebbers van conceptuele, abstract-geometrische kunst kunnen vanaf 3 november hun hart ophalen bij de nieuwe Dreefexpositie FISHERMAN & FRIENDS.
 • Monumentenwijzer: wat kan de provincie doen voor jouw monument?

  16 oktober 2018 Monumentenwijzer De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat monumenten worden behouden voor de toekomst en ondersteunt eigenaren met kennis, advies en financiering.
 • Napoleontisch spektakel voor Hildes verjaardag

  15 oktober 2018 Napoleontisch spektakel voor Hildes verjaardag Hilde viert zondag 21 oktober haar verjaardag met een groot spektakel in Napoleontische sfeer, alsof het 1799 is.
 • Bewoners meten waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen

  12 oktober 2018 Bewoners meten waterkwaliteit Loosdrechtse Plassen Omwonenden rondom de Loosdrechtse Plassen helpen vanaf maandag 15 oktober bij de monitoring van de waterkwaliteit in de plassen.
 • Archeologische topvondst in Enkhuizen eenmalig te zien

  12 oktober 2018 archeologie Tijdens een opgraving aan de Romeinstraat in het centrum van Enkhuizen vonden archeologen in 2017 een nagenoeg compleet beeld van de Romeinse god Mercurius. Gedeputeerde Jack van der Hoek onthult het gerestaureerde beeld op zaterdag 13 oktober tijdens de dag van de Westfriese Archeologie in de Zuiderkerk te Enkhuizen.
 • Middenweg (N243) afgesloten in avonden/nachten 16-18 oktober

  12 oktober 2018 Middenweg (N243) afgesloten in avonden/nachten 16-18 oktober De provincie Noord-Holland verricht in de nachten van dinsdag 16 op 17 en woensdag 17 op 18 oktober 2018 herstelwerkzaamheden aan het asfalt aan de Middenweg (N243) op diverse locaties tussen de rotonde (aansluiting met de N509) nabij Noordbeemster en voetbalvereniging Kwiek ‘78 in Avenhorn. Tijdens de werkzaamheden wordt de weg volledig afgesloten.
 • Omgevingsvisie Noord-Holland 2050 aangescherpt

  11 oktober 2018 Omgevingsvisie Noord-Holland 2050 aangescherpt Op basis van ruim 100 reacties hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland de Omgevingsvisie NH2050 aangescherpt.
 • Regenboogvlag wappert op het Houtplein

  11 oktober 2018 Regenboogvlag wappert op het Houtplein Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft vandaag de regenboogvlag gehesen bij het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem. Over de hele wereld is het vandaag, 11 oktober, Coming-outdag, oftewel kom-uit-de-kast-dag. Ook op andere provincielocaties wappert de vlag.
 • Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning?

  10 oktober 2018 Welke vrouw krijgt volgend jaar eerste Ribbius Peletier penning? Ze was de eerste vrouwelijke bestuurder van Noord-Holland en werkte haar hele leven aan vrouwenrechten. Nu wordt een penning naar haar vernoemd: Liesbeth Ribbius Peletier.
 • Schatgraven tijdens Nationale Archeologiedagen in Noord-Holland

  10 oktober 2018 Schatgraven tijdens Nationale Archeologiedagen in Noord-Holland detector De Nationale Archeologiedagen staan weer voor de deur. Zaterdag 13 en zondag 14 oktober vinden er in Noord-Holland tientallen activiteiten plaats die de archeologie in de schijnwerpers zetten.
 • Maak met een natuurinitiatief in Noord-Holland kans op € 250

  10 oktober 2018 Maak met een natuurinitiatief in Noord-Holland kans op 250 euro Werk jij aan een buurtboomgaard, voedselbos, bijenlint of ander natuurinitiatief in Noord-Holland?
 • Subsidieplafond ‘toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland’ verhoogd

  09 oktober 2018 Subsidieplafond ‘toekomstbestendige winkelgebieden Noord-Holland’ verhoogd Winkelvoorzieningen zijn van groot belang voor de regionale economie en de kwaliteit van de leefomgeving.
 • Provincie en gemeenten onderzoeken ondersteuning lokale pers

  09 oktober 2018 Provincie en gemeenten onderzoeken ondersteuning lokale pers De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken of het mogelijk is de regionale journalistiek in de provincie te versterken. "We lopen vast tegen muren aan, ook als het gaat over samenwerking, maar het is een poging waard", aldus commissaris van de Koning (cdK) Johan Remkes tijdens de rondetafelbijeenkomst over de toekomst van de regionale en lokale journalistiek op 5 oktober 2018 in het provinciehuis te Haarlem.
 • Verkeershinder N246 door reparatie tijdelijke Beatrixbrug Westknollendam

  07 oktober 2018 Verkeershinder N246 door reparatie tijdelijke Beatrixbrug Westknollendam De provincie Noord-Holland voert reparatiewerkzaamheden uit aan de tijdelijke Beatrixbrug in Westknollendam. Daardoor wordt het verkeer op de Provincialeweg (N246) over 1 rijstrook geleid van vrijdag 5 oktober 20.00 uur tot de volgende ochtend 5.00 uur. Op zondag 7 oktober is de N246 ter hoogte van de tijdelijke Beatrixbrug volledig afgesloten van 20.00 uur ’s avonds tot maandagochtend 8 oktober 5.00 uur. Het verkeer wordt omgeleid. Voor het scheepvaartverkeer blijft de Tapsloot gestremd.
 • Genomineerden Plabeka-stimuleringsprijzen bekend

  05 oktober 2018 Genomineerden Plabeka-stimuleringsprijzen bekend De nominaties van negen kantoren en bedrijventerreinen in de MRA voor de Plabeka (Platform Bedrijven en Kantoren) Bokalen 2018 zijn bekend. Er worden drie bokalen uitgereikt in de categorieën Duurzaamheid, Georganiseerd Beheer en Transformatie. De winnaars ontvangen de prijs tijdens het MRA Congres op 19 oktober.
 • Asfalteringswerkzaamheden N241 Verlaat - Wognum: afsluiting avonden/nachten

  05 oktober 2018 Asfalteringswerkzaamheden N241 Verlaat - Wognum: afsluiting avonden/nachten De provincie Noord-Holland verricht in de avonden en nachten van 9 tot en met 12 oktober 2018 werkzaamheden op de A.C. de Graafweg (N241). Herstelwerkzaamheden worden aan het asfalt uitgevoerd op diverse locaties tussen Verlaat en Wognum.
 • Russische soldaat uit 1799 krijgt gezicht

  05 oktober 2018 Russische soldaat uit 1799 krijgt gezicht Huis van Hilde heeft een reconstructie van het gezicht van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat onthuld. Zijn herkomst is op grond van DNA-onderzoek achterhaald en met forensische technieken is zijn gezicht gereconstrueerd.
 • Aanvullend onderzoek Niet Gesprongen Explosieven Kennemerstraatweg in Heiloo

  05 oktober 2018 Aanvullend onderzoek Niet Gesprongen Explosieven Kennemerstraatweg in Heiloo Op maandag 15 oktober worden tussen 7.00 en 16.00 uur onderzoekswerkzaamheden uitgevoerd aan de Kennemerstraatweg in Heiloo, ter hoogte van de Lagelaan. De werkzaamheden zijn nodig om het lopende onderzoek naar de Niet Gesprongen Explosieven (NGE) af te ronden.
 • Gezamenlijke overheden richten vizier op landelijk gebruik nieuwe technieken voor mobiliteit

  04 oktober 2018 Gezamenlijke overheden richten vizier op landelijk gebruik nieuwe technieken voor mobiliteit Reizigers en vervoerders moeten maximaal kunnen profiteren van de beschikbare technologie om reizen in Nederland zo veilig, makkelijk, betrouwbaar en flexibel mogelijk te maken.
 • Wegen 'N23 Westfrisiaweg' open op 30 november

  04 oktober 2018 Wegen 'N23 Westfrisiaweg' open op 30 november De nieuwe wegverbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen (project N23 Westfrisiaweg) gaat op 30 november open. Het gaat om de wegen waaraan de provincie Noord-Holland bouwt: de N194 (oostelijke randweg Alkmaar N242-A7 Avenhorn) en de N307 (A7 Hoorn Noord – Enkhuizen).
 • Nieuw grondbeleid voor provincie Noord-Holland

  04 oktober 2018 Nieuw grondbeleid voor provincie Noord-Holland Gedeputeerde Staten hebben de ontwerp-Vijfde Nota Grondbeleid vastgesteld. Het grondbeleid beschrijft de regels voor onder andere (tijdelijk) beheer, ruil en aan- en verkopen van grond en vastgoed.
 • Luchtkwaliteit Noord-Holland ook in 2017 binnen wettelijke grens

  04 oktober 2018 Luchtkwaliteit Noord-Holland ook in 2017 binnen wettelijke grens De provincie Noord-Holland meet jaarlijks de luchtkwaliteit in de regio’s IJmond, Havengebied Amsterdam en Haarlemmermeer. Uit de meetresultaten is gebleken dat ook in 2017 op alle meetlocaties is voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden.
 • Jaarlijkse vlootschouw: Noord-Holland klaar voor strooiseizoen

  03 oktober 2018 Jaarlijkse vlootschouw: Noord-Holland klaar voor strooiseizoen Op het splinternieuwe steunpunt in Heerhugowaard testten de mannen en vrouw van het sneeuwpreventieteam op 1 oktober hun materieel tijdens de jaarlijkse vlootschouw. Zijn de strooi- en schuifmachines even klaar voor de winter als zijzelf?
 • Week van de industriecultuur

  03 oktober 2018 Week van de industriecultuur Het unieke programma voor de Week van de Industriecultuur in het Noordzeekanaalgebied is bekend. In de herfstvakantie van 20 tot en met 28 oktober zijn er meer dan 80 bijzondere activiteiten in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.
 • Verbetering en onderhoud Noord-Hollandse wegen en bruggen

  02 oktober 2018 Verbetering en onderhoud Noord-Hollandse wegen en bruggen De provincie Noord-Holland investeert in 2019 € 329 miljoen in wegen en vaarwegen. Met dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in november over beslissen.
 • Onderwijs, bedrijven en provincie aan de slag voor sterk technisch vmbo

  02 oktober 2018 Onderwijs, bedrijven en provincie aan de slag voor sterk technisch vmbo Partijen uit het onderwijs en het bedrijfsleven en de provincie Noord-Holland gaan samen werken aan sterk techniekonderwijs voor het vmbo.
 • Herstelwerkzaamheden oevers omgeving Alkmaar in oktober en november

  02 oktober 2018 Herstelwerkzaamheden oevers omgeving Alkmaar in oktober en november De provincie Noord-Holland verricht in de periode van 8 oktober tot en met 9 november 2018 werkzaamheden aan de oevers van het Noordhollandsch Kanaal en het Kanaal Omval-Kolhorn, omgeving Alkmaar.
 • Afsluiting N201 door oefening hulpdiensten in Waterwolftunnel

  01 oktober 2018 Afsluiting N201 door oefening hulpdiensten in Waterwolftunnel De Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer) is op 8 oktober 2018 van 19.00 uur tot 00.00 uur afgesloten vanwege een oefening voor nood- en hulpdiensten.
 • Noord-Holland en partners voor aardgasvrije woningen

  28 september 2018 Noord-Holland en partners voor aardgasvrije woningen In 2050 wil Noord-Holland klimaatneutraal (CO2-neutraal) zijn. Dit betekent onder andere dat we onze huizen en gebouwen aardgasvrij maken en overgaan op duurzame energie. De provincie heeft daarom op 27 september binnen het Warmte & Koude programma voor de Metropoolregio Amsterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend met 37 gemeenten, energiebedrijven en woningcorporaties.
 • Reparatie tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam)

  27 september 2018 Reparatie tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam) De Tapsloot bij Westknollendam is gestremd voor alle scheepvaartverkeer. De oorzaak is een beschadiging van de tijdelijke Beatrixbrug. De stremming duurt in ieder geval tot en met vrijdag 5 oktober.
 • Gezicht gesneuvelde Russische soldaat uit 1799 gereconstrueerd

  27 september 2018 Gezicht gesneuvelde Russische soldaat uit 1799 gereconstrueerd Op 4 oktober onthult Huis van Hilde het gezicht van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat. Zijn herkomst is op grond van DNA-onderzoek achterhaald en zijn gezicht is met forensische technieken gereconstrueerd. De Rus maakt deel uit van de nieuwe tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Brits-Russische invasie in 1799 in Huis van Hilde Castricum .
 • Provincie investeert € 196 miljoen in biodiversiteit

  26 september 2018 Provincie investeert € 196 miljoen in biodiversiteit De provincie Noord-Holland investeert veel in haar natuur om de biodiversiteit te versterken. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe natuurgebieden, betere omstandigheden voor weidevogels en nieuwe fiets- en wandelpaden.
 • Asfalteringswerkzaamheden N239 van 24 op 25 september uitgesteld

  24 september 2018 Asfalteringswerkzaamheden N239 van 24 op 25 september uitgesteld De werkzaamheden op de N239, die de provincie Noord-Holland zou verrichten in de avond en nacht van maandag 24 op dinsdag 25 september 2018, zijn uitgesteld. Het gaat om herstelwerkzaamheden aan het asfalt op diverse locaties tussen de aansluiting met de N242 en de Westfriesedijk.
 • Voorbereidende werkzaamheden bij Het Schouw starten oktober

  21 september 2018 Voorbereidende werkzaamheden bij Het Schouw starten oktober Samenwerkende overheden hebben het plan om het kruispunt van de A10 met de N247 bij Het Schouw te veranderen. Doel is om de doorstroming te verbeteren.
 • Projectplan Waterwet Markermeerdijken overgedragen aan provincie Noord-Holland

  21 september 2018 Projectplan Waterwet Markermeerdijken overgedragen aan provincie Noord-Holland Het Algemeen Bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier heeft op 19 september het Projectplan Waterwet Markermeerdijken vastgesteld. Op 21 september heeft het hoogheemraadschap het Projectplan Waterwet overgedragen aan de provincie Noord-Holland.
 • Onderzoek koopgedrag in Noord-Holland

  21 september 2018 Onderzoek koopgedrag in Noord-Holland Doet u uw dagelijkse boodschappen dicht bij huis of gaat u hiervoor naar een andere plaats? Waar koopt u bijvoorbeeld kleding en schoenen? Of koopt u online? Hoe tevreden bent u over het winkelaanbod bij u in de buurt? Om hier achter te komen, vindt er in de Randstad een zogeheten koopstromenonderzoek plaats.
 • Brug Krommenie gaat beperkt draaien

