Nieuws

 • Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht

  17 augustus 2018 Kom naar de opening fietsbrug en natuurverbinding Nigtevecht De nieuwe fietsbrug en natuurverbinding bij Nigtevecht worden op vrijdagmiddag 7 september 2018 officieel geopend. Inwoners van Nigtevecht en Abcoude, jong en oud, zijn vanaf 16.30 uur van harte welkom. Lopend of met de fiets natuurlijk, niet met de auto.
 • Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd

  16 augustus 2018 Tapsloot Beatrixbrug (Westknollendam) voor scheepvaart gestremd De Tapsloot bij de Beatrixbrug in Westknollendam is van 24 augustus 20.00 uur tot en met 27 augustus 5.00 uur gestremd voor alle vormen van scheepvaart.
 • Vondst van de maand in Huis van Hilde: Schat uit Alkmaar

  14 augustus 2018 Vondst van de maand: Schat uit Alkmaar 570 Nu te zien in Huis van Hilde: een echte schat uit Alkmaar. De bijzondere vondst is nu te zien in het Museumcafé.
 • Weekendafsluiting kruising N302/N506 in Enkhuizen en Markwaarddijk (N302)

  09 augustus 2018 Weekendafsluiting kruising N302/N506 in Enkhuizen en Markwaarddijk (N302) Zegel Door wegwerkzaamheden is de kruising N302/N506 bij Enkhuizen en daarmee de hele Markerwaarddijk/Houtribdijk in het weekend van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding.
 • Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning

  08 augustus 2018 Noord-Hollanders willen open commissaris van de Koning De inwoners van Noord-Holland willen liever een nieuwe commissaris van de Koning (cdK) die eerlijk en duidelijk is dan een die diplomatiek en bedachtzaam is. Ook vinden zij het belangrijk dat hij of zij open staat voor verandering. Verder willen veel mensen graag een vrouwelijke en open cdK. Dat blijkt uit de uitkomsten van de campagne #JouwcdK.
 • Weekendafsluiting kruising Jaagweg (N243)/Braken (N507) in Avenhorn

  07 augustus 2018 Weekendafsluiting kruising Jaagweg (N243)/Braken (N507) in Avenhorn Foto Door werkzaamheden is de Jaagweg (N243) tussen de A7 bij Avenhorn en de Braken (N507) en de Braken tussen de Vredemakersweg en de Jaagweg het weekend van 24 tot en met 27 augustus volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen

  01 augustus 2018 Maatregelen om bouwstop Leeghwaterbrug (N242) op te heffen De provincie Noord-Holland treft maatregelen om de bouwstop voor de Leeghwaterbrug op te heffen, die op 15 mei 2018 is afgekondigd.
 • Provinciale bruggen weer normaal bediend

  31 juli 2018 Provinciale bruggen weer normaal bediend De provincie Noord-Holland bedient alle bruggen in de provincie weer zoals normaal. De sluiting door het warme weer is voor dit moment opgeheven.
 • Podcastserie voor aspirant Statenleden

  31 juli 2018 Podcastserie voor aspirant Statenleden Wat doet een Statenlid? Wat kun je ermee bereiken? Kun je het combineren met je privéleven? 6 Statenleden geven antwoord op deze vragen in een podcastserie.
 • Nieuwe maaimethode geïntroduceerd

  30 juli 2018 Nieuwe maaimethode geïntroduceerd afbeelding Zoals elk jaar wordt er in de zomermaanden langs provinciale wegen veel gemaaid. Dit jaar ziet dat er in het gebied Zuid-Kennemerland en IJmond iets anders uit. De provincie Noord-Holland is namelijk gestart met sinusmaaien.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  27 juli 2018 Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.
 • Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd

  27 juli 2018 Busbaan HOV Schiphol-Oost wordt gedeeltelijk afgebouwd Eén van de deelprojecten van HOV Schiphol-Oost wordt voorlopig niet gerealiseerd. De aanleg van de busbaan langs de Fokkerweg bij Schiphol-Oost wordt uitgesteld.
 • Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens

  26 juli 2018 Ruim 7 ton voor onderhoud historische windmolens De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor het onderhoud van windmolens met een rijksmonumentenstatus.
 • Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen

  26 juli 2018 Noord-Holland en Bouwend Nederland zetten in op circulair bouwen De provincie Noord-Holland en brancheorganisatie Bouwend Nederland hebben afgesproken om samen te werken aan de doelstelling om in 2050 geheel circulair te bouwen.
 • Werkzaamheden Prins Hendrikzanddijk gestart

  25 juli 2018 Werkzaamheden Prins Hendrikzanddijk gestart De werkzaamheden aan de 3 kilometerslange zandige versterking van de Prins Hendrikzanddijk zijn gestart. Gedeputeerde Cees Loggen goot samen met andere bestuurders zand in een grote zandloper.
 • Grootste groei toerisme Noord-Holland

  25 juli 2018 Grootste groei toerisme Noord-Holland Noord-Holland had in 2017 bijna 30 miljoen gastenovernachtingen, een stijging van 9,4 % ten opzichte van 2016.
 • Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik

  24 juli 2018 Fietsbrug Nigtevecht klaar voor gebruik afbeelding De nieuwe fietsbrug bij Nigtevecht over het Amsterdam Rijnkanaal is vanaf 3 augustus te gebruiken door fietsers en voetgangers. Door deze fietsbrug zijn inwoners sneller in Abcoude en biedt de ontstane verbinding meer mogelijkheden voor recreanten.
 • Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht

  24 juli 2018 Verhalen en voorwerpen voor tentoonstelling 100 jaar vrouwenkiesrecht gezocht - opsomming Anekdotes, foto’s en filmpjes gezocht voor een tentoonstelling over 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland! In 1919 kregen vrouwen kiesrecht. Hoe zag de strijd voor vrouwenrechten eruit in Noord-Holland?
 • Tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt!’ nu te zien in Zorgvrij

  19 juli 2018 Tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt!’ nu te zien in Zorgvrij Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt.
 • Pas op voor blauwalg

  19 juli 2018 Pas op voor blauwalg Het aanhoudende warme en droge weer is heerlijk voor veel mensen, maar leidt ook tot problemen met de kwaliteit van het oppervlaktewater.
 • Provincie steunt lokale energiecoöperaties

  19 juli 2018 Provincie steunt lokale energiecoöperaties In Noord-Holland zijn meer dan 50 lokale energiecoöperaties actief: bewonersverenigingen die zonne-energiesystemen opzetten of gezamenlijk hun woningen laten isoleren.
 • Overtreding risicobedrijven voortaan openbaar

  19 juli 2018 Overtreding risicobedrijven voortaan openbaar De provincie Noord-Holland gaat per 1 september overtredingen van majeure risicobedrijven bedrijven (waar de provincie bevoegd gezag voor is) openbaar maken.
 • Flexibele zonnecellen in de vangrail

  19 juli 2018 Flexibele zonnecellen in de vangrail Voor het eerst ter wereld zijn er zonnecellen aangebracht op een vangrail. Het gaat om een stuk van 72 meter op een vangrail naast de provinciale weg N194 bij Heerhugowaard. Het is een proef met flexibele folie met zonnecellen.
 • Provincie verlaagt geluiddrempel

  18 juli 2018 Provincie verlaagt geluiddrempel De provincie Noord-Holland heeft een nieuw Actieplan geluid voor 2018-2022 voor minder geluidbelasting.
 • Effecten van de komst van zelfrijdend vervoer nog erg onzeker

  18 juli 2018 Effecten van de komst van zelfrijdend vervoer nog erg onzeker De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam hebben een studie laten doen naar de gevolgen van de komst van de zelfrijdende voertuigen in Noord-Holland.
 • Fruitschade door vogels vergoed

  18 juli 2018 Fruitschade door vogels vergoed De provincie Noord-Holland gaat 60 % vergoeden van de getaxeerde schade die vogels veroorzaken aan zacht fruit en pit- en steenvruchten. Aanleiding is een recente uitspraak van de Raad van State.
 • 17 kandidaten burgemeesterschap Hollands Kroon

  17 juli 2018 17 kandidaten burgemeesterschap Hollands Kroon Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Hollands Kroon hebben 17 personen gesolliciteerd, onder wie 1 vrouwelijke kandidaat. Dit heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Hollands Kroon.
 • Kandidaten burgemeester Uithoorn

  17 juli 2018 Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Uithoorn hebben 22 personen gesolliciteerd, onder wie 12 vrouwelijke kandidaten.
 • Hildes Vakantiehuis geopend

  17 juli 2018 Persfoto Hildes Vakantiehuis 1 570 Hilde verwelkomt bezoekers in haar huis deze zomer met ‘Hildes Vakantiehuis’, een activiteitenprogramma van dag tot dag voor alle leeftijden.
 • Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg

  16 juli 2018 Gezamenlijke hoorzitting Duinpolderweg Op vrijdag 7 september 2018 houden Provinciale Staten van Noord- en Zuid-Holland een gezamenlijke hoorzitting over het definitieve Voorkeursalternatief Duinpolderweg.
 • Overdracht Romeinse armband aan Huis van Hilde

  13 juli 2018 Overdracht Romeinse armband aan Huis van Hilde Op dinsdagmiddag 17 juli neemt Huis van Hilde een bijzonder Romeinse armband in ontvangst. Het bronzen voorwerp is door kinderen ontdekt tijdens een archeologisch onderzoek in 2015.
 • Start vernieuwen Zaanbrug stap dichterbij

  13 juli 2018 Start vernieuwen Zaanbrug stap dichterbij De gemeenten Zaanstad en Wormerland en de provincie Noord-Holland hebben een akkoord bereikt over de aanpak en financiering van de vernieuwing van de Zaanbrug.
 • Groen licht voor werkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel

  13 juli 2018 Groen licht voor werkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel De provincie Noord-Holland kan van start met de werkzaamheden aan het watersysteem in natuurgebied Waalenburg.
 • € 25 miljoen extra investering in duurzame economie

  11 juli 2018 € 25 miljoen extra investering in duurzame economie Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van duurzame energie. Sinds de start in 2014, verstrekte het participatiefonds 11 leningen. Om dit te kunnen blijven doen, verhoogt de provincie het fondsvermogen met € 25 miljoen.
 • Monitor Wind op Land 2017: Noord-Holland haalt de doelstelling

  10 juli 2018 Monitor Wind op Land 2017: Noord-Holland haalt de doelstelling De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft de Monitor Wind op Land 2017 gepubliceerd. RVO bevestigt dat het in Noord-Holland goed gaat met het realiseren van de opgave en dat de verwachting is dat de volledige doelstelling voor 2020 wordt gehaald.
 • Halvering CO2-emissie Noordzeekanaalgebied in 2030

