Nieuws

 • Waterland in SCHATRIJK: “Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek”

  16 maart 2018 Waterland in SCHATRIJK Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek Waterland speelt de hoofdrol in de tweede editie van 'SCHATRIJK’, het archeologiemagazine van het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland.
 • Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed

  15 maart 2018 Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed Het preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal te Bergen is ruimschoots eerder klaar. Het werk zou ook vrijdag 16 maart 2018 nog in beslag nemen, maar is inmiddels afgerond.
 • Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden

  15 maart 2018 Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden De provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen.
 • Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

  14 maart 2018 Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij om de komende tien jaar te investeren in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.
 • Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst

  13 maart 2018 Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst Opsomming De fietsbrug in Nigtevecht ligt op zijn plek over het Amsterdam-Rijnkanaal. Afgelopen zaterdag 10 maart is de brug vanaf de Punt op pontons naar zijn bestemming gevaren en daar op de betonnen pijlers gelegd.
 • Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen

  13 maart 2018 Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen De provincie Noord-Holland en gemeente Zaanstad gaan de komende 4 jaar intensief samenwerken om het gebied Zaanstad-Midden te ontwikkelen.
 • Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk

  12 maart 2018 Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw L.A.M. (Leontien) Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.
 • Hondenbezitters opgelet!

  12 maart 2018 Hondenbezitters opgelet! In maart start het broedseizoen. Vogels, vogelnesten, konijnen, hazen, reeën, dassen, vossen en ander wild moeten beter beschermd worden tegen verstoring door loslopende honden.
 • Padden op pad in de provincie

  12 maart 2018 Padden op pad in de provincie Opsomming Het is warmer buiten en dat betekent dat de paddentrek begint. Deze begint ieder jaar in februari of maart, afhankelijk van hoe warm het is.
 • Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind

  12 maart 2018 Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat het fietspad verbreden tussen de Havenstraat en de fietsstraat (Vennikerweg) langs de Provincialeweg (N241) in Zijdewind aan.
 • 10 nieuwe initiatieven voor GO!-NH accelerator gekozen

  09 maart 2018 GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit In een spannende finale zijn uit 21 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH accelerator.
 • Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost

  09 maart 2018 Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost De provincie Noord-Holland organiseert op woensdag 14 maart van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst in het Park Inn by Radisson hotel te Schiphol-Rijk over het verwerken van gronden van HOV Schiphol-Oost op het perceel bij de Incheonweg-Aalsmeerderweg (Rozenburg).
 • Wieringen hoofdrol in eerste editie magazine SCHATRIJK

  08 maart 2018 Wieringen hoofdrol in eerste editie magazine SCHATRIJK Het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland zet in het nieuwe magazine 'SCHATRIJK’ de provinciale archeologiegebieden in Noord-Holland in de schijnwerpers.
 • Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord

  08 maart 2018 Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken.
 • Rekervlotbrug: preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart

  08 maart 2018 Rekervlotbrug preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart De provincie verricht van 14 tot en met 16 maart 2018 preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen. Dit onderhoud is noodzakelijk om de brug in bedrijf te houden totdat het definitieve, grootschalige herstelwerk kan worden uitgevoerd. Dit definitieve herstelwerk vindt naar verwachting pas eind 2018 plaats.
 • Gratis cursus Politiek Actief

  08 maart 2018 Gratis cursus Politiek Actief De provincie Noord-Holland biedt 2 keer de cursus Politiek Actief aan.
 • Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  07 maart 2018 Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen In goed overleg en met unanieme instemming van de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om de heer K.S (Sicko) Heldoorn met ingang van 12 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Huizen.
 • Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur

  07 maart 2018 Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur Ontwikkelaars en terreineigenaren kunnen vanaf nu gebruik maken van de gedragscode Tijdelijke Natuur. Hiermee kunnen ze de natuur de ruimte geven op hun terreinen en krijgen ze vooraf toestemming om eventuele beschermde soorten, die zich hebben gevestigd, weg te halen. Hiervoor moest eerst een ontheffing worden aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. De gedragscode Tijdelijke Natuur werkt sneller en is gratis. Nu kan iedereen profiteren van meer toegankelijke natuurgebiedjes.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  07 maart 2018 Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn

  07 maart 2018 Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn Gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de NS gaan gezamenlijk aan de slag met stationsomgevingen langs de Kennemerlijn, de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem. Een greep uit de plannen om de stationsgebieden te verbeteren: nieuwe woningen en meer winkels, horeca en voorzieningen rondom de stations, meer fietsenstallingen, betere Park&Ride faciliteiten, heldere bewegwijzering en goede verbindingen naar woonwijken en natuurgebieden.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Begrensd oppervlak

  06 maart 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Begrendsd oppervlak De nieuwe Dreefexpositie BEGRENSD OPPERVLAK - DROOMLANDSCHAPPEN is van 16 maart tot en met 11 mei 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. 3 tekenaars, Jet Nijkamp, Jacobien de Rooij en Mai van Oers, schilder Jacqueline Lamme en twee fotografen, Tessa Verder en Mirjana Vrbaski tonen hun verschillende visies op het landschap.
 • Weginspecteurs zoeken naam voor troostleeuwtje

  06 maart 2018 Weginspecteurs zoeken naam voor troostleeuwtje In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Maar hoe moet dit sympathieke knuffeltje heten? Doe mee met de prijsvraag.
 • Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522)

  06 maart 2018 Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522) De brug Ouderkerk in de N522 stamt uit 1936 en is toe aan vervanging. De provincie Noord-Holland gaat vanaf half 2018 tot en met medio 2020 werken aan brug Ouderkerk (N522).
 • Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden

  05 maart 2018 Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat van zaterdag 17 maart 2018 16.00 uur tot maandag 19 maart 2018 05.00 uur herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Bernardbrug in Monnickendam.
 • Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) : nacht 5 op 6 maart

  02 maart 2018 Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) nacht 5 op 6 maart De provincie Noord-Holland verricht asfalteringswerkzaamheden in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 maart op de toerit van de N241 naar de A7, Wognum richting Amsterdam.
 • Leierbrug in Gemeente Hollands Kroon gereed op 20 maart

  28 februari 2018 Leierbrug in Gemeente Holland Kroon gereed op 20 maart De werkzaamheden aan de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp, lopen door de aanhoudende vorst vertraging op. Het is momenteel te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.
 • Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen

  27 februari 2018 Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen De nieuwe fietsbrug in Nigtevecht wordt van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  27 februari 2018 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.
 • Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn

  26 februari 2018 Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn De provincie Noord-Holland, ProRail, NS en de gemeente Hoorn gaan samen het stationsgebied van Hoorn als mobiliteitsknooppunt voor de regio West-Friesland ontwikkelen. Dat maakten de partijen op donderdag 22 februari bekend.
 • Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek

  23 februari 2018 Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek Noord-Hollands skeletmateriaal uit het West-Friese Oostwoud heeft een hoofdrol gekregen in een grote studie naar DNA van prehistorische Europeanen in de Klokbeker-periode, ongeveer 3000 jaar geleden (overgang Steentijd-Bronstijd).
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

  23 februari 2018 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  28 februari 2018 Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis

  21 februari 2018 Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis De provincie Noord-Holland heeft de vergunning verleend voor windpark Spuisluis in IJmuiden. Initiatiefnemers Eneco en Windpark IJmond bv kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de bouw van het park. De provincie Noord-Holland is een van de eerste provincies die de taakstelling voor wind op land realiseert.
 • Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand

  21 februari 2018 Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand De provincie Noord-Holland heeft gegevens over aanbod en kwaliteit van bedrijventerreinen en kantoorlocaties tot en met 2016 verzameld en gepubliceerd in de Monitor Werklocaties Noord-Holland. De Monitor wordt door de Noord-Hollandse gemeenten gebruikt bij regionale afstemming over aanbod, ontwikkeling en transformatie van werklocaties.
 • Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start

  20 februari 2018 Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start Opsomming In opdracht van de provincie Noord-Holland start aannemer WaakSaam op maandag 5 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug in Schagen.
 • Grootste kavelruil Wieringermeerpolder

  19 februari 2018 Grootste kavelruil Wieringermeerpolder Afbeelding De provincie Noord-Holland, het Rijk, NUON en tien agrariërs ruilen onderling een grondoppervlak van meer dan 600 voetbalvelden (309 hectare) in de Wieringermeerpolder en op Wieringen.
 • Hilde schept op

  19 februari 2018 Hilde schept op De tentoonstelling ‘Hilde schept op… Over eten van vroeger’ in Huis van Hilde in Castricum laat zien hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen, wat ze aten en hoe ze het bereidden.
 • De gasloze kassen komen er aan

  16 februari 2018 De gasloze kassen komen er aan Planten kunnen niet zonder koolstofdioxide en warmte. Toch kunnen kassen op termijn prima zonder gas. Tijdens een bijeenkomst van de Greenport Aalsmeer werd het haarfijn uitgelegd.
 • Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s

  16 februari 2018 Noord-Holland nummer 10 in lijst voor veelbelovende Europese regio’s Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst 'European Cities and Regions of the Future 2018/2019'. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.
 • De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

  16 februari 2018 De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.
 • N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden

  15 februari 2018 N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden Door een eenzijdig ongeluk is de kreukelzone van de vangrail aan de N242, tussen de N508 en N243, flink beschadigd.
 • Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief

  15 februari 2018 Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief De eerste kruispunten in Noord-Holland zijn voorzien van slimme verkeerslichten, de zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s).
 • Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

  14 februari 2018 Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Pieter Heiliegers met ingang van 1 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.
 • Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie

  14 februari 2018 Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie Maar liefst 350 raadsleden, Statenleden, bestuurders, ambtenaren en afgevaardigden van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en belangenorganisaties uit Noord-Holland bouwden 8 februari samen aan de Omgevingsvisie NH2050.
 • Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven

  14 februari 2018 Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven Nederland staat de komende tijd voor een aantal uitdagingen, zoals de transitie naar duurzame energie, het tegengaan van eenzaamheid en het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden.
 • Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug

  14 februari 2018 Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug Uit preventief onderzoek is gebleken dat er in een stalen onderdeel van de Sint Maartensvlotbrug een verhoogd gehalte Chroom-6 is aangetroffen in de roestwerende verf. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, wel gaat de provincie onderzoek doen naar de aanwezigheid van Chroom-6 in verflagen van andere provinciale bruggen.
 • Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer

  14 februari 2018 Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer De provincie Noord-Holland gaat het zonnewegdek SolaRoad ook testen voor zwaar verkeer. Na de succesvolle pilot op het fietspad in Krommenie, gaan de gemeente Haarlemmermeer en de provincie op zoek naar een geschikte locatie om zwaar verkeer over SolaRoad heen te laten rijden.
 • Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost

  14 februari 2018 Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost Voor de licht verontreinigde grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan bij Schiphol-Oost is een bestemming gevonden. De grond wordt verwerkt op het Schiphol Logistics Park-zuid terrein. Door deze oplossing kan de provincie Noord-Holland de werkzaamheden voor de aanleg van het project HOV Schiphol-Oost binnenkort hervatten.
 • Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018

  14 februari 2018 Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018 De eerste vergadering van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland in 2018 begon met de installatie van Marco Deen, Statenlid van de PVV. Daarnaast hebben PS groen licht gegeven voor windpark Spuisluis in de gemeente Velsen. En geld vrijgemaakt voor het versnellen van woningbouw in Noord-Holland.
 • Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520

  12 februari 2018 Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520 afBEELDING In de periode van 26 februari tot en met 11 maart 2018 gaat de provincie Noord-Holland een aantal bomen kappen en aanplanten langs de oostkant van de Hoofdweg N520, tussen de Schipholweg en de Weg om de Noord.
 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn

  07 februari 2018 Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn  HvH Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn voor de Amsterdamse metro is bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad.
 • Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

  07 februari 2018 Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen.
 • Geen gasaansluiting meer in nieuwbouwwoningen MRA

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Afbeelding De gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben een grote stap gezet op weg naar een aardgasvrije toekomst.
 • Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Opsomming De deadline nadert! De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. Midden- en kleinbedrijven (MKB), bedrijven en startups kunnen zich tot 14 februari 2018 inschrijven.
 • Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  02 februari 2018 Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205) De provincie Noord-Holland gaat op maandag 5 februari verder met het weghalen van beplanting aan de Drie Merenweg tussen de kruising met de N201 en de kruising met de N232 en de A205.
 • Leerlingen Kaj Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520

  02 februari 2018 Leerlingen Kai Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520 - opsomming Zo’n 50 leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp gaven vrijdag 2 februari een presentatie bij de provincie Noord-Holland. De leerlingen van het Technasium uit 2 tweedejaars klassen werkten de afgelopen tijd aan een opdracht voor het ontwerp van een kruispunt op de N520. Hierbij moesten zij rekening houden met diverse eisen uit de praktijk.
 • Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging

  02 februari 2018 Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging - treinongeluk Noord-Holland is altijd in beweging, maar hoe breng je dat in kaart? Gedeputeerde Jack van der Hoek opent op 7 februari 2018 bij het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling NIEUW!.
 • Informatieavond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen

  02 februari 2018 Informatievond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen De provincie Noord-Holland onderzoekt op dit moment de verschillende mogelijkheden om de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 te Stolpen te vervangen. Daarom organiseert de provincie op woensdag 7 februari een inloopavond over de studie Vervanging Stolperbasculebrug,
 • Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage

  31 januari 2018 Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage Basisleerlingen van de Meerschool uit Haarlem hebben een bliksemstage gelopen bij de provincie Noord-Holland. De 10 leerlingen mochten gedeputeerde Adnan Tekin de hele ochtend volgen.
 • Subsidie opruiming drugsafval

  31 januari 2018 Subsidie opruiming drugsafval De provincie Noord-Holland stelt een subsidie beschikbaar voor het opruimen en afhandelen van illegaal gedumpt afval, afkomstig van de productie van (synthetisch) drugs.
 • Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af

  31 januari 2018 Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af Bij de provincie Noord-Holland heeft voor het eerst een provincie-ambtenaar de ambtseed afgelegd in gebarentaal. Commissaris van de Koning Johan Remkes nam de eed af op een bijeenkomst van nieuwe medewerkers van de provincie.
 • Provincies willen grote projecten in Waddengebied

  30 januari 2018 Provincies willen grote projecten in Waddengebied Afbeelding Noord-Holland, Groningen en Fryslân hebben het Meerjarenprogramma (MJP) Investeringskader vastgesteld. Dit schept de mogelijkheid om grote en meerjarige projecten en programma’s te realiseren in het Waddengebied.
 • &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders

  30 januari 2018 &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders Wie houden de provinciale wegen begaanbaar in de winter? Wat is het geheim van goede zuurkool? En waar in Noord-Holland is het nog écht stil? Enkele van de onderwerpen in het eerste nummer van &Holland, het nieuwe magazine van en voor Noord-Hollanders.
 • Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren

  30 januari 2018 Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren “Hoe wilt u de afronding van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg vieren?” Met deze vraag roept de provincie Noord-Holland omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden uit die omgeving op om ideeën hierover in te sturen.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.
 • Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum

  29 januari 2018 Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum Afbeelding De provincie Noord Holland en uitvoerder VolkerInfra organiseren maandag 5 februari een informatiebijeenkomst over de herinrichting en de werkzaamheden aan de Prins Hendriklaan en Bossevainweg die in maart 2018 starten.
 • Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen

  29 januari 2018 Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden.
 • Oog voor natuur in je eigen stad

  26 januari 2018 Oog voor natuur in je eigen stad Volgens de makers van de film ‘De Wilde Stad’ realiseren maar weinigen zich dat je voor natuur ook in de stad moet zijn. “Van de 40.000 soorten die in Nederland voorkomen, kun je er 10.000 in de stad aantreffen.”
 • 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen

  25 januari 2018 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen Meer dan 100 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de workshop waar reconstructies worden gemaakt van 17e eeuwse zijden kousen die gevonden werden in het Palmhoutwrak. Vrijwilligers komen vanuit Hongarije, Portugal en Engeland over voor dit project.
 • ‘Coole vogels’ wint filmwedstrijd tijdens kinderpremière Wilde Stad

  24 januari 2018 'Coole vogels' wint filmwedstrijd De kinderen van de Prinses Margrietschool uit Utrecht hebben met hun film ’Coole vogels in het Julianapark’ de filmwedstrijd “maak zelf een natuurfilm” gewonnen.
 • NLingenieurs nu ‘Koninklijk’

  24 januari 2018 NLingenieurs nu ‘Koninklijk’ Opsomming Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt aan NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus, in Amsterdam.
 • 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland

  19 januari 2018 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Het geld is onder andere toegekend aan 28 kerken en 9 molens. Een aantal projecten in de categorie Industrieel erfgoed, waaronder meelfabriek De Vrede in Zaanstad en de watertoren in Castricum krijgt ook een geldbedrag.
 • Miljoenenimpuls voor Noord-Holland

  19 januari 2018 Miljoenenimpuls voor Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen € 69 miljoen extra investeren in energietransitie, duurzame economie, mobiliteit en natuur.
 • Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast

  19 januari 2018 Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast De provincies Noord- en Zuid-Holland zijn samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) op zoek gegaan naar slimme innovaties om geluidsoverlast langs provinciale wegen te verminderen. Dit specifiek voor locaties waar bestaande oplossingen zoals stil asfalt en geluidschermen niet mogelijk of wenselijk zijn.
 • Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug

  18 januari 2018 Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug De fietsers- en voetgangerspont die vanaf maandag 22 januari gaat varen, is verplaatst naar de noordkant van de Leeghwaterbrug (N242 Alkmaar), ter hoogte van de Koelmalaan.
 • Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen

  18 januari 2018 Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen De stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) gaat tot en met 2020 € 20 miljoen verdelen in gebieden nabij de start- en landingsbanen van Schiphol.
 • Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af

  18 januari 2018 Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af Vooral door afstemming van verkeerslichten is de verkeersdoorstroming verbeterd met 8,4 procent in de periode 2015-2016. Ook heeft het verkeersmanagement geholpen om de groei van het verkeer op te vangen.
 • Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit

  17 januari 2018 Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit Het aantal banen in de Noord-Hollandse detailhandel is gegroeid naar 140.000. In Amsterdam en de regio Zaanstreek-Waterland is de groei het sterkst.
 • Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak

  16 januari 2018 Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak Onderzoekers hebben een bijzondere poederdoos aangetroffen tussen de archeologische vondsten die afkomstig zijn uit het Palmhoutwrak.
 • Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari

  15 januari 2018 Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari Afbeelding In vervolg op eerdere milieutechnische onderzoeken voert de provincie Noord-Holland van woensdag 17 januari tot en met vrijdag 19 januari asfaltboringen uit op diverse locaties op de N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag.
 • Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel

  15 januari 2018 Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel Afbeelding Vorige week is de provincie Noord-Holland aan de laatste fase van de werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel begonnen.
 • ‘Bevorder integriteit overheidsbestuur’

  12 januari 2018 Johan Remkes Volksvertegenwoordigers die criminele banden hebben, moeten kunnen worden geschorst als lid van de gemeenteraad, Provinciale Staten of de Staten-Generaal. Johan Remkes, commissaris van de Koning (cvdK) van Noord-Holland, vindt dat zo’n bepaling moet worden opgenomen in de Ondermijningswet, waaraan het kabinet werkt. Hij zegt dit in zijn nieuwjaarstoespraak 2018.
 • Rekervlotbrug hersteld

  12 januari 2018 Rekervlotbrug hersteld Het herstelwerk aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is met succes afgerond. De brug is nu ook weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
 • Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend

  12 januari 2018 Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend 3 De spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen de Verzetslaan in Purmerend en Ilpendam is op 12 januari 2018 officieel geopend. Door de aanleg van een voetgangersonderdoorgang onder de Jaagweg bij Ilpendam is de doorstroming en de veiligheid voor al het verkeer op de N235 verbeterd.
 • Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s

  12 januari 2018 Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s Bij een aanvraag voor de Europese EFRO-programma’s Kansen voor West2 en INTERREG kan provinciale cofinanciering worden aangevraagd. Aanvragen kan vanaf 15 januari.
 • Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug

  12 januari 2018 Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug De provincie stelt momenteel alles in het werk om de defecte bruglager in de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen met grote spoed te herstellen.
 • Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari

  11 januari 2018 Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari De provincie Noord-Holland verricht van 15 januari tot en met 2 februari 2018 werkzaamheden aan de bermen langs de N241 tot en met de N244 en de N512. De bermen worden verlaagd om de wateroverlast te verhelpen en daarmee de veiligheid van de weggebruikers te borgen.
 • Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk

  09 januari 2018 Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk Het scheepvaartverkeer kan weer gebruikmaken van het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Rekervlotbrug.
 • Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer

  09 januari 2018 Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer De Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is sinds de ochtend van 8 januari 2018 gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Door een storing kan de brug niet meer worden geopend.
 • Lezing Huis van Hilde: 'Het Holland van vóór de graven'

  08 januari 2018 Lezing Huis van Hilde: Het Holland van vóór de graven zegel De archeologie van het vroegmiddeleeuws Holland is erg mysterieus. Het is een periode waarover weinig schriftelijke bronnen bestaan maar waarin veel gebeurde; de val van het Romeinse rijk, de ontwikkeling van Holland en de aanzet voor het latere graafschap Holland.
 • Wijzigingen PRV ter inzage

  08 januari 2018 Wijzigingen PRV ter inzage Afbeelding Op 18 april 2017 besloten Gedeputeerde Staten (GS) een aantal artikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) te wijzigen.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 9 januari 2018