  18 september 2018 Brug Krommenie gaat beperkt draaien De brug Krommenie in de gemeente Zaanstad gaat vanaf begin oktober beperkt open voor beroepsvaart van Forbo.
 • Noord-Holland zet het huis van de democratie open

  14 september 2018 Noord-Holland zet het huis van de democratie open Politiek gaat over ons allemaal. Provinciale Staten nodigen daarom Noord-Hollanders uit om de democratie mee te maken. Bijvoorbeeld met ‘Het Provinciespel’ of als ‘Gast van de Staten’. Nieuw is het jongerenprogramma De Provinciestrijd.
 • Duurzaam inzetbare tijdelijke Beatrixbrug beperkt verkeershinder

  14 september 2018 Duurzaam inzetbare tijdelijke Beatrixbrug beperkt verkeershinder De tijdelijke Beatrixbrug bij Westknollendam is in gebruik genomen. De eerste auto’s reden er zaterdag 8 september om 05.00 uur overheen. De brug is in delen opgebouwd. Daardoor kan hij later opnieuw worden gebruikt op andere locaties. De brug kan open en dicht, zodat de scheepvaart kan passeren. Dit is een zeldzaamheid bij tijdelijke bruggen van deze omvang.
 • Asfalteringswerkzaamheden N243: afsluiting avond en nacht op donderdag 20 september

  14 september 2018 Asfalteringswerkzaamheden N243: afsluiting avond en nacht op donderdag 20 september De provincie Noord-Holland verricht in de nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 september 2018 onderhoud aan de N243. Er vinden herstelwerkzaamheden aan het asfalt plaats tussen de aansluiting met de N242 bij Alkmaar en de rotonde bij de N509, over een lengte van ruim 10 kilometer.
 • WoonZorgwijzer helpt gemeenten geschiktere woningen te bouwen

  14 september 2018 WoonZorgwijzer helpt gemeenten geschiktere woningen te bouwen Vanaf vandaag is de WoonZorgwijzer Noord-Holland beschikbaar. De WoonZorgwijzer laat met kaarten zien in welke wijken en buurten mensen met bepaalde ziekten of beperkingen wonen.
 • Leeghwaterbrug (N242) half jaar later opgeleverd

  13 september 2018 Leeghwaterbrug (N242) half jaar later opgeleverd Uit de nieuwe planning van de aannemer blijkt dat de Leeghwaterbrug pas in september 2019 opgeleverd kan worden. De provincie Noord-Holland heeft in juli 2018 diverse maatregelen aan de aannemer van de Leeghwaterbrug opgelegd, omdat de werkzaamheden niet volgens afspraak verliepen.
 • Kaart met kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Noord-Holland

  13 september 2018 Kaart met kastelen, buitenplaatsen en landgoederen in Noord-Holland Het Steunpunt Monumenten en Archeologie heeft een digitale kaart ontwikkeld met ruimtelijke informatie over het erfgoed in Noord-Holland.
 • Afrondende werkzaamheden busbaan Haarlem – Schiphol uitgesteld

  13 september 2018 Afrondende werkzaamheden busbaan Haarlem – Schiphol uitgesteld In de periode van 5 tot en met 7 september en 12 tot en met 14 september stonden er enkele werkzaamheden gepland aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol. Wegens weersomstandigheden konden deze niet doorgaan.
 • Asfalteringswerkzaamheden busbaan Schiphol-Oost

  13 september 2018 Asfalteringswerkzaamheden busbaan Schiphol-Oost Op zaterdag 29 september wordt tussen 7.00 en 16.00 uur de laatste laag asfalt aangebracht op de nieuwe busbaan in Schiphol-Oost tussen de Navigatorstraat en de Hendrick Wallaard Sacréstraat.
 • Asfalteringswerkzaamheden N247 Oosthuizen tijdens avond en nacht van 17 tot 20 september 2018

  13 september 2018 Asfalteringswerkzaamheden N247 Oosthuizen tijdens avond en nacht van 17 tot 20 september 2018 De provincie Noord-Holland verricht van maandag 17 tot en met donderdag 20 september 2018 werkzaamheden op de N247 bij Oosthuizen.
 • Provincie werkt aan duurzaam informatiebeheer

  13 september 2018 Provincie werkt aan duurzaam informatiebeheer Nog niet alle werkwijzen en systemen van de provincie Noord-Holland voldoen aan de veranderende eisen, die door de snel voortschrijdende digitalisering aan archivering worden gesteld.
 • Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend

  13 september 2018 Sollicitatieprocedure commissaris van de Koning Noord-Holland geopend Noord-Holland zoekt een nieuwe commissaris van de Koning (cvdK). Vanaf 13 september kunnen kandidaten solliciteren bij minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Afrondende werkzaamheden aan rotonde en fietstunnel Wogmeer in Spierdijk (N507)

  13 september 2018 Afrondende werkzaamheden aan rotonde en fietstunnel Wogmeer in Spierdijk (N507) Door werkzaamheden aan de toekomstige N194 (huidige N507) ter hoogte van de rotonde en fietstunnel Wogmeer in Spierdijk is de Wogmeer van maandag 8 oktober tot en met vrijdag 26 oktober gefaseerd afgesloten. Tijdens deze afsluitingen is doorgaand verkeer niet mogelijk en wordt het verkeer omgeleid.
 • Provinciaal Inpassingsplan voor N247 ter inzage

  18 september 2018 Provinciaal Inpassingsplan voor N247 ter inzage Vanaf 17 september 2018 ligt het ontwerp van het provinciaal inpassingsplan (PIP) voor de herinrichting van de N247 tussen Amsterdam en Edam/Volendam ter inzage.
 • Afsluiting Binnenwijzend in Westwoud/Hoogkarspel

  12 september 2018 Afsluiting Binnenwijzend in Westwoud/Hoogkarspel Voor het verwijderen van de tijdelijke brug bij de Binnenwijzend in Westwoud/Hoogkarspel is van maandag 17 september tot en met maandag 15 oktober de Binnenwijzend afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Streekweg.
 • Provincie pakt verontreinigd grondwater aan

  12 september 2018 Provincie pakt verontreinigd grondwater aan De provincie Noord-Holland gaat de vervuilde grond in Nederhorst den Berg (bij de Dammerweg) saneren.
 • Erfgoed en maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens Dag van de Herbestemming

  10 september 2018 Erfgoed en maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens Dag van de Herbestemming Hoe ga je slim om met de tijd, energie en kennis die buurtbewoners in hun omgeving willen steken? Hoe benader je eigenaren van potentiële monumenten? Participatie moet binnen de Omgevingswet permanent onderdeel van de beleids- en besluitvorming worden, ook als het gaat erfgoed.
 • Communicerende auto’s getest op eerste slimme weg

  10 september 2018 Communicerende auto’s getest op eerste slimme weg Auto’s die met elkaar én met de verkeerslichten kunnen communiceren reden vorige week over de eerste slimme weg van Nederland, de N205 in de provincie Noord-Holland. Voor het eerst reden in Nederland 7 auto’s met een speciale cruise control tussen het normale verkeer. Van 3 tot en met 7 september 2018 zijn testritten gemaakt. De provincie wil onderzoeken wat de effecten zijn op de verkeersveiligheid en doorstroming.
 • Extra geld naar CO2-infrastructuur, geothermie en Solar Lab

  10 september 2018 Extra geld naar CO2-infrastructuur, geothermie en Solar Lab De provincie zet € 24,4 miljoen in om de energietransitie te versnellen. Dit bedrag is in het voorjaar vastgesteld door Provinciale Staten. Gedeputeerde Staten hebben nu een aantal projecten benoemd die een bedrag krijgen toegewezen. Het geld gaat onder meer naar de realisatie van een CO2-infrastructuur om de glastuinbouw te verduurzamen, verkenning naar mogelijkheden gebruik van aardwarmte, bouw Solar Lab en aanpassing aan klimaatveranderingen.
 • Innovatieve sensoren in Alkmaarse Brug

  10 september 2018 Innovatieve sensoren in Alkmaarse Brug De provincie Noord-Holland heeft begin september 2018 innovatieve sensoren geplaatst op de Alkmaarse Brug in de provinciale weg N242, gemeente Hollands Kroon. De sensoren geven informatie waarmee storingen, hinder en verkeersopstoppingen worden voorkomen. De Alkmaarse Brug is de eerste brug waar slimme data wordt verzameld met de sensoren.
 • Toebehoren gesneuvelde Russische soldaat Vondst van de Maand

  06 september 2018 Toebehoren gesneuvelde Russische soldaat Vondst van de Maand - opsomming In Huis van Hilde is vanaf komend weekend een heel bijzondere Vondst van de Maand te zien; de persoonlijke bezittingen van een in 1799 gesneuvelde Russische soldaat.
 • Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK

  05 september 2018 Minister Ollongren ontvangt 12 september profielschets nieuwe cvdK Op 12 september stellen Provinciale Staten de profielschets voor de nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland vast. Daarna bieden zij de profielschets aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan. Vervolgens stelt de minister de vacature open.
 • Goed perspectief Noord-Hollandse detailhandel

  05 september 2018 Goed perspectief Noord-Hollandse detailhandel Leegstand winkels neemt af, het aantal banen in de detailhandel neemt toe. Het aantal winkels neemt licht af en het aantal plannen voor nieuwe winkels is stabiel. Het vooruitzicht voor de winkelbranche is gunstig.
 • Gunning bouw HOV in ’t Gooi Hilversum uitgesteld

  05 september 2018 Gunning bouw HOV in ’t Gooi Hilversum uitgesteld De definitieve gunning voor het Hilversumse deel van de bouw van de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum is met enige weken uitgesteld.
 • Werkzaamheden busbaan Haarlem – Schiphol afgerond

  05 september 2018 Werkzaamheden busbaan Haarlem – Schiphol afgerond De provincie Noord-Holland voerde onlangs werkzaamheden uit aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol. De laatste afrondende werkzaamheden worden van 5 tot en met 7 september en van 12 tot en met 14 september tussen 9.00 uur en 15.00 uur uitgevoerd. U zult hiervan mogelijk hinder ondervinden.
 • “Hij is niet helemaal fluisterstil. Het blijft toch een machine.”

  04 september 2018 “Hij is niet helemaal fluisterstil. Het blijft toch een machine.” 3 Sinds juli 2018 rijden er 21 elektrische bussen in Noord-Holland Noord. Daar komen later dit jaar 62 bussen bij. Wat betekent dat voor de buschauffeurs? Gedeputeerde mobiliteit, Elisabeth Post, nam een kijkje in Hoorn bij de nieuwe laadpalen en bussen van Connexxion.
 • Nachtafsluiting bij Beatrixbrug (N246) in Westknollendam

  07 september 2018 Nachtafsluiting bij Beatrixbrug (N246) in Westknollendam De N246 tussen de kruising Noorddijk en de inrit Markervaart is vanaf vrijdag 7 september 20.00 uur tot en met zaterdag 5.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In deze nacht wordt de N246 aangesloten op de tijdelijke Beatrixbrug.
 • Sint Maartensvlotbrug in Schagen eerder open

  31 augustus 2018 Sint Maartensvlotbrug in Schagen eerder open De provincie Noord-Holland rondt aanstaande zondag 2 september de werkzaamheden aan de Sint Maartensvlotbrug in Schagen af – 1 dag eerder dan gepland.
 • Gratis kunsttaxatie in provinciehuis tijdens Open Monumentendagen

  31 augustus 2018 Gratis kunsttaxatie in provinciehuis tijdens Open Monumentendagen Update: wegens grote belangstelling is aanmelden voor de kunsttaxatie helaas niet meer mogelijk.

  Wie twijfels heeft of een kunstwerk kunst of kitsch is, kan op zaterdag 8 september uitsluitsel krijgen in Paviljoen Welgelegen, het provinciehuis van Noord-Holland in Haarlem. Willem de Winter en Pieter Jorissen, bekend van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch, taxeren dan gratis kunstwerken.
 • Rijk en provincie besluiten positief over Pallas

  29 augustus 2018 Rijk en provincie besluiten positief over Pallas Rijk en provincie committeerden zich in 2012 om gezamenlijk € 80 miljoen beschikbaar te stellen voor een nieuwe onderzoeksreactor Pallas in Petten.
 • Avond- en nachtwerkzaamheden N246 en Beatrixbrug

  29 augustus 2018 Avond- en nachtwerkzaamheden N246 en Beatrixbrug_foto Het beweegbare brugdek van de tijdelijke brug is in het weekend van 25 augustus gemonteerd. In de nachten van 5, 6 en 7 september voert de provincie Noord-Holland werkzaamheden uit om de aansluiting van de N246 op de tijdelijke brug mogelijk te maken.
 • Versterking Markermeerdijken stap dichterbij

  29 augustus 2018 Versterking Markermeerdijken stap dichterbij Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland willen een omgevingsvergunning verlenen aan het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier voor de versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. GS hebben aan Provinciale Staten (PS) gevraagd hiervoor een ‘verklaring van geen bedenkingen' af te geven.
 • Iepen gekapt langs N246

  29 augustus 2018 Iepen gekapt langs N246 Langs de N246, bij tuincentrum Jansen, zijn dinsdag 28 augustus 5 dode iepen gekapt. De bomen waren besmet met de iepenziekte en zijn gekapt om verdere verspreiding van de ziekte tegen te gaan. Dit voorkomt ook dat de bomen omvallen of (grote) takken loslaten.
 • Gooise monumenten 8 september in spotlights Toekomst van Toen

  29 augustus 2018 Gooise monumenten 8 september in spotlights Toekomst van Toen Afbeelding Verleden, heden en toekomst komen zaterdag 8 september samen in de Grote Kerk Naarden, de Clemenskerk Hilversum, het Muziekcentrum van de Omroep, de Dorpskerk Blaricum en de Hervormde Kerk ’s-Graveland. Vijf pop-up evenementen in vijf monumenten.
 • Afsluitingen bij de Oostergouw in Zwaag (N302)

  29 augustus 2018 Afsluitingen bij de Oostergouw in Zwaag (N302)_foto Van donderdag 13 september tot en met maandag 8 oktober is de Oostergouw in Zwaag gefaseerd afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Verruimde vaartijden veerpont Sint-Maartensvlotbrug

  29 augustus 2018 Verruimde vaartijden veerpont Sint-Maartensvlotbrug De provincie Noord-Holland verruimt de vaartijden van de tijdelijke veerpont bij de Sint-Maartensvlotburg in Schagen. Op vrijdag en zaterdag vaart de pont tot 03.00 uur ’s nachts.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Still going strong