  10 juli 2018 Halvering CO2-emissie Noordzeekanaalgebied in 2030 Afbeelding De industrie in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) wil de uitstoot van CO2 in 2030 hebben gehalveerd ten opzichte van het huidige emissieniveau van 15 megaton. In 2050 moeten bijna alle afvalstromen (circulair) worden hergebruikt en moet de CO2-uitstoot zijn geminimaliseerd.
 • Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger

  10 juli 2018 Zoekmachine maakt volgen provinciaal bestuur eenvoudiger Afbeelding De provincie Noord-Holland heeft de informatie van Provinciale Staten vanaf 9 juli vrijgegeven als open data.
 • Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018

  10 juli 2018 Besluiten Provinciale Staten 9 juli 2018 Afbeelding Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) stelden op 9 juli de jaarrekening 2017 vast. De Statenleden Heleen Keur (CDA) en Paul Slettenhaar (VVD) namen afscheid. Zij gaan aan de slag als wethouder in respectievelijk Den Helder en Castricum.
 • Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam

  06 juli 2018 Femke Halsema nieuwe burgemeester van Amsterdam Femke Halsema wordt de nieuwe burgemeester van Amsterdam. De benoeming gaat in op 12 juli 2018.
 • Onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol

  05 juli 2018 Onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol De provincie Noord-Holland laat van 9 juli tot en met 2 september 2018 onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de busbaan tussen Haarlem en Schiphol. Tijdens deze werkzaamheden komen bepaalde bushaltes tijdelijk te vervallen, rijdt de bus op de gewone rijbaan en zijn bepaalde kruispunten afgesloten.
 • Eindvonnis geschil Wilhelminasluis biedt ruimte voor herstart

  04 juli 2018 Eindvonnis geschil Wilhelminasluis biedt ruimte voor herstart Bouwbedrijf Heijmans heeft recht op een extra vergoeding van € 8 miljoen van de provincie Noord-Holland voor de uitvoering van een duurder ontwerp van de Wilhelminasluis in Zaandam.
 • Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie

  11 juli 2018 Innovatiefonds Noord-Holland helpt startups en MKB met innovatie Noord-Hollandse ondernemers kunnen vanaf vandaag een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • MRA-Elektrisch gaat voor intelligente laadpalen

  04 juli 2018 MRA-elektrisch gaat voor intelligente laadpalen Woensdag 4 juli werd de eerste intelligente laadpaal in de provincie Noord-Holland officieel in gebruik genomen.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Smoothies

  02 juli 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Smoothies De nieuwe Dreefexpositie Smoothies belicht actuele beeldende kunst en vormgeving van Dik Box, Lisa Couwenbergh, Lenneke van der Goot, Andrew March, André Pielage en Carina Riezebos.
 • Onderhoudswerkzaamheden N518 naar Marken afgerond

  29 juni 2018 Onderhoudswerkzaamheden N518 naar Marken afgerond De onderhoudswerkzaamheden aan de N518, de provinciale weg naar Marken, zijn op 29 juni afgerond.
 • Zonnige Landelijke Kustdag 2018

  29 juni 2018 Zonnige Landelijke Kustdag 2018 De Landelijke Kustdag 2018 vond dit jaar plaats op een stukje nieuw Nederland, vóór de voormalige Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Waar voorheen nog de golven tegen de dijk sloegen, is een ruim strand met duinen gecreëerd waar bezoekers en bewoners recreëren en de natuur weer nieuwe kansen krijgt.
 • Afsluiting N201 voor onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  28 juni 2018 Afsluiting N201 voor onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 5 tot 8 juli 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Hoe deed jouw gemeente het in 2017?

  27 juni 2018 Hoe deed jouw gemeente het in 2017? De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigden. Het verslag Interbestuurlijk Toezicht 2017 is nu beschikbaar.
 • Definitief voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek / Duinpolderweg

  27 juni 2018 Definitief voorkeursalternatief Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek / Duinpolderweg - foto Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland en Zuid-Holland hebben het Voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek (ook bekend als Duinpolderweg) vastgesteld.

 • Noord-Holland prominent in MKB top 100

  26 juni 2018 Noord-Holland prominent in MKB top 100 De provincie Noord-Holland staat met 24 bedrijven in de MKB Innovatie Top 100, alleen de provincie Zuid-Holland heeft er meer (27). Noord-Holland neemt daarmee een tweede plek in.
 • Evenement ‘Kom kijken hoe je ijzer maakt!’ bij Huis van Hilde

  06 juli 2018 Evenement ‘Kom kijken hoe je ijzer maakt!’ bij Huis van Hilde Op het plein voor Huis van Hilde worden op 7 en 8 juli ijzerovens gebouwd en wordt ijzer gewonnen zoals dat vroeger ging.
 • Kustpact Noord-Holland afgerond

  25 juni 2018 Kustpact Noord-Holland afgerond De uitwerking van het landelijke Kustpact voor Noord-Holland is afgerond. Alle 27 samenwerkende partners die het afgelopen jaar onder regie van de provincie Noord-Holland hieraan hebben gewerkt, zijn tevreden met het behaalde resultaat.
 • Unieke digitale vaargids voor schippers in Noord-Holland

  25 juni 2018 Unieke digitale vaargids voor schippers in Noord-Holland Recreatieschippers in de provincie Noord-Holland kunnen gebruik maken van een unieke dienstverlening via een app: een digitale vaargids met persoonlijke vaarinformatie én automatische openingsverzoeken voor bruggen.
 • Scholieren Kaj Munk College ontwerpen brug waar je blij van wordt

  22 juni 2018 Scholieren Kaj Munk College ontwerpen brug waar je blij van wordt 8 presentaties en een bak vol innovatieve en duurzame ideeën voor de nieuwe Cruquiusbrug bij Heemstede. Dat is het resultaat van scholierenbattle Cruquiusbrug.
 • Natuurgebied Hanenplas open

  22 juni 2018 Natuurgebied Hanenplas open Natuurgebied Hanenplas is officieel geopend. Na de werkzaamheden zijn de valleien weer natter en het landschap open.
 • Subsidie versnelt voorbereiding op aardgasloze toekomst

  22 juni 2018 Subsidie versnelt voorbereiding op aardgasloze toekomst Alle gemeenten moeten in 2021 weten hoe zij woningen en gebouwen willen gaan verwarmen zonder aardgas.
 • Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups

  21 juni 2018 Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups Start-ups konden in april inschrijven voor het programma ‘Start-up in Residence Noord-Holland’ om met de provincie mee te denken over oplossingen voor provinciale uitdagingen.
 • Bocht naar fietstunnel onder N525 in Laren blijft

  21 juni 2018 Bocht naar fietstunnel onder N525 in Laren blijft De provincie Noord-Holland heeft besloten het ontwerp van de onderdoorgang bij de N525 in Laren intact te laten.
 • Duurzaam Erfgoedprijs 2018 voor Fort K'IJK

  20 juni 2018 Duurzaam Erfgoedprijs 2018 voor Fort K'IJK Fort K’IJK in Uitgeest is de winnaar van de Duurzaam Erfgoedprijs 2018. Gedeputeerde Jack van der Hoek overhandigde de prijs aan Stella van Heezik van Stadsherstel Amsterdam tijdens het Duurzaam Erfgoedcongres op de Zaanse Schans.
 • Metropoolregio Amsterdam in top 5

  20 juni 2018 Metropoolregio Amsterdam in top 5 De economie groeit en werkloosheid daalt in de Metropoolregio Amsterdam. Dat blijkt uit Economische Verkenningen Metropoolregio Amsterdam 2018.
 • Kanonskogels en kruitmaatjes uit Palmhoutwrak in Kaap Skil

  18 juni 2018 Kanonskogels en kruitmaatjes uit Palmhoutwrak in Kaap Skil afbeelding Op zaterdag 16 juni heeft de Texelse burgemeester Uitdehaag in Museum Kaap Skil de tentoonstelling “Duiken in Details - Nieuwe puzzelstukjes uit het Palmhoutwrak” geopend.
 • Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 ter inzage

  18 juni 2018 Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 ligt ter inzage Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben 12 juni de Ontwerp-Omgevingsvisie NH2050 met bijbehorend Milieueffectrapportage (PlanMER) vrijgegeven.
 • Provincies investeren fors in economie en ecologie Waddengebied

  19 juni 2018 Provincies investeren fors in economie en ecologie Waddengebied Kansrijke ontwikkelingen in het Waddengebied een steun in de rug geven. Dát is de gezamenlijke ambitie van de provincies Noord-Holland, Fryslân en Groningen.
 • Dammerweg aangesloten op de Gooilandseweg (N236)

  12 juni 2018 Dammerweg aangesloten op de Gooilandseweg (N236) De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruising bij de ’s-Gravelandseweg door een rotonde. Sinds dinsdag 5 juni kan het verkeer de rotonde ook met een tijdelijke slinger de Dammerweg (N523) op.
 • Europa loopt warm voor groen strooizout

  12 juni 2018 Europa loopt warm voor groen strooizout In de nabije toekomst zal er in Noord-Holland bij gladheid getest worden met 'groen strooizout', gemaakt van sap uit bermgras.
 • Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018

  12 juni 2018 Besluiten Provinciale Staten 11 juni 2018 Afbeelding Een onderzoek naar het bundelen van openbaar vervoer en doelgroepenvervoer in Schagen. Deelname van de provincie aan een rijksonderzoek naar een vliegveld in zee. Een uitnodiging aan de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor een toelichting bij de gaswinning bij Warder, waar vorige week een aardbeving was.
 • Kandidaten burgemeester Enkhuizen

  12 juni 2018 Kandidaten burgemeester Enkhuizen Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Enkhuizen hebben 34 personen gesolliciteerd, 11 vrouwen en 23 mannen.
 • Provinciesteun energiebesparingsprogramma woningen

  11 juni 2018 Provinciesteun energiebesparingsprogramma woningen De provincie Noord-Holland helpt gemeenten bij het opzetten of verbeteren van regionale energieloketten. Huiseigenaren kunnen bij deze loketten terecht met vragen over het duurzaam maken van hun woning.
 • Opening Ovonde Langereis (N241)

  08 juni 2018 Ovonde N241 Langereis_570 De ovonde Langereis (N241) nabij gemeenten Opmeer, Heerhugowaard en Hollands Kroon is klaar. Gedeputeerde Elisabeth Post verrichtte op 8 juni 2018 een feestelijke openingshandeling.
 • Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken

  08 juni 2018 Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken De provincie Noord-Holland wil weten wat de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken is en hoe gemeenten hiermee omgaan. Daarom gaat zij onderzoek doen onder de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en 5 gemeenten in het overige deel van de provincie.
 • 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in Hollands Kroon heropend