  08 januari 2018 Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) : op 9 januari 2018 De provincie Noord-Holland verricht werkzaamheden op dinsdag 9 januari 2018 op de N506 in Venhuizen. De provincie vervangt hier een lichtmast ter hoogte van de kruising met de Markerwaardweg.
 • Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar

  04 januari 2018 Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar  De provincie voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in de zuidelijke rondweg van Alkmaar. Op 19 januari 2018 start de aannemer met het vernieuwen van het smalle brugdeel van de Leeghwaterbrug richting het AFAS Stadion (A9).
 • Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers

  03 januari 2018 Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen bijna € 700.000 beschikbaar voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers in en langs provinciale vaarwegen in Noord-Holland. De aanleg van deze oevers is goed voor de waternatuur, de waterkwaliteit en de natuur op het land. Met het bedrag kan een flink deel van de aanleg van de in kaart gebrachte oevers worden bekostigd.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON

  02 januari 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON De nieuwe Dreefexpositie LE BON(BON) NAPOLEON is vanaf 19 januari te zien in het provinciehuis in Haarlem. Een kleurrijke expositie, met een vingerwijzing naar het befaamde snoepje en een voormalige bewoner van het provinciehuis: Lodewijk Napoleon.
 • Noord-Holland wordt regenboogprovincie

  02 januari 2018 Noord-Holland wordt regenboogprovincie Noord-Holland roept zich als 5e provincie uit tot regenboogprovincie. De provincie wil als werkgever en publieke organisatie het goede voorbeeld geven op het terrein van LHBTIQ+ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interseks, Queer en anderen.)
 • Subsidie voor verkeersveiligheid geopend

  31 december 2017 Subsidie voor verkeersveiligheid geopend Vanaf 1 januari 2018 kunnen gemeenten en waterschappen weer subsidie aanvragen voor lokale infrastructurele projecten.
 • Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren

  29 december 2017 Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren De provincie Noord-Holland stelt in 2018 ruim 9 ton euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie.
 • Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast

  22 december 2017 Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast Op 18 december 2017 hebben Provinciale Staten (PS) de Koers NH2050 definitief vastgesteld. Een mijlpaal in het proces naar de omgevingsvisie.
 • Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone

  21 december 2017 Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Oostzaan laten weten niet akkoord te gaan met de plannen om twee woningen toe te staan in de bufferzone, het groene gebied van de Randstad. Bouwen in een bufferzone is alleen toegestaan onder strenge voorwaarden, waar nu niet aan wordt voldaan.
 • Verkoop Crailo getekend

  21 december 2017 Gebouw Crailo 2 Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.
 • Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap

  20 december 2017 Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap Wat zijn typische kenmerken van het landschap in de provincie Noord-Holland? En hoe zorg je er voor dat die ook in de toekomst behouden blijven?
 • Trajectcontroles op provinciale wegen

  20 december 2017 Trajectcontroles op provinciale wegen Op de N205 (Driemerenweg) in Haarlemmermeer en de N201 in Amstelveen komen vanaf 2019 trajectcontroles. Het zijn 2 van in totaal 20 trajectcontroles die het Openbaar Ministerie op provinciale wegen in heel Nederland gaat invoeren.
 • Gedeputeerde Staten kiezen voorlopig voorkeursalternatief project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek

  20 december 2017 Gedeputeerde Staten kiezen voorlopig voorkeursalternatief project Duinpolderweg Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en Zuid-Holland hebben het voorlopig voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek vastgesteld. Het doel is de bereikbaarheid en leefbaarheid in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Zuid-Kennemerland te verbeteren. Het voorkeursalternatief is een verbinding van de A4 naar de N208 via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom, met een randweg bij Lisse en Zwaanshoek. Van 8 januari tot en met 18 februari 2018 kunnen inspraakreacties worden ingediend. Medio 2018 nemen beide provincies een definitief besluit.
 • Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon

  20 december 2017 Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland voert op 21 december tussen 09.00 en 15.00 uur een noodreparatie uit aan een kuil in de Schagerweg (provinciale weg N248). De weg is dan tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Direct aanwonenden kunnen langs de werkzaamheden. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.
 • Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen

  18 december 2017 Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen Afbeelding Damen Shipyards, Firma Eikelboom en ‘De Natuurzuil’ hebben de beste ideeën voor groenere bedrijventerreinen. Zij zijn de winnaars van de prijsvraag Bedrijvig Groen.
 • Huis van Hilde viert kerst met Vikingen

  18 december 2017 Huis van Hilde viert kerst met Vikingen Kom in de kerstvakantie naar Huis van Hilde in Castricum en vier kerst met de Vikingen. Rond dit thema is van alles te beleven voor groot en klein. Veel activiteiten zijn gratis.
 • Provincie Noord-Holland en Hilversum sluiten Package deal over verontreinigd grondwater

  15 december 2017 Provincie Noord-Holland en Hilversum sluiten Package deal over verontreinigd grondwater De provincie Noord-Holland neemt de verantwoordelijkheid en het beheer over van meerdere verontreinigingen van het grondwater in Hilversum.
 • Wat te doen met die lege stal?

  14 december 2017 Wat te doen met die lege stal? Met name in het noorden van Noord-Holland komen steeds meer gebouwen van boerenbedrijven leeg te staan.
 • Concurrentiepositie Schiphol onder druk

  14 december 2017 Concurrentiepositie Schiphol onder druk Als er niets verandert aan de groei en druk op Schiphol, wordt vliegen vanaf Schiphol duurder. Reizigers gaan meer betalen voor hun tickets, zijn mogelijk langer onderweg en hebben minder keuzes in vluchttijden en bestemmingen dan op concurrerende luchthavens.
 • Provincie helpt woningeigenaren bij energiezuinig maken van hun huis

  14 december 2017 Provincie helpt woningeigenaren bij energiezuinig maken van hun huis De provincie Noord-Holland investeert ruim 10 miljoen euro in het duurzaam maken van bestaande woningen. Het geld wordt vooral ingezet om het voor particuliere woningeigenaren eenvoudiger te maken hun huis te isoleren of zelf duurzame energie op te wekken.
 • Van Vliet-Kuiper benoemd tot waarnemend burgemeester Enkhuizen

  13 december 2017 Van Vliet-Kuiper benoemd tot waarnemend burgemeester Enkhuizen In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Enkhuizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Albertine van Vliet-Kuiper met ingang van 10 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Enkhuizen.
 • Van der Stoel benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer

  13 december 2017 Van der Stoel benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Landsmeer heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Anne Lize van der Stoel met ingang van 17 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Landsmeer.
 • Statenlid Jack Portegijs (PVV) overleden

  13 december 2017 Statenlid Jack Portegijs (PVV) overleden Het Provinciaal Bestuur van Noord-Holland heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van de heer Jack Portegijs, lid van Provinciale Staten van Noord-Holland voor de PVV sinds april 2015.
 • Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland

  13 december 2017 Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor het versnellen van woningbouw in de provincie.
 • Extra digitale neuzen tegen stankoverlast

  13 december 2017 Extra digitale neuzen tegen stankoverlast De provincie Noord-Holland bouwt samen met het Havenbedrijf Amsterdam en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een dekkend netwerk van eNoses om stank te detecteren.
 • Aanleg Uithoornlijn kan van start

  13 december 2017 Aanbesteding aanleg Uithoornlijn kan van start Nadat eerder de gemeenteraad van Uithoorn en Amstelveen een positief advies gaven, is ook de Regioraad akkoord met het uitvoeringsbesluit van de Uithoornlijn.
 • Een schonere zwemplek voor alle Noord-Hollanders

  13 december 2017 Een schonere zwemplek voor alle Noord-Hollanders De provincie werkt aan schonere zwemplekken in het open water in Noord-Holland. Het gaat om het aanpakken van zwemplekken waar problemen zijn met bepaalde bacteriën of met terugkerende overlast van blauwalgen. De locatiebeheerders zijn samen met het waterschap verantwoordelijk voor het verbeteren van de waterkwaliteit. De provincie gaat de beheerders helpen door een deel van de kosten te betalen.
 • Samenwerking nodig om regio Amsterdam bereikbaar te houden

  12 december 2017 Samenwerking nodig om regio Amsterdam bereikbaar te houden In het eerste overleg tussen de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de minister en de staatsecretaris van Infrastructuur & Waterstaat en de minister van Binnenlandse Zaken, is afgesproken dat er wordt samengewerkt in een programma dat de bereikbaarheid van de regio moet verbeteren.
 • Gevolgen zelfrijdende auto’s in Noord-Holland

  12 december 2017 Gevolgen zelfrijdende auto’s in Noord-Holland De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam laten een studie doen naar de gevolgen van de komst van de zelfrijdende auto’s en andere voertuigen in Noord-Holland.
 • Eigen munt voor Stelling van Amsterdam

  12 december 2017 Eigen munt voor Stelling van Amsterdam foto 1 De Stelling van Amsterdam heeft vanaf 7 december haar eigen munt. Voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk verrichtte de ceremoniële eerste slag van de munt.
 • Startup in Residence krijgt vervolg in 2018

  08 december 2017 Startup in Residence krijgt vervolg in 2018 Het programma Startup in Residence van de provincie Noord-Holland krijgt een vervolg. Dat werd bekendgemaakt op 7 december tijdens de Demo Day van de huidige lichting deelnemers.
 • Collegeavond in Frans Hals Museum over dieren, globes en wereldhandel

  08 december 2017 Collegeavond in Frans Hals Museum over dieren, globes en wereldhandel In het Frans Hals Museum in Haarlem vindt op maandag 11 december een collegeavond plaats van het Rondje Kunst. Deze editie is gewijd aan de tentoonstelling A Global Table, die tot en met 7 januari 2018 te zien is in het museum
 • Uitstel afsluiting Burgemeester Visserbrug in Den Helder

  07 december 2017 Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder De eerder aangekondigde afsluiting van de Burgemeester Visserbrug van vrijdag 8 tot en met maandagochtend 11 december is uitgesteld. Dit in verband met de voorspelde weersomstandigheden.
 • Markermeerdijken klaar voor inspraak

  07 december 2017 Markermeerdijken klaar voor inspraak De provincie Noord-Holland legt de besluiten die nodig zijn voor de vergunningen en ontheffingen voor het project “Versterking Markermeerdijken Hoorn en Amsterdam” ter inzage.
 • Zorgen en kansen Brexit

  07 december 2017 Zorgen en kansen Brexit Noord-Holland en Engeland doen al eeuwenlang zaken met elkaar. De Engelse chocoladefabriek Cadbury krijgt zijn cacao uit de Zaanstreek. Op menige Engelse vensterbank prijkt een Hollands boeket. En samen bevissen we de Noordzee. De Brexit heeft daarom ook gevolgen voor Noord-Holland.
 • Van Kemenadeprijs uitgereikt aan Raad voor het Openbaar Bestuur

  06 december 2017 Van Kemenadeprijs uitgereikt aan Raad voor het Openbaar Bestuur De prof. dr. J.A. van Kemenadeprijs is op 6 december uitgereikt aan de Raad voor het Openbaar Bestuur (Rob).
 • Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen

  06 december 2017 Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen 21 organisaties hebben hun handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen klaar te maken voor de toekomst.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 11 december 2017

  06 december 2017 Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 11 december 2017 De provincie Noord-Holland verricht op maandag 11 december 2017 werkzaamheden op de N506 in Venhuizen.
 • Inspecteurs RUD houden natuur schoon, heel en veilig

  06 december 2017 Inspecteurs RUD houden natuur schoon, heel en veilig Illegale mountainbikeroutes, quad-rijders door de duinen of stropers. Het zijn maar een paar van de vele overtredingen waar de inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) mee te maken hebben. Een ochtend mee op pad.
 • Astrid Nienhuis nieuwe burgemeester Heemstede

  05 december 2017 Astrid Nienhuis nieuwe burgemeester Heemstede Astrid Nienhuis is benoemd tot burgemeester van Heemstede. De benoeming gaat in op 17 januari 2018. Nienhuis is 52 jaar en lid van de VVD. Zij is sinds 2011 burgemeester van Landsmeer.
 • Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag

  05 december 2017 Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag In aansluiting op het voorbereidend bodemonderzoek afgelopen november, voert de provincie Noord-Holland milieutechnisch onderzoek uit en doet in december en januari asfaltboringen op diverse locaties op de N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag. Het verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.
 • Werkzaamheden herinrichting N241 tussen Schagen en Verlaat klaar

  04 december 2017 Werkzaamheden herinrichting N241 tussen Schagen en Verlaat klaar Afbeelding De provincie Noord-Holland voert op 8 december 2017 de laatste asfaltwerkzaamheden uit aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Provincie onderzoekt beleving van stationsgebieden

  01 december 2017 Provincie onderzoekt beleving van stationsomgeving In de komende weken voert de provincie een belevingsonderzoek uit in de directe omgeving van alle 60 treinstations in Noord-Holland.
 • Geinboogbrug bij Driemond kan weer 100 jaar mee

  01 december 2017 Geinboogbrug bij Driemond kan weer 100 jaar mee De renovatie van de Geinboogbrug in Driemond is klaar. De brug kan weer zo’n 100 jaar mee.
 • Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder

  30 november 2017 Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder De provincie Noord-Holland onderzoekt van 8 tot 11 december 2017 de Burgermeester Visserbrug in de provinciale weg (N250) in Den Helder om een mankement op te sporen.
 • Lezing in Huis van Hilde: ‘Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap’

  30 november 2017 Lezing in Huis van Hilde: ‘Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap’ Landschapshistoricus Koen van den Driesche houdt donderdagavond 7 december in Huis van Hilde een lezing over de enorme invloed die het Oer-IJ heeft gehad op de inrichting van het landschap in Castricum en omgeving.
 • Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen

  29 november 2017 Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen Op 7 december presenteren de startups die deel hebben genomen aan het Startup-in-Residence-programma van de provincie Noord-Holland, wat ze hebben bereikt.
 • Informatiebijeenkomsten herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn

  29 november 2017 Informatiebijeenkomsten herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn In december 2017 organiseert de provincie informatiebijeenkomsten in Alkmaar, Beemster en Koggenland over herinrichting aan de N243 tussen Alkmaar en Avenhorn.
 • Koers omgevingsvisie Noord-Holland: balans tussen economische groei en leefbaarheid

  29 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De provincie Noord-Holland heeft een hoog welvaarts- en welzijnsniveau. Om deze ook voor de toekomst veilig te stellen is een goede balans nodig tussen economische groei en leefbaarheid.
 • Permanente ArcheoHotspot in Huis van Hilde

  29 november 2017 Permanente ArcheoHotspot in Huis van Hilde Sinterklaas opent op 1 december de permanente ArcheoHotspot in het Huis van Hilde.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Oudendijk (N247) op 4 december 2017

  29 november 2017 Werkzaamheden Provincialeweg Oudendijk (N247) op 4 december 2017 De provincie Noord-Holland verricht op maandag 4 december 2017 werkzaamheden aan de brugleuning op de N247 ter hoogte van de bushaltes Oudendijk.
 • GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups

  28 november 2017 GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. In 3 maanden helpt GO!-NH ondernemers van een idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen.
 • De Randstad en Brainport Eindhoven bundelen krachten

  24 november 2017 Randsteden en Brainport Eindhoven bundelen krachten Overheden (waaronder provincie Noord-Holland), bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners gaan plannen uitwerken om de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven beter te laten aansluiten.
 • Campagne tegen stropers van start

  24 november 2017 Campagne tegen stropers van start Stroperij komt steeds vaker en op grotere schaal voor in onze natuurgebieden. Steeds meer mensen verlaten de natuur met tassen en emmers vol eten om te verkopen.
 • Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk

  24 november 2017 Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk Wandelen is de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. Het Wandelnetwerk Noord-Holland maakt dat op een makkelijke manier mogelijk.
 • Maatschappij tot Redding van Drenkelingen nu Koninklijk

  23 november 2017 Maatschappij tot Redding van Drenkelingen nu Koninklijk De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen mag zich voortaan Koninklijk noemen.
 • Alle hens aan dek voor de weidevogel

  23 november 2017 Weidevogels blijven extra aandacht verdienen De provincie Noord-Holland investeert de komende jaren extra geld in het verbeteren van de leefgebieden voor weidevogels.
 • Provincie draagt bij aan verplaatsing kassen

  22 november 2017 Provincie draagt bij aan verplaatsing kassen Als kassen bij elkaar staan, kunnen ondernemers samen gebruik maken van bijvoorbeeld aardwarmte of fabrieks-CO2.
 • Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam

  22 november 2017 Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen op korte termijn in overleg met de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de Verbinding A8-A9 en de Stelling van Amsterdam.
 • LEGO-Sint van 2 meter bij Huis van Hilde

  22 november 2017 LEGO-Sint van 2 meter bij Huis van Hilde Sint-Nicolaas vindt dit jaar tijdelijk ook onderdak bij Hilde, in haar huis in Castricum. Daar is een tentoonstelling met voorwerpen die met zijn feest te maken hebben. Bijzonder is een 2 meter grote Sint van LEGO; wie het aantal steentjes raadt krijgt een prijs.
 • Meer rijstroken op de N244 bij Purmerend

  17 november 2017 Meer rijstroken op de N244 De N244 tussen de A7 bij Purmerend en de N247 bij Edam-Volendam is verbreed van 2 naar 4 rijstroken.
 • Gebiedscontract beheer en onderhoud Zuid-Kennemerland/IJmond gegund

  17 november 2017 Gebiedscontract beheer en onderhoud Zuid-Kennemerland/IJmond gegund Het beheer en onderhoud van provinciale wegen, busbanen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond in Noord-Holland wordt de komende 10 jaar uitgevoerd door de combinatie BAM Infra en Krinkels.
 • Aanmelding Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2017/2018 van start

  17 november 2017 Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor de verkiezingsstrijd om de beste onderneming van Noord-Holland.
 • Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

  16 november 2017 Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft commissaris van de Koning Johan Remkes met ingang van 28 november 2017 Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan

  16 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De werkambassadeur van de provincie Noord-Holland en de TechniekRaad Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om 45-plussers aan een baan te helpen in de techniek.
 • Ruim € 9 miljoen voor herbestemming monumenten in Noord-Holland

  15 november 2017 Ruim € 9 miljoen voor herbestemming monumenten in Noord-Holland Afbeelding Met het vernieuwde herbestemmingsfonds stelt de provincie Noord-Holland 9,1 miljoen euro beschikbaar voor het in stand houden van monumenten.
 • Nieuwe burgemeester Ouder-Amstel

  15 november 2017 Nieuwe burgemeester Ouder-Amstel Mevrouw J. (Joyce) Langenacker is benoemd tot burgemeester van Ouder-Amstel. De benoeming gaat in op 19 december 2017.
 • Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar

  15 november 2017 Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar Verkeerslichten in Hoorn en Heerhugowaard worden aangesloten op de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp.
 • Distriport bij Berkhout wordt zonnepark

  15 november 2017 Distriport bij Berkhout wordt zonnepark De provincie Noord-Holland wil op Distriport ruimte bieden aan een zonnepark van maximaal 66 hectare. In mei van dit jaar heeft de provincie Noord-Holland besloten de grond bij Berkhout waarop Distriport had moeten verrijzen niet als bedrijventerrein te ontwikkelen.
 • Nieuwe Oosthuizerbrug (N509) bij Oosthuizen bijna open

  14 november 2017 Nieuwe Oosthuizerbrug (N509) bij Oosthuizen bijna open De provincie Noord-Holland heeft de Oosthuizerbrug (N509) over de Beemsterringvaart bij Oosthuizen vervangen door een bredere en hogere brug. Zaterdagavond 18 november 2017 gaat de nieuwe brug open.
 • Chemiesector Noord-Hollands steeds duurzamer

  14 november 2017 Chemiesector Noord-Hollands steeds duurzamer De chemische sector in Noord-Holland verduurzaamt. Dit gebeurt onder meer door fossiele en op palmolie gebaseerde grondstoffen te verruilen voor biologische vetzuren.
 • Documentaire ‘Het zinkende land’ toont problematiek bodemdaling

  14 november 2017 Documentaire ‘Het zinkende land’ toont problematiek bodemdaling Opsomming De bodem in het veenweidegebied van grote delen van West- en Noord-Nederland daalt in rap tempo. Stad en land op veengrond zakken langzaam weg, sneller dan de zeespiegel stijgt.
 • Respect geven en respect vragen

  13 november 2017 Respect geven en respect vragen “Het eerste vertrekpunt van respect zijn een aantal vrijheden die wij in Nederland hebben. Maar zijn er grenzen aan vrijheid en gaan vrijheden soms te ver?” Over deze vragen sprak de Commissaris van de Koning Johan Remkes 10 november met zesdeklassers van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem tijdens een interactieve gastles.
 • Vrijdag 17 november Gein Zuid in Abcoude afgesloten

  13 november 2017 Vrijdag 17 november Gein Zuid in Abcoude afgesloten Opsomming De provincie Noord-Holland brengt de laatste laag asfalt op Gein Zuid en het fietspad bij het voorrangsplein aan.
 • Verdubbelactie crowdfunding voor natuur groot succes

  10 november 2017 Verdubbelactie crowdfunding voor natuur groot succes De provinciale actie om particuliere natuurinitiatieven met crowdfunding te stimuleren is een succes.
 • Provincie zet extra krachten in om problemen woningbouw op te lossen

  09 november 2017 Provincie zet extra krachten in om problemen woningbouw op te lossen De provincie Noord-Holland wil samen met de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de provincie Flevoland in MRA-verband een pool met tijdelijke krachten opzetten.
 • Melk voor weidevogels

  09 november 2017 Melk voor weidevogels Melkveehouders uit Amstelland starten met subsidie van de provincie Noord-Holland een zuivelfabriek, waarvan de producten in de regio Amsterdam verkocht worden. Een deel van de winst steken zij in betere omstandigheden voor weidevogels.
 • Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer én duurzamer gaan bouwen

  09 november 2017 Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer én duurzamer gaan bouwen Goedkoper, flinke CO2-reductie, een kortere bouwtijd, minder verkeershinder én duurzamer. Het lijkt allemaal mogelijk als beweegbare bruggen in de toekomst worden gebouwd volgens het ‘IFD-principe’, een vorm van bouwen waarbij de delen van de brug gestandaardiseerd worden.
 • Schoolplein Challenge: welke klas wint € 500,-?