  28 augustus 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Still going strong Afbeelding De nieuwe Dreefexpositie Still going strong belicht de geschiedenis en huidige collectie van een instituut onder de kunstgaleries in Nederland: de Haarlemse kunsthandel E.J. van Wisselingh & Co die 180 jaar bestaat. Vanaf 7 september is deze tentoonstelling te zien in het provinciehuis van Noord-Holland.
 • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

  28 augustus 2018 Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder_Postma Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.
 • Beweegbaar deel tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam) ingehesen

  27 augustus 2018 Beweegbaar deel tijdelijke Beatrixbrug (Westknollendam) ingehesen In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 augustus is de val ingehesen van de tijdelijke Beatrixbrug in Westknollendam.
 • Spoedreparatie Sint Maartensvlotbrug in Schagen

  24 augustus 2018 Spoedreparatie Sint Maartensvlotbrug in Schagen - brug De provincie Noord-Holland start maandag 27 augustus 9.30 uur met de spoedreparatie van de Sint Maartensvlotbrug. De werkzaamheden worden gecombineerd met de geplande reparaties aan het wegdek en duren tot maandag 3 september 19.00 uur.
 • Noord-Holland wordt actieve regenboogprovincie

  24 augustus 2018 Noord-Holland wordt actieve regenboogprovincie De provincie Noord-Holland draagt bij werving van nieuw personeel expliciet uit dat zij een inclusieve werkgever is. Iedereen, ongeacht achtergrond, is welkom om het eigen talent in te zetten.
 • Denk mee over de dijkversterking Den Helder – Den Oever

  22 augustus 2018 Denk mee over de dijkversterking Den Helder – Den Oever Afbeelding De provincie Noord-Holland legt de zogenoemde Notitie Reikwijdte en Detailniveau m.e.r. (NRD) voor de dijkversterking tussen Den Helder en Den Oever 6 weken ter inzage vanaf 12 september 2018.
 • Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincie

  22 augustus 2018 Arbeidsmarkt Noord-Holland vraagt actieve rol provincien Afbeelding Er komen grote veranderingen aan op de arbeidsmarkt. Denk aan robotisering, toenemende technologische ontwikkelingen, demografische krimp en veranderende samenstelling van de bevolking.
 • Sint Maartensvlotbrug in Schagen gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton

  22 augustus 2018 Sint Maartensvlotbrug in Schagen gesloten voor verkeer zwaarder dan 3,5 ton Afbeelding Tijdens een routine onderhouds- en inspectieronde van de Sint Maartensvlotbrug in Schagen is gebleken dat een van de houten palen die het bewegingswerk van de brug ondersteunt in slechte staat is.
 • Correctie stremming Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam)

  21 augustus 2018 Correctie stremming Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 22.00 uur tot en met 27 augustus 6.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart.
 • Afsluiting noord-zuidverbinding tussen rotondes Noorderboekert in Zwaagdijk (N302)

  20 augustus 2018 Noorderboekert_570 De doorgang onder de N302 bij de Noorderboekert in Zwaagdijk is van maandag 3 september tot en met maandag 24 september 2018 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Er vinden werkzaamheden plaats voor de aanleg van het viaduct en er wordt geasfalteerd. Het verkeer tussen Westwoud en Zwaagdijk wordt omgeleid.
 • Noord-Holland en het water op de Uitmarkt

  20 augustus 2018 Noord-Holland en het water op de Uitmarkt Afbeelding Kom tijdens de Uitmarkt (25 en 26 augustus) naar het paviljoen van de provincie Noord-Holland. Hier presenteert de provincie hoe water van vijand een bondgenoot werd.
 • Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht

  17 augustus 2018 Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht De nieuwe fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht worden op vrijdagmiddag 7 september 2018 officieel geopend. Inwoners van Nigtevecht en Abcoude, jong en oud, zijn vanaf 16.30 uur van harte welkom. Lopend of met de fiets natuurlijk, niet met de auto.
 • Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd

  16 augustus 2018 Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart.
 • Vondst van de maand in Huis van Hilde: Schat uit Alkmaar

  14 augustus 2018 Vondst van de maand: Schat uit Alkmaar 570 Nu te zien in Huis van Hilde: een echte schat uit Alkmaar. De bijzondere vondst is nu te zien in het Museumcafé.
 • Weekendafsluiting kruising N302/N506 in Enkhuizen en Markwaarddijk (N302)

  09 augustus 2018 Weekendafsluiting kruising N302/N506 in Enkhuizen en Markwaarddijk (N302) Zegel Door wegwerkzaamheden is de kruising N302/N506 bij Enkhuizen en daarmee de hele Markerwaarddijk/Houtribdijk in het weekend van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding.
 • Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

  08 augustus 2018 Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (cdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is. Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open cdK. Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK.
 • Weekendafsluiting kruising Jaagweg (N243)/Braken (N507) in Avenhorn

  07 augustus 2018 Weekendafsluiting kruising Jaagweg (N243)/Braken (N507) in Avenhorn Foto Door werkzaamheden is de Jaagweg (N243) tussen de A7 bij Avenhorn en de Braken (N507) en de Braken tussen de Vredemakersweg en de Jaagweg het weekend van 24 tot en met 27 augustus volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen

  01 augustus 2018 Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen De provincie Noord-Holland treft maatregelen om de bouwstop voor de Leeghwaterbrug op te heffen, die op 15 mei 2018 is afgekondigd.
 • Provinciale bruggen weer normaal bediend

  31 juli 2018 Provinciale bruggen weer normaal bediend De provincie Noord-Holland bedient alle bruggen in de provincie weer zoals normaal. De sluiting door het warme weer is voor dit moment opgeheven.
 • Podcastserie voor aspirant Statenleden

  31 juli 2018 Podcastserie voor aspirant Statenleden Wat doet een Statenlid? Wat kun je ermee bereiken? Kun je het combineren met je privéleven? 6 Statenleden geven antwoord op deze vragen in een podcastserie.
 • Nieuwe maaimethode geïntroduceerd

  30 juli 2018 Nieuwe maaimethode geïntroduceerd afbeelding Zoals elk jaar wordt er in de zomermaanden langs provinciale wegen veel gemaaid. Dit jaar ziet dat er in het gebied Zuid-Kennemerland en IJmond iets anders uit. De provincie Noord-Holland is namelijk gestart met sinusmaaien.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  27 juli 2018 Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.
 • Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd

  27 juli 2018 Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd Eén van de deelprojecten van HOV Schiphol-Oost wordt voorlopig niet gerealiseerd. De aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost wordt uitgesteld.
 • Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens

  26 juli 2018 Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van windmolens met een rijksmonumentenstatus.
 • Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen

  26 juli 2018 Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen De provincie Noord-Holland en brancheorganisatie Bouwend Nederland hebben afgesproken om samen te werken aan de doelstelling om in 2050 geheel circulair te bouwen.
 • Werkzaamheden Prins Hendrikzanddijk gestart

  25 juli 2018 Werkzaamheden Prins Hendrikzanddijk gestart De werkzaamheden aan de 3 kilometerslange zandige versterking van de Prins Hendrikzanddijk zijn gestart. Gedeputeerde Cees Loggen goot samen met andere bestuurders zand in een grote zandloper.
 • Grootste groei toerisme Noord-Holland

  25 juli 2018 Grootste groei toerisme Noord-Holland Noord-Holland had in 2017 bijna 30 miljoen gastenovernachtingen, een stijging van 9,4 % ten opzichte van 2016.
 • Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik

  24 juli 2018 Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik afbeelding De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam Rijnkanaal is vanaf 3 augustus te gebruiken door fietsers en voetgangers. Door deze fietsbrug zijn inwoners sneller in Abcoude en biedt de ontstane verbinding meer mogelijkheden voor recreanten.
 • Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht

  24 juli 2018 Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht - opsomming Anekdotes, foto’s en filmpjes gezocht voor een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland! In 1919 kregen vrouwen kiesrecht. Hoe zag de strijd voor vrouwenrechten eruit in Noord-Holland?
 • Tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt!’ nu te zien in Zorgvrij

  19 juli 2018 Tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt!’ nu te zien in Zorgvrij Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt.
 • Pas op voor blauwalg

  19 juli 2018 Pas op voor blauwalg Het aanhoudende warme en droge weer is heerlijk voor veel mensen, maar leidt ook tot problemen met de kwaliteit van het oppervlaktewater.
 • Provincie steunt lokale energiecoöperaties

  19 juli 2018 Provincie steunt lokale energiecoöperaties In Noord-Holland zijn meer dan 50 lokale energiecoöperaties actief: bewonersverenigingen die zonne-energiesystemen opzetten of gezamenlijk hun woningen laten isoleren.
 • Overtreding risicobedrijven voortaan openbaar

  19 juli 2018 Overtreding risicobedrijven voortaan openbaar De provincie Noord-Holland gaat per 1 september overtredingen van majeure risicobedrijven bedrijven (waar de provincie bevoegd gezag voor is) openbaar maken.
 • Flexibele zonnecellen in de vangrail

  19 juli 2018 Flexibele zonnecellen in de vangrail Voor het eerst ter wereld zijn er zonnecellen aangebracht op een vangrail. Het gaat om een stuk van 72 meter op een vangrail naast de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard. Het is een proef met flexibele folie met zonnecellen.
 • Provincie verlaagt geluiddrempel

  18 juli 2018 Provincie verlaagt geluiddrempel De provincie Noord-Holland heeft een nieuw Actieplan geluid voor 2018-2022 voor minder geluidbelasting.
 • Fruitschade door vogels vergoed

  18 juli 2018 Fruitschade door vogels vergoed De provincie Noord-Holland gaat 60 % vergoeden van de getaxeerde schade die vogels veroorzaken aan zacht fruit en pit- en steenvruchten. Aanleiding is een recente uitspraak van de Raad van State.
 • 17 kandidaten burgemeesterschap Hollands Kroon

  17 juli 2018 17 kandidaten burgemeesterschap Hollands Kroon Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Hollands Kroon hebben 17 personen gesolliciteerd, onder wie 1 vrouwelijke kandidaat. Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Hollands Kroon.
 • Kandidaten burgemeester Uithoorn

  17 juli 2018 Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Uithoorn hebben 22 personen gesolliciteerd, onder wie 12 vrouwelijke kandidaten.
 • Hildes Vakantiehuis geopend

  17 juli 2018 Persfoto Hildes Vakantiehuis 1 570 Hilde verwelkomt bezoekers in haar huis deze zomer met ‘Hildes Vakantiehuis’, een activiteitenprogramma van dag tot dag voor alle leeftijden.
 • Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg

  16 juli 2018 Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg Op vrijdag 7 september 2018 houden Provinciale Staten van Noord- en Zuid-Holland een gezamenlijke hoorzitting over het definitieve Voorkeursalternatief Duinpolderweg.
 • Overdracht Romeinse armband aan Huis van Hilde

  13 juli 2018 Overdracht Romeinse armband aan Huis van Hilde Op dinsdagmiddag 17 juli neemt Huis van Hilde een bijzonder Romeinse armband in ontvangst. Het bronzen voorwerp is door kinderen ontdekt tijdens een archeologisch onderzoek in 2015.
 • Start vernieuwen Zaanbrug stap dichterbij

  13 juli 2018 Start vernieuwen Zaanbrug stap dichterbij De gemeenten Zaanstad en Wormerland en de provincie Noord-Holland hebben een akkoord bereikt over de aanpak en financiering van de vernieuwing van de Zaanbrug.
 • Groen licht voor werkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel

  13 juli 2018 Groen licht voor werkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel De provincie Noord-Holland kan van start met de werkzaamheden aan het watersysteem in natuurgebied Waalenburg.
 • € 25 miljoen extra investering in duurzame economie

  11 juli 2018 € 25 miljoen extra investering in duurzame economie Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Sinds de start in 2014, verstrekte het participatiefonds 11 leningen. Om dit te kunnen blijven doen, verhoogt de provincie het fondsvermogen met € 25 miljoen.
 • Monitor Wind op Land 2017: Noord-Holland haalt de doelstelling

  10 juli 2018 Monitor Wind op Land 2017: Noord-Holland haalt de doelstelling De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de Monitor Wind op Land 2017 gepubliceerd. RVO bevestigt dat het in Noord-Holland goed gaat met het realiseren van de opgave en dat de verwachting is dat de volledige doelstelling voor 2020 wordt gehaald.
 • Halvering CO2-emissie Noordzeekanaalgebied in 2030

  10 juli 2018 Halvering CO2-emissie Noordzeekanaalgebied in 2030 Afbeelding De industrie in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) wil de uitstoot van CO2 in 2030 hebben gehalveerd ten opzichte van het huidige emissieniveau van 15 megaton. In 2050 moeten bijna alle afvalstromen (circulair) worden hergebruikt en moet de CO2-uitstoot zijn geminimaliseerd.
 • Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger

  10 juli 2018 Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger Afbeelding De provincie Noord-Holland heeft de informatie van Provinciale Staten vanaf 9 juli vrijgegeven als open data.
 • Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018

  10 juli 2018 Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018 Afbeelding Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden op 9 juli de jaarrekening 2017 vast. De Statenleden Heleen Keur (CDA) en Paul Slettenhaar (VVD) namen afscheid. Zij gaan aan de slag als wethouder in respectievelijk Den Helder en Castricum.
 • Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam

  06 juli 2018 Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam Femke Halsema wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam. De benoeming gaat in op 12 juli 2018.
 • Onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol

  05 juli 2018 Onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol De provincie Noord-Holland laat van 9 juli tot en met 2 september 2018 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol. Tijdens deze werkzaamheden komen bepaalde bushaltes tijdelijk te vervallen, rijdt de bus op de gewone rijbaan en zijn bepaalde kruispunten afgesloten.
 • Eindvonnis geschil Wilhelminasluis biedt ruimte voor herstart

  04 juli 2018 Eindvonnis geschil Wilhelminasluis biedt ruimte voor herstart Bouwbedrijf Heijmans heeft recht op een extra vergoeding van € 8 miljoen van de provincie Noord-Holland voor de uitvoering van een duurder ontwerp van de Wilhelminasluis in Zaandam.
 • Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie

  11 juli 2018 Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie Noord-Hollandse ondernemers kunnen vanaf vandaag een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • MRA-Elektrisch gaat voor intelligente laadpalen

  04 juli 2018 MRA-elektrisch gaat voor intelligente laadpalen Woensdag 4 juli werd de eerste intelligente laadpaal in de provincie Noord-Holland officieel in gebruik genomen.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Smoothies

  02 juli 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Smoothies De nieuwe Dreefexpositie Smoothies belicht actuele beeldende kunst en vormgeving van Dik Box, Lisa Couwenbergh, Lenneke van der Goot, Andrew March, André Pielage en Carina Riezebos.
 • Onderhoudswerkzaamheden N518 naar Marken afgerond

  29 juni 2018 Onderhoudswerkzaamheden N518 naar Marken afgerond De onderhoudswerkzaamheden aan de N518, de provinciale weg naar Marken, zijn op 29 juni afgerond.
 • Zonnige Landelijke Kustdag 2018

  29 juni 2018 Zonnige Landelijke Kustdag 2018 De Landelijke Kustdag 2018 vond dit jaar plaats op een stukje nieuw Nederland, vóór de voormalige Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Waar voorheen nog de golven tegen de dijk sloegen, is een ruim strand met duinen gecreëerd waar bezoekers en bewoners recreëren en de natuur weer nieuwe kansen krijgt.
 • Afsluiting N201 voor onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  28 juni 2018 Afsluiting N201 voor onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 5 tot 8 juli 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Hoe deed jouw gemeente het in 2017?