  08 juni 2018 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in Hollands Kroon heropend De provincie Noord-Holland heeft de 6 bruggen over het Kanaal Omval-Kolhorn in de gemeente Hollands Kroon in een jaar tijd gerenoveerd en verbreed. Gedeputeerde Elisabeth Post verrichtte op 8 juni 2018 de feestelijke openingshandeling.
 • Samen vierkant achter de Stolp op de Grote Stolpendag

  08 juni 2018 Samen vierkant achter de Stolp op de Grote Stolpendag 28 juni Het Steunpunt Monumenten en Archeologie organiseert op donderdag 28 juni de Grote Stolpendag in het voormalige gemeentehuis van Venhuizen.
 • Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan voor A.C. de Graafweg (241) ter inzage

  08 juni 2018 Ontwerp Provinciaal Inpassingsplan voor A.C. de Graafweg (241) ter inzage Van 8 juni tot en met 19 juli 2018 wordt het ontwerp PIP openbaar gepubliceerd. Iedereen kan hierop reageren door middel van een schriftelijke zienswijze tot en met 19 juli 2018.
 • Provincie tekent Green Deal Circulair inkopen

  07 juni 2018 Provincie tekent Green Deal Circulair inkopen Zeker 50 publieke en private bedrijven en organisaties gaan circulair inkopen. Op donderdag 7 juni ondertekenden zij met de Rijksoverheid de Green Deal Circulair Inkopen 2.0.
 • Duurzaam Erfgoed Symposium in Zaansche Schans

  07 juni 2018 Duurzaam Erfgoed Symposium in Zaansche Schans Afbeelding Op 20 juni 2018 organiseert de provincie Noord-Holland in samenwerking met de VNG, gemeenten Zaanstad en Waterland en de Groene Grachten het Duurzaam Erfgoed Symposium 'Back to the Future'.
 • Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland

  07 juni 2018 Regionale afstemming bedrijventerreinen West-Friesland Op basis van onderzoek willen de 7 gemeenten in West-Friesland komen tot een betere afstemming in vraag en aanbod van bedrijventerreinen.
 • Primeur in Noord-Holland: proef met superasfalt op N249

  07 juni 2018 Primeur in Noord-Holland proef met superasfalt op N249 Op de provinciale weg N249 (vlakbij de rotonde Molenvaart – Kerkweg in Anna Paulowna) ligt sinds vandaag een nieuw soort asfalt op basis van epoxybitumen. Het gaat om een innovatie die na de eerste laboratoriumtesten nu klaar is voor de volgende fase: een proefvak over een lengte van zo’n 90 meter.
 • Huis van Hilde geeft gierzwaluwen onderdak

  06 juni 2018 Huis van Hilde geeft gierzwaluwen onderdak Gierzwaluwen die op zoek zijn naar een huisje kunnen vanaf nu terecht bij Huis van Hilde. Onder het dak van het Archeologiecentrum van de provincie Noord-Holland in Castricum zijn tien nestkastjes opgehangen. De huisjes zijn gemaakt door leerlingen van het Clusius College in Castricum.
 • Innovating Mobility 2018 Demoday geeft inspiratie voor innovaties mobiliteit

  06 juni 2018 Innovating Mobility 2018 Demoday De provincie Noord-Holland organiseert op 14 juni de Demoday van de GO!-NH Accelerator Duurzame Mobiliteit en de meest toonaangevende programma’s en innovaties vanuit de provincie en haar partners.
 • Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd

  05 juni 2018 Procedures gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek verlengd Afbeelding De procedures voor de fusie van de gemeenten Blaricum-Huizen-Laren en de gemeenten Hilversum-Wijdemeren in de Gooi en Vechtstreek worden verlengd.
 • Werkzaamheden Broekhornerbrug in Langedijk uitgesteld door broedende boerenzwaluwen

  05 juni 2018 Werkzaamheden Broekhornerbrug in Langedijk uitgesteld door broedende boerenzwaluwen Opsomming De provincie Noord-Holland heeft de werkzaamheden aan de Broekhornerbrug van 7 en 8 juni 2018 uitgesteld. Onder de brug zijn broedende boerenzwaluwen, een beschermde vogelsoort, aangetroffen.
 • Adviescommissie zette zich ook in 2017 in voor ruimtelijke kwaliteit

  05 juni 2018 Adviescommissie zette zich ook in 2017 in voor ruimtelijke kwaliteit Afbeelding De Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) heeft zich in 2017 opnieuw gebogen over impactvolle ontwikkelingen in het landelijke gebied van de provincie Noord-Holland.
 • Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe cdK

  04 juni 2018 Noord-Hollanders praten mee over hun nieuwe commissaris van de Koning De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar een nieuwe commissaris van de Koning (cdK). Wat voor persoon moet dat zijn? Welke eigenschappen zijn belangrijk voor de nieuwe commissaris? Deze maand kunnen Noord-Hollanders daarover meepraten op de website van de provincie.
 • Afsluiting Braken (N507) tussen Spierdijk en N243 in Avenhorn

  04 juni 2018 Afsluiting Braken (N507) tussen Spierdijk en N243 in Avenhorn Op de Braken (N507), tussen de Spierdijk en de kruising met de N243 in Avenhorn, vinden van vrijdag 8 juni tot en met maandag 11 juni 2018 wegwerkzaamheden plaats.
 • Burgervlotbrug in Schagen geopend voor verkeer

  01 juni 2018 Burgervlotbrug in Schagen geopend voor verkeer De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug zijn afgerond en de brug is weer geopend voor alle verkeer.
 • Tijdelijk bouwverbod Leeghwaterbrug (n242) in Alkmaar

  31 mei 2018 Tijdelijk bouwverbod Leeghwaterbrug (n242) in Alkmaar De gemeente Alkmaar heeft een tijdelijk verbod opgelegd aan de bouw van de Leeghwaterbrug. Diverse constructieve tekeningen en berekeningen van de aannemer voldoen nog niet aan de norm.
 • Provinciaal Inpassingsplan herinrichting N241 ter inzage

  31 mei 2018 Provinciaal Inpassingsplan herinrichting N241 ter inzage De provincie Noord-Holland wil de N241 tussen Wognum en Verlaat (A.C. de Graafweg) opnieuw inrichten.
 • Golfbaanalternatief als tracé voor de Verbinding A8-A9

  30 mei 2018 Golfbaanalternatief als tracé voor de Verbinding A8-A9 Om de bereikbaarheid en leefbaarheid in het gebied tussen de A8 en A9 te verbeteren en de UNESCO-waarden van de Stelling van Amsterdam te herstellen, is het Golfbaanalternatief de beste verbinding tussen beide snelwegen.
 • Extra investering voor vernieuwing sluizen in Den Helder

  30 mei 2018 Extra investering voor vernieuwing sluizen in Den Helder De Koopvaardersschutsluis wordt gerenoveerd en verlengd en de Boerenverdrietsluis wordt omgebouwd naar een schutsluis. Dit stellen Gedeputeerde Staten van Noord-Holland voor.
 • Spoedreparatie Vlotbrug ’t Zand in gemeente Schagen

  30 mei 2018 Spoedreparatie Vlotbrug ’t Zand in gemeente Schagen De provincie voert in de avond en nacht van 4 op 5 juni een spoedreparatie uit op Vlotbrug ’t Zand. Een plaat op het dek van de brug moet vervangen worden.
 • Burgervlotbrug Schagen zondag 3 juni gereed

  30 mei 2018 Burgervlotbrug Schagen zondag 3 juni gereed De werkzaamheden aan de Burgervlotbrug zijn bijna afgerond. Uiterlijk zondag 3 juni vanaf 17.00 is de brug weer in gebruik; mogelijk al eerder dit weekend.
 • Greenport Nederland gaat positie tuinbouwsector verder versterken

  30 mei 2018 Greenport Nederland gaat positie tuinbouwsector verder versterken Tuinbouw is een van de 9 topsectoren en levert met zo’n 16 miljard omzet een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie.
 • Koning en Koningin brengen streekbezoek aan West-Friesland

  28 mei 2018 Koning en Koningin brengen streekbezoek aan West-Friesland Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima brengen donderdag 28 juni 2018 een streekbezoek aan West-Friesland in de provincie Noord-Holland.
 • 12 kandidaten burgemeesterschap Heerhugowaard

  28 mei 2018 Kandidaten burgemeester Heerhugowaard Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Heerhugowaard hebben 12 personen gesolliciteerd, 5 vrouwen en 7 mannen.
 • Schonere lucht dankzij landelijk verbod ontgassen

  28 mei 2018 Schonere lucht dankzij landelijk verbod ontgassen Varend ontgassen langs binnenvaartroutes is slecht voor de luchtkwaliteit, voor de gezondheid van omwonenden en voor mensen die met de stoffen werken.
 • Tentoonstelling BINNENSTEBUITEN in tuin van kasteel Assumburg

  28 mei 2018 Tentoonstelling BINNENSTEBUITEN in tuin van kasteel Assumburg De tentoonstelling BINNENSTEBUITEN neemt de bezoekers van kasteel Assumburg mee in de wereld van de Noord-Hollandse buitenplaatsen.

 • Nieuwe tentoonstelling Huis van Hilde ‘Onder het Staal'

  28 mei 2018 Nieuwe tentoonstelling Huis van Hilde ‘Onder het Staal' Gedeputeerde cultuur van de provincie Noord-Holland, Jack van der Hoek, opent op 1 juni de tentoonstelling ‘Onder het Staal’ in Huis van Hilde. ‘Onder het staal’ gaat over de geschiedenis van het land onder Tata Steel, de voormalige hoogovens. De tentoonstelling loopt tot en met 23 september 2018.
 • Afsluiting N506 tussen Lutjebroek en Enkhuizen

  28 mei 2018 Afsluiting N506 tussen Lutjebroek en Enkhuizen Op de N506 tussen de Voetakkers in Lutjebroek en Enkhuizen vinden van maandag 4 juni tot en met maandag 18 juni 2018 diverse werkzaamheden plaats. En op de Raadhuislaan tussen de N506 en de Stede Broecweg in Grootebroek wordt van 4 juni tot en met 2 juli 2018 gewerkt aan de weg.
 • Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid

  28 mei 2018 Provincie investeert in lokale verkeersveiligheid De provincie Noord-Holland investeert ruim € 14 miljoen in lokale verkeersprojecten die de verkeersveiligheid verbeteren.
 • Opening Waddenbelevingspunt

  25 mei 2018 Opening Waddenbelevingspunt Het Waddenbelevingspunt in Den Oever is op 23 mei officieel in gebruik genomen.
 • Provincie lanceert online ontmoetingsplek voor groen

  24 mei 2018 Provincie lanceert online ontmoetingsplek voor groen De provincie Noord-Holland heeft vandaag een online platform voor het programma Groen Kapitaal gelanceerd.
 • Duurzaam investeren in Noord-Holland