  08 november 2017 Schoolplein Challenge: welke klas wint € 500 ? Opsomming De makers van de film 'De Wilde Stad' dagen leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten uit om een filmpje te maken over de dieren en planten op of in de buurt van het schoolplein.
 • Lezing in Huis van Hilde: Zuid-Hollandse graven in Noord-Holland

  08 november 2017 Lezing in Huis van Hilde Opsomming Amateurhistoricus Kees Nieuwenhuijsen houdt op 16 november 2017 in Huis van Hilde een lezing over het verzet tegen de graven van Holland door de eeuwen heen.
 • Onderzoek incident Bosrandbrug afgerond

  08 november 2017 Onderzoek incident Bosrandbrug afgerond Opsomming Het onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van het incident op de Bosrandbrug op 22 juni 2017 is afgerond.
 • Gemeenten fuseren om bestuurskracht Gooi en Vechtstreek te versterken

  08 november 2017 Gemeenten fuseren om bestuurskracht Gooi en Vechtstreek te versterken Opsomming Fusie en samenwerking van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zijn nodig om de bestuurskracht van de regio te versterken.
 • Noord-Holland klaar voor de winter

  06 november 2017 Noord-Holland klaar voor de winter De zon schijnt nog uitbundig vandaag, maar het winterseizoen is toch echt officieel gestart voor de provincie Noord-Holland.
 • Kustpact uitgewerkt, zones strand in kaart gebracht

  03 november 2017 Kustpact uitgewerkt, zones strand in kaart gebracht Bestuurders van verschillende overheden, natuurorganisaties, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven en ondernemersorganisaties hebben samen afspraken geformuleerd over de toekomst van de kust.
 • Van Aartsen benoemd tot waarnemend burgemeester Amsterdam

  02 november 2017 Van Aartsen benoemd tot waarnemend burgemeester Amsterdam In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Amsterdam heeft commissaris van de Koning Johan Remkes besloten om Jozias van Aartsen met ingang van 4 december 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Amsterdam.
 • Slimmer reizen in Noord-Holland

  02 november 2017 Slimmer reizen in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen 11 miljoen euro investeren in slimme technieken voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid op weg en water. Dit moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio en een leefbaarder omgeving.
 • Warmtecongres Noord-Holland

  02 november 2017 Warmtecongres Noord-Holland Overheden, woningcorporaties en andere organisaties die actief zijn in de warmtesector, zijn op 16 november van harte welkom op het Warmtecongres. Provincie Noord-Holland is dit jaar official host van het evenement dat plaatsvindt in de Philharmonie in Haarlem.
 • “Door een inspectie kijk je weer met andere ogen naar je bedrijf”

  01 november 2017 "Door een inspectie kijk je weer met andere ogen naar je bedrijf" Worden de gevaarlijke stoffen op de juiste manier opgeslagen? En hoe is het met de brandveiligheid gesteld? De inspecteurs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied controleerden dit op 1 november 2017 bij een Noord-Hollands bedrijf, dat met gevaarlijke stoffen werkt.
 • ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9

  01 november 2017 ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9 Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 bracht een vertegenwoordiger van ICOMOS, het adviesorgaan van UNESCO, een bezoek aan het plangebied van de Verbinding A8-A9.
 • Van Alkmaar tot Zaanstad: veel archeologische ontdekkingen in nieuwe kroniek

  01 november 2017 Van Alkmaar tot Zaanstad veel archeologische ontdekkingen in nieuwe kroniek Alle archeologische ontdekkingen in Noord-Holland worden jaarlijks verzameld in de archeologische kroniek. In de nieuwste uitgave veel foto’s en beschrijvingen van bijzondere opgravingen en de vaak spectaculaire vondsten die in 2016 zijn gedaan.
 • Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio

  01 november 2017 Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio Noord-Holland is de meest innovatieve regio van Nederland volgens de jury van de Nederlandse Innovatie Prijzen, een initiatief van omroep AVROTROS.
 • Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis

  31 oktober 2017 Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis Zowel de provincie Noord-Holland als bouwbedrijf Heijmans konden de oorzaak van het probleem met het sluisontwerp niet voorzien. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in een tussenvonnis in het geschil over het project Wilhelminasluis in Zaandam. Het tussenvonnis biedt uitgangspunten om het project samen af te ronden.
 • Eerste paal bedrijven HoogTij

  31 oktober 2017 Eerste paal bedrijven HoogTij Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.
 • Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018

  31 oktober 2017 Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018 De organisatie van de Week van de Industriecultuur kijkt terug op een succesvolle week. Daarom hebben zij besloten om ook in het najaar van 2018 de industriecultuur langs het Noordzeekanaal in de schijnwerpers te zetten met onder andere bedrijfsbezoeken, muziek- en theatervoorstellingen.
 • PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog

  30 oktober 2017 PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog Opsomming In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan een groot aantal projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.
 • Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen

  26 oktober 2017 Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen Bewustwording, het beperken van de omvang van een ramp en het robuust inrichten van een gebied. Dat zijn de belangrijkste onderdelen om er voor te zorgen dat Westpoort met al haar vitale en kwetsbare functies het beste kan worden beschermd tegen de gevolgen van een overstroming.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  26 oktober 2017 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag

  26 oktober 2017 Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag Noord-Hollandse natuurvrijwilligers doen hun werk met plezier, zijn erg gemotiveerd en geven hun werk gemiddeld een 7,6. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek naar de tevredenheid onder 1000 natuurvrijwilligers.
 • Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan

  26 oktober 2017 Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost.
 • Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat

  26 oktober 2017 Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland voert de laatste werkzaamheden uit aan de fietsstraat, parallel aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Van 30 oktober tot en met 17 november 2017 wordt de fietsstraat onder andere voorzien van een nieuwe, laatste laag asfalt.
 • HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum

  25 oktober 2017 HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum De provincie Noord-Holland mag de busverbinding tussen Laren en Hilversum (HOV in het Gooi) aanleggen volgens plan. De Raad van State heeft de beroepen tegen het provinciaal inpassingsplan voor dit deel in een geval niet-ontvankelijk en voor het overige ongegrond verklaard.
 • Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde

  25 oktober 2017 Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde In Noord-Holland hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen.
 • Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl

  25 oktober 2017 Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl Reeën, vossen en bunzings maken nu al gebruik van het nieuwe ecoduct bij Bloemendaal. Met wildspotter.nl onderzoekt de provincie Noord-Holland welke en hoeveel dieren gebruik maken van zulke natuurbruggen. En jij kan daar bij helpen! Meld je aan via Wildspotter.nl.
 • Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november t/m 9 december

  25 oktober 2017 Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november tm 9 december De provincie Noord-Holland start met de uitvoering van maatregelen die de doorstroming en veiligheid op en rond de Provincialeweg (N242) in Heerhugowaard verbeteren. De 1e fase van dit project vindt plaats van 1 november tot en met 9 december 2017, ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.
  De werkzaamheden gaan gepaard met (gedeeltelijke) afsluitingen en omleidingen.
 • Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland in Huis van Hilde

  24 oktober 2017 Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland De tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’, die vanaf 22 oktober in Huis van Hilde te zien is, belicht Holland in de vroege Middeleeuwen en de aanwezigheid van Vikingen in ons kustgebied.
 • Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober

  24 oktober 2017 Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober De provincie Noord-Holland verricht in de nacht van donderdag 26 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de Provincialeweg (N242) tussen de Smuigelweg en het spoorviaduct in Heerhugowaard.
 • INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

  24 oktober 2017 INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.
 • Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto

  23 oktober 2017 Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto Opsomming Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen in het schooljaar 2017-2018 deelnemen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto van de toekomst bouwen.
 • Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders

  19 oktober 2017 Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders - tekst De commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft donderdag 19 oktober een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bernt Schneiders. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie

  19 oktober 2017 Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie Een landbouwsector die klaar is voor de toekomst en technieken gebruikt die goed zijn voor de natuur, het landschap en onze leefomgeving. Daarvoor stelt de provincie Noord-Holland ruim € 2 miljoen subsidie beschikbaar.
 • Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol

  18 oktober 2017 Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol Demissionair staatssecretaris Dijksma heeft het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) ter vaststelling aan de Koning aangeboden. Het besluit treedt per 1 januari 2018 in werking. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in de nabijheid van Schiphol.
 • Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst

  18 oktober 2017 Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag in het Provinciehuis in Haarlem een boek in ontvangst genomen over R.J. de Wit, commissaris van de Koningin in Noord-Holland van 1976 tot 1992.
 • Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

  18 oktober 2017 Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.
 • Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug

  18 oktober 2017 Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zien af van een nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. Onderzoek naar een mogelijke nieuwe brug heeft aangetoond dat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een nieuwe brug niet opwegen tegen de voordelen die het zou opleveren.
 • Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen

  18 oktober 2017 Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen Bedrijvig Groen is een prijsvraag van de provincie Noord-Holland om bedrijventerreinen groener en aantrekkelijker te maken. Iedere Noord-Hollander met een groen idee voor bedrijventerreinen kan deze indienen bij de provincie. De drie beste ideeën worden op kosten van de provincie uitgevoerd.
 • Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017

  17 oktober 2017 Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017 De natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal is genomineerd voor de Betonprijs 2017. De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarbij beton op een bijzondere wijze is toegepast.
 • Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober

  17 oktober 2017 Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 18 oktober tot en met zaterdag 21 oktober 2017 herstelwerkzaamheden aan de toe- en afritten van de Ring Alkmaar. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.
 • Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel

  16 oktober 2017 Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel opsomming Hilde viert voor de tweede keer haar verjaardag. Dit jaar met een Vikingenspektakel in en voor archeologiecentrum Huis van Hilde.
 • Nieuwe toekomst voor monumenten? Provincie helpt eigenaren op weg

  12 oktober 2017 Nieuwe toekomst voor monumenten? De provincie helpt eigenaren op weg De provincie Noord-Holland helpt eigenaren van monumenten op weg om een nieuwe bestemming voor erfgoed te vinden. 2 nieuwe instrumenten waar eigenaren gebruik van kunnen maken zijn het Fonds Herbestemming en een handboek crowdfunding voor erfgoed.
 • TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen

  12 oktober 2017 TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen, onderzoek Asfalt dat tot 5 keer langer meegaat en zelfherstellend beton. Zo maar wat nieuwe technologieën waar de TU Delft onderzoek naar doet. De provincie Noord-Holland gaat deze technologieën samen met de TU Delft in de praktijk testen.
 • Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg

  12 oktober 2017 Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg Gedeputeerde Elisabeth Post plaatste woensdag 11 oktober een geleiderail bij de N23 Westfrisiaweg. Een belangrijke stap op weg naar de afronding van het project N23 Westfrisiaweg. Vanaf half oktober rijdt hier het verkeer tussen de A7 Hoorn Noord en De Strip op een nieuw deel van de weg. Onder andere bestuurders uit omliggende gemeenten waren aanwezig bij dit gedenkwaardige moment.
 • Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer

  11 oktober 2017 Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer Een ruil van 310 hectare grond. Daarover willen 10 boeren, de provincie Noord-Holland, het Rijk en Nuon afspraken maken. Het is de grootste kavelruil in het voormalige Wieringerrandmeergebied.
 • Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten

  11 oktober 2017 Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten Tijdens de Nationale Archeologiedagen in het weekend van 13, 14 en 15 oktober kan iedereen ontdekken wat er allemaal in de Nederlandse bodem zit en zat. Ook in Noord-Holland!
 • Regenboogvlag wederom in top bij provincie

  11 oktober 2017 Regenboogvlag wederom in top bij provincie Over de hele wereld is het vandaag, 11 oktober, Coming-outdag, oftewel kom-uit-de-kast-dag. Daarom hees gedeputeerde Adnan Tekin vanochtend de regenboogvlag bij het Provinciehuis. Ook op andere provincielocaties wappert de vlag.
 • Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie

  10 oktober 2017 Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie Opsomming Een duurzaam Noord-Holland betekent ook een omslag naar een meer duurzame provinciale organisatie.
 • Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N302 in Zwaag wijzigt tot eind 2018

  10 oktober 2017 Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N203 in Zwaag wijzigt tot eind 2018 Opsomming Vanaf vrijdagavond 20 oktober 21.00 uur tot eind 2018 wijzigt de verkeerssituatie bij de N302 kruising Wogmergouw - Hoornseweg in Zwaag.
 • PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan

  09 oktober 2017 PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan De Statenvergadering is maandag 9 oktober gestart met een korte herdenking aan de vorige week overleden burgemeester Eberhard van der Laan.
 • Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal

  09 oktober 2017 Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal Elke winter trekken meer dan honderdduizend schieralen (volwassen palingen) vanuit de polders rondom het Noordzeekanaal naar de Noordzee.
 • Renovatie Bomerbrug in gemeente Hollands Kroon

  09 oktober 2017 Renovatie bomerbrug in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland heeft op 28 september de brugdelen van de Bomerbrug in de Oosterweg, gemeente Hollands Kroon geplaatst.
 • Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017

  06 oktober 2017 Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017 De Dag van de Herbestemming vindt dit jaar plaats op donderdag 12 oktober.
 • Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan

  06 oktober 2017 Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan Vanmorgen maakte de gemeente Amsterdam bekend dat burgemeester Eberhard van der Laan is overleden. Hij werd 62 jaar. Van der Laan was al een tijd ziek en legde op 18 september zijn taken als burgemeester neer.
 • Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden

  05 oktober 2017 Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden Stationsgebieden in Noord-Holland aantrekkelijker en beter toegankelijk maken. Daarvoor stellen Gedeputeerde Staten bijna 17 miljoen beschikbaar.
 • Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven

  04 oktober 2017 Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven Hoog bezoek in Laag-Holland: Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, ambassadeur van de Stelling van Amsterdam, opent het gerestaureerde en herbestemde Fort K’IJK bij Krommeniedijk.
 • Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg

  04 oktober 2017 Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg 2 De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen te verlenen voor de windparken Havenwind en Nieuwe Hemweg in Amsterdam.
 • Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon

  04 oktober 2017 Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon Opsomming De provincie Noord-Holland heeft de renovatie van de Scheidersbrug in Winkel, gemeente Hollands Kroon afgerond.
 • Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie

  04 oktober 2017 Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie Provinciale Staten voeren maandag 9 oktober om 13.00 uur een richtinggevend debat over de koers van de omgevingsvisie.
 • Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017

  04 oktober 2017 Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017 Opsomming Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland geven groen licht voor de windparken Nieuwe Hemweg en Havenwind, de zomernota en de begroting van de Metropoolregio Amsterdam. Ook hebben ze de toekomst van het Groene Hart besproken.
 • Alle neuzen richting Oostpoort

  04 oktober 2017 Alle neuzen richting Oostpoort Opsomming Een gevarieerde groep Haarlemmers onderzoekt de kansen voor het gebied rondom station Spaarnwoude. Dit knooppunt Oostpoort ligt gunstig en biedt tal van mogelijkheden voor de stad.
 • Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers

  03 oktober 2017 Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers Opsomming In de herfstvakantie, van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober, vinden in Beverwijk, IJmuiden en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur.
 • Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling

  03 oktober 2017 Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling Opsomming 'Krayenhoff keert terug' vertelt het verhaal van de Stelling van Amsterdam via de historische figuur Krayenhoff, de grondlegger van deze waterlinie.
 • Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg

  03 oktober 2017 Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg Opsomming Vanaf de tweede helft van oktober 2017 gaat het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg rijden.
 • Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober

  02 oktober 2017 Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober Opsomming De hoofdoverspanning van de fietsbrug is klaar. Op vrijdag 20 oktober van 16.00 tot 18.30 uur stelt aannemer Ballast Nedam het bouwterrein van de fietsbrug op De Punt open voor kijkers.
 • Ruimte voor 300.000 woningen in metropoolregio Amsterdam

  29 september 2017 Ruimte voor 300.000 woningen in metropoolregio Amsterdam In de Metropoolregio Amsterdam is tot 2040 ruimte voor de bouw van bijna 300.000 woningen. Deze conclusies uit de ‘Monitor Plancapaciteit MRA 2017’ worden omarmd door de bestuurders van de gemeenten en provincies in de MRA.
 • Coalitieakkoord Ruimte voor Groei ligt op koers

  29 september 2017 Coalitieakkoord Ruimte voor Groei ligt op koers Halverwege de collegeperiode ligt de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Ruimte voor Groei’ op koers. Dit schrijven Gedeputeerde Staten (GS) in een brief aan Provinciale Staten (PS).
 • Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen

  29 september 2017 Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland ligt, komt er binnen afzienbare tijd subsidie beschikbaar om gemeenten te helpen de leegstand in winkelstraten terug te dringen. Een voorstel daarvoor hebben zij op 26 september aan Provinciale Staten voorgelegd.
 • Noord-Holland stopt overdracht aan de SP

  29 september 2017 Noord-Holland stopt overdracht aan de SP De provincie Noord-Holland stopt met onmiddellijke ingang de overdracht van de staten- en onkostenvergoedingen voor Statenleden van de SP aan hun partij.
 • Herstelwerkzaamheden aan toe- en afritten van Ring Alkmaar

  28 september 2017 Herstelwerkzaamheden aan toe- en afritten van Ring Alkmaar, teaser De provincie Noord-Holland verricht herstelwerkzaamheden aan het nieuwe asfalt op de afrit naar de Nieuwe Schermerweg (N244/N243) en de af- en toerit naar de Nollenweg (N508).
 • Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel nu ‘Koninklijk’

  27 september 2017 Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel nu ‘Koninklijk’ Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt aan de Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel in Amsterdam. De vereniging ontvangt het predicaat ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum.
 • HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij

  27 september 2017 HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben op 26 september ingestemd met de aanpassing van het tracé voor HOV in ‘t Gooi, waarbij de vrije busbaan in Huizen en Blaricum wordt vervangen door de variant ‘meerijden via de Meent’.
 • Provincie Noord-Holland investeert € 194 miljoen in natuur

  27 september 2017 Provincie Noord-Holland investeert € 194 miljoen in natuur Extra kilometers fiets- en wandelpad, een grotere variatie aan dieren en planten, weidevogelbeheer en het afmaken van het Natuurnetwerk Nederland.
 • Welvaart Noord-Holland neemt toe

  27 september 2017 Welvaart Noord-Holland neemt toe De welvaart in Noord-Holland groeit. Dat blijkt uit de ‘Barometer Welvaart en Welzijn’ van de provincie Noord-Holland. Hierin brengt de provincie alle factoren bij elkaar die bepalend zijn voor welvaart en welzijn.
 • Provincie Noord-Holland al 3 jaar de beste OV-opdrachtgever van het land

  26 september 2017 Provincie Noord-Holland al 3 jaar de beste OV-opdrachtgever van het land De reizigerswaardering wordt jaarlijks gemeten met een grootschalig landelijk klanttevredenheidsonderzoek door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. De reizigers in de provincie Noord-Holland beoordeelden het openbaar busvervoer in 2016 wederom met een 7,7.
 • Vernieuwde hoofdrijbaan Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik

  26 september 2017 Vernieuwde hoofdrijbaan Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik De provincie Noord-Holland is volop bezig met de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. De N241 is vanaf de kruising met de Kanaalweg (N248) tot aan de Moerbeek volledig vernieuwd.
 • Kijk digitaal waar nieuwe huizen in de MRA kunnen komen

  26 september 2017 Kijk digitaal waar nieuwe huizen in de MRA kunnen komen De gemeenten en provincies in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben afspraken gemaakt over afstemming en programmering van de woningbouwopgave. Zij geven ook aan welke locaties de komende 4 tot 10 jaar beschikbaar komen om woningen te bouwen.
 • Enge schrijf- en tekenwedstrijd tijdens Kinderboekenweek

  26 september 2017 Enge schrijf- en tekenwedstrijd tijdens Kinderboekenweek Opsomming De mensen van Huis van Hilde maken tijdens de Kinderboekenweek, vanaf 4 oktober 2017, een tournee langs bibliotheken in de regio rond Castricum.
 • Nachtelijke werkzaamheden N242 en N243 van 11 tot en met 13 oktober 2017

  26 september 2017 Nachtelijke werkzaamheden N242 en N243 van 11 tot en met 13 oktober 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 13 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de N242 en de N243.
 • Bas Eenhoorn benoemd als waarnemend burgemeester Amstelveen

  25 september 2017 Bas Eenhoorn benoemd als waarnemend burgemeester Amstelveen In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Amstelveen heeft commissaris van de Koning Johan Remkes besloten Bas Eenhoorn met ingang van 1 oktober 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Amstelveen.
 • Prettig en bereikbaar wonen langs de Kennemerlijn

  25 september 2017 Prettig en bereikbaar wonen langs de Kennemerlijn Opsomming Woningen, meer voorzieningen bij treinstations, extra fietsenstallingen, snelle fietsroutes naar stations, betere verbindingen en bewegwijzering en goede ‘park and ride’ faciliteiten. Dit is een greep uit de ambities voor de stationsgebieden langs de Kennemerlijn.
 • Samen sterk voor het IJsselmeergebied

  25 september 2017 Samen sterk voor het IJsselmeergebied Opsomming De provincies rond het IJsselmeergebied willen de ruimtelijk-economische opgaven in dit gebied, zoals de overgang naar duurzame energie, gezamenlijk aanpakken.
 • Ring Alkmaar: herstelwerkzaamheden toe- en afritten Nollenweg en Bestevaerstraat in avond en nacht

  22 september 2017 Ring Alkmaar herstelwerkzaamheden toe- en afritten Nollenweg en Bestevaerstraat in avond en nacht De provincie Noord-Holland verricht herstelwerkzaamheden aan het nieuwe asfalt op de afrit naar de Nollenweg (N508) en de af- en toerit naar de Bestevaerstraat van woensdag 27 september tot en met zaterdag 30 september 2017 tussen 20.00 uur en 4.00 uur.
 • Burgervlotbrug te Schagen weer in gebruik voor fietsers en voetgangers

  21 september 2017 Burgervlotbrug te Schagen weer in gebruik voor fietsers en voetgangers De provincie heeft met succes noodreparaties uitgevoerd aan de Burgervlotbrug in Schagen. Hierdoor kan de vlotbrug weer veilig open en dicht. De Burgervlotbrug is vanaf donderdag 21 september uitsluitend toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.
 • Meer geld voor zelfbouwers met kluspanden

  21 september 2017 Meer geld voor zelfbouwers met kluspanden De provincie Noord-Holland stelt meer subsidie beschikbaar voor zelfbouwgroepen die bestaande gebouwen (kantoren, scholen) ombouwen tot woningen.
 • Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem

  21 september 2017 Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem Namens de provincie Noord-Holland en Rabobank Haarlem en Omstreken organiseert PIM op 17 oktober een ondernemersevent met als thema ‘Hoe kan ik succesvol ondernemen in een circulaire economie?’.
 • Pilot Buitenpoorten brengt het landschap dichterbij

  20 september 2017 Pilot Buitenpoorten brengt het landschap dichterbij Slimme marketing en een goed ruimtelijk ontwerp zorgen voor meer bezoekers aan natuur- en recreatiegebieden in de Metropoolregio Amsterdam. Dat is de belangrijkste uitkomst van de ‘pilot Buitenpoorten’.
 • Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag!