  27 juni 2018 Hoe deed jouw gemeente het in 2017? De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigden. Het verslag Interbestuurlijk Toezicht 2017 is nu beschikbaar.
 • Definitief voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek / Duinpolderweg

  27 juni 2018 Definitief voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek / Duinpolderweg - foto Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland en Zuid-Holland hebben het Voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek (ook bekend als Duinpolderweg) vastgesteld.

 • Noord-Holland prominent in MKB top 100

  26 juni 2018 Noord-Holland prominent in MKB top 100 De provincie Noord-Holland staat met 24 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100, alleen de provincie Zuid-Holland heeft er meer (27). Noord-Holland neemt daarmee een tweede plek in.
 • Evenement ‘Kom kijken hoe je ijzer maakt!’ bij Huis van Hilde

  25 juni 2018 Evenement ‘Kom kijken hoe je ijzer maakt!’ bij Huis van Hilde Op het plein voor Huis van Hilde worden op 7 en 8 juli ijzerovens gebouwd en wordt ijzer gewonnen zoals dat vroeger ging.
 • Kustpact Noord-Holland afgerond

  25 juni 2018 Kustpact Noord-Holland afgerond De uitwerking van het landelijke Kustpact voor Noord-Holland is afgerond. Alle 27 samenwerkende partners die het afgelopen jaar onder regie van de provincie Noord-Holland hieraan hebben gewerkt, zijn tevreden met het behaalde resultaat.
 • Unieke digitale vaargids voor schippers in Noord-Holland

  25 juni 2018 Unieke digitale vaargids voor schippers in Noord-Holland Recreatieschippers in de provincie Noord-Holland kunnen gebruik maken van een unieke dienstverlening via een app: een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen.
 • Scholieren Kaj Munk College ontwerpen brug waar je blij van wordt

  22 juni 2018 Scholieren Kaj Munk College ontwerpen brug waar je blij van wordt 8 presentaties en een bak vol innovatieve en duurzame ideeën voor de nieuwe Cruquiusbrug bij Heemstede. Dat is het resultaat van scholierenbattle Cruquiusbrug.
 • Natuurgebied Hanenplas open

  22 juni 2018 Natuurgebied Hanenplas open Natuurgebied Hanenplas is officieel geopend. Na de werkzaamheden zijn de valleien weer natter en het landschap open.
 • Subsidie versnelt voorbereiding op aardgasloze toekomst

  22 juni 2018 Subsidie versnelt voorbereiding op aardgasloze toekomst Alle gemeenten moeten in 2021 weten hoe zij woningen en gebouwen willen gaan verwarmen zonder aardgas.
 • Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups

  21 juni 2018 Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups Start-ups konden in april inschrijven voor het programma ‘Start-up in Residence Noord-Holland’ om met de provincie mee te denken over oplossingen voor provinciale uitdagingen.
 • Bocht naar fietstunnel onder N525 in Laren blijft

  21 juni 2018 Bocht naar fietstunnel onder N525 in Laren blijft De provincie Noord-Holland heeft besloten het ontwerp van de onderdoorgang bij de N525 in Laren intact te laten.
 • Duurzaam Erfgoedprijs 2018 voor Fort K'IJK

  20 juni 2018 Duurzaam Erfgoedprijs 2018 voor Fort K'IJK Fort K’IJK in Uitgeest is de winnaar van de Duurzaam Erfgoedprijs 2018. Gedeputeerde Jack van der Hoek overhandigde de prijs aan Stella van Heezik van Stadsherstel Amsterdam tijdens het Duurzaam Erfgoedcongres op de Zaanse Schans.
 • Metropoolregio Amsterdam in top 5

  20 juni 2018 Metropoolregio Amsterdam in top 5 De economie groeit en werkloosheid daalt in de Metropoolregio Amsterdam. Dat blijkt uit Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2018.
 • Kanonskogels en kruitmaatjes uit Palmhoutwrak in Kaap Skil

  18 juni 2018 Kanonskogels en kruitmaatjes uit Palmhoutwrak in Kaap Skil afbeelding Op zaterdag 16 juni heeft de Texelse burgemeester Uitdehaag in Museum Kaap Skil de tentoonstelling “Duiken in Details - Nieuwe puzzelstukjes uit het Palmhoutwrak” geopend.
 • Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 ter inzage

  18 juni 2018 Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 ter inzage Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben 12 juni de Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 met bijbehorend Milieueffectrapportage (PlanMER) vrijgegeven.
 • Provincies investeren fors in economie en ecologie Waddengebied

  19 juni 2018 Provincies investeren fors in economie en ecologie Waddengebied Kansrijke ontwikkelingen in het Waddengebied een steun in de rug geven. Dát is de gezamenlijke ambitie van de provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen.
 • Dammerweg aangesloten op de Gooilandseweg (N236)

  12 juni 2018 Dammerweg aangesloten op de Gooilandseweg (N236) De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruising bij de ’s-Gravelandseweg door een rotonde. Sinds dinsdag 5 juni kan het verkeer de rotonde ook met een tijdelijke slinger de Dammerweg (N523) op.
 • Europa loopt warm voor groen strooizout

  12 juni 2018 Europa loopt warm voor groen strooizout In de nabije toekomst zal er in Noord-Holland bij gladheid getest worden met 'groen strooizout', gemaakt van sap uit bermgras.
 • Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018

  12 juni 2018 Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018 Afbeelding Een onderzoek naar het bundelen van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer in Schagen. Deelname van de provincie aan een rijksonderzoek naar een vliegveld in zee. Een uitnodiging aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor een toelichting bij de gaswinning bij Warder, waar vorige week een aardbeving was.
 • Kandidaten burgemeester Enkhuizen

  12 juni 2018 Kandidaten burgemeester Enkhuizen Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Enkhuizen hebben 34 personen gesolliciteerd, 11 vrouwen en 23 mannen.
 • Provinciesteun energiebesparingsprogramma woningen

  11 juni 2018 Provinciesteun energiebesparingsprogramma woningen De provincie Noord-Holland helpt gemeenten bij het opzetten of verbeteren van regionale energieloketten. Huiseigenaren kunnen bij deze loketten terecht met vragen over het duurzaam maken van hun woning.
 • Opening Ovonde Langereis (N241)

  08 juni 2018 Ovonde N241 Langereis_570 De ovonde Langereis (N241) nabij gemeenten Opmeer, Heerhugowaard en Hollands Kroon is klaar. Gedeputeerde Elisabeth Post verrichtte op 8 juni 2018 een feestelijke openingshandeling.
 • Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken

  08 juni 2018 Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken De provincie Noord-Holland wil weten wat de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken is en hoe gemeenten hiermee omgaan. Daarom gaat zij onderzoek doen onder de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en 5 gemeenten in het overige deel van de provincie.
 • 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in Hollands Kroon heropend

  08 juni 2018 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in Hollands Kroon heropend De provincie Noord-Holland heeft de 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon in een jaar tijd gerenoveerd en verbreed. Gedeputeerde Elisabeth Post verrichtte op 8 juni 2018 de feestelijke openingshandeling.
 • Samen vierkant achter de Stolp op de Grote Stolpendag

  08 juni 2018 Samen vierkant achter de Stolp op de Grote Stolpendag 28 juni Het Steunpunt Monumenten en Archeologie organiseert op donderdag 28 juni de Grote Stolpendag in het voormalige gemeentehuis van Venhuizen.
 • Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan voor A.C. de Graafweg (241) ter inzage

  08 juni 2018 Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan voor A.C. de Graafweg (241) ter inzage Van 8 juni tot en met 19 juli 2018 wordt het ontwerp PIP openbaar gepubliceerd. Iedereen kan hierop reageren door middel van een schriftelijke zienswijze tot en met 19 juli 2018.
 • Provincie tekent Green Deal Circulair inkopen

  07 juni 2018 Provincie tekent Green Deal Circulair inkopen Zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties gaan circulair inkopen. Op donderdag 7 juni ondertekenden zij met de Rijksoverheid de Green Deal Circulair Inkopen 2.0.
 • Duurzaam Erfgoed Symposium in Zaansche Schans

  07 juni 2018 Duurzaam Erfgoed Symposium in Zaansche Schans Afbeelding Op 20 juni 2018 organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met de VNG, gemeenten Zaanstad en Waterland en de Groene Grachten het Duurzaam Erfgoed Symposium 'Back to the Future'.
 • Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland

  07 juni 2018 Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland Op basis van onderzoek willen de 7 gemeenten in West-Friesland komen tot een betere afstemming in vraag en aanbod van bedrijventerreinen.
 • Primeur in Noord-Holland: proef met superasfalt op N249

  07 juni 2018 Primeur in Noord-Holland proef met superasfalt op N249 Op de provinciale weg N249 (vlakbij de rotonde Molenvaart – Kerkweg in Anna Paulowna) ligt sinds vandaag een nieuw soort asfalt op basis van epoxybitumen. Het gaat om een innovatie die na de eerste laboratoriumtesten nu klaar is voor de volgende fase: een proefvak over een lengte van zo’n 90 meter.
 • Huis van Hilde geeft gierzwaluwen onderdak

  06 juni 2018 Huis van Hilde geeft gierzwaluwen onderdak Gierzwaluwen die op zoek zijn naar een huisje kunnen vanaf nu terecht bij Huis van Hilde. Onder het dak van het Archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum zijn tien nestkastjes opgehangen. De huisjes zijn gemaakt door leerlingen van het Clusius College in Castricum.
 • Innovating Mobility 2018 Demoday geeft inspiratie voor innovaties mobiliteit

  06 juni 2018 Innovating Mobility 2018 Demoday De provincie Noord-Holland organiseert op 14 juni de Demoday van de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit en de meest toonaangevende programma’s en innovaties vanuit de provincie en haar partners.
 • Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd

  05 juni 2018 Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd Afbeelding De procedures voor de fusie van de gemeenten Blaricum-Huizen-Laren en de gemeenten Hilversum-Wijdemeren in de Gooi en Vechtstreek worden verlengd.
 • Werkzaamheden Broekhornerbrug in Langedijk uitgesteld door broedende boerenzwaluwen

  05 juni 2018 Werkzaamheden Broekhornerbrug in Langedijk uitgesteld door broedende boerenzwaluwen Opsomming De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden aan de Broekhornerbrug van 7 en 8 juni 2018 uitgesteld. Onder de brug zijn broedende boerenzwaluwen, een beschermde vogelsoort, aangetroffen.
 • Adviescommissie zette zich ook in 2017 in voor ruimtelijke kwaliteit

  05 juni 2018 Adviescommissie zette zich ook in 2017 in voor ruimtelijke kwaliteit Afbeelding De Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) heeft zich in 2017 opnieuw gebogen over impactvolle ontwikkelingen in het landelijke gebied van de provincie Noord-Holland.
 • Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe cdK

  04 juni 2018 Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe commissaris van de Koning De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.
 • Afsluiting Braken (N507) tussen Spierdijk en N243 in Avenhorn

  04 juni 2018 Afsluiting Braken (N507) tussen Spierdijk en N243 in Avenhorn Op de Braken (N507), tussen de Spierdijk en de kruising met de N243 in Avenhorn, vinden van vrijdag 8 juni tot en met maandag 11 juni 2018 wegwerkzaamheden plaats.
 • Burgervlotbrug in Schagen geopend voor verkeer

  01 juni 2018 Burgervlotbrug in Schagen geopend voor verkeer De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug zijn afgerond en de brug is weer geopend voor alle verkeer.
 • Tijdelijk bouwverbod Leeghwaterbrug (n242) in Alkmaar

  31 mei 2018 Tijdelijk bouwverbod Leeghwaterbrug (n242) in Alkmaar De gemeente Alkmaar heeft een tijdelijk verbod opgelegd aan de bouw van de Leeghwaterbrug. Diverse constructieve tekeningen en berekeningen van de aannemer voldoen nog niet aan de norm.
 • Provinciaal Inpassingsplan herinrichting N241 ter inzage

  31 mei 2018 Provinciaal Inpassingsplan herinrichting N241 ter inzage De provincie Noord-Holland wil de N241 tussen Wognum en Verlaat (A.C. de Graafweg) opnieuw inrichten.
 • Golfbaanalternatief als tracé voor de Verbinding A8-A9

  30 mei 2018 Golfbaanalternatief als tracé voor de Verbinding A8-A9 Om de bereikbaarheid en leefbaarheid in het gebied tussen de A8 en A9 te verbeteren en de UNESCO-waarden van de Stelling van Amsterdam te herstellen, is het Golfbaanalternatief de beste verbinding tussen beide snelwegen.
 • Extra investering voor vernieuwing sluizen in Den Helder

  30 mei 2018 Extra investering voor vernieuwing sluizen in Den Helder De Koopvaardersschutsluis wordt gerenoveerd en verlengd en de Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd naar een schutsluis. Dit stellen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland voor.
 • Spoedreparatie Vlotbrug ’t Zand in gemeente Schagen

  30 mei 2018 Spoedreparatie Vlotbrug ’t Zand in gemeente Schagen De provincie voert in de avond en nacht van 4 op 5 juni een spoedreparatie uit op Vlotbrug ’t Zand. Een plaat op het dek van de brug moet vervangen worden.
 • Burgervlotbrug Schagen zondag 3 juni gereed

  30 mei 2018 Burgervlotbrug Schagen zondag 3 juni gereed De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug zijn bijna afgerond. Uiterlijk zondag 3 juni vanaf 17.00 is de brug weer in gebruik; mogelijk al eerder dit weekend.
 • Greenport Nederland gaat positie tuinbouwsector verder versterken

  30 mei 2018 Greenport Nederland gaat positie tuinbouwsector verder versterken Tuinbouw is een van de 9 topsectoren en levert met zo’n 16 miljard omzet een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.
 • Koning en Koningin brengen streekbezoek aan West-Friesland

  28 mei 2018 Koning en Koningin brengen streekbezoek aan West-Friesland Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen donderdag 28 juni 2018 een streekbezoek aan West-Friesland in de provincie Noord-Holland.
 • 12 kandidaten burgemeesterschap Heerhugowaard

  28 mei 2018 Kandidaten burgemeester Heerhugowaard Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Heerhugowaard hebben 12 personen gesolliciteerd, 5 vrouwen en 7 mannen.
 • Schonere lucht dankzij landelijk verbod ontgassen

  28 mei 2018 Schonere lucht dankzij landelijk verbod ontgassen Varend ontgassen langs binnenvaartroutes is slecht voor de luchtkwaliteit, voor de gezondheid van omwonenden en voor mensen die met de stoffen werken.
 • Tentoonstelling BINNENSTEBUITEN in tuin van kasteel Assumburg

  28 mei 2018 Tentoonstelling BINNENSTEBUITEN in tuin van kasteel Assumburg De tentoonstelling BINNENSTEBUITEN neemt de bezoekers van kasteel Assumburg mee in de wereld van de Noord-Hollandse buitenplaatsen.