  23 mei 2018 Duurzaam investeren in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen de komende jaren extra investeren in onder meer het versnellen van de energietransitie, infrastructuur, mobiliteit, natuur, gezonde leefomgeving, digitalisering en databeveiliging. Dat staat in de Kaderbrief 2019, de basis voor de begroting van de provincie Noord-Holland voor 2019.
 • Provincie stimuleert recreatieve vaarverbindingen

  23 mei 2018 Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen.
 • Plaatsen straatnaamborden Priggeweg en Vennikerweg (N241) tussen Schagen en Verlaat

  23 mei 2018 Plaatsen straatnaamborden Priggeweg en Vennikerweg (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland plaatst op 23 mei 2018 straatnaamborden langs de parallelweg (Priggeweg) en fietsstraat (Vennikerweg) naast de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Procedure nieuwe burgemeester Amsterdam opnieuw opengesteld

  18 mei 2018 Procedure nieuwe burgemeester Amsterdam opnieuw opengesteld Na overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Amsterdam zal de commissaris van de Koning, Johan Remkes, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties vragen de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester van 23 mei tot en met zaterdag 2 juni 2018 opnieuw open te stellen.
 • Partijen tekenen voor versterking IJsselmeergebied

  17 mei 2018 Partijen tekenen voor versterking IJsselmeergebied Het IJsselmeer is een icoon van de Nederlandse waterwerken en ook van onschatbare waarde voor recreatie, onze natuur en de economie.
 • Provincie Noord-Holland timmert aan de weg

  17 mei 2018 Provincie Noord-Holland timmert aan de weg hectometerpaaltje Samen sloegen gedeputeerde Elisabeth Post en wethouder Monique Stam van Heerhugowaard symbolisch het eerste hectometerpaaltje met het nieuwe wegnummer N194 in de grond bij Heerhugowaard.
 • Inwoners omarmen ambitie ‘Balans tussen economische groei en leefbaarheid’

  17 mei 2018 Inwoners omarmen ambitie Balans tussen economische groei en leefbaarheid Maar liefst 95% van de Noord-Hollanders is positief over de ambitie ‘Balans tussen economische groei en leefbaarheid’. Ook de deelambities die de provincie heeft benoemd om deze balans te realiseren, vinden de inwoners van Noord-Holland aansprekend. Hierbij scoort de deelambitie het ‘Versterken van het Noord-Hollands landschap’ het hoogst. Deze resultaten ondersteunen de koers die provincie Noord-Holland heeft gekozen voor de Omgevingsvisie NH2050.
 • Start verpachting provinciale agrarische percelen

  16 mei 2018 Start verpachting provinciale agrarische percelen De provincie Noord-Holland is eigenaar van 1800 hectare aan agrarische percelen. Deze zijn uiteindelijk bestemd voor provinciale doelen. In afwachting van realisatie hiervan, geeft de provincie de grond tijdelijk in pacht uit.
 • Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker

  16 mei 2018 Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker Op en rond de omringdijk van Marken wordt het zwemstrand, de aanlegstranden en het straatmeubilair opgeknapt. Ook wordt het aantal wandelroutes uitgebreid en komt er extra natuur. Dit gebeurt tegelijkertijd met de dijkversterking. Rijkswaterstaat, provincie Noord-Holland, gemeente Waterland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier hebben dat afgesproken.
 • Update: Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) van 14 tot en met 17 mei afgesloten

  16 mei 2018 Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) in nachten van 14 en 15 mei afgesloten Afbeelding Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug bij Alkmaar (N242) voor de weggebruikers veiliger en duidelijker te maken, gaat de provincie Noord-Holland in de nachten van 14 tot en met 17 mei van 20.00 uur tot 05.00 uur de belijning volledig vernieuwen.
 • Provincie investeert in natuurinclusieve landbouw

  17 mei 2018 Provincie investeert in natuurinclusieve landbouw Provincie Noord-Holland streeft ernaar dat in 2030 alle grondgebonden landbouw in de provincie bijdraagt aan behoud en versterken biodiversiteit, bodemvruchtbaarheid en water op en rond het bedrijf. Om dit te bereiken, stelt de provincie € 750.000 beschikbaar om te investeren in kennis, netwerken te faciliteren, samenwerkingen te ondersteunen en kennisinnovatie te stimuleren.
 • Noord-Holland telt 14.000 betrokken vrijwilligers in de natuur

  16 mei 2018 Noord-Holland telt 14.000 betrokken vrijwilligers in de natuur In Noord-Holland zijn ruim 14.000 vrijwilligers werkzaam in de natuur. Ze zijn actief betrokken bij beheer, educatie, monitoring of bescherming van natuur en landschap en samen verzetten zij het werk van ruim 480 fulltime beroepskrachten. Tijdens de jaarlijkse Dialoogdagop 16 mei komen veel natuurvrijwilligers bijeen om te praten over het verbeteren van de biodiversiteit. Het programma Betrekken bij Groen van de provincie Noord-Holland stimuleert het werk van vrijwilligers in de natuur en ondersteunt dat in 2018 met € 608.000.
 • 4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten

  15 mei 2018 4.8 miljoen voor restauratie rijksmonumenten In 2018 is ruim 4.8 miljoen euro beschikbaar voor de restauratie van rijksmonumenten in Noord-Holland.
 • Nachtafsluitingen toe- en afritten afslag 9 A7 Hoorn-Noord

  14 mei 2018 Nachtafsluitingen toe- en afritten afslag 9 A7 Hoorn-Noord Afbeelding Voor wegwerkzaamheden aan het project N23 Westfrisiaweg zijn er tussen dinsdag 22 en donderdag 31 mei 2018 een aantal nachtafsluitingen van toe- en afritten van afslag 9 bij Hoorn-Noord.
 • Asbestsanering op kop Oosterengweg

  14 mei 2018 Asbestsanering op kop Oosterengweg Afbeelding De afgedekte asbesthoudende grond die onlangs werd aangetroffen bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg, wordt op donderdag 17 en vrijdag 18 mei afgevoerd naar een erkende asbestverwerker.
 • Extra hagen langs vangrail Provincialeweg (N241)

  14 mei 2018 Extra hagen langs geleiderail Provincialeweg (N241) Afbeelding De Vaart Op vier locaties langs de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat plaatst de provincie extra hagen.
 • Update voortgang HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

  14 mei 2018 Update voortgang HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid Afbeelding De aanleg van de busbaan HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid en de reconstructie van de N196 en de Burgemeester Kasteleinweg loopt vertraging op.
 • Troostleeuwtje van weginspecteurs heet Bumpy

  14 mei 2018 Troostleeuwtje van weginspecteurs heet Bumpy Louisah In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Een naam voor dit sympathieke knuffeltje was er nog niet.
 • Subsidieplafond regeling jonge landbouwers omhoog

  09 mei 2018 Subsidieplafond regeling jonge landbouwers omhoog De subsidiepot van de provincie Noord-Holland voor duurzame investeringen door jonge agrariërs gaat van € 550.000 naar € 825.000. Subsidies hebben tot doel de agrarische sector te innoveren en verduurzamen.
 • Groot onderhoud aan fietspad langs N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland

  08 mei 2018 Groot onderhoud aan fietspad langs N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland Afbeelding Het fietspad langs de N247 tussen Monnickendam en Broek in Waterland wordt opgeknapt. Ook de betonplaten van de proef met het fietspad van 'glas en gras' worden verwijderd.
 • Kijk vanavond live naar de Willem Arondéuslezing op NH

  08 mei 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Dinsdag 8 mei 2018 kun je de Arondéuslezing tussen 20.00-20.45 uur live volgen op zender NH en via de website van NH.
 • Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren

  07 mei 2018 Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren Jongeren en verkeer blijft een spannende combinatie. Vooral in een fietsland als Nederland, waar kinderen jong aan het verkeer deelnemen. Daarom investeert Noord-Holland ruim € 900.000,- in 16 verkeersveiligheidsprojecten, om jongeren te leren veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: Northerners!

  07 mei 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: Northerners! De nieuwe Dreefexpositie NORTHERNERS! belicht actuele kunst van Groningse kunstenaars: Rosa Everts, Mieke Fokkinga, Thijs Jansen, Annegret Kellner, Jimi Klein Brunink, Harry Markusse, Berndnaut Smilde en Aimée Terburg. Vanaf 18 mei te zien in het provinciehuis in Haarlem.
 • 29 kandidaten burgemeesterschap Amsterdam

  04 mei 2018 29 kandidaten burgemeesterschap Amsterdam 29 personen hebben gesolliciteerd naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amsterdam, onder wie 9 vrouwelijke kandidaten. Dat heeft commissaris van de Koning Johan Remkes vandaag, 4 mei 2018, meegedeeld aan de gemeenteraad van Amsterdam.
 • Update: aansluiting A7/Hoorn Noord is weer open

  03 mei 2018 Afsluiting afrit N302 richting Amsterdam Na een ongeluk op 2 mei waarbij veel diesel op de weg terecht was gekomen, was de aansluiting A7/Hoorn Noord in beide richtingen afgesloten. Inmiddels is de aansluiting weer open.
 • Word jij het middelpunt van Noord-Holland?

  02 mei 2018 Word jij het middelpunt van Noord-Holland In wat voor Noord-Holland wil jij wonen, werken en studeren? Kom er over meepraten tijdens Bevrijdingspop in Haarlem en test je kennis in de petje-op-petje-af quiz met cabaretier Johan Fretz. En maak een 360 ˚-foto van jezelf als middelpunt van de provincie!
 • Project aansluiting A9 Heiloo opgeschort

  02 mei 2018 Project aansluiting A9 Heiloo opgeschort De Raad van State heeft de behandeling van de beroepen op het bestemmingsplan stilgelegd, waardoor de lopende aanbesteding van het project Aansluiting A9 bij Heiloo een aantal maanden is opgeschort.
 • Wie wint de Duurzaam Erfgoedprijs 2018?