  20 september 2017 Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag! Op 23 september is het weer landelijke Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. ProRail doet mee in 25 buurten door het hele land, waaronder Hilversum. Onder het genot van koffie en koek gaan medewerkers met omwonenden in gesprek over de actuele en toekomstige werkzaamheden in de buurt.
 • Van Kemenadeprijs voor Raad voor het openbaar bestuur

  20 september 2017 Van Kemenadeprijs voor Raad voor het openbaar bestuur De prof. dr. J.A. van Kemenadeprijs wordt dit jaar toegekend aan de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland op voordracht van de jury besloten. De Van Kemenadeprijs wordt voor het laatst uitgereikt en heeft tot doel het stimuleren van het denken over het openbaar bestuur.
 • Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing

  19 september 2017 Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing Opsomming Op donderdag 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten.
 • Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut

  18 september 2017 Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut “Met behulp van deze natuurbrug ontstaat een natuurgebied van 7000 hectare, dat is heel bijzonder”, vertelt boswachter Jamie Jenner terwijl ze naar de fonkelnieuwe natuurbrug Zeepoort achter haar wijst. Zo’n 20 geïnteresseerden lopen vandaag met haar mee over de brug bij Bloemendaal. Het is de eerste en laatste keer: hierna is hij het domein van de dieren en planten.
 • Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017

  18 september 2017 Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september 2017 tussen 20.00 en 04.00 uur werkzaamheden aan de Ring Alkmaar (N242) ter hoogte van het AZ-voetbalstadion.
 • Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’

  18 september 2017 Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’ Opsomming 270 48 uur kregen de deelnemers van de hackathon ‘Hack the road’ om een systeem te bouwen waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.
 • Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal

  15 september 2017 Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Bloemendaal is klaar. Dat viert de provincie met alle betrokkenen én natuurliefhebbers. Vrijdag 15 september is de natuurbrug officieel geopend. Op zaterdag 16 september is er een publieksdag met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud.
 • SHIP heet 25.000e bezoeker welkom

  15 september 2017 SHIP heet 25.000e bezoeker welkom - opsomming Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft vrijdag, 15 september de 25.000e bezoeker verwelkomd. De heren Wijdogen en Mouthaan waren de gelukkigen.
 • Ruud van Wilgenburg benoemd tot hulpstrandvonder

  15 september 2017 Hulpstrandvonder Velsen benoemd Ruud van Wilgenburg is donderdag 14 september door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot hulpstrandvonder in de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Zijn werkgebied bestaat uit de kust van deze gemeenten ten noorden van de pieren in IJmuiden.
 • Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen

  14 september 2017 Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen Sinds donderdagochtend 14 september kunnen fietsers en voetgangers met een pont naar de overkant ter hoogte van de Burgervlotbrug in Schagen. Het verkeer over de brug is sinds dinsdag gestremd wegens een aanvaring van een schip.
 • Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond

  13 september 2017 Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond Op 17 november 2016 heeft het college van Gedeputeerde Staten de aanvraag afgewezen voor een omgevingsvergunning voor de realisering van 6 windturbines op de locatie ten westen van de dorpskern Midwoud tussen de Broerdijk en de Oosterstraat in de gemeente Medemblik. Engie heeft hiertegen beroep aangetekend bij de Raad van State.
 • Windpark Westfrisia mag worden gebouwd

  13 september 2017 Windpark Westfrisia mag worden gebouwd De Raad van State heeft de beroepen tegen de bouw van windpark Westfrisia deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard. Het windpark, dat bestaat uit vijf turbines, mag worden gebouwen langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik.
 • Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek

  13 september 2017 Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek Gedeputeerde staten (GS) vragen aan een aantal gemeenten in de Gooi en Vechtstreek om nadere informatie over hun standpunten over bestuurlijke herindeling van de gemeenten in de regio.
 • Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken

  13 september 2017 Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken “We hebben echt invloed.” Dat beseften de scholieren van het Hageveld College en Stedelijk Gymnasium uit Haarlem tijdens de Statencommissie Economie, Energie en Bestuur afgelopen 11 september. Hier werd hun oplossing voor leegstaande kerken in Noord-Holland – Adopteer een kerk – besproken door de aanwezige Statenleden.
 • Aanvaring Burgervlotbrug: verkeer gestremd

  12 september 2017 Aanvaring Burgervlotbrug verkeer gestremd Dinsdagmiddag 12 september is een schip tegen de Burgervlotbrug in Schagen aangevaren. Het verkeer tussen de N9 en de Burgerweg is daardoor gestremd.
 • Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen

  12 september 2017 Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen 1 Reizigers kunnen vanaf 16 september een fiets huren bij het busstation in Huizen. Het gaat om een proef van een jaar. Tijdens de proef onderzoekt de provincie Noord-Holland of reizigers een deelfiets willen gebruiken vanaf een busstation en of daarmee het reizen met de bus aantrekkelijker wordt.
 • Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd

  11 september 2017 Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd Opsomming Noord-Holland Noord heeft verregaande ambities om de regio de komende decennia uit te laten blinken op de economische speerpunten agri-food, energie, water en toerisme.
 • Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem

  08 september 2017 Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem De provincie is een partnerschap aangegaan met de 3D Makers Zone in de Haarlemse Waarderpolder. Algemeen directeur Renée Bergkamp tekende 6 september 2017 een overeenkomst die de provincie het komende jaar als partner aan het innovatie-experimenteercentrum verbindt.
 • Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon

  07 september 2017 Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland start 4 oktober met de renovatie van de Braakbrug (de brug over de Braaksluis) in de Westfriesedijk in Lutjewinkel, gemeente Hollands Kroon. Het wegverkeer en de scheepvaart is ter hoogte van de Braakbrug gestremd. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.
 • Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

  07 september 2017 Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur van de provincie Noord-Holland en Jur Botter, wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem onthullen op donderdag 14 september het kunstwerk ‘Samenwerking’ van Frank Rosen. Het kunstwerk maakt deel uit van een nieuwe Beeldenroute in de serie Haarlems beeld.
 • Begroting Noord-Holland 2018 online

  07 september 2017 Begroting Noord-Holland 2018 online De begroting van de provincie Noord-Holland voor 2018 staat online. In de begroting staat wat de provincie in 2018 wil gaan doen en wat dat gaat kosten.
 • Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon

  07 september 2017 Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon De provincie Noord-Holland vernieuwt de rotonde op de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Zandweg en Hartweg in Zijdewind, gemeente Hollands Kroon. De Zandweg is daardoor afgesloten voor autoverkeer tussen de N241 en de Havenstraat van 18 tot en met 29 september 2017.
 • Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam

  07 september 2017 Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam Wanneer een groot schip vanaf de Zaan de Wilhelminasluis invaart kunnen trillingen ontstaan als het schip de kant raakt. De provincie Noord-Holland start deze week met een maatregel om de overlast weg te nemen. De werkzaamheden hiervoor duren naar verwachting 4 weken.
 • Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde

  07 september 2017 Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ bieden de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde vanaf oktober 2017 een nieuwe serie van 8 lezingen. De lezingen worden gehouden in het archeologiecentrum in Castricum, en bieden verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio. Vanzelfsprekend komen ook het ontstaan van het Oer-IJ en het landschap van Noord-Holland aan bod.
 • Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft

  06 september 2017 Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft De provincie Noord-Holland houdt een proef waarbij ongeveer 900 meter van de N246 in Assendelft een slijtlaag krijgt. Dit is het deel tussen de Vaartdijk en de Zaandammerweg. Tijdens 3 nachten, van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 september 2017, zijn er tussen 19.00 uur en 06.00 uur werkzaamheden. De nacht van donderdag 14 september op vrijdag 15 september is reserve.
 • Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  06 september 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 november 2017 Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september

  06 september 2017 Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september Op donderdagavond 7 september 2017 gaat de aannemer proefdraaien met de brug richting Heerhugowaard. Dit start ongeveer rond 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. De weg wordt om 21.00 uur afgesloten en is rond 22.30 uur weer open. Het verkeer wordt dan omgeleid.
 • September in het teken van Landschap en natuur

  27 december 2017 September in het teken van Landschap en natuur Natuur en landschap staan de hele maand september in de schijnwerpers in Noord-Holland. Naast de Landschapstriënnale met ruim 50 activiteiten is er deze maand ook het MOOOISTE landschapsfestival, de nationale Natuurtop en de opening van de natuurbrug Zeepoort. Een maand vol excursies, tentoonstellingen en debatten.
 • Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas

  06 september 2017 Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas TNO en ECN Duurzaam hebben in opdracht van het programma Warmte en Koude in de Metropoolregio Amsterdam uitgezocht hoe duurzaam de warmtebronnen in de warmtenetten van de regio Amsterdam zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek is een CO2-ladder voor de warmtebronnen ontwikkeld om afnemers van warmte inzicht te geven in het nut van warmtenetten. In alle gevallen is de CV-ketel thuis het minst duurzaam, zelfs de restwarmte uit een kolencentrale is in dat opzicht een betere keuze.
 • De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markermeerdijken

  06 september 2017 De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markeermeerdijken De provincie Noord-Holland coördineert de besluiten die nodig zijn voor de vergunningen en ontheffingen voor het project versterking Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. Dit gebeurt op verzoek van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).
 • Alle vergaderingen PS live te volgen

  06 september 2017 Alle vergaderingen PS live te volgen Vanaf deze week kunt u alle politieke discussies van Provinciale Staten (PS) en de Statencommissies thuis of op de werkplek live volgen via deze website. Geen tijd om een vergadering live te volgen? De uitzending is later terug te bekijken.
 • Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’

  06 september 2017 Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’ Speciaal voor Open Monumentendag stelde Oneindig Noord-Holland een digitaal magazine samen over een aantal prachtige buitenplaatsen in Noord-Holland en hun eigen unieke verhalen. In deze 'Anno 1609' zijn 8 van de mooiste Noord-Hollandse buitenplaatsen op een rijtje gezet, die onder andere te bezoeken zijn tijdens Open Monumentendag 2017.
 • Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017

  05 september 2017 Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017 De derde editie van de Nationale FietsTelweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland, gaat maandag 18 september van start. Fietsers kunnen met het onderzoek meedoen door de gratis fietstel-app te downloaden. De app registreert vervolgens alle fietsbewegingen gedurende een week. De provincie Noord-Holland doet mee aan dit onderzoek.
 • Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518)

  05 september 2017 Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518) De provincie Noord-Holland organiseert op donderdag 14 september een informatieavond over het groot onderhoud aan de N518 tussen Monnickendam en Marken. De werkzaamheden zijn van 2 tot en met 29 oktober 2017 en bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag, bermverharding in krappe bochten en parkeerhavens verwijderen en ombouwen.
 • Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland

  05 september 2017 Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland In 2050 moet al onze energie duurzaam opgewekt worden. In de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie heeft 'zon' de toekomst! Zonne-energie is onmisbaar en zit in de lift. Het zijn al lang niet meer alleen de traditionele blauwe panelen op daken.
 • Start je toekomst als MRA-trainee

  04 september 2017 Start je toekomst als MRA-trainee Vandaag start de werving voor nieuwe trainees voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In het MRA-trainingsprogramma werkt de provincie met 9 andere overheidsorganisaties samen.
 • Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen

  04 september 2017 Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen Opsomming De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Overveen, Bloemendaal, is klaar. Om de opening en de overdracht van de provincie Noord-Holland aan beheerder PWN te vieren is er bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen een publieksdag georganiseerd.
 • Hamming nieuwe burgemeester Zaanstad

  01 september 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Jan Hamming is benoemd tot burgemeester van Zaanstad. De benoeming gaat in op 27 september 2017.
 • Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

  01 september 2017 Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruisingen bij de Lage Klompweg en de Dammerweg door rotondes. Hierdoor is de N236 tussen Weesp en Ankeveen van vrijdag 15 september 20.00 uur tot maandag 25 september 5.00 uur afgesloten.
 • Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek

  31 augustus 2017 Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek In de gemeente Haarlemmermeer kan een omvangrijk zonnepark worden gerealiseerd. Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben de Groene Hoek, waar een zonnepark van 50 hectare wordt aangelegd, daarvoor aangewezen als zogenaamd stimuleringsgebied voor zonne-energie.
 • Hulpstrandvonder Velsen benoemd

  31 augustus 2017 Hulpstrandvonder Velsen benoemd Frederik Dictus is vandaag door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot tweede hulpstrandvonder in de gemeente Velsen. Zijn werkgebied bestaat uit de kust ten zuiden van de pieren.
 • Provincie zoekt Bedrijvig Groen

  31 augustus 2017 Provincie zoekt Bedrijvig Groen De provincie Noord-Holland heeft onder de naam Bedrijvig Groen een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en daarmee aantrekkelijker te maken voor mens én dier.
 • Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland

  31 augustus 2017 Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland Het aantal banen in Noord-Holland is in 2016 voor het eerst sinds jaren weer gegroeid. De teller staat op 1.487.800. Dat neemt niet weg dat Noord-Holland nog 82.000 werklozen heeft. Jongeren en laagopgeleiden zijn de grootste groep onder de werklozen.
 • Inloopbijeenkomsten aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid

  31 augustus 2017 Inloopbijeenkomsten over aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid De provincie Noord-Holland organiseert samen met de partners op maandag 11 september 2017 twee inloopbijeenkomsten over de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ).
 • Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH

  31 augustus 2017 Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH Om inwoners van de provincie Noord-Holland een kijkje achter de schermen te geven, nemen medewerkers vanaf 4 september het nieuwe Instagramaccount @ProvincieNH ‘over’: een #InstaTakeOver. Iedere week, 5 dagen in de week, laten medewerkers in foto’s en video’s zien hoe hun werkweek eruit ziet.
 • Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel

  30 augustus 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag de burgemeester van Blaricum, Joan de Zwart-Bloch, tijdelijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zandvoort benoemd. Tegelijk heeft hij Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort, tot waarnemend burgemeester van de gemeente Blaricum benoemd.
 • Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied

  30 augustus 2017 Provincie Noord-Holland bevordert snel internet in buitengebied De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.
 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  30 augustus 2017 Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt ruim €3 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
 • Landschapstriënnale van start

  30 augustus 2017 Landschapsfestival van start Natuur en landschap staat de hele maand september in de schijnwerpers met ruim 50 activiteiten. Met de komst van de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland in Park21, kan iedereen er vanaf zaterdag 2 september terecht die meer wil weten over het landschap van nu en later. Een maand vol excursies, tentoonstellingen, debatten, hapjes en drankjes. Voor jong en oud.
 • Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase

  30 augustus 2017 Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar tot eind 2018. De brug naar Heerhugowaard is vanaf 4 september weer in gebruik. De werkzaamheden blijven in de volgende fase ook voor hinder zorgen. De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug vooral richting Heerhugowaard zoveel mogelijk te mijden.
 • Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen

  29 augustus 2017 Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen Iedereen die weleens een kijkje wil nemen in het imposante Noord-Hollandse provinciehuis, Paviljoen Welgelegen in Haarlem, is van harte welkom dat te komen doen tijdens de Open Monumentendagen.
 • Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival

  29 augustus 2017 Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival Veel forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Van vrijdag 1 tot met zondag 10 september zijn er allerlei activiteiten. Geniet van buitenfilms, theater, kunst, muziek en historie.
 • Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’

  29 augustus 2017 Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ Opsomming Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt.
 • Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester Laren

  28 augustus 2017 Rinske Kruisinga benoemd als waarnemend burgemeester Laren In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en wethouders van Laren heeft commissaris van de Koning Johan Remkes met ingang van 22 september 2017 Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Provincialeweg N236 bij Driemond weer open

  28 augustus 2017 Provincialeweg N236 bij Driemond weer open Opsomming Het is weer mogelijk om tussen Weesp en Amsterdam Zuidoost over de Provincialeweg te rijden. Na een laatste weekend vol werkzaamheden reed het eerste verkeer op maandagochtend 28 augustus met de duimen omhoog over de vernieuwde Geinbrug en de kruising bij Driemond.
 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017 In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.
 • Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie

  24 augustus 2017 Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie De provincie Noord-Holland voert van vrijdag 1 september vanaf 19.00 uur tot zaterdag 2 september 06.00 uur een noodreparatie uit aan het asfalt in de Waterwolftunnel (N201) in de gemeente Haarlemmermeer.
 • GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij

  24 augustus 2017 GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij Gedeputeerde Staten (GS) hebben het ‘Discussiedocument; 3 verhaallijnen op weg naar de Koers NH2050’ vrijgegeven dat Provinciale Staten (PS) moet helpen de koers te bepalen voor de Omgevingsvisie NH2050.
 • Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen

  24 augustus 2017 Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen De provincie Noord-Holland investeert in 2018 € 297 miljoen in wegen en vaarwegen. Met dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in november over beslissen.
 • Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240)

  24 augustus 2017 Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240) Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september 2017 de afrondende kapwerkzaamheden aan de Markerwaardweg (N240) tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239).
 • Nieuwe burgemeester Bloemendaal

  23 augustus 2017 Nieuwe burgemeester Bloemendaal De heer E.J. (Elbert) Roest is benoemd tot burgemeester van Bloemendaal. De benoeming gaat in op 6 september 2017.
 • Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water

  23 augustus 2017 Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water 1 Iedere dag zijn 4 vaarweginspecteurs van de provincie op het water voor een vlot en veilig vaarverkeer. Ze zorgen dat de vaarwegen goed te bevaren zijn en dat er niet te snel wordt gevaren.
 • Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland

  22 augustus 2017 Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland Het Floriadeterrein tussen Vijfhuizen en Hoofddorp is 26 en 27 augustus weer het toneel van Mysteryland. Per dag bezoeken zo’n 50.000 mensen het dancefestival. Een groot deel van die bezoekers maakt gebruik van de provinciale wegen N201 en N205.
 • Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt

  21 augustus 2017 Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt Opsomming De provincie Noord-Holland ontvangt op 26 en 27 augustus de bezoekers van de Uitmarkt Amsterdam in een speciaal paviljoen. In dit paviljoen staan zeven Noord-Hollandse buitenplaatsen in de spotlights: Slot Assumburg, Buitenplaats Beeckestijn, Landgoed Duin & Kruidberg, Buitenplaats Elswout, Huize Frankendael, Buitenplaats Leyduin en Buitenplaats Schaep en Burgh.
 • Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017

  21 augustus 2017 Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 24 augustus 2017 werkzaamheden aan de Provincialeweg in Oosthuizen (N247).
 • 100.000ste bezoeker in Huis van Hilde