 • Nieuwe tentoonstelling Huis van Hilde ‘Onder het Staal'

  28 mei 2018 Nieuwe tentoonstelling Huis van Hilde ‘Onder het Staal' Gedeputeerde cultuur van de provincie Noord-Holland, Jack van der Hoek, opent op 1 juni de tentoonstelling ‘Onder het Staal’ in Huis van Hilde. ‘Onder het staal’ gaat over de geschiedenis van het land onder Tata Steel, de voormalige hoogovens. De tentoonstelling loopt tot en met 23 september 2018.
 • Afsluiting N506 tussen Lutjebroek en Enkhuizen

  28 mei 2018 Afsluiting N506 tussen Lutjebroek en Enkhuizen Op de N506 tussen de Voetakkers in Lutjebroek en Enkhuizen vinden van maandag 4 juni tot en met maandag 18 juni 2018 diverse werkzaamheden plaats. En op de Raadhuislaan tussen de N506 en de Stede Broecweg in Grootebroek wordt van 4 juni tot en met 2 juli 2018 gewerkt aan de weg.
 • Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid

  28 mei 2018 Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid De provincie Noord-Holland investeert ruim € 14 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid verbeteren.
 • Opening Waddenbelevingspunt

  25 mei 2018 Opening Waddenbelevingspunt Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is op 23 mei officieel in gebruik genomen.
 • Provincie lanceert online ontmoetingsplek voor groen

  24 mei 2018 Provincie lanceert online ontmoetingsplek voor groen De provincie Noord-Holland heeft vandaag een online platform voor het programma Groen Kapitaal gelanceerd.
 • Duurzaam investeren in Noord-Holland

  23 mei 2018 Duurzaam investeren in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen de komende jaren extra investeren in onder meer het versnellen van de energietransitie, infrastructuur, mobiliteit, natuur, gezonde leefomgeving, digitalisering en databeveiliging. Dat staat in de Kaderbrief 2019, de basis voor de begroting van de provincie Noord-Holland voor 2019.
 • Provincie stimuleert recreatieve vaarverbindingen

  23 mei 2018 Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen.
 • Plaatsen straatnaamborden Priggeweg en Vennikerweg (N241) tussen Schagen en Verlaat

  23 mei 2018 Plaatsen straatnaamborden Priggeweg en Vennikerweg (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland plaatst op 23 mei 2018 straatnaamborden langs de parallelweg (Priggeweg) en fietsstraat (Vennikerweg) naast de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Procedure nieuwe burgemeester Amsterdam opnieuw opengesteld

  18 mei 2018 Procedure nieuwe burgemeester Amsterdam opnieuw opengesteld Na overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Amsterdam zal de commissaris van de Koning, Johan Remkes, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester van 23 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 opnieuw open te stellen.
 • Partijen tekenen voor versterking IJsselmeergebied

  17 mei 2018 Partijen tekenen voor versterking IJsselmeergebied Het IJsselmeer is een icoon van de Nederlandse waterwerken en ook van onschatbare waarde voor recreatie, onze natuur en de economie.
 • Provincie Noord-Holland timmert aan de weg

  17 mei 2018 Provincie Noord-Holland timmert aan de weg hectometerpaaltje Samen sloegen gedeputeerde Elisabeth Post en wethouder Monique Stam van Heerhugowaard symbolisch het eerste hectometerpaaltje met het nieuwe wegnummer N194 in de grond bij Heerhugowaard.
 • Inwoners omarmen ambitie ‘Balans tussen economische groei en leefbaarheid’

  17 mei 2018 Inwoners omarmen ambitie Balans tussen economische groei en leefbaarheid Maar liefst 95% van de Noord-Hollanders is positief over de ambitie ‘Balans tussen economische groei en leefbaarheid’. Ook de deelambities die de provincie heeft benoemd om deze balans te realiseren, vinden de inwoners van Noord-Holland aansprekend. Hierbij scoort de deelambitie het ‘Versterken van het Noord-Hollands landschap’ het hoogst. Deze resultaten ondersteunen de koers die provincie Noord-Holland heeft gekozen voor de Omgevingsvisie NH2050.
 • Start verpachting provinciale agrarische percelen

  16 mei 2018 Start verpachting provinciale agrarische percelen De provincie Noord-Holland is eigenaar van 1800 hectare aan agrarische percelen. Deze zijn uiteindelijk bestemd voor provinciale doelen. In afwachting van realisatie hiervan, geeft de provincie de grond tijdelijk in pacht uit.
 • Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker

  16 mei 2018 Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker Op en rond de omringdijk van Marken wordt het zwemstrand, de aanlegstranden en het straatmeubilair opgeknapt. Ook wordt het aantal wandelroutes uitgebreid en komt er extra natuur. Dit gebeurt tegelijkertijd met de dijkversterking. Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben dat afgesproken.
 • Update: Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) van 14 tot en met 17 mei afgesloten

  16 mei 2018 Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) in nachten van 14 en 15 mei afgesloten Afbeelding Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) voor de weggebruikers veiliger en duidelijker te maken, gaat de provincie Noord-Holland in de nachten van 14 tot en met 17 mei van 20.00 uur tot 05.00 uur de belijning volledig vernieuwen.
 • Provincie investeert in natuurinclusieve landbouw

  17 mei 2018 Provincie investeert in natuurinclusieve landbouw Provincie Noord-Holland streeft ernaar dat in 2030 alle grondgebonden landbouw in de provincie bijdraagt aan behoud en versterken biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en water op en rond het bedrijf. Om dit te bereiken, stelt de provincie € 750.000 beschikbaar om te investeren in kennis, netwerken te faciliteren, samenwerkingen te ondersteunen en kennisinnovatie te stimuleren.
 • Noord-Holland telt 14.000 betrokken vrijwilligers in de natuur

  16 mei 2018 Noord-Holland telt 14.000 betrokken vrijwilligers in de natuur In Noord-Holland zijn ruim 14.000 vrijwilligers werkzaam in de natuur. Ze zijn actief betrokken bij beheer, educatie, monitoring of bescherming van natuur en landschap en samen verzetten zij het werk van ruim 480 fulltime beroepskrachten. Tijdens de jaarlijkse Dialoogdagop 16 mei komen veel natuurvrijwilligers bijeen om te praten over het verbeteren van de biodiversiteit. Het programma Betrekken bij Groen van de provincie Noord-Holland stimuleert het werk van vrijwilligers in de natuur en ondersteunt dat in 2018 met € 608.000.
 • 4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten

  15 mei 2018 4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten In 2018 is ruim 4.8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.
 • Nachtafsluitingen toe- en afritten afslag 9 A7 Hoorn-Noord

  14 mei 2018 Nachtafsluitingen toe- en afritten afslag 9 A7 Hoorn-Noord Afbeelding Voor wegwerkzaamheden aan het project N23 Westfrisiaweg zijn er tussen dinsdag 22 en donderdag 31 mei 2018 een aantal nachtafsluitingen van toe- en afritten van afslag 9 bij Hoorn-Noord.
 • Asbestsanering op kop Oosterengweg

  14 mei 2018 Asbestsanering op kop Oosterengweg Afbeelding De afgedekte asbesthoudende grond die onlangs werd aangetroffen bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg, wordt op donderdag 17 en vrijdag 18 mei afgevoerd naar een erkende asbestverwerker.
 • Extra hagen langs vangrail Provincialeweg (N241)

  14 mei 2018 Extra hagen langs geleiderail Provincialeweg (N241) Afbeelding De Vaart Op vier locaties langs de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat plaatst de provincie extra hagen.
 • Update voortgang HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

  14 mei 2018 Update voortgang HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid Afbeelding De aanleg van de busbaan HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid en de reconstructie van de N196 en de Burgemeester Kasteleinweg loopt vertraging op.
 • Troostleeuwtje van weginspecteurs heet Bumpy

  14 mei 2018 Troostleeuwtje van weginspecteurs heet Bumpy Louisah In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Een naam voor dit sympathieke knuffeltje was er nog niet.
 • Subsidieplafond regeling jonge landbouwers omhoog

  09 mei 2018 Subsidieplafond regeling jonge landbouwers omhoog De subsidiepot van de provincie Noord-Holland voor duurzame investeringen door jonge agrariërs gaat van € 550.000 naar € 825.000. Subsidies hebben tot doel de agrarische sector te innoveren en verduurzamen.
 • Groot onderhoud aan fietspad langs N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland

  08 mei 2018 Groot onderhoud aan fietspad langs N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland Afbeelding Het fietspad langs de N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland wordt opgeknapt. Ook de betonplaten van de proef met het fietspad van 'glas en gras' worden verwijderd.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing op NH

  08 mei 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Dinsdag 8 mei 2018 kun je de Arondéuslezing tussen 20.00-20.45 uur live volgen op zender NH en via de website van NH.
 • Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren

  07 mei 2018 Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren Jongeren en verkeer blijft een spannende combinatie. Vooral in een fietsland als Nederland, waar kinderen jong aan het verkeer deelnemen. Daarom investeert Noord-Holland ruim € 900.000,- in 16 verkeersveiligheidsprojecten, om jongeren te leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Northerners!

  07 mei 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Northerners! De nieuwe Dreefexpositie NORTHERNERS! belicht actuele kunst van Groningse kunstenaars: Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Thijs Jansen, Annegret Kellner, Jimi Klein Brunink, Harry Markusse, Berndnaut Smilde en Aimée Terburg. Vanaf 18 mei te zien in het provinciehuis in Haarlem.
 • 29 kandidaten burgemeesterschap Amsterdam

  04 mei 2018 29 kandidaten burgemeesterschap Amsterdam 29 personen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amsterdam, onder wie 9 vrouwelijke kandidaten. Dat heeft commissaris van de Koning Johan Remkes vandaag, 4 mei 2018, meegedeeld aan de gemeenteraad van Amsterdam.
 • Update: aansluiting A7/Hoorn Noord is weer open

  03 mei 2018 Afsluiting afrit N302 richting Amsterdam Na een ongeluk op 2 mei waarbij veel diesel op de weg terecht was gekomen, was de aansluiting A7/Hoorn Noord in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de aansluiting weer open.
 • Word jij het middelpunt van Noord-Holland?

  02 mei 2018 Word jij het middelpunt van Noord-Holland In wat voor Noord-Holland wil jij wonen, werken en studeren? Kom er over meepraten tijdens Bevrijdingspop in Haarlem en test je kennis in de petje-op-petje-af quiz met cabaretier Johan Fretz. En maak een 360 ˚-foto van jezelf als middelpunt van de provincie!
 • Project aansluiting A9 Heiloo opgeschort

  02 mei 2018 Project aansluiting A9 Heiloo opgeschort De Raad van State heeft de behandeling van de beroepen op het bestemmingsplan stilgelegd, waardoor de lopende aanbesteding van het project Aansluiting A9 bij Heiloo een aantal maanden is opgeschort.
 • Wie wint de Duurzaam Erfgoedprijs 2018?

  02 mei 2018 Wie wint de Duurzaam Erfgoedsprijs De provincie Noord-Holland is op zoek naar monumenten waar verduurzaming een grote rol speelt. Eigenaren die duurzame technieken hebben toegepast of innovatieve ideeën hebben voor de verduurzaming van hun monument maken kans op de Duurzaam Erfgoedprijs 2018.
 • Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen

  01 mei 2018 Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen Opsomming Agrariërs die geen mogelijkheden zien voor natuurbeheer en hun bedrijf uit een natuurgebied willen verplaatsen, kunnen daarbij hulp krijgen van de provincie Noord-Holland. Zo ontstaat ruimte voor het Natuurnetwerk Nederland. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor jaarlijks € 500.000,- beschikbaar.
 • Werkzaamheden tussen Pijlslaan en Kleverlaan (N208) in Haarlem

  30 april 2018 Werkzaamheden tussen Pijlslaan en Kleverlaan (N208) in Haarlem De provincie Noord-Holland verbetert van 1 tot en met 15 mei 2018 de afwatering op de N208 tussen de Pijlslaan en de Kleverlaan in Haarlem. Tijdens de werkzaamheden is 1 rijstrook afgesloten.
 • Provincie stopt procedure voor fusie Weesp en Gooise Meren

  26 april 2018 Provincie stopt procedure voor fusie Weesp en Gooise Meren De provinciale arhi-procedure voor de fusie van de gemeenten Weesp en Gooise Meren is gestopt.
 • Veiligheid voor wegwerkers langs N242 Heerhugowaard

  26 april 2018 Veiligheid voor wegwerkers langs N242 Heerhugowaard Opsomming Veiligheid voorop, ook voor onze wegwerkers. Tot en met vrijdag 4 mei verricht de provincie werkzaamheden aan de rijbaan op de (oude) Provincialeweg N242 tussen de Smuigelweg en de Spoorstraat in Heerhugowaard.
 • Noord-Holland wil bodemdaling bestrijden

  26 april 2018 Noord-Holland wil bodemdaling bestrijden In veenweidegebieden worden de slootpeilen laag gehouden voor de landbouw. De veehouders hebben dit nodig om het land te kunnen bewerken, voldoende grasgroei te verkrijgen en het land niet te laten vertrappen door het vee.
 • Plan om landschap te verbeteren bij verbinding A8-A9