  02 mei 2018 Wie wint de Duurzaam Erfgoedsprijs De provincie Noord-Holland is op zoek naar monumenten waar verduurzaming een grote rol speelt. Eigenaren die duurzame technieken hebben toegepast of innovatieve ideeën hebben voor de verduurzaming van hun monument maken kans op de Duurzaam Erfgoedprijs 2018.
 • Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen

  01 mei 2018 Subsidie voor agrariërs die uit natuurgebied verhuizen Opsomming Agrariërs die geen mogelijkheden zien voor natuurbeheer en hun bedrijf uit een natuurgebied willen verplaatsen, kunnen daarbij hulp krijgen van de provincie Noord-Holland. Zo ontstaat ruimte voor het Natuurnetwerk Nederland. Gedeputeerde Staten stellen hiervoor jaarlijks € 500.000,- beschikbaar.
 • Werkzaamheden tussen Pijlslaan en Kleverlaan (N208) in Haarlem

  30 april 2018 Werkzaamheden tussen Pijlslaan en Kleverlaan (N208) in Haarlem De provincie Noord-Holland verbetert van 1 tot en met 15 mei 2018 de afwatering op de N208 tussen de Pijlslaan en de Kleverlaan in Haarlem. Tijdens de werkzaamheden is 1 rijstrook afgesloten.
 • Provincie stopt procedure voor fusie Weesp en Gooise Meren

  26 april 2018 Provincie stopt procedure voor fusie Weesp en Gooise Meren De provinciale arhi-procedure voor de fusie van de gemeenten Weesp en Gooise Meren is gestopt.
 • Veiligheid voor wegwerkers langs N242 Heerhugowaard

  26 april 2018 Veiligheid voor wegwerkers langs N242 Heerhugowaard Opsomming Veiligheid voorop, ook voor onze wegwerkers. Tot en met vrijdag 4 mei verricht de provincie werkzaamheden aan de rijbaan op de (oude) Provincialeweg N242 tussen de Smuigelweg en de Spoorstraat in Heerhugowaard.
 • Noord-Holland wil bodemdaling bestrijden

  26 april 2018 Noord-Holland wil bodemdaling bestrijden In veenweidegebieden worden de slootpeilen laag gehouden voor de landbouw. De veehouders hebben dit nodig om het land te kunnen bewerken, voldoende grasgroei te verkrijgen en het land niet te laten vertrappen door het vee.
 • Plan om landschap te verbeteren bij verbinding A8-A9

  26 april 2018 Plan om landschap te verbeteren bij verbinding A8-A9 Gedeputeerde Staten (GS) gaan in overleg met de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en Infrastructuur en Waterstaat (IenW) een landschapsplan maken om de verbinding tussen de A8 en de A9 zo goed mogelijk in te passen in het werelderfgoed de Stelling van Amsterdam.
 • Impact energietransitie op economie groot

  26 april 2018 Impact energietransitie op economie groot De energietransitie raakt zo’n 66.000 bedrijven en 309.000 banen direct dan wel indirect in Noord-Holland. Dat blijkt uit een analyse van kansen en bedreigingen door Buck Consultants in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Fietsers én grazers genieten van herstelde Hanenplas op Texel

  25 april 2018 Fietsers én grazers genieten van hersteld natuurgebied Hanenplas op Texel - Fietspad De werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel zijn afgerond. De valleien zijn weer natter, het landschap open en het nieuwe fietspad is in gebruik.
 • Bredere Gooilandseweg en nieuwe rotonde in gebruik

  25 april 2018 Bredere Gooilandseweg en nieuwe rotonde in gebruik Afbeelding Vanaf maandagmorgen rijdt het verkeer over een bredere Gooilandseweg en een nieuwe rotonde.
 • Warmtepomppaneel goed alternatief voor gasketel

  25 april 2018 Warmtepomppaneel goed alternatief voor gasketel Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) en DOEN Participaties participeren in Triple Solar, de Nederlandse pionier op het gebied van gasloos verwarmen en uitvinder van het wereldwijd gepatenteerde geluidloze warmtepomppaneel. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet richting een duurzamer en gasloos Nederland.
 • Statiegeld om kosten te besparen en grondstoffen te behouden

  25 april 2018 Statiegeld om kosten te besparen en grondstoffen te behouden De provincie Noord-Holland sluit zich aan bij de Statiegeldalliantie. Samen met 500 andere overheden en organisaties uit Nederland en Vlaanderen roept zij de regering op statiegeld in te voeren op PET-flessen en blikjes.
 • Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018

  25 april 2018 Besluiten Provinciale Staten 23 april 2018 Opsomming Provinciale Staten hebben een nieuwe referendumverordening aangenomen. Dit maakt een raadgevend correctief referendum in Noord-Holland mogelijk.
 • Sloop landhoofd Leeghwaterbrug tijdelijk stilgelegd

  24 april 2018 Sloop landhoofd Leeghwaterbrug tijdelijk stilgelegd Opsomming De sloopwerkzaamheden van het landhoofd aan de oostzijde van de Leeghwaterbrug zijn in volle gang. In de grond zijn tijdens het werk kleine asbesthoudende leidingen aangetroffen die niet op tekening stonden.
 • N239 tussen A7 en Medemblik: volledige afsluiting 23 t/m 25 april

  20 april 2018 N239 tussen A7 en Medemblik volledige afsluiting 23 tm 25 april 2018 Vanaf maandagochtend 23 april 2018 om 9.00 uur tot woensdag 25 april om 15.00 uur is de N239 tussen de A7 en Medemblik dag en nacht in beide richtingen volledig afgesloten.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water

  20 april 2018 Kom zwemmen in Noord-Hollands water Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
 • Onderzoek met discovisjes

  20 april 2018 Onderzoek met discovisjes Dit voorjaar vindt een grootschalig onderzoek plaats naar de intrek van driedoornige stekelbaars en glasaal (jonge paling) in het Noordzeekanaalgebied. Hierbij worden duizenden visjes gevangen bij IJmuiden en na het aanbrengen van een kleurmerk in groepen weer uitgezet.
 • N239 tussen A7 en Medemblik: spoedafzetting vanaf 19 april

  19 april 2018 N239 tussen A7 en Medemblik spoedafzetting vanaf 19 april De provincie Noord-Holland heeft op de N239 tussen de A7 en Medemblik enkele scheuren in het wegdek en het aangrenzende talud geconstateerd. De betreffende locatie is inmiddels afgezet om dit wegdeel te ontlasten en te monitoren.
 • Dertien erfgoedpioniers ontwikkelen Handboek Erfgoed Crowdfunding

  19 april 2018 Crowdfunding voor erfgoed: “We gaan door totdat we het gehaald hebben” Dertien erfgoedpioniers hebben meegewerkt aan een pilot crowdfunding voor erfgoed. De provincie Noord-Holland heeft de ervaringen verzameld en vertaald naar tips en een stappenplan voor diegenen die een crowdfundingproject willen starten.
 • Ruimere vaartijden fiets- en voetgangersveerpont Burgervlotbrug Schagen

  19 april 2018 Ruimere vaartijden fiets- en voetgangersveerpont Burgervlotbrug Schagen Afbeelding De provincie Noord-Holland verruimt de vaartijden van de veerpont bij de gestremde Burgervlotbrug. De nieuwe tijden gelden vanaf maandag 23 april.
 • Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232)

  19 april 2018 Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232) opsomming In verband met wegwerkzaamheden wordt de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april afgesloten voor verkeer in de richting van Hoofddorp.
 • Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april uitgesteld

  19 april 2018 Werkzaamheden Leeghwaterbrug (N242) in de nachten van 20 en 21 april uitgesteld Vanwege de voorspelde weersomstandigheden is de provincie Noord-Holland genoodzaakt de werkzaamheden voor het vernieuwen van de belijning bij de Leeghwaterbrug uit te stellen. De N242 blijft daardoor in de nachten van 20 en 21 april in beide richtingen voor het verkeer beschikbaar.
 • Start inschrijving Innovatie top 100

  19 april 2018 Start inschrijving Innovatie top 100 Ondernemers met innovatieve producten kunnen zich aanmelden voor de nominatie voor de dertiende MKB innovatie top 100. De top 100 laat zien waartoe het midden- en kleinbedrijf in staat is.
 • Samenwerking regio West-Friesland: ambities omzetten in concrete acties

  18 april 2018 Samenwerking regio West-Friesland Opsomming In 2013 sloten de raden en colleges van de 7 West-Friese gemeenten een Pact met als doel: regionaal meer en beter samenwerken en de ambities van de regio realiseren. Na 5 jaar Pact is de balans opgemaakt.
 • Plaatsen bewegwijzering langs Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat

  18 april 2018 Plaatsen bewegwijzering langs Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland plaatst nieuwe bewegwijzering langs de onlangs vernieuwde Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Leeghwaterbrug (N242) in nachten 20 en 21 april afgesloten

  17 april 2018 Leeghwaterbrug (N242) in nachten 20 en 21 april afgesloten Om de verkeerssituatie op de Leeghwaterbrug (N242) voor weggebruikers veiliger en duidelijker te maken, vernieuwt de provincie de belijning.
 • Kom koken in Huis van Hilde

  17 april 2018 Kom koken in Huis van Hilde In de meivakantie kan iedereen 28 april tot en met 6 mei in Huis van Hilde in Castricum allerlei lekkers van vroeger maken en proeven.
 • Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug

  16 april 2018 Beatrixbrug wordt Prinses Amaliabrug De provincie Noord-Holland gaat de Beatrixbrug in de N246 bij West Knollendam, vernieuwen en omdopen tot Prinses Amaliabrug. Reden hiervoor is dat een paar kilometer verderop, in de gemeente Zaanstad, ook een Beatrixbrug ligt. Het Koninklijk Huis heeft voor de naamsverandering toestemming gegeven.
 • Bezoekerscentrum Vesting Muiden geopend

  13 april 2018 Bezoekerscentrum Vesting Muiden geopend Gedeputeerde Joke Geldhof opende vandaag met twee wethouders van de Gooise Meren en ondernemer Harm Hasenaar het bezoekerscentrum Vesting Muiden.
 • Noord-Holland en Wales ondertekenen Verklaring van Vriendschap en Solidariteit

  13 april 2018 Noord-Holland en Wales ondertekenen Verklaring van Vriendschap en Solidariteit Gedeputeerde Cees Loggen (Europa) en minister Mark Drakeford uit Wales tekenden vandaag een Verklaring van Vriendschap en Solidariteit.
 • Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB

  11 april 2018 Nieuw Noord-Hollands fonds voor innovatief MKB Noord-Hollandse ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en startups vanuit de kennisinstellingen kunnen binnenkort een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. Dit fonds is opgericht door de provincie Noord-Holland en de holding bedrijven van de Universiteit van Amsterdam, het Academisch Medisch Centrum en de Hogeschool van Amsterdam. In totaal is er op termijn 21 miljoen euro beschikbaar. Het fonds is bedoeld om duurzame innovaties vanuit het MKB en de kennisinstellingen te helpen financieren.
 • Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies

  11 april 2018 Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies Pampus_570 Na een lange winter openen in het weekend van 13 tot en met 15 april talloze forten, bunkers en vestingsteden hun deuren voor publiek.
 • Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd

  10 april 2018 Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van HOV in ’t Gooi zijn op de kop van de Oosterengweg (bij aansluiting Liebergerweg) in Hilversum kleine brokjes asbest aangetroffen.
 • Commissaris van de Koning Johan Remkes legt op 1 januari 2019 zijn functie neer

  10 april 2018 Johan Remkes In een brief aan Provinciale Staten en aan minister Kasja Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft commissaris van de Koning Johan Remkes vandaag aangegeven dat hij op 1 januari 2019 zijn functie neerlegt.
 • Provincie Noord-Holland zoekt startups