  16 augustus 2017 100.000ste bezoeker in Huis van Hilde Op woensdagmiddag 16 augustus werd de 100.000ste bezoeker in Huis van Hilde verwelkomd sinds de opening in 2015. De eer viel ten deel aan 2 leidsters en 3 kinderen van Campus Columbus uit Heerhugowaard. Zij kregen een VIP-arrangement aangeboden voor het Vikingenspektakel op Hildes verjaardag aanstaande 22 oktober. Er is tot en met zondag 20 augustus voor iedereen wat lekkers bij de koffie in Hildes Heerlykheid ter viering van deze mijlpaal. Voor de kleintjes ligt een leuke ballon klaar.
 • Weginspecteurs provincie op pad met leeuwtjes

  15 augustus 2017 Weginspecteurs provincie op pad met leeuwtjes De weginspecteurs van de provincie Noord-Holland worden binnenkort tijdens hun rondritten vergezeld door een aantal troostleeuwtjes. Dit zijn knuffels die zij aan jonge kinderen kunnen geven die betrokken zijn bij een ongeluk.
 • Toekomst van Toen regio Alkmaar tijdens Open Monumentendag

  10 augustus 2017 Toekomst van Toen regio Alkmaar tijdens Open Monumentendag Voor de 2e keer brengt Toekomst van Toen tijdens Open Monumentendag 5 Noord-Hollandse monumenten tot leven.
 • Nieuwe start voor jongeren met groene vingers

  09 augustus 2017 Nieuwe start voor jongeren met groene vingers Jongeren die thuis zitten, maar graag de handen uit de mouwen willen steken, krijgen een nieuwe start. Via het opleidings- en werktraject GreenPort GroenStart kunnen zij in de agrarische en groensector in de regio Noord-Holland Noord aan de bak.
 • Provinciale wegen klaar voor slimme auto’s door hackathon ‘Hack the Road’

  08 augustus 2017 Provinciale wegen klaar voor slimme auto’s door hackathon ‘Hack the Road’ De provincie Noord-Holland organiseert van 14 tot 16 september 2017 de hackathon ‘Hack the Road’ op het circuit van Zandvoort.
 • Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie

  04 augustus 2017 Noord-Hollander positief over zomervakantie in eigen provincie Uit een onderzoek onder ruim 1.400 inwoners van de provincie, blijkt dat voor een op de vier inwoners Noord-Holland de favoriete zomervakantiebestemming is. Daarnaast is een duidelijke meerderheid van de Noord-Hollanders (61%) positief over de mogelijkheden om vakantie te vieren in eigen provincie.
 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  02 augustus 2017 Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
 • Regio Randstad in de Europese top

  01 augustus 2017 Regio Randstad in de Europese top Investeringen in onderzoek en (hoger) onderwijs én het benutten van agglomeratie-voordelen zijn cruciaal voor de toekomstige groei van de Randstad. Dat blijkt uit de vandaag verschenen tiende editie van de Randstad Monitor 2016, die 20 grootstedelijke Europese regio’s met elkaar vergelijkt.
 • De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten

  25 juli 2017 De zesde regio verrijkt met toeristische overstappunten 6 nieuwe toeristische overstappunten (TOP's) in de Kop van Noord-Holland staan klaar voor gebruik. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van de gemeenten Den Helder, Schagen en Hollands Kroon, en in samenwerking met terreinbeheerders de TOP's mogen realiseren. De provincie Noord-Holland en gemeenten subsidiëren de TOP's.
 • Westas: programma voor versnellen circulaire economie

  24 juli 2017 Westas: programma voor versnellen circulaire economie Luchthaven Schiphol, Haven van Amsterdam, Greenport Aalsmeer en Digital Gateway Amsterdam, Rijk, provincie Noord-Holland en gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Aalsmeer bundelen hun krachten bij de transitie naar een circulaire economie. Met het programma Westas willen de partijen nieuwe initiatieven van het bedrijfsleven en kennisinstellingen sneller realiseren.
 • Archeologisch onderzoek onthult hechte band tussen Almersdorp en Opperdoes

  20 juli 2017 Archeologisch onderzoek onthult hechte band tussen Almersdorp en Opperdoes Archeologisch onderzoek bij de N239 heeft veel informatie opgeleverd over het verdwenen dorp Almersdorp.
 • Provincie keurt Faunabeheerplan goed

  20 juli 2017 Provincie keurt Faunabeheerplan goed 10 diersoorten die veel schade veroorzaken mogen, onder voorwaarden, zonder ontheffing bestreden worden in Noord-Holland.
 • 5 miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland

  20 juli 2017 5 miljoen voor restauratie rijksmonumenten in Noord-Holland In 2017 is 5 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.
 • Expositie Het Geluid van de Stilte

  20 juli 2017 Expositie Het Geluid van de Stilte Bij de provincie Noord-Holland is vanaf donderdag 27 juli de expositie ‘Het Geluid van de Stilte’ te zien.
 • Inzicht in stankoverlast Westelijk Havengebied door digitale neuzen

  19 juli 2017 Inzicht in stankoverlast Westelijk Havengebied door digitale neuzen Geuroverlast is een van de grootste bronnen van overlast in Noord-Holland. Om meer inzicht te krijgen in geuroverlast zijn er in 2015 41 eNoses in het Westelijk Havengebied en langs het Noordzeekanaal geplaatst.
 • Provincie verdubbelt crowdfunding voor natuur

  19 juli 2017 Provincie verdubbelt crowdfunding voor natuur Wie plannen heeft voor stadsnatuur, een bijenlint, een tiny forest of een ander natuurinitiatief in Noord-Holland kan maximaal € 5.000,- ontvangen van de provincie mits zij de andere helft via crowdfunding ophalen.
 • Provincie stimuleert regionale samenwerking cultuur

  19 juli 2017 Provincie stimuleert regionale samenwerking cultuur De provincie Noord-Holland vindt het belangrijk dat gemeenten regionaal samenwerken op het gebied van cultuur. De provincie stimuleert die samenwerking met een subsidieregeling.
 • Noord-Hollanders denken heel verschillend over 2050

  19 juli 2017 Noord-Hollanders denken heel verschillend over 2050 Als Noord-Hollanders moeten kiezen over de toekomstige inrichting van de provincie, dan geven zij geen eenduidig signaal af.
 • Proef met crowdfunding voor erfgoed geslaagd

  18 juli 2017 Proef met crowdfunding voor erfgoed geslaagd Ruim 500 Noord-Hollanders gaven een financiële bijdrage aan Noord-Hollands erfgoed. Daarmee is de proef van de provincie met crowdfunding voor erfgoedprojecten een succes.
 • Gerenoveerde Abdijtunnel bij Schiphol klaar voor de toekomst

  14 juli 2017 Gerenoveerde Abdijtunnel bij Schiphol klaar voor de toekomst De provincie Noord-Holland heeft het afgelopen jaar de Abdijtunnel volledig gerenoveerd. De tunnel voldoet nu al aan de eisen van de nieuwe Tunnelwet die in 2019 ingaat. De Abdijtunnel vormt de verbinding tussen Hoofddorp en luchthaven Schiphol en is uitsluitend bedoeld voor busvervoer.
 • Weginspecteur Dirk Jaarsma onderscheiden

  12 juli 2017 Weginspecteur Dirk Jaarsma onderscheiden Weginspecteur Dirk Jaarsma van de provincie Noord-Holland ontving vandaag van de burgemeester van Heerhugowaard een onderscheiding van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen.
 • Onderzoeken Verbinding A8-A9 vrijgegeven voor inspraak

  12 juli 2017 Onderzoeken Verbinding A8-A9 vrijgegeven voor inspraak Gedeputeerde Staten (GS) hebben nog geen alternatief aangemerkt als voorlopig voorkeursalternatief. Er is besloten om eind dit jaar een besluit over een definitief voorkeursalternatief te nemen op basis van alle (aanvullende) onderzoeken en adviezen.
 • Ontwerp-vergunningen voor 2 windparken in Amsterdam

  12 juli 2017 Ontwerp-vergunningen voor 2 windparken in Amsterdam De provincie heeft de ontwerp-vergunningen en de ontwerp-verklaringen van geen bedenkingen (VVGB) vastgesteld voor de herstructurering van windpark Havenwind en windpark Nieuwe Hemweg in Amsterdam.
 • Definitieve vergunning voor windparken Ferrum en Groetpolder

  12 juli 2017 Definitieve vergunning voor windparken Ferrum en Groetpolder De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen te verlenen voor de windparken Ferrum (Velsen) en Groetpolder (Hollands Kroon). De initiatiefnemers kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de realisatie van de windparken.
 • Presentatie archeologisch onderzoek Almersdorp

  12 juli 2017 Presentatie archeologisch onderzoek Almersdorp (kelder) Archeoloog Sander Gerritsen geeft op donderdag 20 juli een presentatie over het archeologisch onderzoek Almersdorp en de nieuwe inzichten die dat heeft opgeleverd.
 • Werkzaamheden hefbrug Oterleek: stremming 13 juli ‘s ochtends

  12 juli 2017 Werkzaamheden hefbrug Oterleek: stremming 13 juli ‘s ochtends De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 13 juli 2017 tussen 9.00 en 12.00 uur onderhoudswerkzaamheden aan de hefbrug Oterleek in de gemeente Alkmaar. Deze hefbrug over de Schermerringvaart wordt gesmeerd. Daarnaast onderhoudt de provincie de hydraulische installatie.
 • Kinderen beleven archeologie in Hildes Vakantiehuis

  11 juli 2017 Kinderen beleven archeologie in Hildes Vakantiehuis In de zomervakantie zijn er leuke dingen te doen in Huis van Hilde. Kinderen kunnen alles ontdekken over forensisch onderzoek in de archeologie in de spannende tentoonstelling Cold Cases. Actief meedoen kan met de bottentour of het Cluedo-spel.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar

  11 juli 2017 Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar. Aan het brugdeel richting Heerhugowaard voert de provincie groot onderhoud uit.
 • CO2 industrie naar tuinders Aalsmeer

  11 juli 2017 CO2-industrie naar tuinders Aalsmeer-Jaap Vreeken “Ik wacht al 8 jaar op de pijpleiding”, vertelt tuinder Jaap Vreeken bij een werkbezoek van Europese landbouwspecialisten aan zijn bedrijf in Rijsenhout bij Aalsmeer. Nu stookt hij nog om zijn snijbloemen met CO2 te voeden.
 • Eerste liggers nieuwe Geinbrug gelegd

  10 juli 2017 Eerste liggers nieuwe Geinbrug gelegd Opsomming Maandagochtend 10 juli zijn de eerste van in totaal 28 liggers op de nieuwe Geinbrug geplaatst.
 • Toolkit helpt bij duurzame verbouwing monumenten

  10 juli 2017 Toolkit helpt bij duurzame verbouwing monumenten Opsomming Bij beheer, renovatie en restauratie is aandacht voor duurzaamheid steeds vanzelfsprekender. Dat is ook het geval bij monumenten.
 • Onderhoudswerkzaamheden aan de brug in N203 bij Krommenie

  07 juli 2017 Onderhoudswerkzaamheden aan de brug in N203 bij Krommenie De provincie Noord-Holland voert onderhoudswerkzaamheden aan de brug bij Krommenie. Het gaat om de brug die ligt in de provinciale weg (N203) nabij de op- en afritten van de N246.
 • Kom naar de Parksessies in de tuin van het provinciehuis

  07 juli 2017 Kom naar de Parksessies in de tuin van het provinciehuis - Marcella Kuipers De komende 4 woensdagen opent Paviljoen Welgelegen zijn tuin voor verschillende sessies die onderdeel uit maken van de Parksessies in de Haarlemmerhout. De serie trapt op 12 juli om 19 uur af met de Gestampte Meisjes.
 • Prestaties busvervoer van het eerste kwartaal 2017

  06 juli 2017 Prestaties busvervoer van het eerste kwartaal 2017 Voor iedereen die in één oogopslag wil zien hoe het busvervoer in de Noord-Hollandse concessies presteert, publiceert de provincie ieder kwartaal een overzichtelijke monitor met daarin cijfers van de kernprestaties omtrent het busvervoer.
 • Nieuwe OV-concessie Noord-Holland Noord definitief naar Connexxion

  06 juli 2017 Nieuwe OV-concessie Noord-Holland Noord definitief naar Connexxion De provincie Noord-Holland heeft de openbaar vervoer concessie Noord-Holland Noord definitief aan Connexxion gegund.
 • Italianen liever naar Marken dan naar Volendam

  06 juli 2017 Italianen liever naar Marken dan naar Volendam Op tropisch warme weekenddagen trekt Zandvoort bijna 100.000 bezoekers. 16.000 daarvan zijn in Amsterdam overnachtende toeristen, die een dagje Zandvoort doen.
 • Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord

  06 juli 2017 Oostelijke Vechtplassen: op weg naar gebiedsakkoord Ruim 20 bij de Oostelijke Vechtplassen betrokken (semi-) overheden, bewoners- en natuurorganisaties en ondernemers hebben de intentie uitgesproken om een groot aantal problemen in dit gebied samen aan te pakken.
 • 34 kandidaten burgemeester Heemstede

  05 juli 2017 34 kandidaten burgemeester Heemstede Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Heemstede hebben 34 personen gesolliciteerd, 17 vrouwen en 17 mannen.
 • Proeftuin op het dak in Startup Village

  05 juli 2017 Proeftuin op het dak in Startup Village Een dak met allerlei soorten plantjes er op. Midden in het dorp van containers. Zeer zorgvuldig uitgekozen en geplaatst. Hier, bij Startup Village op het Amsterdam Science Park, wordt komende jaren onderzoek gedaan naar de juiste invulling van groene daken.
 • Noord-Hollandse subsidie om duurzame innovaties verder te helpen

  05 juli 2017 Noord-Hollandse subsidie om duurzame innovaties verder te helpen Om duurzame innovaties te stimuleren, draagt de provincie Noord-Holland twee miljoen euro bij aan de uitvoeringsregeling ‘Mkb Innovatiestimulering Regio’s en Topsectoren’ (MIT). Noord-Hollandse mkb’ers kunnen vanaf 3 juli 2017 subsidie aanvragen voor samenwerkingsprojecten op het gebied van Research & Development.
 • Overeenstemming over voorwaarden overname Crailo

  04 juli 2017 Overeenstemming over voorwaarden overname Crailo De colleges van de gemeenten Hilversum, Gooise Meren en Laren hebben in beginsel overeenstemming bereikt met de provincie Noord-Holland over de voorwaarden voor de overname van het Crailo-terrein.
 • 150.000 euro voor zonnestroom

  04 juli 2017 150.000 euro voor zonnestroom uitsnede De provincie stelt 150.000 euro beschikbaar voor zonnestroominstallaties. De provincie verleende eerder al subsidies voor 156 zonnestroomprojecten.
 • De mus een beschermd dier?

  04 juli 2017 De mus een beschermd dier? Het aantal soorten planten en dieren is wereldwijd met 58% afgenomen in de laatste 45 jaar. Nederland is hier geen uitzondering op. Van alle Europese landen is de afname in Nederland het grootst.
 • Duurzame teelt goed bewaard geheim

  30 juni 2017 Duurzame teelt goed bewaard geheim 2 De land- en tuinbouw bieden de oplossingen voor de uitdagingen van de toekomst: voldoende voedsel voor de groeiende wereldbevolking en duurzame productiemethoden met minder gebruik van grondstoffen en minder uitstoot.
 • DAGERAAD VAN INDUSTRIEEL NOORD-HOLLAND – nieuwe tentoonstelling in provinciehuis

  30 juni 2017 DAGERAAD VAN INDUSTRIEEL NOORD-HOLLAND – nieuwe tentoonstelling in provinciehuis In Noord-Holland willen we in 2050 een duurzame energievoorziening. Het is niet de eerste keer dat de wereld voor zo’n grote omslag staat.
 • Voetakkers in Lutjebroek opengesteld voor fietsers

  30 juni 2017 Voetakkers in Lutjebroek opengesteld voor fietsers In de loop van vrijdag 30 juni wordt Voetakkers in Lutjebroek weer opengesteld voor fietsers. Voor automobilisten is Voetakkers vooralsnog niet toegankelijk.
 • Minder geluidbelasting op provinciale weg

  29 juni 2017 Minder geluidbelasting op provinciale weg De provincie onderzoekt sinds 2006 wat de geluidbelasting is langs provinciale wegen. Geluidbelasting op omliggende woningen kan gezondheidseffecten en hinder voor bewoners opleveren.
 • Aantal inwoners Noord-Holland stijgt naar 3,2 miljoen in 2040: 212.000 woningen nodig

  28 juni 2017 Aantal inwoners Noord-Holland stijgt naar 3,2 miljoen in 2040: 212.000 woningen nodig De bevolking in Noord-Holland groeit van 2,8 miljoen inwoners in 2017 naar bijna 3,2 miljoen in 2040. Het grootste deel van de groei zit in het zuiden van de provincie; vooral in en rondom Amsterdam neemt de bevolking fors toe. Tegelijkertijd vergrijst de bevolking in de hele provincie. Ook het aantal huishoudens neemt hierdoor toe, dit zorgt voor een groei van de woningbehoefte van 212.000 woningen.
 • Provincie steunt fusie gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude met Haarlemmermeer

  28 juni 2017 Provincie steunt fusie gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude met Haarlemmermeer De provincie adviseert de Minister van Binnenlandse Zaken om de gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude per 1 januari 2019 in zijn geheel te fuseren met Haarlemmermeer. Gedeputeerde Staten (GS) ondersteunen hiermee de besluiten van de raden om beide gemeenten met elkaar te laten fuseren.
 • Europa erkent belang van Vismigratierivier Afsluitdijk

  28 juni 2017 Europa erkent belang van Vismigratierivier Afsluitdijk De Europese Unie draagt met een LIFE subsidie van 3,5 miljoen Euro bij aan de aanleg van de Vismigratierivier Afsluitdijk.
 • Wonen, werken en vermaak op bedrijventerrein van de toekomst

  27 juni 2017 Wonen, werken en vermaak op bedrijventerrein van de toekomst Werklocaties, zoals bedrijventerreinen, gaan in hun huidige vorm verdwijnen. In de toekomst kunnen we er ook wonen en recreëren. Tegelijkertijd moeten bedrijven die willen uitbreiden daar de ruimte voor krijgen. De overheden binnen de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben hierover nieuwe afspraken gemaakt.
 • Provincie en Den Helder organiseren Europees festival voor de zeeën

  26 juni 2017 Provincie en Den Helder organiseren Europees festival voor de zeeën De gemeente Den Helder en de provincie Noord-Holland gaan de European Maritime Day (EMD) in 2021 organiseren. Dit heeft de Europese Commissie vandaag bekend gemaakt.
 • Unieke kansen voor techniekstudenten in 'Holland boven Amsterdam'

  26 juni 2017 Unieke kansen voor techniekstudenten in 'Holland boven Amsterdam' De provincie Noord-Holland gaat een tweede samenwerking aan met het bedrijfsleven, onderwijs, onderzoeksinstellingen en overheden en dit keer in Noord-Holland Noord. Doel is dat meer leerlingen kiezen voor een technische opleiding (hbo) en dat hun opleiding beter aansluit op de arbeidsmarkt.
 • Tijdelijke afsluiting Voetakkers

  24 juni 2017 Tijdelijke afsluiting Voetakkers De Voetakkers in Lutjebroek is vanwege scheurvorming ter hoogte van de N23 tijdelijk afgesloten voor verkeer. Fiets- en autoverkeer wordt omgeleid via de Houterweg en Florasingel.
 • Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel

  23 juni 2017 Noord-Hollandse wateractiviteiten op je mobiel De zon schijnt en het water lonkt. Je hebt zin om met familie of vrienden naar buiten te gaan en iets leuks te doen. Maar wat en waar?
 • Leden Provinciale Staten op de fiets in Scandinavië

  23 juni 2017 Leden Provinciale Staten op de fiets in Scandinavië Leden van Provinciale Staten stappen 26 en 27 juni in Kopenhagen en Malmö op de fiets. Tijdens het werkbezoek doen ze ideeën op voor innovatieve en duurzame mobiliteit. Belangrijk onderdeel hiervan is het fietsbeleid.
 • Brakke natuur onder de rook van Amsterdam

  22 juni 2017 Brakke natuur onder de rook van Amsterdam Kluut De Houtrakpolder tussen Amsterdam en Haarlem krijgt 57 hectare bijzondere natuur. De provincie Noord-Holland trekt daar € 900.000,- voor uit.
 • Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9 aan Gedeputeerde Staten

  22 juni 2017 Geen unaniem advies stuurgroep A8-A9 aan Gedeputeerde Staten De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9, bestaande uit de Vervoerregio Amsterdam, Rijkswaterstaat en de gemeenten Zaanstad, Uitgeest, Heemskerk, Beverwijk en Velsen, hebben kennis genomen van de onderzoeken om te komen tot een voorkeursalternatief.
 • Monitor Wind op Land 2016: Noord-Holland ligt op koers

  21 juni 2017 Monitor Wind op Land 2016: Noord-Holland ligt op koers De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de Monitor Wind op Land 2016 gepubliceerd. RVO bevestigt dat Noord-Holland op koers ligt en het beter doet dan het landelijk gemiddelde.
 • Luchtkwaliteit in Noord-Holland ook in 2016 op orde