  26 april 2018 Plan om landschap te verbeteren bij verbinding A8-A9 Gedeputeerde Staten (GS) gaan in overleg met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een landschapsplan maken om de verbinding tussen de A8 en de A9 zo goed mogelijk in te passen in het werelderfgoed de Stelling van Amsterdam.
 • Impact energietransitie op economie groot

  26 april 2018 Impact energietransitie op economie groot De energietransitie raakt zo’n 66.000 bedrijven en 309.000 banen direct dan wel indirect in Noord-Holland. Dat blijkt uit een analyse van kansen en bedreigingen door Buck Consultants in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Fietsers én grazers genieten van herstelde Hanenplas op Texel

  25 april 2018 Fietsers én grazers genieten van hersteld natuurgebied Hanenplas op Texel - Fietspad De werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel zijn afgerond. De valleien zijn weer natter, het landschap open en het nieuwe fietspad is in gebruik.
 • Bredere Gooilandseweg en nieuwe rotonde in gebruik

  25 april 2018 Bredere Gooilandseweg en nieuwe rotonde in gebruik Afbeelding Vanaf maandagmorgen rijdt het verkeer over een bredere Gooilandseweg en een nieuwe rotonde.
 • Warmtepomppaneel goed alternatief voor gasketel

  25 april 2018 Warmtepomppaneel goed alternatief voor gasketel Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en DOEN Participaties participeren in Triple Solar, de Nederlandse pionier op het gebied van gasloos verwarmen en uitvinder van het wereldwijd gepatenteerde geluidloze warmtepomppaneel. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet richting een duurzamer en gasloos Nederland.
 • Statiegeld om kosten te besparen en grondstoffen te behouden

  25 april 2018 Statiegeld om kosten te besparen en grondstoffen te behouden De provincie Noord-Holland sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Samen met 500 andere overheden en organisaties uit Nederland en Vlaanderen roept zij de regering op statiegeld in te voeren op PET-flessen en blikjes.
 • Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018

  25 april 2018 Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018 Opsomming Provinciale Staten hebben een nieuwe referendumverordening aangenomen. Dit maakt een raadgevend correctief referendum in Noord-Holland mogelijk.
 • Sloop landhoofd Leeghwaterbrug tijdelijk stilgelegd

  24 april 2018 Sloop landhoofd Leeghwaterbrug tijdelijk stilgelegd Opsomming De sloopwerkzaamheden van het landhoofd aan de oostzijde van de Leeghwaterbrug zijn in volle gang. In de grond zijn tijdens het werk kleine asbesthoudende leidingen aangetroffen die niet op tekening stonden.
 • N239 tussen A7 en Medemblik: volledige afsluiting 23 t/m 25 april

  20 april 2018 N239 tussen A7 en Medemblik volledige afsluiting 23 tm 25 april 2018 Vanaf maandagochtend 23 april 2018 om 9.00 uur tot woensdag 25 april om 15.00 uur is de N239 tussen de A7 en Medemblik dag en nacht in beide richtingen volledig afgesloten.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water

  20 april 2018 Kom zwemmen in Noord-Hollands water Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
 • Onderzoek met discovisjes

  20 april 2018 Onderzoek met discovisjes Dit voorjaar vindt een grootschalig onderzoek plaats naar de intrek van driedoornige stekelbaars en glasaal (jonge paling) in het Noordzeekanaalgebied. Hierbij worden duizenden visjes gevangen bij IJmuiden en na het aanbrengen van een kleurmerk in groepen weer uitgezet.
 • N239 tussen A7 en Medemblik: spoedafzetting vanaf 19 april

  19 april 2018 N239 tussen A7 en Medemblik spoedafzetting vanaf 19 april De provincie Noord-Holland heeft op de N239 tussen de A7 en Medemblik enkele scheuren in het wegdek en het aangrenzende talud geconstateerd. De betreffende locatie is inmiddels afgezet om dit wegdeel te ontlasten en te monitoren.
 • Dertien erfgoedpioniers ontwikkelen Handboek Erfgoed Crowdfunding

  19 april 2018 Crowdfunding voor erfgoed: “We gaan door totdat we het gehaald hebben” Dertien erfgoedpioniers hebben meegewerkt aan een pilot crowdfunding voor erfgoed. De provincie Noord-Holland heeft de ervaringen verzameld en vertaald naar tips en een stappenplan voor diegenen die een crowdfundingproject willen starten.
 • Ruimere vaartijden fiets- en voetgangersveerpont Burgervlotbrug Schagen

  19 april 2018 Ruimere vaartijden fiets- en voetgangersveerpont Burgervlotbrug Schagen Afbeelding De provincie Noord-Holland verruimt de vaartijden van de veerpont bij de gestremde Burgervlotbrug. De nieuwe tijden gelden vanaf maandag 23 april.
 • Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232)

  19 april 2018 Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232) opsomming In verband met wegwerkzaamheden wordt de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april afgesloten voor verkeer in de richting van Hoofddorp.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april uitgesteld

  19 april 2018 Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april uitgesteld Vanwege de voorspelde weersomstandigheden is de provincie Noord-Holland genoodzaakt de werkzaamheden voor het vernieuwen van de belijning bij de Leeghwaterbrug uit te stellen. De N242 blijft daardoor in de nachten van 20 en 21 april in beide richtingen voor het verkeer beschikbaar.
 • Start inschrijving Innovatie top 100

  19 april 2018 Start inschrijving Innovatie top 100 Ondernemers met innovatieve producten kunnen zich aanmelden voor de nominatie voor de dertiende MKB innovatie top 100. De top 100 laat zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is.
 • Samenwerking regio West-Friesland: ambities omzetten in concrete acties

  18 april 2018 Samenwerking regio West-Friesland Opsomming In 2013 sloten de raden en colleges van de 7 West-Friese gemeenten een Pact met als doel: regionaal meer en beter samenwerken en de ambities van de regio realiseren. Na 5 jaar Pact is de balans opgemaakt.
 • Plaatsen bewegwijzering langs Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat

  18 april 2018 Plaatsen bewegwijzering langs Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland plaatst nieuwe bewegwijzering langs de onlangs vernieuwde Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Leeghwaterbrug (N242) in nachten 20 en 21 april afgesloten

  17 april 2018 Leeghwaterbrug (N242) in nachten 20 en 21 april afgesloten Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug (N242) voor weggebruikers veiliger en duidelijker te maken, vernieuwt de provincie de belijning.
 • Kom koken in Huis van Hilde

  17 april 2018 Kom koken in Huis van Hilde In de meivakantie kan iedereen 28 april tot en met 6 mei in Huis van Hilde in Castricum allerlei lekkers van vroeger maken en proeven.
 • Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug

  16 april 2018 Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug De provincie Noord-Holland gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West Knollendam, vernieuwen en omdopen tot Prinses Amaliabrug. Reden hiervoor is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven.
 • Bezoekerscentrum Vesting Muiden geopend

  13 april 2018 Bezoekerscentrum Vesting Muiden geopend Gedeputeerde Joke Geldhof opende vandaag met twee wethouders van de Gooise Meren en ondernemer Harm Hasenaar het bezoekerscentrum Vesting Muiden.
 • Noord-Holland en Wales ondertekenen Verklaring van Vriendschap en Solidariteit

  13 april 2018 Noord-Holland en Wales ondertekenen Verklaring van Vriendschap en Solidariteit Gedeputeerde Cees Loggen (Europa) en minister Mark Drakeford uit Wales tekenden vandaag een Verklaring van Vriendschap en Solidariteit.
 • Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB

  11 april 2018 Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Dit fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en de Hogeschool van Amsterdam. In totaal is er op termijn 21 miljoen euro beschikbaar. Het fonds is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het MKB en de kennisinstellingen te helpen financieren.
 • Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies

  11 april 2018 Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies Pampus_570 Na een lange winter openen in het weekend van 13 tot en met 15 april talloze forten, bunkers en vestingsteden hun deuren voor publiek.
 • Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd

  10 april 2018 Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van HOV in ’t Gooi zijn op de kop van de Oosterengweg (bij aansluiting Liebergerweg) in Hilversum kleine brokjes asbest aangetroffen.
 • Commissaris van de Koning Johan Remkes legt op 1 januari 2019 zijn functie neer

  10 april 2018 Johan Remkes In een brief aan Provinciale Staten en aan minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft commissaris van de Koning Johan Remkes vandaag aangegeven dat hij op 1 januari 2019 zijn functie neerlegt.
 • Provincie Noord-Holland zoekt startups

  10 april 2018 Provincie Noord-Holland zoekt startups Startups die innovatieve oplossingen hebben voor uitdagingen waarop de provincie nog geen antwoord heeft. De provincie Noord-Holland daagt ze uit om hun ideeën hiervoor in te sturen. Maximaal 6 startups komen in aanmerking voor deelname aan het programma ‘Startup in Residence Noord-Holland’.
 • N242 komende nacht deels afgesloten wegens herstelwerkzaamheden

  10 april 2018 N242 komende nacht deels afgesloten wegens herstelwerkzaamheden In verband met herstel van de vangrail na een aanrijding is de N242 tussen de N508 en de N243 in de nacht van 10 op 11 april tussen 00.00 en 04.00 uur afgesloten.
 • Weekendafsluiting deel N302 en N240 Zwaagdijk

  09 april 2018 Weekendafsluiting deel N302 en N240 Zwaagdijk Bij de kruising N302/N240 bij bedrijvenpark WFO in Zwaagdijk vinden tussen 20 en 23 april 2018 werkzaamheden plaats.
 • Meer oplaadpunten voor elektrisch vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

  06 april 2018 Meer oplaadpunten voor elektrisch vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht In 2018 krijgen Flevoland, Noord-Holland en Utrecht, naast het bestaande netwerk van 2300 publieke laadpunten, nog eens 1000 extra laadpunten bij.
 • Verbreding Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

  06 april 2018 Verbreding Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruising bij de ’s-Gravelandseweg door een rotonde. Hierdoor is de weg tussen Weesp en Ankeveen van vrijdag 13 april 20.00 uur tot maandag 23 april 05.00 uur afgesloten.
 • Jaarrapportage Geurinzicht 2017 beschikbaar

  06 april 2018 Jaarrapportage Geurinzicht 2017 beschikbaar In de jaarrapportage Geurinzicht 2017 staan alle ervaringen en conclusies over eNoses: digitale stankmeetinstrumenten.
 • Nachtelijke werkzaamheden wegen rondom Alkmaar afgelast

  05 april 2018 Nachtelijke werkzaamheden wegen rondom Alkmaar afgelast Eerder aangekondigde herstelwerkzaamheden aan het asfalt op diverse locaties aan de N243 (Middenweg), de N247 (Provincialeweg), de N302 (Drechterlandseweg), de N239 (Dijkweg) en de N242 (Westerweg) gaan niet door.
 • Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen

  05 april 2018 Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen De provincie Noord-Holland heeft onderzoek laten doen naar de toekomstige behoefte voor winkels in steden en dorpen.
 • Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport

  05 april 2018 Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit 8 topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.
 • Afsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer

  03 april 2018 Afsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer Afbeelding Op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer vinden tussen 11 en 16 april 2018 diverse werkzaamheden plaats.
 • Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk

  03 april 2018 Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk Afbeelding Aan de noordelijke rotonde Noorderboekert in Zwaagdijk vinden tussen 11 en 13 april 2018 werkzaamheden plaats. De noordelijke rotonde wordt afgebouwd, waardoor een deel van de Noorderboekert tussen de N302 en de Zwaagdijk afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N302 en Zwaagdijk.
 • Lezing Huis van Hilde: Hoe god in Kennemerland verscheen

  03 april 2018 Lezing Huis van Hilde: Hoe god in Kennemerland verscheen Archeoloog André Numan uit Haarlem vertelt donderdagavond 12 april in Huis van Hilde in Castricum over de eerste kerken in Kennemerland.
 • Evaluatie pilot fietspad van 'glas en gras' op N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam

  03 april 2018 Evaluatie pilot fietspad van 'glas en gras' op N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam Opsomming De proef met een fietspad van een nieuw soort beton van ‘glas en gras’ langs de N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam van de Vervoerregio Amsterdam en Provincie Noord-Holland is per april afgelopen.
 • Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra

  30 maart 2018 Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra Met de investering van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in zonnepanelenproducent Energyra komen de duurzame doelen van Noord-Holland dichterbij.
 • Onvoorziene slijtage aan Burgervlotbrug in Schagen geconstateerd

  30 maart 2018 Onvoorziene slijtage aan Burgervlotbrug in Schagen geconstateerd Tijdens het onderhoud en herstel van de aangevaren Burgervlotbrug in de gemeente Schagen, is geconstateerd dat een aantal essentiële onderdelen van de vlotbrug in zeer slechte staat verkeert en dient te worden vervangen.
 • Kom kijken naar werkzaamheden én natuur in Waalenburg vanaf uitkijkcontainer

  30 maart 2018 Kom kijken naar werkzaamheden én natuur in Waalenburg vanaf uitkijkcontainer Er is nu nog niet zoveel te zien, maar de werkzaamheden van Provincie Noord-Holland in natuurgebied Waalenburg op Texel zijn officieel van start gegaan. Vanaf een uitkijkcontainer is het werk van aannemer Combinatie Tessel straks goed te volgen.
 • Bikkel, Bumpy of Hecto? Welke naam krijgt het troostleeuwtje?