  10 april 2018 Provincie Noord-Holland zoekt startups Startups die innovatieve oplossingen hebben voor uitdagingen waarop de provincie nog geen antwoord heeft. De provincie Noord-Holland daagt ze uit om hun ideeën hiervoor in te sturen. Maximaal 6 startups komen in aanmerking voor deelname aan het programma ‘Startup in Residence Noord-Holland’.
 • N242 komende nacht deels afgesloten wegens herstelwerkzaamheden

  10 april 2018 N242 komende nacht deels afgesloten wegens herstelwerkzaamheden In verband met herstel van de vangrail na een aanrijding is de N242 tussen de N508 en de N243 in de nacht van 10 op 11 april tussen 00.00 en 04.00 uur afgesloten.
 • Weekendafsluiting deel N302 en N240 Zwaagdijk

  09 april 2018 Weekendafsluiting deel N302 en N240 Zwaagdijk Bij de kruising N302/N240 bij bedrijvenpark WFO in Zwaagdijk vinden tussen 20 en 23 april 2018 werkzaamheden plaats.
 • Meer oplaadpunten voor elektrisch vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht

  06 april 2018 Meer oplaadpunten voor elektrisch vervoer in Flevoland, Noord-Holland en Utrecht In 2018 krijgen Flevoland, Noord-Holland en Utrecht, naast het bestaande netwerk van 2300 publieke laadpunten, nog eens 1000 extra laadpunten bij.
 • Verbreding Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

  06 april 2018 Verbreding Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruising bij de ’s-Gravelandseweg door een rotonde. Hierdoor is de weg tussen Weesp en Ankeveen van vrijdag 13 april 20.00 uur tot maandag 23 april 05.00 uur afgesloten.
 • Jaarrapportage Geurinzicht 2017 beschikbaar

  06 april 2018 Jaarrapportage Geurinzicht 2017 beschikbaar In de jaarrapportage Geurinzicht 2017 staan alle ervaringen en conclusies over eNoses: digitale stankmeetinstrumenten.
 • Nachtelijke werkzaamheden wegen rondom Alkmaar afgelast

  05 april 2018 Nachtelijke werkzaamheden wegen rondom Alkmaar afgelast Eerder aangekondigde herstelwerkzaamheden aan het asfalt op diverse locaties aan de N243 (Middenweg), de N247 (Provincialeweg), de N302 (Drechterlandseweg), de N239 (Dijkweg) en de N242 (Westerweg) gaan niet door.
 • Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen

  05 april 2018 Overschot aan winkelruimte dreigt: vraag en aanbod beter afstemmen De provincie Noord-Holland heeft onderzoek laten doen naar de toekomstige behoefte voor winkels in steden en dorpen.
 • Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport

  05 april 2018 Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit 8 topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.
 • Afsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer

  03 april 2018 Afsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer Afbeelding Op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer vinden tussen 11 en 16 april 2018 diverse werkzaamheden plaats.
 • Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk

  03 april 2018 Afsluiting Noorderboekert-Noord in Zwaagdijk Afbeelding Aan de noordelijke rotonde Noorderboekert in Zwaagdijk vinden tussen 11 en 13 april 2018 werkzaamheden plaats. De noordelijke rotonde wordt afgebouwd, waardoor een deel van de Noorderboekert tussen de N302 en de Zwaagdijk afgesloten is voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de N302 en Zwaagdijk.
 • Lezing Huis van Hilde: Hoe god in Kennemerland verscheen

  03 april 2018 Lezing Huis van Hilde: Hoe god in Kennemerland verscheen Archeoloog André Numan uit Haarlem vertelt donderdagavond 12 april in Huis van Hilde in Castricum over de eerste kerken in Kennemerland.
 • Evaluatie pilot fietspad van 'glas en gras' op N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam

  03 april 2018 Evaluatie pilot fietspad van 'glas en gras' op N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam Opsomming De proef met een fietspad van een nieuw soort beton van ‘glas en gras’ langs de N247 tussen Broek in Waterland en Monnickendam van de Vervoerregio Amsterdam en Provincie Noord-Holland is per april afgelopen.
 • Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra

  30 maart 2018 Noord-Holland investeert in zonnepanelenfabriek Energyra Met de investering van Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland in zonnepanelenproducent Energyra komen de duurzame doelen van Noord-Holland dichterbij.
 • Onvoorziene slijtage aan Burgervlotbrug in Schagen geconstateerd

  30 maart 2018 Onvoorziene slijtage aan Burgervlotbrug in Schagen geconstateerd Tijdens het onderhoud en herstel van de aangevaren Burgervlotbrug in de gemeente Schagen, is geconstateerd dat een aantal essentiële onderdelen van de vlotbrug in zeer slechte staat verkeert en dient te worden vervangen.
 • Kom kijken naar werkzaamheden én natuur in Waalenburg vanaf uitkijkcontainer

  30 maart 2018 Kom kijken naar werkzaamheden én natuur in Waalenburg vanaf uitkijkcontainer Er is nu nog niet zoveel te zien, maar de werkzaamheden van Provincie Noord-Holland in natuurgebied Waalenburg op Texel zijn officieel van start gegaan. Vanaf een uitkijkcontainer is het werk van aannemer Combinatie Tessel straks goed te volgen.
 • Bikkel, Bumpy of Hecto? Welke naam krijgt het troostleeuwtje?

  30 maart 2018 Bikkel, Bumpy of Hecto? Welke naam krijgt het troostleeuwtje? In Noord-Holland rijdt met alle weginspecteurs van de provincie een troostleeuwtje mee. Een naam voor dit sympathieke knuffeltje is er nog niet.
 • Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232)

  29 maart 2018 Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232) Door werkzaamheden aan het project HOV Schiphol-Oost wordt de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 april afgesloten voor verkeer in de richting van Hoofddorp.
 • Start uitvoering Oostelijke Vechtplassen

  29 maart 2018 Start uitvoering Oostelijke Vechtplassen De provincie Noord-Holland liet woensdag 28 maart samen met partners en betrokken bewoners op een informatiemiddag zien welke stappen zij zetten om de Oostelijke Vechtplassen verder te ontwikkelen.
 • Jongeren maken kennis met provinciale politiek

  28 maart 2018 Jongeren maken kennis met provinciale politiek Spelenderwijs kennismaken met de provinciale politiek. Leerlingen van het NOVA college uit Hoofddorp speelden woensdag 28 maart het nieuwe provinciespel.
 • Regioaanbod voor aanpak waterplantenoverlast

  28 maart 2018 Regioaanbod voor aanpak waterplantenoverlast De enorme groei van waterplanten in het Markermeer, het IJmeer en de Randmeren wordt aangepakt. De aanpak bestaat voor 2018 uit het maaien van de waterplanten in het Markermeer en het IJmeer (400 à 500 ha) en het uitbreiden van het maaien in het Randmeer naar ongeveer 600 ha. Ook wordt een webapp voor waterrecreanten ontwikkeld met informatie over de actuele locaties van de waterplanten. Daarbij vraagt de regio aan het Rijk te komen met aanvullende maatregelen, zoals extra recreatie-betonning en het uitdiepen van recreatievaargeulen en vaarroutes.
 • Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018

  28 maart 2018 Besluiten Provinciale Staten 26 maart 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) hebben voor dit jaar 69 miljoen extra uitgetrokken voor nieuw beleid op het gebied van waterrecreatie, infrastructuur, tegengaan bodemdaling veenweidegebieden, ecologische oevers, fietsinfrastructuur en regionale economie.
 • Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral

  28 maart 2018 Willem Arondéuslezing 2018 door Nazmiye Oral Afbeelding Vrijdenker Nazmiye Oral houdt dit jaar op 8 mei de Willem Arondéuslezing. Provinciale Staten van Noord-Holland nodigen hiervoor ieder jaar een eigenzinnige Nederlander uit. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.
 • Nachtelijke herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties N-wegen rondom Alkmaar

  27 maart 2018 Nachtelijke herstelwerkzaamheden aan asfalt diverse locaties N-wegen rondom Alkmaar Afbeelding In opdracht van de provincie Noord-Holland verricht GBC Midden Noord in de nacht van dinsdag 3 april en woensdag 4 april tussen 20.00 en 04.00 uur asfaltherstelwerkzaamheden op diverse locaties.
 • Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen

  26 maart 2018 Oproep: meld belemmeringen circulair ondernemen De provincie Noord-Holland heeft een meldpunt geopend voor ondernemers die circulair willen produceren en handelen maar daarin door regels worden belemmerd.
 • Transport gronden HOV Schiphol-Oost start op 26 maart

  23 maart 2018 Transport gronden HOV Schiphol-Oost start op 26 maart Afbeelding De provincie Noord-Holland start op 26 maart met het verplaatsen van de eerste 9.150 m3 grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan HOV Schiphol-Oost.
 • Noord-Holland wil energietransitie versnellen

  22 maart 2018 Noord-Holland wil energietransitie versnellen De provincie Noord-Holland wil in 2050 energieneutraal en circulair zijn. In heel Noord-Holland komen steeds meer duurzame initiatieven van de grond maar om de ambities echt waar te kunnen maken is versnelling noodzakelijk.
 • Onder de loep: illegale bewoning, brandveiligheid en roestvaststaal

  22 maart 2018 Onder de loep: illegale bewoning, brandveiligheid en roestvaststaal De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Aanvullend vindt er dit jaar onderzoek plaats naar illegale bewoning op recreatieterreinen, brandveiligheid in zorginstellingen en roestvaststaal in zwembaden. In het Uitvoeringsplan Interbestuurlijk Toezicht 2018 staat hoe dit toezicht verloopt.
 • Nacht- en weekendafsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer

  22 maart 2018 Nacht- en weekendafsluiting Braken (N507) tussen Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer Voor diverse werkzaamheden op de Braken (N507) tussen de Krusemanlaan in Heerhugowaard en Wogmeer is half april 2018 een aantal wegafsluitingen nodig. Tijdens deze afsluitingen is doorgaand verkeer op een deel van de Braken (N507) niet mogelijk en wordt het verkeer omgeleid. Dit brengt aanzienlijke verkeershinder met zich mee.
 • Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol

  22 maart 2018 Nog meer mensen maken kans op baan op Schiphol Na 2 succesvolle edities van het project Nieuw-West Airport Express heeft de provincie Noord-Holland besloten hiermee door te gaan. Vanaf nu kunnen niet alleen inwoners uit Amsterdam Nieuw-West aan een baan worden geholpen op Schiphol, maar kunnen ook inwoners uit bijvoorbeeld Haarlemmermeer, Zaanstad of de IJmond meedoen. Denk aan banen als service agent tot verkoper en van bagagemedewerker tot beveiliger. De provincie stelt weer een bedrag van € 200.000,- beschikbaar.
 • Windenergiepark Hollandse Kust