  21 juni 2017 Luchtkwaliteit in Noord-Holland ook in 2016 op orde De provincie Noord-Holland meet jaarlijks, in de regio’s IJmond, Havengebied Amsterdam en Haarlemmermeer, de luchtkwaliteit. Uit de meetresultaten is gebleken dat ook in 2016, op alle meetlocaties, is voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden. In alle 3 de regio’s wordt op geen enkele locatie voor de jaargemiddelde concentraties fijnstof (PM10 en PM2,5) overschreden. Ten opzichte van 2015, zijn er op sommige plekken wel lichte stijgingen voor stikstofdioxide (NO2 ) gemeten. Deze waarden liggen nog wel ruim onder de grenswaarden. Dit zijn de belangrijkste conclusies uit de datarapporten luchtkwaliteit over 2016.
 • Rondetafelgesprek over archeologie van Waterland

  21 juni 2017 Rondetafelgesprek over archeologie van Waterland Op donderdag 29 juni kunnen leden van historische verenigingen, musea en geïnteresseerden meepraten over hun kijk op de archeologie van Waterland. De provincie Noord-Holland en het Steunpunt voor Monumenten en Archeologie organiseren een gesprek met ‘het veld’ om na te denken over hoe archeologie benut en beleefd kan worden in de regio. De middag is in het Waterlands Archief te Purmerend.
 • Koers bepalen tijdens SAIL Den Helder

  20 juni 2017 Koers bepalen tijdens Sail Den Helder Geef aan welke toekomstige koers jij vindt dat Noord-Holland moet varen tijdens het grootste nautische evenement van dit jaar: SAIL Den Helder.
 • Wegwerkzaamheden en tijdelijke weginrichting bij Dorpsstraat/Weerestraat in Obdam

  20 juni 2017 Wegwerkzaamheden en tijdelijke weginrichting bij Dorpsstraat/Weerestraat in Obdam Opsomming Rondom de Dorpsstraat en Weerestraat in Obdam voert Heijmans in opdracht van de provincie Noord-Holland van 3 tot en met 18 juli 2017 diverse werkzaamheden uit.
 • Kom naar SAIL Den Helder

  19 juni 2017 Kom naar SAIL Den Helder De 5e editie van SAIL Den Helder van 22 juni tot en met 25 juni 2017 is met ruim 30 Tall Ships groter dan ooit. Zowel internationale Tall Ships als schepen van het nationale varende erfgoed brengen een bezoek aan de stad in de Kop van Noord-Holland.
 • Nieuwe burgemeester Stede Broec

  19 juni 2017 Nieuwe burgemeester Stede Broec Opsomming De heer R.A.P. (Ronald) Wortelboer is benoemd tot burgemeester van Stede Broec. De benoeming gaat in op 13 juli 2017.
 • Fotowedstrijd: verbeeld 'Het volgende landschap'

  19 juni 2017 Fotowedstrijd: verbeeld 'Het volgende landschap' Opsomming De hele maand september staat het landschap in de schijnwerpers tijdens de Landschapstriënnale, een driejaarlijks festival dat deze keer in Noord-Holland wordt georganiseerd.
 • Ook Groningen aan de energie van SolaRoad

  16 juni 2017 Ook Groningen aan de energie van SolaRoad Na Krommenie maakt nu ook het Groningse Oldambt gebruik van de techniek van het SolaRoad-fietspad. Op 16 juni 2017 werd daar officieel een slimme bank in gebruik genomen, waarvoor de elektriciteit word opgewerkt door de SolaRoad Kit.
 • In actie voor de tapuit

  16 juni 2017 In actie voor de tapuit Het gaat slecht met de tapuit want het aantal broedparen neemt af. De tapuit is een bijzonder mooie broedvogel waar er nog maar weinig van over zijn (250 paartjes in heel Nederland).
 • Nieuwe Hollandse Waterlinie voordragen als UNESCO-Werelderfgoed

  14 juni 2017 Nieuwe Hollandse Waterlinie voordragen als UNESCO-Werelderfgoed De Nieuwe Hollandse Waterlinie is het grootste rijksmonument van Nederland. De provincies Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Noord-Brabant willen het laten voordragen als UNESCO-Werelderfgoed.
 • De Vuntus weer open voor recreanten

  14 juni 2017 De Vuntus weer open voor recreanten Natuurgebied de Vuntus is weer geopend voor wandelaars, fietsers en waterliefhebbers.
 • Definitieve vergunning voor Windpark Waardpolder

  14 juni 2017 Definitieve vergunning voor Windpark Waardpolder De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen voor windpark Waardpolder te verlenen. Met de verleende vergunningen, kan de initiatiefnemer verdere voorbereidingen treffen voor de realisatie van het windpark.
 • Provincie zoekt kabinetschef

  14 juni 2017 Provincie zoekt kabinetschef De provincie Noord-Holland zoekt een nieuwe kabinetschef. De kabinetschef adviseert en ondersteunt de commissaris van de Koning in de uitvoering van zijn ambt als rijksheer.
 • Omgevingsvergunning voor Windpark Westeinde

  13 juni 2017 Omgevingsvergunning voor Windpark Westeinde De provincie Noord-Holland heeft de omgevingsvergunning verleend voor de vervanging van Windpark Westeinde in Hollands Kroon.
 • Informatieavond ontwerpvarianten Franse Kampweg in Hilversum (N236)

  13 juni 2017 Informatieavond ontwerpvarianten Franse Kampweg in Hilversum (N236) De provincie Noord-Holland organiseert op maandagavond 19 juni een informatieavond over de ontwerpvarianten voor de Franse Kampweg (N236). De provincie presenteert dan 4 ontwerpen voor de herinrichting van de N236 tussen de rotonde Nieuwe ’s-Gravelandseweg en het kruispunt Noordereinde (fase 2) in Hilversum.
 • Jaarrekening 2016 in één oogopslag

  13 juni 2017 Jaarrekening 2016 in één oogopslag Weten wat de provincie in 2016 allemaal heeft gedaan om de doelstellingen uit het coalitieakkoord te bereiken? Lees het in het Jaarverslag 2016.
 • Europese samenwerking voor de land- en tuinbouw van morgen op 29 en 30 juni

  13 juni 2017 Europese samenwerking voor de land- en tuinbouw van morgen op 29 en 30 juni De wereldbevolking en de steden groeien. Hoe zorgen we voor voldoende voeding en leefbaarheid? En hoe doen we dat op een slimme en duurzame manier? Daarover spreken land- en tuinbouwspecialisten uit heel Europa tijdens een conferentie die de provincies Zuid-Holland en Noord-Holland en de gemeente Westland op 29 en 30 juni organiseren.
 • Aansluiting parallelweg N241 op Hartweg in Hollands Kroon

  13 juni 2017 Aansluiting parallelweg N241 op Hartweg in Hollands Kroon De provincie Noord-Holland is bezig met de herinrichting van de N241. Een van de onderdelen is de aansluiting van de nieuwe parallelweg langs de Provincialeweg (N241) in Hollands Kroon op de Hartweg.
 • Weekendwerkzaamheden Thorbeckeweg in Zaandam en Kolkweg in Oostzaan (N516)

  13 juni 2017 Weekendwerkzaamheden Thorbeckeweg in Zaandam en Kolkweg in Oostzaan (N516) De provincie Noord-Holland voert groot onderhoud uit aan de Thorbeckeweg in Zaandam en de Kolkweg in Oostzaan, samen de N516.
 • Provincie investeert in karakteristieke natuurlijke landschapselementen

  13 juni 2017 Provincie investeert in karakteristieke natuurlijke landschapselementen De provincie Noord-Holland stelt vanaf volgend jaar subsidie beschikbaar voor het natuurbeheer van een aantal karakteristieke landschapselementen in de provincie.
 • Nieuwe wereldvondst uit Texels wrak kort tentoongesteld

  13 juni 2017 Nieuwe wereldvondst uit Texels wrak kort tentoongesteld Opsomming De belangrijkste ankerplaats van de Gouden Eeuw bij Texel levert opnieuw een vondst van wereldformaat.
 • Windmolen of zonnepanelen? Scholieren pitchen

  12 juni 2017 Windmolen of zonnepanelen? Scholieren pitchen Je krijgt een stuk grond in Noord-Holland waar je duurzame stroom gaat opwekken. Plaats je windmolens of zonnepanelen? Die opdracht kregen 2 groepen 4-havoleerlingen van de Jan Arentsz school in Alkmaar op 7 juni. Op 9 juni probeerden ze gedeputeerde duurzaamheid Jack van der Hoek via een pitch te overtuigen van hun keuze.
 • 42 kandidaten burgemeester Ouder-Amstel

  09 juni 2017 42 kandidaten burgemeester Ouder-Amstel Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Ouder-Amstel hebben 42 personen gesolliciteerd, 16 vrouwen en 26 mannen. Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Ouder-Amstel.
 • Werkzaamheden Mientbrug en Scheidersbrug over Kanaal Omval Kolhorn in Hollands Kroon

  08 juni 2017 Werkzaamheden Mientbrug en Scheidersbrug over Kanaal Omval Kolhorn in Hollands Kroon De provincie Noord-Holland renoveert de Mientbrug en de Scheidersbrug over het Kanaal Omval Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon. Het dek van de bruggen wordt onder meer vervangen. De werkzaamheden duren tot en met oktober 2017. Het verkeer en de vaarweggebruikers worden omgeleid.
 • Aanleg spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235) voor betere bereikbaarheid regio Waterland

  08 juni 2017 Aanleg spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235) voor betere bereikbaarheid regio Waterland Om de bereikbaarheid in de regio Waterland voor fietsers, automobilisten en reizigers met het openbaar vervoer te bevorderen komt er een spitsbusbaan tussen Purmerend en Ilpendam (N235).
 • Plan versterking Prins Hendrikzanddijk Texel goedgekeurd

  08 juni 2017 Plan versterking Prins Hendrikzanddijk Texel goedgekeurd De provincie Noord-Holland heeft het projectplan over de versterking van de Prins Hendrikzanddijk op Texel goedgekeurd. Het projectplan en de vergunningen liggen van 8 juni tot en met 20 juli 2017 ter inzage. Versterking van de gehele Waddenzeedijk is hiermee een belangrijke stap dichterbij. Texel is straks voor de komende 50 jaar weer beschermd tegen overstromingen vanuit de Noordzee.
 • Provinciaal geld voor energiescans Noord-Hollandse monumenten

  07 juni 2017 Provinciaal geld voor energiescans Noord-Hollandse monumenten De provincie Noord-Holland stelt voor 2017 € 100.000,- beschikbaar voor onderzoeken naar duurzame benutting van monumenten. Met de provinciale bijdrage kunnen monumenteigenaren bepalen of herbestemming kansrijk is. Met het geld kan een eigenaar nu ook een energiescan laten uitvoeren.
 • Provincie biedt start-ups onderdak

  07 juni 2017 Provincie biedt start-ups onderdak In het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem biedt de provincie Noord-Holland werkruimte aan 5 startende ondernemingen. Op 7 juni ontvingen zij uit handen van gedeputeerde Jaap Bond van Economische Zaken de sleutel van hun nieuwe onderkomen.
 • Otter, ringslang, fietser en wandelaar samen door tunnel

  06 juni 2017 Otter, ringslang, fietser en wandelaar samen door tunnel Fietsers, wandelaars én dieren gaan profiteren van de tunnel en de faunapassages die de provincie Noord-Holland laat aanleggen onder de spoorlijn bij het Naardermeer.
 • Wegwerkzaamheden rondom kruispunt N507-Westeinde bij Berkhout

  06 juni 2017 N23 foto 2 De provincie Noord-Holland start op maandag 12 juni 2017 met de aanleg van een rotonde en fietsonderdoorgang bij het kruispunt N507-Westeinde bij Berkhout.
 • Shoppen we straks alleen maar online?

  06 juni 2017 Shoppen we straks alleen maar online? 3D-printen, big data en robotisering zijn zo maar een paar trends die de economie sterk beïnvloeden.
 • Fotowedstrijd op Instagram brengt veelzijdigheid Noord-Holland in beeld

  02 juni 2017 Fotowedstrijd op Instagram brengt veelzijdigheid Noord-Holland in beeld Wat worden er veel mooie foto’s gemaakt in Noord-Holland. Dat is goed zichtbaar op Instagram, de app waar je beelden kunt delen. Er zijn de afgelopen maanden al 1152 foto’s gepost met de hashtag oogvoornoordholland.
 • Slimme vrachtwagens praten met verkeerslichten

  02 juni 2017 Slimme vrachtwagens praten met verkeerslichten In de regio Schiphol is een proef gestart waarin vrachtwagens voor het eerst met verkeerslichten communiceren via het 4G netwerk van KPN. Dat is een primeur. Elke dag rijden er duizenden vrachtwagens van en naar het gebied. Het voorkomen van onnodig afremmen en optrekken van vrachtwagens zorgt voor minder uitstoot, minder vertraging, minder brandstofkosten en betrouwbaardere reistijden. In de proef werkt de provincie Noord-Holland samen met KPN, VolkerWessels onderneming Vialis, Dynniq, FloraHolland, Rietveld, Dobbe transport en het programma Beter Benutten.
 • Aandacht voor natuur en milieu op grond van de provincie

  02 juni 2017 Aandacht voor natuur en milieu op grond van de provincie De provincie Noord-Holland geeft bij de verpachting van haar eigen gronden voorkeur aan boeren die aantoonbaar bijdragen aan waterkwaliteit, duurzame landbouw en biodiversiteit. Om weidevogels de ruimte te geven mag bijvoorbeeld pas na 15 juni gemaaid worden en voor de insecten moeten bloemrijke kruiden gezaaid worden rondom de akkers.
 • Veiligheidsoefening in Abdijtunnel

  02 juni 2017 Veiligheidsoefening in Abdijtunnel Hulpdiensten hielden gisteravond in de Abdijtunnel een veiligheidsoefening. De Abdijtunnel is een openbaar-vervoer-tunnel van de provincie Noord-Holland waardoor bussen rijden tussen Hoofddorp en Schiphol.
 • Nieuwe Lasschoterbrug (N241) kanaal Schagen-Kolhorn open

  02 juni 2017 Nieuwe Lasschoterbrug (N241) kanaal Schagen-Kolhorn open De provincie Noord-Holland stelt op vrijdag 9 juni 2017 de vernieuwde Lasschoterbrug (N241) over het kanaal Schagen-Kolhorn open voor al het verkeer. De oude brug is gesloopt en vervangen door een bredere brug.
 • OBS De Boemerang uit Purmerend is Cultuurschool Noord-Holland 2017

  01 juni 2017 OBS De Boemerang uit Purmerend is Cultuurschool Noord-Holland 2017 kinderen Openbare Basisschool De Boemerang uit Purmerend is de Cultuurschool van Noord-Holland 2017 geworden. Op 31 mei werd de Cultuurschooltrofee uitgereikt door Jack van der Hoek, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Noord-Holland.
 • Waarnemend burgemeester Langedijk benoemd

  01 juni 2017 Waarnemend burgemeester Langedijk benoemd-2 In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Langedijk heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten Jan Hoekema te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.
 • Provincie gaat stilte handhaven

  31 mei 2017 Provincie gaat stilte handhaven De provincie Noord-Holland heeft plannen om de 39 stiltegebieden op te splitsen in Topstiltegebieden en Oasegebieden.
 • Ontdek Noord-Hollandse kastelen en buitenplaatsen

  31 mei 2017 Ontdek Noord-Hollandse kastelen en buitenplaatsen Sypesteyn De 10e editie van de Dag van het Kasteel vindt plaats op tweede pinksterdag, 5 juni. Ook Noord-Hollandse kastelen en buitenplaatsen zetten dan de poorten van het landgoed (en soms het huis) open om belangstellend publiek te ontvangen.
 • Vondelpark en duinen populair in Noord-Holland

  31 mei 2017 Vondelpark en duinen populair in Noord-Holland Gaasperplas, Loosdrechtse Plassen of Texel Bos en duin? Dit zijn drie van de in totaal 65 natuur- en recreatiegebieden in Noord-Holland waar de populariteit is gemeten.
 • Grootschalige renovatie waterzuivering Naardermeer

  30 mei 2017 Grootschalige renovatie waterzuivering Naardermeer Waterschap Amstel, Gooi en Vecht gaat de waterzuiveringsinstallatie bij het Naardermeer grootschalig renoveren. De installatie haalt fosfaat uit het Vecht-water vóórdat het water het Naardermeer instroomt.
 • Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling brengt Jaarverslag 2016 uit

  29 mei 2017 Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling brengt Jaarverslag 2016 uit Opsomming Schaalvergroting in de landbouw, bebouwing in dorpslinten, windenergie en de waarde van cultuurhistorie. Dit waren in 2016 belangrijke onderwerpen en aandachtspunten als het gaat om ruimtelijke plannen, zo blijkt uit het Jaarverslag 2016 van de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO).
 • Benieuwd hoe jouw gemeente het doet?

  29 mei 2017 Benieuwd hoe jouw gemeente het doet? Opsomming De provincie Noord-Holland beoordeelt per jaar hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers.
 • Cultuurschool Noord-Holland 2017 de genomineerde scholen zijn bekend

  24 mei 2017 Cultuurschool Noord-Holland 2017 de genomineerde scholen zijn bekend Op woensdagmiddag 31 mei wordt door de Noord-Hollandse gedeputeerde voor cultuur Jack van der Hoek bekend gemaakt welke basisschool zich Cultuurschool van Noord-Holland 2017 mag noemen.
 • Provincie ondersteunt fusie gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude met Haarlemmermeer

  24 mei 2017 Provincie ondersteunt fusie gemeente Haarlemmerliede & Spaarnwoude met Haarlemmermeer De provincie Noord-Holland ondersteunt het advies van de gemeenten Haarlemmermeer en Haarlemmerliede & Spaarnwoude om per 1 januari 2019 met elkaar te fuseren. Dit schrijven gedeputeerde Staten (GS) in een concept-brief aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Samen sterk voor de tuinbouw van morgen

  24 mei 2017 Samen sterk voor de tuinbouw van morgen Overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen slaan de handen ineen om de Nederlandse tuinbouw, sierteelt en agrologistiek verder te moderniseren en te versterken. Daartoe hebben de zes Greenports van Nederland, het Rijk, de drie tuinbouwprovincies, toonaangevende bedrijven, de Mainports en de kenniswereld op 23 mei de Verklaring Impulsagenda Greenports 3.0 in Boskoop ondertekend. Hiermee verklaren partijen dat zij zich actief willen inzetten om de internationale toppositie van de Nederlandse tuinbouw te behouden en te versterken.
 • IN STIJL: nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  23 mei 2017 IN STIJL: nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis In 2017 is het 100 jaar geleden dat De Stijl werd opgericht, de legendarische kunstenaars- en architectengroep rond Piet Mondriaan, Theo van Doesburg en Gerrit Rietveld. De tentoonstelling IN STIJL in de reeks Dreef Exposities sluit hierbij aan.
 • Vanaf 2018 meer en schoner openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

  23 mei 2017 Vanaf 2018 meer en schoner openbaar vervoer in Noord-Holland Noord De provincie Noord-Holland heeft vervoerder Connexxion de opdracht gegeven voor het verzorgen van het openbaar vervoer in de regio Noord-Holland Noord. De concessie gaat van start in juli 2018 en duurt 10 jaar.
 • 770 km wandelen in de Kop van Noord-Holland

  23 mei 2017 770 km wandelen in de Kop van Noord-Holland Het Wandelnetwerk Noord-Holland heeft ruim 770 kilometer aan nieuwe wandelroutes in de Kop van Noord-Holland ontwikkeld. Op 19 mei werd dit gevierd met een feestelijke openingswandeling, vanaf het startpunt in Winkel.
 • Noord-Holland experimenteert met duurzaam stortbeheer

  23 mei 2017 Noord-Holland experimenteert met duurzaam stortbeheer Nederlanders produceren met z’n allen ongeveer 60 miljoen ton afval. Om er voor te zorgen dat toekomstige generaties niet belast worden met ons afval doet de provincie Noord-Holland mee aan het experiment duurzaam stortbeheer.
 • Ben jij bang voor natte voeten?