  30 maart 2018 Bikkel, Bumpy of Hecto? Welke naam krijgt het troostleeuwtje? In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Een naam voor dit sympathieke knuffeltje is er nog niet.
 • Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232)

  29 maart 2018 Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232) Door werkzaamheden aan het project HOV Schiphol-Oost wordt de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april afgesloten voor verkeer in de richting van Hoofddorp.
 • Start uitvoering Oostelijke Vechtplassen

  29 maart 2018 Start uitvoering Oostelijke Vechtplassen De provincie Noord-Holland liet woensdag 28 maart samen met partners en betrokken bewoners op een informatiemiddag zien welke stappen zij zetten om de Oostelijke Vechtplassen verder te ontwikkelen.
 • Jongeren maken kennis met provinciale politiek

  28 maart 2018 Jongeren maken kennis met provinciale politiek Spelenderwijs kennismaken met de provinciale politiek. Leerlingen van het NOVA college uit Hoofddorp speelden woensdag 28 maart het nieuwe provinciespel.
 • Regioaanbod voor aanpak waterplantenoverlast

  28 maart 2018 Regioaanbod voor aanpak waterplantenoverlast De enorme groei van waterplanten in het Markermeer, het IJmeer en de Randmeren wordt aangepakt. De aanpak bestaat voor 2018 uit het maaien van de waterplanten in het Markermeer en het IJmeer (400 à 500 ha) en het uitbreiden van het maaien in het Randmeer naar ongeveer 600 ha. Ook wordt een webapp voor waterrecreanten ontwikkeld met informatie over de actuele locaties van de waterplanten. Daarbij vraagt de regio aan het Rijk te komen met aanvullende maatregelen, zoals extra recreatie-betonning en het uitdiepen van recreatievaargeulen en vaarroutes.
 • Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018

  28 maart 2018 Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) hebben voor dit jaar 69 miljoen extra uitgetrokken voor nieuw beleid op het gebied van waterrecreatie, infrastructuur, tegengaan bodemdaling veenweidegebieden, ecologische oevers, fietsinfrastructuur en regionale economie.
 • Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral

  28 maart 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Vrijdenker Nazmiye Oral houdt dit jaar op 8 mei de Willem Arondéuslezing. Provinciale Staten van Noord-Holland nodigen hiervoor ieder jaar een eigenzinnige Nederlander uit. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 • Nachtelijke herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties N-wegen rondom Alkmaar

  27 maart 2018 Nachtelijke herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties N-wegen rondom Alkmaar Afbeelding In opdracht van de provincie Noord-Holland verricht GBC Midden Noord in de nacht van dinsdag 3 april en woensdag 4 april tussen 20.00 en 04.00 uur asfaltherstelwerkzaamheden op diverse locaties.
 • Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen

  26 maart 2018 Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen De provincie Noord-Holland heeft een meldpunt geopend voor ondernemers die circulair willen produceren en handelen maar daarin door regels worden belemmerd.
 • Transport gronden HOV Schiphol-Oost start op 26 maart

  23 maart 2018 Transport gronden HOV Schiphol-Oost start op 26 maart Afbeelding De provincie Noord-Holland start op 26 maart met het verplaatsen van de eerste 9.150 m3 grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan HOV Schiphol-Oost.
 • Noord-Holland wil energietransitie versnellen

  22 maart 2018 Noord-Holland wil energietransitie versnellen De provincie Noord-Holland wil in 2050 energieneutraal en circulair zijn. In heel Noord-Holland komen steeds meer duurzame initiatieven van de grond maar om de ambities echt waar te kunnen maken is versnelling noodzakelijk.
 • Onder de loep: illegale bewoning, brandveiligheid en roestvaststaal

  22 maart 2018 Onder de loep: illegale bewoning, brandveiligheid en roestvaststaal De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Aanvullend vindt er dit jaar onderzoek plaats naar illegale bewoning op recreatieterreinen, brandveiligheid in zorginstellingen en roestvaststaal in zwembaden. In het Uitvoeringsplan Interbestuurlijk Toezicht 2018 staat hoe dit toezicht verloopt.
 • Nacht- en weekendafsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer

  22 maart 2018 Nacht- en weekendafsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer Voor diverse werkzaamheden op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer is half april 2018 een aantal wegafsluitingen nodig. Tijdens deze afsluitingen is doorgaand verkeer op een deel van de Braken (N507) niet mogelijk en wordt het verkeer omgeleid. Dit brengt aanzienlijke verkeershinder met zich mee.
 • Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol

  22 maart 2018 Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol Na 2 succesvolle edities van het project Nieuw-West Airport Express heeft de provincie Noord-Holland besloten hiermee door te gaan. Vanaf nu kunnen niet alleen inwoners uit Amsterdam Nieuw-West aan een baan worden geholpen op Schiphol, maar kunnen ook inwoners uit bijvoorbeeld Haarlemmermeer, Zaanstad of de IJmond meedoen. Denk aan banen als service agent tot verkoper en van bagagemedewerker tot beveiliger. De provincie stelt weer een bedrag van € 200.000,- beschikbaar.
 • Windenergiepark Hollandse Kust

  21 maart 2018 Windenergiepark Hollandse Kust Afbeelding De provincie Noord-Holland, gemeenten en waterschappen adviseren unaniem voor een ondergrondse verbinding van windpark Hollandse Kust op zee ten noorden van Wijk aan Zee, naar een transformatorstation op het terrein van TATA-Steel.
 • Gele belijning Leeghwaterbrug opgefrist

  20 maart 2018 Gele belijning Leeghwaterbrug opgefrist Afbeelding De provincie laat de gele belijning bij de Leeghwaterbrug opfrissen, zodat deze weer beter zichtbaar is. De weg is daarom deze week in de nacht van donderdag op vrijdag tijdelijk dicht om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
 • N205: Eerste slimme weg in Nederland klaar voor Talking Traffic

  20 maart 2018 N205: Eerste slimme weg in Nederland klaar voor Talking Traffic Afbeelding Tijdens een live demonstratie laat de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post vandaag zien dat de N205 klaar is voor Talking Traffic. In Talking Traffic zitten nieuwe diensten die weggebruikers voorzien van real time reisinformatie.
 • Waterland in SCHATRIJK: “Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek”

  16 maart 2018 Waterland in SCHATRIJK Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek Waterland speelt de hoofdrol in de tweede editie van 'SCHATRIJK’, het archeologiemagazine van het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland.
 • Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed

  15 maart 2018 Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed Het preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal te Bergen is ruimschoots eerder klaar. Het werk zou ook vrijdag 16 maart 2018 nog in beslag nemen, maar is inmiddels afgerond.
 • Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden

  15 maart 2018 Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden De provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen.
 • Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

  14 maart 2018 Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij om de komende tien jaar te investeren in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.
 • Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst

  13 maart 2018 Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst Opsomming De fietsbrug in Nigtevecht ligt op zijn plek over het Amsterdam-Rijnkanaal. Afgelopen zaterdag 10 maart is de brug vanaf de Punt op pontons naar zijn bestemming gevaren en daar op de betonnen pijlers gelegd.
 • Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen

  13 maart 2018 Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen De provincie Noord-Holland en gemeente Zaanstad gaan de komende 4 jaar intensief samenwerken om het gebied Zaanstad-Midden te ontwikkelen.
 • Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk

  12 maart 2018 Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw L.A.M. (Leontien) Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.
 • Hondenbezitters opgelet!

  12 maart 2018 Hondenbezitters opgelet! In maart start het broedseizoen. Vogels, vogelnesten, konijnen, hazen, reeën, dassen, vossen en ander wild moeten beter beschermd worden tegen verstoring door loslopende honden.
 • Padden op pad in de provincie

  12 maart 2018 Padden op pad in de provincie Opsomming Het is warmer buiten en dat betekent dat de paddentrek begint. Deze begint ieder jaar in februari of maart, afhankelijk van hoe warm het is.
 • Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind

  12 maart 2018 Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat het fietspad verbreden tussen de Havenstraat en de fietsstraat (Vennikerweg) langs de Provincialeweg (N241) in Zijdewind aan.
 • 10 nieuwe initiatieven voor GO!-NH accelerator gekozen

  09 maart 2018 GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit In een spannende finale zijn uit 21 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH accelerator.
 • Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost

  09 maart 2018 Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost De provincie Noord-Holland organiseert op woensdag 14 maart van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst in het Park Inn by Radisson hotel te Schiphol-Rijk over het verwerken van gronden van HOV Schiphol-Oost op het perceel bij de Incheonweg-Aalsmeerderweg (Rozenburg).
 • Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord

  08 maart 2018 Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken.
 • Rekervlotbrug: preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart

  08 maart 2018 Rekervlotbrug preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart De provincie verricht van 14 tot en met 16 maart 2018 preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen. Dit onderhoud is noodzakelijk om de brug in bedrijf te houden totdat het definitieve, grootschalige herstelwerk kan worden uitgevoerd. Dit definitieve herstelwerk vindt naar verwachting pas eind 2018 plaats.
 • Gratis cursus Politiek Actief

  08 maart 2018 Gratis cursus Politiek Actief De provincie Noord-Holland biedt 2 keer de cursus Politiek Actief aan.
 • Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  07 maart 2018 Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen In goed overleg en met unanieme instemming van de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om de heer K.S (Sicko) Heldoorn met ingang van 12 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Huizen.
 • Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur

  07 maart 2018 Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur Ontwikkelaars en terreineigenaren kunnen vanaf nu gebruik maken van de gedragscode Tijdelijke Natuur. Hiermee kunnen ze de natuur de ruimte geven op hun terreinen en krijgen ze vooraf toestemming om eventuele beschermde soorten, die zich hebben gevestigd, weg te halen. Hiervoor moest eerst een ontheffing worden aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. De gedragscode Tijdelijke Natuur werkt sneller en is gratis. Nu kan iedereen profiteren van meer toegankelijke natuurgebiedjes.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  07 maart 2018 Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn

  07 maart 2018 Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn Gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de NS gaan gezamenlijk aan de slag met stationsomgevingen langs de Kennemerlijn, de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem. Een greep uit de plannen om de stationsgebieden te verbeteren: nieuwe woningen en meer winkels, horeca en voorzieningen rondom de stations, meer fietsenstallingen, betere Park&Ride faciliteiten, heldere bewegwijzering en goede verbindingen naar woonwijken en natuurgebieden.
 • Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522)

  06 maart 2018 Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522) De brug Ouderkerk in de N522 stamt uit 1936 en is toe aan vervanging. De provincie Noord-Holland gaat vanaf half 2018 tot en met medio 2020 werken aan brug Ouderkerk (N522).
 • Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden

  05 maart 2018 Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat van zaterdag 17 maart 2018 16.00 uur tot maandag 19 maart 2018 05.00 uur herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Bernardbrug in Monnickendam.
 • Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) : nacht 5 op 6 maart

  02 maart 2018 Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) nacht 5 op 6 maart De provincie Noord-Holland verricht asfalteringswerkzaamheden in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 maart op de toerit van de N241 naar de A7, Wognum richting Amsterdam.
 • Leierbrug in Gemeente Hollands Kroon gereed op 20 maart

  28 februari 2018 Leierbrug in Gemeente Holland Kroon gereed op 20 maart De werkzaamheden aan de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp, lopen door de aanhoudende vorst vertraging op. Het is momenteel te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.
 • Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen

  27 februari 2018 Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen De nieuwe fietsbrug in Nigtevecht wordt van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  27 februari 2018 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.
 • Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn

  26 februari 2018 Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn De provincie Noord-Holland, ProRail, NS en de gemeente Hoorn gaan samen het stationsgebied van Hoorn als mobiliteitsknooppunt voor de regio West-Friesland ontwikkelen. Dat maakten de partijen op donderdag 22 februari bekend.
 • Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek

  23 februari 2018 Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek Noord-Hollands skeletmateriaal uit het West-Friese Oostwoud heeft een hoofdrol gekregen in een grote studie naar DNA van prehistorische Europeanen in de Klokbeker-periode, ongeveer 3000 jaar geleden (overgang Steentijd-Bronstijd).
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

  23 februari 2018 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  17 juli 2018 Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis

  21 februari 2018 Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis De provincie Noord-Holland heeft de vergunning verleend voor windpark Spuisluis in IJmuiden. Initiatiefnemers Eneco en Windpark IJmond bv kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de bouw van het park. De provincie Noord-Holland is een van de eerste provincies die de taakstelling voor wind op land realiseert.
 • Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand

  21 februari 2018 Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand De provincie Noord-Holland heeft gegevens over aanbod en kwaliteit van bedrijventerreinen en kantoorlocaties tot en met 2016 verzameld en gepubliceerd in de Monitor Werklocaties Noord-Holland. De Monitor wordt door de Noord-Hollandse gemeenten gebruikt bij regionale afstemming over aanbod, ontwikkeling en transformatie van werklocaties.
 • Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start

  20 februari 2018 Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start Opsomming In opdracht van de provincie Noord-Holland start aannemer WaakSaam op maandag 5 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug in Schagen.
 • Grootste kavelruil Wieringermeerpolder

  19 februari 2018 Grootste kavelruil Wieringermeerpolder Afbeelding De provincie Noord-Holland, het Rijk, NUON en tien agrariërs ruilen onderling een grondoppervlak van meer dan 600 voetbalvelden (309 hectare) in de Wieringermeerpolder en op Wieringen.
 • Hilde schept op

  19 februari 2018 Hilde schept op De tentoonstelling ‘Hilde schept op… Over eten van vroeger’ in Huis van Hilde in Castricum laat zien hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen, wat ze aten en hoe ze het bereidden.
 • De gasloze kassen komen er aan

  16 februari 2018 De gasloze kassen komen er aan Planten kunnen niet zonder koolstofdioxide en warmte. Toch kunnen kassen op termijn prima zonder gas. Tijdens een bijeenkomst van de Greenport Aalsmeer werd het haarfijn uitgelegd.
 • Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s

  16 februari 2018 Noord-Holland nummer 10 in lijst voor veelbelovende Europese regio’s Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst 'European Cities and Regions of the Future 2018/2019'. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.
 • De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

  16 februari 2018 De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.
 • N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden

  15 februari 2018 N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden Door een eenzijdig ongeluk is de kreukelzone van de vangrail aan de N242, tussen de N508 en N243, flink beschadigd.
 • Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief

  15 februari 2018 Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief De eerste kruispunten in Noord-Holland zijn voorzien van slimme verkeerslichten, de zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s).
 • Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

  14 februari 2018 Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Pieter Heiliegers met ingang van 1 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.
 • Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie

  14 februari 2018 Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie Maar liefst 350 raadsleden, Statenleden, bestuurders, ambtenaren en afgevaardigden van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en belangenorganisaties uit Noord-Holland bouwden 8 februari samen aan de Omgevingsvisie NH2050.
 • Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven

  14 februari 2018 Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven Nederland staat de komende tijd voor een aantal uitdagingen, zoals de transitie naar duurzame energie, het tegengaan van eenzaamheid en het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden.
 • Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug

  14 februari 2018 Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug Uit preventief onderzoek is gebleken dat er in een stalen onderdeel van de Sint Maartensvlotbrug een verhoogd gehalte Chroom-6 is aangetroffen in de roestwerende verf. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, wel gaat de provincie onderzoek doen naar de aanwezigheid van Chroom-6 in verflagen van andere provinciale bruggen.
 • Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer

  14 februari 2018 Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer De provincie Noord-Holland gaat het zonnewegdek SolaRoad ook testen voor zwaar verkeer. Na de succesvolle pilot op het fietspad in Krommenie, gaan de gemeente Haarlemmermeer en de provincie op zoek naar een geschikte locatie om zwaar verkeer over SolaRoad heen te laten rijden.
 • Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost

  14 februari 2018 Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost Voor de licht verontreinigde grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan bij Schiphol-Oost is een bestemming gevonden. De grond wordt verwerkt op het Schiphol Logistics Park-zuid terrein. Door deze oplossing kan de provincie Noord-Holland de werkzaamheden voor de aanleg van het project HOV Schiphol-Oost binnenkort hervatten.
 • Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018