  21 maart 2018 Windenergiepark Hollandse Kust Afbeelding De provincie Noord-Holland, gemeenten en waterschappen adviseren unaniem voor een ondergrondse verbinding van windpark Hollandse Kust op zee ten noorden van Wijk aan Zee, naar een transformatorstation op het terrein van TATA-Steel.
 • Gele belijning Leeghwaterbrug opgefrist

  20 maart 2018 Gele belijning Leeghwaterbrug opgefrist Afbeelding De provincie laat de gele belijning bij de Leeghwaterbrug opfrissen, zodat deze weer beter zichtbaar is. De weg is daarom deze week in de nacht van donderdag op vrijdag tijdelijk dicht om deze werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren.
 • N205: Eerste slimme weg in Nederland klaar voor Talking Traffic

  20 maart 2018 N205: Eerste slimme weg in Nederland klaar voor Talking Traffic Afbeelding Tijdens een live demonstratie laat de Noord-Hollandse gedeputeerde Elisabeth Post vandaag zien dat de N205 klaar is voor Talking Traffic. In Talking Traffic zitten nieuwe diensten die weggebruikers voorzien van real time reisinformatie.
 • Waterland in SCHATRIJK: “Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek”

  16 maart 2018 Waterland in SCHATRIJK Van grijsbruine vlakte naar hippe woonplek Waterland speelt de hoofdrol in de tweede editie van 'SCHATRIJK’, het archeologiemagazine van het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland.
 • Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed

  15 maart 2018 Werkzaamheden Rekervlotbrug eerder gereed Het preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het Noordhollandsch Kanaal te Bergen is ruimschoots eerder klaar. Het werk zou ook vrijdag 16 maart 2018 nog in beslag nemen, maar is inmiddels afgerond.
 • Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden

  15 maart 2018 Provincie Noord-Holland werkt aan veiligere fietspaden De provincie Noord-Holland investeert 23 miljoen euro om de belangrijkste knelpunten in het Noord-Hollandse fietsnetwerk op te lossen.
 • Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord

  14 maart 2018 Drie miljoen extra voor openbaar vervoer in Noord-Holland Noord Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij om de komende tien jaar te investeren in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.
 • Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst

  13 maart 2018 Fietsbrug Nigtevecht soepel geplaatst Opsomming De fietsbrug in Nigtevecht ligt op zijn plek over het Amsterdam-Rijnkanaal. Afgelopen zaterdag 10 maart is de brug vanaf de Punt op pontons naar zijn bestemming gevaren en daar op de betonnen pijlers gelegd.
 • Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen

  13 maart 2018 Provincie en gemeente slaan handen ineen om Zaanstad-Midden te ontwikkelen De provincie Noord-Holland en gemeente Zaanstad gaan de komende 4 jaar intensief samenwerken om het gebied Zaanstad-Midden te ontwikkelen.
 • Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk

  12 maart 2018 Leontien Kompier benoemd tot waarnemend burgemeester Langedijk In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Langedijk heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om mevrouw L.A.M. (Leontien) Kompier met ingang van 15 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Langedijk.
 • Hondenbezitters opgelet!

  12 maart 2018 Hondenbezitters opgelet! In maart start het broedseizoen. Vogels, vogelnesten, konijnen, hazen, reeën, dassen, vossen en ander wild moeten beter beschermd worden tegen verstoring door loslopende honden.
 • Padden op pad in de provincie

  12 maart 2018 Padden op pad in de provincie Opsomming Het is warmer buiten en dat betekent dat de paddentrek begint. Deze begint ieder jaar in februari of maart, afhankelijk van hoe warm het is.
 • Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind

  12 maart 2018 Aanleg laatste deel fietspad N241 in Zijdewind Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat het fietspad verbreden tussen de Havenstraat en de fietsstraat (Vennikerweg) langs de Provincialeweg (N241) in Zijdewind aan.
 • 10 nieuwe initiatieven voor GO!-NH accelerator gekozen

  09 maart 2018 GO!-NH accelerator duurzame mobiliteit In een spannende finale zijn uit 21 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH accelerator.
 • Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost

  09 maart 2018 Inloopbijeenkomst grondverplaatsing HOV Schiphol-Oost De provincie Noord-Holland organiseert op woensdag 14 maart van 19.00 tot 20.30 uur een inloopbijeenkomst in het Park Inn by Radisson hotel te Schiphol-Rijk over het verwerken van gronden van HOV Schiphol-Oost op het perceel bij de Incheonweg-Aalsmeerderweg (Rozenburg).
 • Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord

  08 maart 2018 Aardgasvrije nieuwbouw in Noord-Holland Noord Ook in Noord-Holland Noord worden alle woningbouwprojecten aardgasvrij gebouwd. Dat streven hebben 17 gemeenten in Noord-Holland Noord afgesproken.
 • Rekervlotbrug: preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart

  08 maart 2018 Rekervlotbrug preventieve werkzaamheden noodzakelijk van 14-16 maart De provincie verricht van 14 tot en met 16 maart 2018 preventief onderhoud aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen. Dit onderhoud is noodzakelijk om de brug in bedrijf te houden totdat het definitieve, grootschalige herstelwerk kan worden uitgevoerd. Dit definitieve herstelwerk vindt naar verwachting pas eind 2018 plaats.
 • Gratis cursus Politiek Actief

  08 maart 2018 Gratis cursus Politiek Actief De provincie Noord-Holland biedt 2 keer de cursus Politiek Actief aan.
 • Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  07 maart 2018 Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen In goed overleg en met unanieme instemming van de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om de heer K.S (Sicko) Heldoorn met ingang van 12 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Huizen.
 • Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur

  07 maart 2018 Lancering Gedragscode voor meer Tijdelijke Natuur Ontwikkelaars en terreineigenaren kunnen vanaf nu gebruik maken van de gedragscode Tijdelijke Natuur. Hiermee kunnen ze de natuur de ruimte geven op hun terreinen en krijgen ze vooraf toestemming om eventuele beschermde soorten, die zich hebben gevestigd, weg te halen. Hiervoor moest eerst een ontheffing worden aangevraagd bij de provincie Noord-Holland. De gedragscode Tijdelijke Natuur werkt sneller en is gratis. Nu kan iedereen profiteren van meer toegankelijke natuurgebiedjes.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  07 maart 2018 Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn

  07 maart 2018 Startschot aanpak stationsomgevingen Kennemerlijn Gemeenten, de provincie Noord-Holland, ProRail en de NS gaan gezamenlijk aan de slag met stationsomgevingen langs de Kennemerlijn, de spoorlijn tussen Uitgeest en Haarlem. Een greep uit de plannen om de stationsgebieden te verbeteren: nieuwe woningen en meer winkels, horeca en voorzieningen rondom de stations, meer fietsenstallingen, betere Park&Ride faciliteiten, heldere bewegwijzering en goede verbindingen naar woonwijken en natuurgebieden.
 • Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522)

  06 maart 2018 Start voorbereidende werkzaamheden vervanging brug over de Amstel (N522) De brug Ouderkerk in de N522 stamt uit 1936 en is toe aan vervanging. De provincie Noord-Holland gaat vanaf half 2018 tot en met medio 2020 werken aan brug Ouderkerk (N522).
 • Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden

  05 maart 2018 Bernardbrug in Monnickendam tijdelijk afgesloten vanwege herstelwerkzaamheden Afbeelding De provincie Noord-Holland gaat van zaterdag 17 maart 2018 16.00 uur tot maandag 19 maart 2018 05.00 uur herstelwerkzaamheden uitvoeren aan de Bernardbrug in Monnickendam.
 • Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) : nacht 5 op 6 maart

  02 maart 2018 Werkzaamheden A.C. de Graafweg Wognum (N241) nacht 5 op 6 maart De provincie Noord-Holland verricht asfalteringswerkzaamheden in de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 maart op de toerit van de N241 naar de A7, Wognum richting Amsterdam.
 • Leierbrug in Gemeente Hollands Kroon gereed op 20 maart

  28 februari 2018 Leierbrug in Gemeente Holland Kroon gereed op 20 maart De werkzaamheden aan de Leierbrug in de Leyen, Oude Niedorp, lopen door de aanhoudende vorst vertraging op. Het is momenteel te koud om de bovenste laag asfalt aan te brengen. Verwacht wordt dat dit op 15 maart kan gaan plaatsvinden.
 • Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen

  27 februari 2018 Plaatsing fietsbrug over Amsterdam-Rijnkanaal vraagt om tijdelijke afsluiting wegen De nieuwe fietsbrug in Nigtevecht wordt van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  27 februari 2018 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 8 tot en met 11 maart 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen en aan de Waterwolftunnel tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer.
 • Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn

  26 februari 2018 Ontwikkeling regionaal knooppunt in Hoorn De provincie Noord-Holland, ProRail, NS en de gemeente Hoorn gaan samen het stationsgebied van Hoorn als mobiliteitsknooppunt voor de regio West-Friesland ontwikkelen. Dat maakten de partijen op donderdag 22 februari bekend.
 • Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek

  23 februari 2018 Skeletmateriaal Oostwoud hoofdrol in groot wetenschappelijk onderzoek Noord-Hollands skeletmateriaal uit het West-Friese Oostwoud heeft een hoofdrol gekregen in een grote studie naar DNA van prehistorische Europeanen in de Klokbeker-periode, ongeveer 3000 jaar geleden (overgang Steentijd-Bronstijd).
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

  23 februari 2018 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  17 juli 2018 Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis

  21 februari 2018 Provincie verleent vergunning voor windpark Spuisluis De provincie Noord-Holland heeft de vergunning verleend voor windpark Spuisluis in IJmuiden. Initiatiefnemers Eneco en Windpark IJmond bv kunnen nu verdere voorbereidingen treffen voor de bouw van het park. De provincie Noord-Holland is een van de eerste provincies die de taakstelling voor wind op land realiseert.
 • Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand

  21 februari 2018 Toenemende bedrijvigheid, minder leegstand De provincie Noord-Holland heeft gegevens over aanbod en kwaliteit van bedrijventerreinen en kantoorlocaties tot en met 2016 verzameld en gepubliceerd in de Monitor Werklocaties Noord-Holland. De Monitor wordt door de Noord-Hollandse gemeenten gebruikt bij regionale afstemming over aanbod, ontwikkeling en transformatie van werklocaties.
 • Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start

  20 februari 2018 Werkzaamheden Burgervlotbrug Schagen maandag 5 maart van start Opsomming In opdracht van de provincie Noord-Holland start aannemer WaakSaam op maandag 5 maart met de reparatie van de Burgervlotbrug in Schagen.
 • Grootste kavelruil Wieringermeerpolder

  19 februari 2018 Grootste kavelruil Wieringermeerpolder Afbeelding De provincie Noord-Holland, het Rijk, NUON en tien agrariërs ruilen onderling een grondoppervlak van meer dan 600 voetbalvelden (309 hectare) in de Wieringermeerpolder en op Wieringen.
 • Hilde schept op