  23 mei 2017 Ben jij bang voor natte voeten? Het klimaat verandert. De aarde warmt op als gevolg van CO2-uitstoot, ijskappen smelten en de zeespiegel stijgt. Het weer wordt extremer.
 • Onderhoudswerkzaamheden N208 afgerond

  22 mei 2017 Onderhoudswerkzaamheden N208 afgerond Opsomming De werkzaamheden voor groot onderhoud aan de Westelijke Randweg N208 zijn afgerond.
 • Gerestaureerde Grote Kerk ademt sfeer Gouden Eeuw

  19 mei 2017 Gerestaureerde Grote Kerk ademt sfeer Gouden Eeuw Johan Remkes, commissaris van de Koning, opende 18 mei de gerestaureerde Grote Kerk in Schermerhorn. De restauratie van de kerk is mede tot stand gekomen met financiële steun van de provincie.
 • Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend

  18 mei 2017 Winnaars Ondernemingsverkiezing Noord-Holland bekend Tijdens de 11e editie van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn De Loogman Groep, Dopper en Bootzeil verkozen tot winnaars. Daarnaast ontving Van Schijndel Schoenen de Publieksprijs.
 • Noord-Holland wil investeren in de Oostelijke Vechtplassen

  18 mei 2017 Noord-Holland wil investeren in de Oostelijke Vechtplassen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen geld beschikbaar stellen voor het gebiedsakkoord voor het Oostelijk Vechtplassengebied. In de Kaderbrief 2018 is hiervoor € 11,9 miljoen beschikbaar gesteld.
 • Provincie helpt doorstart MKB'ers

  18 mei 2017 Provincie helpt doorstart MKB'ers Soms staan ondernemers voor grote uitdagingen. In sommige gevallen leidt dat tot faillissement en verlies van banen. Als ondernemers op tijd de juiste hulp en adviezen krijgen kan dat vaak voorkomen worden. Noord-Hollandse MKB’ers kunnen daarvoor terecht bij het regionale team van MKB Doorstart.
 • Waarnemend burgemeester Wijdemeren benoemd

  17 mei 2017 Waarnemend burgemeester Wijdemeren benoemd In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Wijdemeren heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, besloten de heer F. (Freek) Ossel te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Wijdemeren.
 • Mooi Amstelland: meer ruimte voor recreanten en weidevogels

  17 mei 2017 Mooi Amstelland: meer ruimte voor recreanten en weidevogels Het nieuwe fietspad “Weidevogelpad” door de Bovenkerkerpolder is vandaag geopend. Dit fietspad is de laatste van 13 Mooi Amstelland projecten. Door deze projecten is het gebied aantrekkelijker geworden voor recreanten en is de natuur- en landschapswaarde vergroot. En daar profiteren de weidevogels van. Als afsluiting was er vandaag in het Dorpshuis in Nes aan de Amstel een fototentoonstelling over alle 13 projecten.
 • Provinciale Loods helpt bij herbestemming monumenten

  17 mei 2017 Provinciale Loods helpt bij herbestemming monumenten De provincie Noord-Holland heeft de heer Oussoren benoemd tot Loods Herbestemming Monumenten in Noord-Holland. Als herbestemmingsloods begeleidt Oussoren eigenaren van monumenten bij kansen voor ontwikkeling en financiering van herbestemmingstrajecten. Zo kan de provincie subsidie voor monumenten duurzaam inzetten.
 • Extra investeringen in Noord-Holland

  17 mei 2017 Extra investeringen in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland bouwen voort op de ambitieuze keuzes voor werkgelegenheid, duurzaamheid en leefbaarheid uit het coalitieakkoord Ruimte voor groei. Zo willen zij komende jaren extra investeren in onder meer Smart Mobility, OV-knooppunten en snel internet. Het opcententarief (opslag bij de motorrijtuigenbelasting) in Noord-Holland blijft ongewijzigd en daarmee de laagste in Nederland. Dat staat in de Kaderbrief 2018, de basis voor de begroting van de provincie Noord-Holland voor 2018.
 • Uitspraak GS: Spoorwegovergang Laan van Alverna opheffen

  17 mei 2017 Uitspraak GS: Spoorwegovergang Laan van Alverna opheffen Gedeputeerde Staten (GS) hebben in een administratief beroep de vraag voorgelegd gekregen of de gemeenteraad van Heemstede terecht heeft geweigerd de spoorwegovergang bekend als Laan van Alverna aan de openbaarheid te onttrekken. GS hebben na bestudering van de stukken en het horen van partijen gevonden dat het oordeel van de gemeenteraad niet in stand kan blijven.
 • Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid

  17 mei 2017 Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid De provincie Noord-Holland investeert € 10 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid verbeteren. Van de Kop van Noord-Holland tot ‘t Gooi wordt geïnvesteerd in wegen, kruisingen en fietspaden.
 • Financiële bijdrages zeesluis IJmuiden vastgesteld

  17 mei 2017 Financiële bijdrages zeesluis IJmuiden vastgesteld De financiële bijdrages aan de zeesluis bij IJmuiden zijn vastgesteld. Door het slim aanbesteden en de lage rentestand zijn de kosten voor de sluis uiteindelijk in totaal €140 miljoen euro goedkoper uitgevallen. De oorspronkelijke bijdragen van de partners vallen hiermee lager uit. Voor de provincie Noord-Holland betekent dit een financiële meevaller van ruim €17 miljoen.
 • Fietstunnel Nes onder Provincialeweg (N241) in Schagen open

  17 mei 2017 Fietstunnel Nes onder Provincialeweg (N241) in Schagen open De fietstunnel ter hoogte van de kruising Nes met de provinciale weg (N241) in Schagen gaat op maandag 22 mei 2017 open. Met de komst van de tunnel heeft de provincie Noord-Holland een veilige onderdoorgang voor (brom)fietsers en voetgangers onder de N241 gecreëerd. Om de omgeving te bedanken voor hun geduld en begrip tijdens de werkzaamheden, deelt de provincie ijsjes uit.
 • Zaandijkerkerk van krot naar Zaanse trots

  16 mei 2017 Zaandijkerkerk van krot omgebouwd naar Zaanse trots afbeelding 1 Vrijdag 19 mei wordt de Zaandijkerkerk officieel in gebruik genomen. De kerk waar een paar jaar geleden nog sloopplannen voor waren is gered en gaat een mooie toekomst tegemoet als woongebouw voor jongeren met autistische beperkingen en als publiekstoegankelijke toren.
 • Tijdelijke brug voorkomt omrijden tijdens vervanging brug (N509) Oosthuizen

  16 mei 2017 Tijdelijke brug voorkomt omrijden tijdens vervanging brug (N509) Oosthuizen De provincie Noord-Holland gaat de Oosthuizerbrug (N509) over de Beemsterringvaart bij Oosthuizen vervangen voor een bredere en hogere brug.
 • Werkzaamheden Ring Alkmaar: 19-24 mei kruising N243/N244

  16 mei 2017 Werkzaamheden Ring Alkmaar: 19-24 mei kruising N243/N244 De provincie Noord-Holland verricht van vrijdag 19 mei tot en met woensdag 24 mei 2017 asfaltwerkzaamheden op de kruising N243/N244 in Alkmaar.
 • Bomenkap Markerwaardweg (N240): week extra nodig

  15 mei 2017 Bomenkap Markerwaardweg (N240) week extra nodig De provincie Noord-Holland verricht sinds 1 mei 2017 kapwerkzaamheden aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239). De onvoldoende gewortelde bomen, die een risico voor de verkeersveiligheid vormen, worden weggehaald.
 • Korenmolen in Oterleek draait weer

  15 mei 2017 Korenmolen in Oterleek weer in werking Opsomming Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vrijdag in Oterleek de korenmolen De Otter in werking gesteld.
 • Start bouw bediencentrale bruggen en sluizen

  12 mei 2017 Start bouw bediencentrale bruggen en sluizen 2 De provincie Noord-Holland bouwt de komende tijd aan een duurzame en energieneutrale bediencentrale voor bruggen en sluizen. Tot en met 2020 worden in totaal 44 bruggen en sluizen in Noord-Holland aangesloten. Begin volgend jaar wordt de centrale in gebruik genomen. De centrale komt op de locatie van het voormalig wegensteunpunt van de provincie in Heerhugowaard.
 • Pop-upexpositie: Operatie Globe

  12 mei 2017 Pop-upexpositie: Operatie Globe sterrenglobe Een tweetal compleet gerestaureerde, niet eerder vertoonde 18e-eeuwse aard- en hemelglobe is in het hemelvaartsweekend, van 26 mei t/m 28 mei 2017, in Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam te zien. Het tweetal komt uit de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland. Dat deze set bij elkaar is gebleven is uniek.
 • Predicaat Koninklijk voor Oostzaanse Ruig

  12 mei 2017 Predicaat Koninklijk voor Oostzaanse Ruig Het Oostzaanse bedrijf Ruig & Zonen heeft vandaag, 12 mei, uit handen van de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, het predicaat ‘Koninklijk’ mogen ontvangen. Het bedrijf is toonaangevend in de poeliersector en bestaat ruim 125 jaar.
 • Nieuwe trappen voor Amsterdam CS

  12 mei 2017 Nieuwe trappen voor Amsterdam CS Gedeputeerde Jack van der Hoek opende op donderdag 11 mei de volledig gerenoveerde voormalige Wachtkamer 3e klasse en corridors naar de horeca aan het eerste perron van Amsterdam Centraal. Hij deed dat samen met Irma Winkenius, manager van Amsterdam Centraal. De provincie Noord-Holland gaf subsidie voor de renovatie.
 • Kledingstukken Palmhoutwrak uit Ottomaanse Rijk

  11 mei 2017 Kledingstukken Palmhoutwrak uit Ottomaanse Rijk Nieuw onderzoek bevestigt het unieke karakter van de vondst van de Duikclub Texel bij het zeventiende-eeuwse ‘Palmhoutwrak’. Een klein deel van de vondst, waaronder een unieke jurk, werd in april 2016 gepresenteerd. Een deel van de kledingstukken die de duikers vonden in het scheepswrak is waarschijnlijk van niet-westerse herkomst.
 • Veilig fietsend door Hoofddorp

  11 mei 2017 Veilig fietsend door Hoofddorp 2 nieuwe fietstunnels onder de N201 in Hoofddorp zijn op 11 mei feestelijk geopend door gedeputeerde Elisabeth Post en Derk Reneman, wethouder gemeente Haarlemmermeer en portefeuillehouder Vervoerregio Amsterdam.
 • Voorselectie Herbestemming-NH 2017 bekend: Een gemaal, een boerderij en een historische verpleeginstelling

  11 mei 2017 Voorselectie Herbestemming-NH 2017 bekend: Een gemaal, een boerderij en een historische verpleeginstelling verpleeginrichting St. Joseph Gemaal de Poel in Waterland, de Fronik boerderij in Zaandam en de voormalige verpleeginrichting St. Joseph te Heemskerk maken kans om hét herbestemmingsproject van 2017 te worden.
 • Nieuwe toekomst voor de Wierschuur

  11 mei 2017 Nieuwe toekomst voor de Wierschuur Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft de gerestaureerde Wierschuur in Hippolytushoef geopend. De Wierschuur heeft een nieuwe functie gekregen en wordt nu gebruikt als conferentieoord.
 • Subsidie opruiming drugsafval

  23 mei 2017 Subsidie opruiming drugsafval Om illegaal gedumpt afval, afkomstig van de productie van (synthetische) drugs, op te ruimen en af te handelen heeft de provincie Noord-Holland een subsidie beschikbaar gesteld van € 18.707,33.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing

  10 mei 2017 Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing 2017 Bas Haring, filosoof en wetenschapper, houdt vanavond de Willem Arondéuslezing in de Grote of St. Bavokerk in Haarlem. Vanaf 20.00 uur kunt u via de website van televisiezender NH live meekijken.
 • Kustprovincies bezorgd over scheepswrakken langs Nederlandse kust

  10 mei 2017 Kustprovincies bezorgd over scheepswrakken langs Nederlandse kust De provincies Noord-Holland, Zeeland, Zuid-Holland, Fryslân en Groningen maken zich zorgen over de honderden historische scheepswrakken die langs de Nederlandse kust op de bodem van de Noordzee en Waddenzee liggen.
 • Informatieavond in Weesp over vervanging Geinbrug (N236) Driemond

  09 mei 2017 Informatieavond in Weesp over vervanging Geinbrug (N236) Driemond De provincie Noord-Holland gaat de Geinbrug vervangen en sluit daarmee een deel van de Provincialeweg (N236) in Driemond deze zomer af.
 • Avond- en nachtwerkzaamheden aan Franse Kampweg (N236) in Hilversum

  09 mei 2017 Avond- en nachtwerkzaamheden aan Franse Kampweg (N236) in Hilversum De provincie werkt van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei 2017 in de avond en nacht aan de Franse Kampweg (N236) tussen de Bussumergrintweg (N524) en de rotonde bij de Nieuwe ’s-Gravelandseweg.
 • Met de helikopter naar je werk?

  09 mei 2017 Met de helikopter naar je werk? De bevolking neemt nog steeds toe. En hoe meer mensen, hoe meer verkeer. Met name de Randstad heeft een grote aantrekkingskracht om in te wonen en te werken en dit zorgt voor druk op het wegennet en het openbaar vervoer.
 • 5 mei-lezing: “Verhalen vertellen waar men nooit eerder bij stil heeft gestaan”

  05 mei 2017 5 mei-lezing: “Verhalen vertellen waar men nooit eerder bij stil heeft gestaan” Opsomming Acteur Nasrdin Dchar riep in de 5 mei-lezing van 2017, op het provinciehuis van Noord-Holland, op tot het delen van verhalen.
 • Tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ geopend

  03 mei 2017 Tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ geopend Vanmiddag heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland Johan Remkes de expositie cartoons ‘Vrijmoedig’ geopend in het provinciegebouw aan het Houtplein 33 in Haarlem.
 • Debat Nationale Viering Bevrijding: dilemma’s van gezagsdragers

  03 mei 2017 Debat Nationale Viering Bevrijding: dilemma’s van gezagsdragers Gisteravond, 2 mei, vond in De Balie in Amsterdam een debat plaats met de titel Burgemeester in oorlogstijd.
 • Provincie investeert in veilig verkeersgedrag Noord-Hollandse jongeren

  03 mei 2017 Provincie investeert in veilig verkeersgedrag Noord-Hollandse jongeren Om scholieren en jongeren bewust te maken van de gevaren in het verkeer en ze daarmee te leren omgaan, investeert de provincie komend jaar ruim € 900.000,- in 17 verkeersveiligheidsprojecten.
 • Win jouw favoriete foto afgedrukt op bamboe

  02 mei 2017 Win jouw favoriete foto afgedrukt op bamboe - bamboe Heb jij een mooie foto van een bijzonder plekje in Noord-Holland? Doe dan mee met de fotowedstrijd voor het provinciale Instagramaccount @oogvoornoordholland.
 • Bezoek de VrijheidNH-bus die deze week door Noord-Holland rijdt

  02 mei 2017 Bezoek de VrijheidNH-bus die deze week door Noord-Holland rijdt Opsomming Deze week rijdt de VrijheidNH-bus door de provincie. Noord-Hollanders kunnen de bus op werkdagen van 12.00 tot 16.00 uur bezoeken en er hun verhaal over vrijheid brengen. Presentator Sipke Jan Bousema neemt de verhalen in ontvangst.
 • Meld je aan als start-up

  02 mei 2017 Meld je aan als startup De provincie Noord-Holland zoekt start-ups die zich vanaf juni willen vestigen in de nieuwe winkelplint van het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem.
 • Nieuw asfalt op de Provincialeweg (N241) in Schagen

  02 mei 2017 Nieuw asfalt op de Provincialeweg (N241) in Schagen De provincie Noord-Holland is volop bezig met de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Congres herbestemming 2017

  02 mei 2017 Congres herbestemming 2017 Tijdens het congres 'Herbestemming 2017: ontwikkelen door behoud' op 17 mei presenteert de provincie Noord-Holland haar nieuwe beleid ten aanzien van herbestemming.
 • 33 kandidaten voor burgemeestersambt Zaanstad

  01 mei 2017 33 kandidaten voor burgemeestersambt Zaanstad Opsomming Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Zaanstad hebben 33 personen gesolliciteerd, 8 vrouwen en 25 mannen. Dit heeft J.W. (Johan) Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Zaanstad.
 • Dilemma’s van gezagsdragers in zware tijden

  01 mei 2017 Dilemma’s van gezagsdragers in zware tijden Opsomming ‘Dilemma’s van gezagsdragers in zware tijden’ is de titel van een essay van Peter Romijn, onderzoeker bij het NIOD. Hij heeft het essay geschreven in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Nieuwe burgemeester in Beverwijk

  26 april 2017 Nieuwe burgemeester in Beverwijk De heer drs. M.E. Smit (Martijn) is benoemd tot burgemeester van Beverwijk. De benoeming gaat in op 18 mei 2017.
 • Opening tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ in provinciegebouw Haarlem

  26 april 2017 Opening tentoonstelling cartoons ‘Vrijmoedig’ in provinciegebouw Haarlem Op woensdag 3 mei opent commissaris van de Koning Johan Remkes de expositie cartoons ‘Vrijmoedig’ in het provinciegebouw aan het Houtplein 33 in Haarlem. De Haarlemse cartoonist TRIK zal een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte cartoon presenteren.
 • Economische groei sterkst in Noord-Holland

  26 april 2017 Economische groei sterkst in Noord-Holland De economie in Noord-Holland groeide in 2016 met 2,8% het hardst van alle provincies. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Noord-Holland wordt gevolgd door Overijssel en Noord-Brabant. De trend van economische groei was in 2016 in vrijwel alle regio’s zichtbaar.
 • Afsluiting kruising Wogmergouw/Keern (Zwaag)

  26 april 2017 Afsluiting kruising Wogmergouw/Keern (Zwaag) Bouwbedrijf Heijmans werkt in opdracht van de provincie Noord-Holland aan de aanleg van een rotonde op de kruising Wogmergouw/Keern in Zwaag. Wegens diverse werkzaamheden wordt de kruising in de avond en nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 mei 2017 afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid. Na de werkzaamheden is de Wogmergouw (tijdelijk) weer tweerichtingsverkeer en wordt de bussluis op het Keern weer in werking gesteld.
 • Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen

  25 april 2017 Verkeersveiligheid Markerwaardweg (N240) vereist snel kappen van bomen De provincie Noord-Holland is genoodzaakt een groot deel van de bomen aan weerszijden van de Markerwaardweg tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239) weg te halen.
 • Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland

  25 april 2017 Nationale Viering Bevrijding begint in Noord-Holland logo De Nationale Viering Bevrijding begint dit jaar in de provincie Noord-Holland. In de ochtend van vrijdag 5 mei staan verhalen over vrijheid centraal. Inwoners van Noord-Holland geven in de tuin van het provinciehuis in Haarlem, in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte, hun persoonlijke verhaal over vrijheid door.
 • Spreek je uit over jouw Noord-Holland

  25 april 2017 Spreek je uit over jouw Noord-Holland Je mening geven zonder bang te zijn. Dat is helaas niet in alle landen vanzelfsprekend. Gelukkig kan dit in Nederland wel. Een voorrecht waar we met zijn allen 5 mei bij stil staan. Spreek je ook uit, over wat jij onmisbaar vindt aan Noord-Holland.
 • Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren

  Installatie Statenlid Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren is tijdens de vergadering van Provinciale Staten (10 april) als Statenlid geïnstalleerd en beëdigd. Hij neemt de plaats in van Lammert van Raan die is verkozen tot lid van de Tweede Kamer. Zoon was tot voor kort duo-commissielid.
 • Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan

  20 april 2017 Fietspad Oase – Zandvoortselaan van de baan De provincie Noord-Holland, de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal en Waternet hebben besloten geen fietspad aan te leggen van ingang De Oase naar de Zandvoortselaan door de rand van de Amsterdamse Waterleidingduinen.
 • Verkeer rijdt tijdens proef beter door op N516 In Zaanstad

  20 april 2017 Verkeer rijdt tijdens proef beter door op N516 In Zaanstad Een innovatieve proef op de Thorbeckeweg in Zaanstad (N516) heeft laten zien dat met het koppelen van verkeersdata het verkeer beter doorrijdt.
 • Naar emissieloze kassen voor de toekomst

  20 april 2017 Naar emissieloze kassen voor de toekomst De provincie bevordert de modernisering en verduurzaming van de Noord-Hollandse tuinbouw met een subsidie van € 9,3 miljoen voor bedrijven die verhuizen naar glastuinbouwconcentratiegebieden.
 • Veel steun voor UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie

  20 april 2017 Veel steun voor UNESCO-nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie Vandaag werd in Utrecht een belangrijke stap gezet in het nominatieproces van de Nieuwe Hollandse Waterlinie (NHW). De NHW is genomineerd voor UNESCO Werelderfgoed, als uitbreiding van het sinds 1996 bestaande Werelderfgoed Stelling van Amsterdam (SvA).
 • Provincie stimuleert succesvol zelfbouw

  20 april 2017 Provincie stimuleert succesvol zelfbouw Het zelfbouwbeleid van de provincie Noord-Holland stimuleert potentiële zelfbouw en neemt belemmeringen daarvoor weg.
 • Molenplaats uit 17e eeuw gevonden bij N244 in Zuidoost-Beemster

  19 april 2017 Molenplaats uit 17e eeuw gevonden bij N244 in Zuidoost-Beemster Bij de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de Purmerenderweg naar de N244 in Zuidoost-Beemster heeft de Provincie Noord-Holland de restanten gevonden van een molenplaats, die is gebouwd tussen 1632 en 1635. De resten liggen voor een deel onder het talud van de N244. De molen maakte deel uit van de zogeheten Draaioordergang. Zo’n vijftig windmolens zorgden van begin 17e eeuw tot eind 19e eeuw voor het droogmalen en drooghouden van de Beemster.
 • Overeenkomst Heijmans en provincie Noord-Holland definitief

  19 april 2017 Overeenkomst Heijmans en provincie Noord-Holland definitief Provincie Noord-Holland en Heijmans hebben een akkoord bereikt over de definitieve vaststellingsovereenkomst (VOK) voor het project N23 Westfrisiaweg. De openstelling van de weg is voorzien eind 2018.
 • Nieuwe tentoonstelling Cold Cases en meespeuren in de meivakantie

  18 april 2017 Nieuwe tentoonstelling Cold Cases en meespeuren in de meivakantie De nieuwe tentoonstelling ‘Cold Cases’ in Huis van Hilde belicht het gebruik van forensische technieken in de archeologie. De bezoeker gaat zelf op onderzoek uit.
 • Circulaire economie vergt lef en overtuiging

  Circulaire economie vergt lef en overtuiging2 Braakliggend land inzaaien met vlas dat vervolgens gebruikt wordt voor verf. Van bouwafval nieuwe bakstenen maken. Of van de niet gebruikte harten van de ‘ananas in blik’ poeder maken dat weer gebruikt wordt door de voedselindustrie. Het zijn 3 voorbeelden van circulaire economie: afvalstoffen omzetten in bruikbare grondstoffen en producten. Ondernemers presenteerden deze voorbeelden onder leiding van oud-minister Jacqueline Cramer tijdens het Europees Forum, een jaarlijkse bijeenkomst voor Statenleden uit de Randstad.
 • Wegwerkzaamheden Middenweg in Heerhugowaard vanaf 1 mei

  18 april 2017 Wegwerkzaamheden Middenweg in Heerhugowaard vanaf 1 mei omleidingsbord Aan de onderdoorgang onder de Middenweg in Heerhugowaard worden van 1 mei tot en met half juni 2017 werkzaamheden uitgevoerd.
 • Provincie draagt bij aan woonconcept In between places

  14 april 2017 Provincie draagt bij aan woonconcept In between places Het in het Gooi unieke woonconcept ‘In between places’ in Hilversum werd gisteren officieel geopend door Joke Geldhof, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Zij werd hierbij geassisteerd door wethouder Nicolien van Vroonhoven en Dudok Wonen-bestuurder Harro Zanting.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water!