  14 februari 2018 Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018 De eerste vergadering van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland in 2018 begon met de installatie van Marco Deen, Statenlid van de PVV. Daarnaast hebben PS groen licht gegeven voor windpark Spuisluis in de gemeente Velsen. En geld vrijgemaakt voor het versnellen van woningbouw in Noord-Holland.
 • Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520

  12 februari 2018 Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520 afBEELDING In de periode van 26 februari tot en met 11 maart 2018 gaat de provincie Noord-Holland een aantal bomen kappen en aanplanten langs de oostkant van de Hoofdweg N520, tussen de Schipholweg en de Weg om de Noord.
 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn

  07 februari 2018 Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn  HvH Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn voor de Amsterdamse metro is bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad.
 • Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

  07 februari 2018 Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen.
 • Geen gasaansluiting meer in nieuwbouwwoningen MRA

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Afbeelding De gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben een grote stap gezet op weg naar een aardgasvrije toekomst.
 • Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Opsomming De deadline nadert! De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. Midden- en kleinbedrijven (MKB), bedrijven en startups kunnen zich tot 14 februari 2018 inschrijven.
 • Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  02 februari 2018 Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205) De provincie Noord-Holland gaat op maandag 5 februari verder met het weghalen van beplanting aan de Drie Merenweg tussen de kruising met de N201 en de kruising met de N232 en de A205.
 • Leerlingen Kaj Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520

  02 februari 2018 Leerlingen Kai Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520 - opsomming Zo’n 50 leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp gaven vrijdag 2 februari een presentatie bij de provincie Noord-Holland. De leerlingen van het Technasium uit 2 tweedejaars klassen werkten de afgelopen tijd aan een opdracht voor het ontwerp van een kruispunt op de N520. Hierbij moesten zij rekening houden met diverse eisen uit de praktijk.
 • Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging

  02 februari 2018 Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging - treinongeluk Noord-Holland is altijd in beweging, maar hoe breng je dat in kaart? Gedeputeerde Jack van der Hoek opent op 7 februari 2018 bij het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling NIEUW!.
 • Informatieavond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen

  02 februari 2018 Informatievond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen De provincie Noord-Holland onderzoekt op dit moment de verschillende mogelijkheden om de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 te Stolpen te vervangen. Daarom organiseert de provincie op woensdag 7 februari een inloopavond over de studie Vervanging Stolperbasculebrug,
 • Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage

  31 januari 2018 Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage Basisleerlingen van de Meerschool uit Haarlem hebben een bliksemstage gelopen bij de provincie Noord-Holland. De 10 leerlingen mochten gedeputeerde Adnan Tekin de hele ochtend volgen.
 • Subsidie opruiming drugsafval

  31 januari 2018 Subsidie opruiming drugsafval De provincie Noord-Holland stelt een subsidie beschikbaar voor het opruimen en afhandelen van illegaal gedumpt afval, afkomstig van de productie van (synthetisch) drugs.
 • Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af

  31 januari 2018 Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af Bij de provincie Noord-Holland heeft voor het eerst een provincie-ambtenaar de ambtseed afgelegd in gebarentaal. Commissaris van de Koning Johan Remkes nam de eed af op een bijeenkomst van nieuwe medewerkers van de provincie.
 • Provincies willen grote projecten in Waddengebied

  30 januari 2018 Provincies willen grote projecten in Waddengebied Afbeelding Noord-Holland, Groningen en Fryslân hebben het Meerjarenprogramma (MJP) Investeringskader vastgesteld. Dit schept de mogelijkheid om grote en meerjarige projecten en programma’s te realiseren in het Waddengebied.
 • &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders

  30 januari 2018 &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders Wie houden de provinciale wegen begaanbaar in de winter? Wat is het geheim van goede zuurkool? En waar in Noord-Holland is het nog écht stil? Enkele van de onderwerpen in het eerste nummer van &Holland, het nieuwe magazine van en voor Noord-Hollanders.
 • Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren

  30 januari 2018 Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren “Hoe wilt u de afronding van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg vieren?” Met deze vraag roept de provincie Noord-Holland omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden uit die omgeving op om ideeën hierover in te sturen.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.
 • Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum

  29 januari 2018 Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum Afbeelding De provincie Noord Holland en uitvoerder VolkerInfra organiseren maandag 5 februari een informatiebijeenkomst over de herinrichting en de werkzaamheden aan de Prins Hendriklaan en Bossevainweg die in maart 2018 starten.
 • Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen

  29 januari 2018 Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden.
 • Oog voor natuur in je eigen stad

  26 januari 2018 Oog voor natuur in je eigen stad Volgens de makers van de film ‘De Wilde Stad’ realiseren maar weinigen zich dat je voor natuur ook in de stad moet zijn. “Van de 40.000 soorten die in Nederland voorkomen, kun je er 10.000 in de stad aantreffen.”
 • 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen

  25 januari 2018 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen Meer dan 100 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de workshop waar reconstructies worden gemaakt van 17e eeuwse zijden kousen die gevonden werden in het Palmhoutwrak. Vrijwilligers komen vanuit Hongarije, Portugal en Engeland over voor dit project.
 • ‘Coole vogels’ wint filmwedstrijd tijdens kinderpremière Wilde Stad

  24 januari 2018 'Coole vogels' wint filmwedstrijd De kinderen van de Prinses Margrietschool uit Utrecht hebben met hun film ’Coole vogels in het Julianapark’ de filmwedstrijd “maak zelf een natuurfilm” gewonnen.
 • NLingenieurs nu ‘Koninklijk’

  24 januari 2018 NLingenieurs nu ‘Koninklijk’ Opsomming Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt aan NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus, in Amsterdam.
 • 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland

  19 januari 2018 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Het geld is onder andere toegekend aan 28 kerken en 9 molens. Een aantal projecten in de categorie Industrieel erfgoed, waaronder meelfabriek De Vrede in Zaanstad en de watertoren in Castricum krijgt ook een geldbedrag.
 • Miljoenenimpuls voor Noord-Holland

  19 januari 2018 Miljoenenimpuls voor Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen € 69 miljoen extra investeren in energietransitie, duurzame economie, mobiliteit en natuur.
 • Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast

  19 januari 2018 Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast De provincies Noord- en Zuid-Holland zijn samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) op zoek gegaan naar slimme innovaties om geluidsoverlast langs provinciale wegen te verminderen. Dit specifiek voor locaties waar bestaande oplossingen zoals stil asfalt en geluidschermen niet mogelijk of wenselijk zijn.
 • Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug

  18 januari 2018 Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug De fietsers- en voetgangerspont die vanaf maandag 22 januari gaat varen, is verplaatst naar de noordkant van de Leeghwaterbrug (N242 Alkmaar), ter hoogte van de Koelmalaan.
 • Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen

  18 januari 2018 Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen De stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) gaat tot en met 2020 € 20 miljoen verdelen in gebieden nabij de start- en landingsbanen van Schiphol.
 • Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af

  18 januari 2018 Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af Vooral door afstemming van verkeerslichten is de verkeersdoorstroming verbeterd met 8,4 procent in de periode 2015-2016. Ook heeft het verkeersmanagement geholpen om de groei van het verkeer op te vangen.
 • Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit

  17 januari 2018 Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit Het aantal banen in de Noord-Hollandse detailhandel is gegroeid naar 140.000. In Amsterdam en de regio Zaanstreek-Waterland is de groei het sterkst.
 • Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak

  16 januari 2018 Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak Onderzoekers hebben een bijzondere poederdoos aangetroffen tussen de archeologische vondsten die afkomstig zijn uit het Palmhoutwrak.
 • Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari

  15 januari 2018 Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari Afbeelding In vervolg op eerdere milieutechnische onderzoeken voert de provincie Noord-Holland van woensdag 17 januari tot en met vrijdag 19 januari asfaltboringen uit op diverse locaties op de N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag.
 • Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel

  15 januari 2018 Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel Afbeelding Vorige week is de provincie Noord-Holland aan de laatste fase van de werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel begonnen.
 • ‘Bevorder integriteit overheidsbestuur’

  12 januari 2018 Johan Remkes Volksvertegenwoordigers die criminele banden hebben, moeten kunnen worden geschorst als lid van de gemeenteraad, Provinciale Staten of de Staten-Generaal. Johan Remkes, commissaris van de Koning (cvdK) van Noord-Holland, vindt dat zo’n bepaling moet worden opgenomen in de Ondermijningswet, waaraan het kabinet werkt. Hij zegt dit in zijn nieuwjaarstoespraak 2018.
 • Rekervlotbrug hersteld

  12 januari 2018 Rekervlotbrug hersteld Het herstelwerk aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is met succes afgerond. De brug is nu ook weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
 • Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend

  12 januari 2018 Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend 3 De spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen de Verzetslaan in Purmerend en Ilpendam is op 12 januari 2018 officieel geopend. Door de aanleg van een voetgangersonderdoorgang onder de Jaagweg bij Ilpendam is de doorstroming en de veiligheid voor al het verkeer op de N235 verbeterd.
 • Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s

  12 januari 2018 Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s Bij een aanvraag voor de Europese EFRO-programma’s Kansen voor West2 en INTERREG kan provinciale cofinanciering worden aangevraagd. Aanvragen kan vanaf 15 januari.
 • Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug

  12 januari 2018 Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug De provincie stelt momenteel alles in het werk om de defecte bruglager in de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen met grote spoed te herstellen.
 • Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari

  11 januari 2018 Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari De provincie Noord-Holland verricht van 15 januari tot en met 2 februari 2018 werkzaamheden aan de bermen langs de N241 tot en met de N244 en de N512. De bermen worden verlaagd om de wateroverlast te verhelpen en daarmee de veiligheid van de weggebruikers te borgen.
 • Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk

  09 januari 2018 Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk Het scheepvaartverkeer kan weer gebruikmaken van het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Rekervlotbrug.
 • Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer

  09 januari 2018 Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer De Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is sinds de ochtend van 8 januari 2018 gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Door een storing kan de brug niet meer worden geopend.
 • Lezing Huis van Hilde: 'Het Holland van vóór de graven'

  08 januari 2018 Lezing Huis van Hilde: Het Holland van vóór de graven zegel De archeologie van het vroegmiddeleeuws Holland is erg mysterieus. Het is een periode waarover weinig schriftelijke bronnen bestaan maar waarin veel gebeurde; de val van het Romeinse rijk, de ontwikkeling van Holland en de aanzet voor het latere graafschap Holland.
 • Wijzigingen PRV ter inzage

  08 januari 2018 Wijzigingen PRV ter inzage Afbeelding Op 18 april 2017 besloten Gedeputeerde Staten (GS) een aantal artikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) te wijzigen.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 9 januari 2018

  08 januari 2018 Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) : op 9 januari 2018 De provincie Noord-Holland verricht werkzaamheden op dinsdag 9 januari 2018 op de N506 in Venhuizen. De provincie vervangt hier een lichtmast ter hoogte van de kruising met de Markerwaardweg.
 • Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar

  04 januari 2018 Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar  De provincie voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in de zuidelijke rondweg van Alkmaar. Op 19 januari 2018 start de aannemer met het vernieuwen van het smalle brugdeel van de Leeghwaterbrug richting het AFAS Stadion (A9).
 • Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers

  03 januari 2018 Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen bijna € 700.000 beschikbaar voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers in en langs provinciale vaarwegen in Noord-Holland. De aanleg van deze oevers is goed voor de waternatuur, de waterkwaliteit en de natuur op het land. Met het bedrag kan een flink deel van de aanleg van de in kaart gebrachte oevers worden bekostigd.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON

  02 januari 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON De nieuwe Dreefexpositie LE BON(BON) NAPOLEON is vanaf 19 januari te zien in het provinciehuis in Haarlem. Een kleurrijke expositie, met een vingerwijzing naar het befaamde snoepje en een voormalige bewoner van het provinciehuis: Lodewijk Napoleon.
 • Noord-Holland wordt regenboogprovincie

  02 januari 2018 Noord-Holland wordt regenboogprovincie Noord-Holland roept zich als 5e provincie uit tot regenboogprovincie. De provincie wil als werkgever en publieke organisatie het goede voorbeeld geven op het terrein van LHBTIQ+ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interseks, Queer en anderen.)
 • Subsidie voor verkeersveiligheid geopend

  31 december 2017 Subsidie voor verkeersveiligheid geopend Vanaf 1 januari 2018 kunnen gemeenten en waterschappen weer subsidie aanvragen voor lokale infrastructurele projecten.
 • Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren

  29 december 2017 Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren De provincie Noord-Holland stelt in 2018 ruim 9 ton euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie.
 • Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast

  22 december 2017 Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast Op 18 december 2017 hebben Provinciale Staten (PS) de Koers NH2050 definitief vastgesteld. Een mijlpaal in het proces naar de omgevingsvisie.
 • Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone

  21 december 2017 Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Oostzaan laten weten niet akkoord te gaan met de plannen om twee woningen toe te staan in de bufferzone, het groene gebied van de Randstad. Bouwen in een bufferzone is alleen toegestaan onder strenge voorwaarden, waar nu niet aan wordt voldaan.
 • Verkoop Crailo getekend

  21 december 2017Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.
 • Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap

  20 december 2017 Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap Wat zijn typische kenmerken van het landschap in de provincie Noord-Holland? En hoe zorg je er voor dat die ook in de toekomst behouden blijven?
 • Trajectcontroles op provinciale wegen

  20 december 2017 Trajectcontroles op provinciale wegen Op de N205 (Driemerenweg) in Haarlemmermeer en de N201 in Amstelveen komen vanaf 2019 trajectcontroles. Het zijn 2 van in totaal 20 trajectcontroles die het Openbaar Ministerie op provinciale wegen in heel Nederland gaat invoeren.
 • Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon

  20 december 2017 Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland voert op 21 december tussen 09.00 en 15.00 uur een noodreparatie uit aan een kuil in de Schagerweg (provinciale weg N248). De weg is dan tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Direct aanwonenden kunnen langs de werkzaamheden. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.
 • Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen

  18 december 2017 Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen Afbeelding Damen Shipyards, Firma Eikelboom en ‘De Natuurzuil’ hebben de beste ideeën voor groenere bedrijventerreinen. Zij zijn de winnaars van de prijsvraag Bedrijvig Groen.
 • Huis van Hilde viert kerst met Vikingen

  18 december 2017 Huis van Hilde viert kerst met Vikingen Kom in de kerstvakantie naar Huis van Hilde in Castricum en vier kerst met de Vikingen. Rond dit thema is van alles te beleven voor groot en klein. Veel activiteiten zijn gratis.