  14 april 2017 Kom zwemmen in Noord-Hollands water! opsomming Het officiële zwemseizoen start op maandag 1 mei. In Noord-Holland zijn 151 officiële zwemplekken waar tussen 1 mei en 1 oktober de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Natuurvriendelijke oevers in Noord-Holland

  14 april 2017 Natuurvriendelijke oevers in Noord-Holland De provincie Noord-Holland stelt ruim € 520.000 beschikbaar voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers in kanaal Omval Kolhorn en het Schagerkoggekanaal. Hier wordt in 2017 en 2018 de beschoeiing vervangen.
 • Werkzaamheden Ring Alkmaar: mogelijk ernstige hinder Laan van Tata (N245)

  13 april 2017 Werkzaamheden Ring Alkmaar: mogelijk ernstige hinder Laan van Tata (N245) De provincie Noord-Holland verricht van 18 tot en met 28 april 2017 asfaltwerkzaamheden bij de kruising Laan van Tata (N245). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder zorgen, zoals filevorming of vertraging.
 • Leefbaarheidsonderzoek Noordzeekanaalgebied geeft inzicht in woonbeleving en overlast

  13 april 2017 Leefbaarheidsonderzoek Noordzeekanaalgebied geeft inzicht in woonbeleving en overlast De haven en industrie van het Noordzeekanaalgebied is van zeer beperkte invloed op de leefbaarheid van de woonomgeving.
 • Gezocht: Herbestemmingsproject 2017

  13 april 2017 Herbestemmingsproject 2017 Het steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland zoekt het meest interessante leegstaande gebouw of complex in een Noord-Hollandse gemeente.
 • Twitterende weginspecteur is ambassadeur van de provincie

  12 april 2017 Twitterende weginspecteur is ambassadeur van de provincie Opsomming Sinds ze twitteren over wat ze langs de weg meemaken, genieten de weginspecteurs van de provincie een zekere faam onder de medeweggebruikers die hen online volgen. “We zagen je altijd wel rijden, nu weten we ook wat jullie doen.”
 • De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen

  12 april 2017 De Kop Werkt! … in Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen Een nieuwe strandopgang bij Huisduinen, een natuurpark bij Oudesluis en het opstellen van een bereikbaarheidsplan. Dit zijn slechts enkele van de tientallen projecten die dit jaar worden opgepakt onder de noemer van De Kop Werkt!
 • Heemstede krijgt Compliment voor een oorlogsmonument

  12 april 2017 Heemstede krijgt Compliment voor een oorlogsmonument Opsomming Het Compliment voor een oorlogsmonument 2017 is toegekend aan het Vrijheidsbeeld en Het Boek van de Namen in Heemstede.
 • HEMbrug in beeld als hart van de Stelling van Amsterdam

  12 april 2017 HEMbrug in beeld als hart van de Stelling van Amsterdam Opsomming HEMbrug presenteert vanaf 13 april de foto-expositie ‘Schot in de Roos’, bedoeld om het front van de Stelling van Amsterdam te verenigen met het hart van de Stelling: het HEMbrugterrein.
 • 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland

  11 april 2017 220.000 extra woningen nodig in Noord-Holland Steden hebben een grote aantrekkingskracht. De verwachting is dat ruim 65% van de wereldbevolking in 2050 in steden woont. Ook in Noord-Holland zien we die trend.
 • A9 niet langer door Badhoevedorp: nieuwe weg feestelijk geopend

  10 april 2017 A9 niet langer door Badhoevedorp: nieuwe weg feestelijk geopend Opsomming De A9 loopt sinds maandagochtend 10 april niet meer dwars door Badhoevedorp heen.
 • Twee maal zoveel forten open bij Start Fortenseizoen

  07 april 2017 Twee maal zoveel forten open bij Start Fortenseizoen in Paasweekend In het paasweekend, van 15 t/m 17 april, gaan de forten en ander waterlinie-erfgoed, zoals vestingwerken en bunkers, weer open voor publiek. Met als thema “Verborgen schatten van de waterlinies” organiseren meer dan 50 locaties activiteiten.
 • ‘De Noord-Hollandse kust is van ons allemaal’

  07 april 2017 ‘De Noord-Hollandse kust is van ons allemaal’ Balans tussen rust en reuring. Daar gaat het om bij het Toekomstperspectief Noord-Hollandse kust. Tijdens de afsluiting van de eerste dag van de Landelijke Stranddagen op 6 en 7 april vertelde gedeputeerde Ruimtelijke Ontwikkeling van de provincie Noord-Holland Joke Geldhof hier meer over.
 • Fietsen langs vrijheidsverhalen

  06 april 2017 Fietsen langs vrijheidsverhalen “Een volk dat zijn geschiedenis niet kent, heeft geen toekomst. Daarom wordt het steeds belangrijker om verhalen op te tekenen en door te geven.” Met deze woorden opende gedeputeerde Jaap Bond op 5 april de fietsroute Vrijheid en onvrijheid in het Gooi.
 • Provincie geeft agrarische bedrijven ruimte voor groei

  06 april 2017 Provincie geeft agrarische bedrijven ruimte voor groei Om ruimte voor groei te bieden aan agrarische bedrijven wil de provincie in heel Noord-Holland maximaal 2 ha aan bebouwing per bedrijf toestaan.
 • Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland

  05 april 2017 Meer vaarroutes voor sloepen in Noord-Holland De provincie Noord-Holland is op zoek naar projecten die bestaande sloepennetwerken kunnen verbeteren en uitbreiden. Hier is €200.000 subsidie voor beschikbaar. Noord-Holland is een belangrijke waterrecreatieprovincie en de provincie wil deze positie behouden en versterken vanuit economisch en maatschappelijk belang. De aanwezigheid van goede en voldoende vaarroutes is daarbij heel belangrijk.
 • Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9

  05 april 2017 Geen extra tunnelvariant Verbinding A8-A9 De tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief wordt door Gedeputeerde Staten (GS) niet toegevoegd aan de planstudie Verbinding A8-A9. GS geven hiermee gehoor aan het dringende advies van de regio, verenigd in de stuurgroep Verbinding A8-A9. Deze sprak zich eind vorige maand unaniem uit tegen het toevoegen van de tunnelvariant aan het onderzoek.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug in nacht van 6 op 7 april 2017

  04 april 2017 Werkzaamheden Leeghwaterbrug in nacht van 6 op 7 april 2017 In de nacht van 6 op 7 april 2017 vinden onderzoekswerkzaamheden plaats aan de Leeghwaterbrug (N242).
 • Bus 75 vanaf vandaag over nieuwe busbaan tussen IJmuiden en Haarlem

  02 april 2017 Bus 75 vanaf vandaag over nieuwe busbaan tussen IJmuiden en Haarlem Na een feestelijke opening van de nieuwe busbaan HOV Velsen afgelopen zaterdag kunnen vanaf vandaag alle reizigers met buslijn 75 over de splinternieuwe busbaan rijden. Deze lijn wordt vanaf 3 september 2017 vervangen door R-net lijn 385.
 • Weblog: Zo blijft ons wegennet in topconditie

  31 maart 2017 Weblog Zo blijft ons wegennet in topconditie Een tijdje geleden berichtte het Centraal Bureau voor de Statistiek dat provincies in 2017 2,3 miljard euro hebben begroot voor verkeer en vervoer. Dat is 42% van de totale begroting. In Noord-Holland ligt dit percentage nog iets hoger: we investeren elk jaar zo‘n 270 miljoen euro in onze infrastructuur.
 • Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland

  31 maart 2017 Douwe Bob opent Bevrijdingspop in Noord-Holland Singer-songwriter Douwe Bob is de eerste artiest die op 5 mei optreedt op Bevrijdingspop in de provinciehoofdstad van Noord-Holland, Haarlem.
 • Provincie Noord-Holland in gesprek met omgeving voor herstel Natura 2000-gebieden

  31 maart 2017 Provincie Noord-Holland in gesprek met omgeving voor herstel Natura 2000-gebieden De provincie Noord-Holland wil meer in gesprek met de omgeving als het gaat om de toekomstige herstelmaatregelen in Natura 2000-gebieden. Natura 2000 is een netwerk van beschermde natuurgebieden in de Europese Unie.
 • Publiekscentrum SHIP zeesluis IJmuiden open voor publiek

  30 maart 2017 Publiekscentrum SHIP zeesluis IJmuiden open voor publiek Het Sluis- en Haven Informatie Punt (SHIP) op het sluizencomplex in IJmuiden is op 30 maart 2017 geopend. Het nieuwe gebouw huisvest een vaste en wisselende tentoonstelling over het Noordzeekanaalgebied en de nieuwe zeesluis. Ook is er een lesruimte waar jongeren technieklessen krijgen, een aantal vergaderruimtes en een restaurant. Het SHIP neemt de bezoeker mee in het verhaal van de regio van nu en in de toekomst. Vanaf 31 maart 2017 is het SHIP open voor publiek. De opening werd verricht door gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland.
 • Duinlandschap Noord-Holland hersteld

  30 maart 2017 Duinlandschap Noord-Holland hersteld Het duinlandschap in Noord-Holland is een van de parels van de Noord-Hollandse natuur. Om dit beschermde natuurgebied optimaal te behouden en waar nodig te herstellen zijn voor de verschillende gebieden die deel uitmaken van de duinstrook beheerplannen opgesteld. De plannen zijn opgesteld in samenspraak met de omgeving. U kunt de conceptplannen in zien van 30 maart 2017 tot en met 10 mei 2017. In deze periode kunt u op het plan reageren door een zienswijze in te dienen.
 • Noord-Holland goed op weg naar een duurzame energievoorziening

  29 maart 2017 Noord-Holland goed op weg naar een duurzame energievoorziening De provincie werkt samen met inwoners, bedrijven, woningcorporaties, gemeenten en tal van andere partijen aan de energietransitie in Noord-Holland.
 • Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Alkmaar en Heerhugowaard (N242)

  29 maart 2017 Ernstige hinder Ring Alkmaar tussen Alkmaar en Heerhugowaard (N242) De provincie Noord-Holland verricht van 4 tot en met 12 april 2017 asfaltwerkzaamheden op de oostelijke rijbaan van Alkmaar richting Heerhugowaard (N242). De afsluitingen en omleidingen kunnen voor ernstige hinder in beide richtingen zorgen, zoals filevorming of vertraging. Doordeweeks zijn overdag geen afsluitingen.
 • Tijdelijke brug voor veilige voetgangersoversteek over N235 bij Ilpendam

  29 maart 2017 Tijdelijke brug voor veilige voetgangersoversteek over N235 bij Ilpendam De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam laten samen met de gemeenten Waterland, Purmerend, Edam-Volendam en Amsterdam een tijdelijke voetgangersbrug aanleggen over de Jaagweg (N235) in Ilpendam. Door deze tijdelijke brug kunnen voetgangers veilig oversteken tijdens de werkzaamheden aan de N235 die plaatsvinden van juni tot en met september 2017.
 • Willem Arondéuslezing 2017 door Bas Haring

  28 maart 2017 Willem Arondéuslezing 2017 door Bas Haring Bas Haring, filosoof en wetenschapper, houdt dit jaar de Willem Arondéuslezing.
 • Kandidaten burgemeester Bloemendaal

  28 maart 2017 Kandidaten burgemeester Bloemendaal Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Bloemendaal hebben 19 personen gesolliciteerd, 6 vrouwen en 13 mannen.
 • Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond?

  28 maart 2017 Zwemmen bij jou achter. Is dat gezond? De kwaliteit van bodem, water en lucht in Noord-Holland is sterk verbeterd. En dat is maar goed ook want het is de basis voor een gezond en goed leven. Maar is het goed genoeg?
 • Genomineerden 'Compliment voor een oorlogsmonument 2017' bekend

  28 maart 2017 Genomineerden 'Compliment voor een oorlogsmonument 2017' bekend Opsomming Op 11 april 2017 reiken de provincie Noord-Holland en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samen het 'Compliment voor een oorlogsmonument' uit.
 • Afsluitingen Dijkweg en Langereis 2 en 3

  28 maart 2017 Afsluitingen Dijkweg en Langereis 2 en 3 Opsomming De provincie Noord-Holland voert van 6 april tot en met 7 juni 2017 werkzaamheden uit voor de aanleg van de ovonde. Deze werkzaamheden maken deel uit van de eerste bouwfase.
 • Beperkte doorvaarthoogte door onderhoud brug Broek in Waterland (N247)

  27 maart 2017 Beperkte doorvaarthoogte door onderhoud aan brug Broek in Waterland (N247) Opsomming De provincie Noord-Holland voert onderhoud uit aan de brug in Broek in Waterland (N247).
 • Feestelijke opening busbaan HOV Velsen

  27 maart 2017 Feestelijke opening busbaan HOV Velsen Opsomming Kom op zaterdag 1 april een feestje vieren op de nieuwe busbaan van HOV Velsen, voordat de bussen er overheen gaan rijden!
 • Fibulae in de schijnwerpers in Huis van Hilde

  27 maart 2017 Fibulae Opsomming Deze maand ligt de Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde vol met fibulae, de mooi versierde kledingspelden uit vroeger tijden.
 • Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant

  Stuurgroep Verbinding A8-A9 tegen toevoegen tunnelvariant De leden van de stuurgroep Verbinding A8-A9 (bestuurders van de gemeenten, Vervoersregio en Rijkswaterstaat) zijn unaniem tegen het toevoegen van de tunnelvariant voor het Nul-plusalternatief.
 • Jongeren ontwerpen poster 'Vier vijf mei met mij'

  24 maart 2017 Jongeren ontwerpen poster Vier vijf mei met mij Vier vijf mei met mij. Een groep jongeren die tijdens de eerste Vrijplaats in Beverwijk deelnam aan de workshops lichtkunst en dichten, heeft een beeldmerk met dit motto ontwikkeld. Samen gingen zij in het Grafisch Atelier Haarlem aan de slag met jongeren-taalkundige Anne Sollie.
 • Nieuw land in de Loosdrechtse plassen

  24 maart 2017 Nieuw land in de Loosdrechtse plassen Vijf bestuurders zitten op hun knieën aan de rand van het drijvende ponton in de Loosdrechtse plassen. Onder een mooi lentezonnetje knopen ze de laatste wilgentakken aan een raster dat over een lengte van 250 meter het water insteekt. Deels is het raster al gevuld met bagger, om een idee te krijgen hoe de legakker langs de Muyeveldse Wetering er straks uit gaat zien.
 • Restauratie Juffershuis afgerond

  Restauratie Juffershuis afgerond Gedeputeerde Jack van der Hoek opende 23 maart officieel Gasterij Leyduin, gevestigd in het gerestaureerde houten Juffershuis uit 1796 op Buitenplaats Leyduin in Zuid-Kennemerland. De restauratie van het Juffershuis is hiermee afgerond.
 • Betere doorstroming en kostenbesparing door bundelen bediencentrales

  Betere doorstroming en kostenbesparing door bundelen verkeerscentrales Op initiatief van de provincie Noord-Holland hebben een aantal decentrale overheden de handen ineengeslagen om gezamenlijk een forse stap voorwaarts te zetten in de manier waarop hun zogenaamde bediencentrales momenteel werken. Door het bundelen van de bediencentrales kan het verkeer naar verwachting 15 procent sneller doorstromen. Ook leidt de samenwerking en het slim integreren van de systemen volgens experts tot een kostenbesparing van 10 tot 20 procent.
 • Herdenkingsboom hongerwinterkinderen geplant

  23 maart 2017 Herdenkingsboom hongerwinterkinderen geplant Opsomming In de Hongerwinter van 1944-1945 stapte de 9-jarige Dirk van Reenen in Hilversum in de open laadbak van een vrachtwagen die hem naar Ruinen in Drenthe bracht, om daar aan te sterken. Het redde zijn leven.
 • Meer duidelijkheid voor Westpoort en Hoogtij over Programma Aanpak Stikstof

  22 maart 2017 Meer duidelijkheid voor Westpoort en Hoogtij over Programma Aanpak Stikstof Bedrijven op de bedrijventerreinen Westpoort en Hoogtij die zich willen vestigen of die willen uitbreiden krijgen meer duidelijkheid over de voorwaarden die hieraan verbonden zijn. Nieuwe beleidsregels van de provincie Noord-Holland in het kader van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) moeten ervoor zorgen dat de bedrijven in het havengebied rond Amsterdam niet meer depositieruimte aanvragen dan ze nodig hebben. De nadere beleidsregels zijn opgesteld in samenwerking met het havenbedrijf Amsterdam, gemeente Zaanstad en met de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord.
 • Fietstunnels N201 in Hoofddorp nog gesloten

  22 maart 2017 Fietstunnels N201 in Hoofddorp nog gesloten In tegenstelling tot een eerder bericht, is de fietstunnel onder de N201 in Hoofddorp bij de brandweer nog even gesloten.
 • Na gemeente Blaricum nu ook voorstel HOV in ‘t Gooi voor gemeente Huizen

  22 maart 2017 Na gemeente Blaricum nu ook gemeente Huizen een voorstel HOV in ‘t Gooi Het college van Gedeputeerde Staten (GS) heeft op 21 maart ingestemd met een brief van provincie Noord-Holland met daarin een voorstel aan de gemeente Huizen. In deze brief wordt een poging gedaan om de bestuurlijke impasse omtrent het project HOV in ’t Gooi te beëindigen.
 • Energiebesparing in de industrie - Praat op 12 april mee over kansen en belemmeringen

  22 maart 2017 Energiebesparing in de industrie Op woensdag 12 april (16.30 – 20.00 uur) organiseert de provincie Noord-Holland een bijeenkomst over energiebesparing bij bedrijven. Vertegenwoordigers van bedrijven die onder provinciaal gezag vallen zijn van harte welkom. Gedeputeerden Jack van der Hoek en Adnan Tekin en leden van Provinciale Staten gaan graag in gesprek over de kansen en belemmeringen die er zijn als het gaat om energiebesparing.
 • OV-reizigers waarderen busvervoer in Noord-Holland voor derde keer op rij als beste van Nederland

  22 maart 2017 OV-reizigers waarderen busvervoer in Noord-Holland voor derde keer op rij als beste van Nederland Uit de barometer over klantwaardering van OV-reizigers die woensdag 22 maart is verschenen, blijkt dat de busconcessies die vallen onder de provincie Noord-Holland de hoogste gewogen score van alle ov-autoriteiten hebben gekregen.
 • REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis

  21 maart 2017 REMEMBER TO REMEMBER: Nieuwe tentoonstelling in het provinciehuis 2 Vrijheid is kwetsbaar, niet alleen in Nederland maar ook daarbuiten. Centraal in de Nationale Viering Bevrijding op 5 mei staat het doorgeven van verhalen en herinneringen over vrijheid.
 • Provincie Noord-Holland in gesprek met Eerste Kamer

  21 maart 2017 Provincie Noord-Holland in gesprek met Eerste Kamer Een delegatie van Provinciale en Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht discussieert woensdagochtend 22 maart 2017 in de plenaire zaal van de Eerste Kamer met leden van de Eerste Kamer over actuele thema's.
 • ‘De Wilde Stad’ voor jongeren

  21 maart 2017 'De Wilde Stad' voor jongeren De provincie Noord-Holland sponsort de film ‘De Wilde Stad’. Door samen met de makers van de film op te trekken wil de provincie jongeren laten zien hoe mooi natuur in je eigen omgeving is.
 • Noord-Hollandse jongeren vloggen over vrijheid

  21 maart 2017 Noord-Hollandse jongeren vloggen over vrijheid Opsomming Hoe maak je vlogs en hoe gebruik je YouTube om die filmpjes te delen? Noord-Hollandse jongeren ontdekten de fijne kneepjes van het ‘vloggen’ afgelopen zaterdag tijdens de derde VrijPlaats, in Hilversum.