  19 februari 2018 Hilde schept op De tentoonstelling ‘Hilde schept op… Over eten van vroeger’ in Huis van Hilde in Castricum laat zien hoe mensen vroeger aan hun eten kwamen, wat ze aten en hoe ze het bereidden.
 • De gasloze kassen komen er aan

  16 februari 2018 De gasloze kassen komen er aan Planten kunnen niet zonder koolstofdioxide en warmte. Toch kunnen kassen op termijn prima zonder gas. Tijdens een bijeenkomst van de Greenport Aalsmeer werd het haarfijn uitgelegd.
 • Noord-Holland nummer 10 in lijst veelbelovende Europese regio’s

  16 februari 2018 Noord-Holland nummer 10 in lijst voor veelbelovende Europese regio’s Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst 'European Cities and Regions of the Future 2018/2019'. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.
 • De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan

  16 februari 2018 De Kop van Noord-Holland pakt slechte huisvesting buitenlandse werknemers aan De gemeenten in de Kop van Noord-Holland, Opmeer en de provincie Noord-Holland gaan er samen voor zorgen dat alle buitenlandse werknemers fatsoenlijk gehuisvest worden. Uit een net uitgevoerd onderzoek blijkt dat in de regio behoefte is aan zeker 6600 huisvestingsplaatsen voor buitenlandse werknemers, terwijl er momenteel maar 3500 plaatsen bekend zijn.
 • N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden

  15 februari 2018 N242 vannacht gesloten wegens herstelwerkzaamheden Door een eenzijdig ongeluk is de kreukelzone van de vangrail aan de N242, tussen de N508 en N243, flink beschadigd.
 • Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief

  15 februari 2018 Eerste zes slimme verkeerslichten op N205 bij Schiphol actief De eerste kruispunten in Noord-Holland zijn voorzien van slimme verkeerslichten, de zogenaamde intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s).
 • Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn

  14 februari 2018 Heiliegers benoemd tot waarnemend burgemeester Uithoorn In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uithoorn heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Pieter Heiliegers met ingang van 1 maart 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.
 • Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie

  14 februari 2018 Werkcongres Omgevingsvisie NH2050; gezamenlijk van koers naar visie Maar liefst 350 raadsleden, Statenleden, bestuurders, ambtenaren en afgevaardigden van het bedrijfsleven, kennisinstellingen en belangenorganisaties uit Noord-Holland bouwden 8 februari samen aan de Omgevingsvisie NH2050.
 • Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven

  14 februari 2018 Interbestuurlijk programma: extra geld naar maatschappelijke opgaven Nederland staat de komende tijd voor een aantal uitdagingen, zoals de transitie naar duurzame energie, het tegengaan van eenzaamheid en het terugdringen van het aantal mensen met problematische schulden.
 • Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug

  14 februari 2018 Chroom-6 aangetroffen in Sint Maartensvlotbrug Uit preventief onderzoek is gebleken dat er in een stalen onderdeel van de Sint Maartensvlotbrug een verhoogd gehalte Chroom-6 is aangetroffen in de roestwerende verf. Er is geen gevaar voor de volksgezondheid, wel gaat de provincie onderzoek doen naar de aanwezigheid van Chroom-6 in verflagen van andere provinciale bruggen.
 • Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer

  14 februari 2018 Nieuwe pilot met zonnewegdek SolaRoad voor zwaar verkeer De provincie Noord-Holland gaat het zonnewegdek SolaRoad ook testen voor zwaar verkeer. Na de succesvolle pilot op het fietspad in Krommenie, gaan de gemeente Haarlemmermeer en de provincie op zoek naar een geschikte locatie om zwaar verkeer over SolaRoad heen te laten rijden.
 • Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost

  14 februari 2018 Oplossing voor vrijkomende grond bij werkzaamheden Schiphol-Oost Voor de licht verontreinigde grond die vrijkomt bij de aanleg van de busbaan bij Schiphol-Oost is een bestemming gevonden. De grond wordt verwerkt op het Schiphol Logistics Park-zuid terrein. Door deze oplossing kan de provincie Noord-Holland de werkzaamheden voor de aanleg van het project HOV Schiphol-Oost binnenkort hervatten.
 • Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018

  14 februari 2018 Besluiten Provinciale Staten 12 februari 2018 De eerste vergadering van Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland in 2018 begon met de installatie van Marco Deen, Statenlid van de PVV. Daarnaast hebben PS groen licht gegeven voor windpark Spuisluis in de gemeente Velsen. En geld vrijgemaakt voor het versnellen van woningbouw in Noord-Holland.
 • Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520

  12 februari 2018 Kap- en aanplantwerkzaamheden bij N520 afBEELDING In de periode van 26 februari tot en met 11 maart 2018 gaat de provincie Noord-Holland een aantal bomen kappen en aanplanten langs de oostkant van de Hoofdweg N520, tussen de Schipholweg en de Weg om de Noord.
 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn

  07 februari 2018 Lezing Huis van Hilde over bodemvondsten aanleg Noord-Zuidlijn  HvH Tijdens de aanleg van de Noord-Zuidlijn voor de Amsterdamse metro is bij archeologisch onderzoek in de diepe bouwputten veel nieuwe informatie vrijgekomen over de vroegste geschiedenis van de hoofdstad.
 • Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk

  07 februari 2018 Overheden Metropoolregio Amsterdam bundelen investeringen voor hoogwaardig fietsroutenetwerk Eén samenhangend en hoogwaardig fietsroutenetwerk, waarop fietsers vlot tussen de stedelijke kernen en vanuit het stedelijke gebied de natuur in kunnen fietsen.
 • Geen gasaansluiting meer in nieuwbouwwoningen MRA

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Afbeelding De gemeenten in de Metropoolregio Amsterdam hebben een grote stap gezet op weg naar een aardgasvrije toekomst.
 • Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH

  05 februari 2018 Innovatief idee? Schrijf dan nu in voor GO!-NH Opsomming De deadline nadert! De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. Midden- en kleinbedrijven (MKB), bedrijven en startups kunnen zich tot 14 februari 2018 inschrijven.
 • Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205)

  02 februari 2018 Kap- en snoeiwerkzaamheden Drie Merenweg (N205) De provincie Noord-Holland gaat op maandag 5 februari verder met het weghalen van beplanting aan de Drie Merenweg tussen de kruising met de N201 en de kruising met de N232 en de A205.
 • Leerlingen Kaj Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520

  02 februari 2018 Leerlingen Kai Munk College pitchen ontwerp kruispunt N520 - opsomming Zo’n 50 leerlingen van het Kaj Munk College uit Hoofddorp gaven vrijdag 2 februari een presentatie bij de provincie Noord-Holland. De leerlingen van het Technasium uit 2 tweedejaars klassen werkten de afgelopen tijd aan een opdracht voor het ontwerp van een kruispunt op de N520. Hierbij moesten zij rekening houden met diverse eisen uit de praktijk.
 • Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging

  02 februari 2018 Expositie NIEUW! toont Noord-Holland in beweging - treinongeluk Noord-Holland is altijd in beweging, maar hoe breng je dat in kaart? Gedeputeerde Jack van der Hoek opent op 7 februari 2018 bij het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling NIEUW!.
 • Informatieavond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen

  02 februari 2018 Informatievond vervanging Stolperbasculebrug, gemeente Schagen De provincie Noord-Holland onderzoekt op dit moment de verschillende mogelijkheden om de Stolperbasculebrug in de provinciale weg N248 te Stolpen te vervangen. Daarom organiseert de provincie op woensdag 7 februari een inloopavond over de studie Vervanging Stolperbasculebrug,
 • Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage

  31 januari 2018 Kinderen 24 uur ‘ambtenaar’ tijdens bliksemstage Basisleerlingen van de Meerschool uit Haarlem hebben een bliksemstage gelopen bij de provincie Noord-Holland. De 10 leerlingen mochten gedeputeerde Adnan Tekin de hele ochtend volgen.
 • Subsidie opruiming drugsafval

  31 januari 2018 Subsidie opruiming drugsafval De provincie Noord-Holland stelt een subsidie beschikbaar voor het opruimen en afhandelen van illegaal gedumpt afval, afkomstig van de productie van (synthetisch) drugs.
 • Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af

  31 januari 2018 Eerste provincie-ambtenaar legt ambtseed in gebarentaal af Bij de provincie Noord-Holland heeft voor het eerst een provincie-ambtenaar de ambtseed afgelegd in gebarentaal. Commissaris van de Koning Johan Remkes nam de eed af op een bijeenkomst van nieuwe medewerkers van de provincie.
 • Provincies willen grote projecten in Waddengebied

  30 januari 2018 Provincies willen grote projecten in Waddengebied Afbeelding Noord-Holland, Groningen en Fryslân hebben het Meerjarenprogramma (MJP) Investeringskader vastgesteld. Dit schept de mogelijkheid om grote en meerjarige projecten en programma’s te realiseren in het Waddengebied.
 • &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders

  30 januari 2018 &Holland: het nieuwe gratis magazine van en voor Noord-Hollanders Wie houden de provinciale wegen begaanbaar in de winter? Wat is het geheim van goede zuurkool? En waar in Noord-Holland is het nog écht stil? Enkele van de onderwerpen in het eerste nummer van &Holland, het nieuwe magazine van en voor Noord-Hollanders.
 • Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren

  30 januari 2018 Provincie Noord-Holland zoekt ideeën om mijlpalen N23 te vieren “Hoe wilt u de afronding van de werkzaamheden aan de N23 Westfrisiaweg vieren?” Met deze vraag roept de provincie Noord-Holland omwonenden, weggebruikers en andere geïnteresseerden uit die omgeving op om ideeën hierover in te sturen.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.
 • Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum

  29 januari 2018 Informatiebijeenkomst herinrichting Prins Hendriklaan en Bossevainweg (N526) in Blaricum Afbeelding De provincie Noord Holland en uitvoerder VolkerInfra organiseren maandag 5 februari een informatiebijeenkomst over de herinrichting en de werkzaamheden aan de Prins Hendriklaan en Bossevainweg die in maart 2018 starten.
 • Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen

  29 januari 2018 Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden.
 • Oog voor natuur in je eigen stad

  26 januari 2018 Oog voor natuur in je eigen stad Volgens de makers van de film ‘De Wilde Stad’ realiseren maar weinigen zich dat je voor natuur ook in de stad moet zijn. “Van de 40.000 soorten die in Nederland voorkomen, kun je er 10.000 in de stad aantreffen.”
 • 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen

  25 januari 2018 100 aanmeldingen workshop reconstructie 17e-eeuwse kousen Meer dan 100 vrijwilligers hebben zich aangemeld voor de workshop waar reconstructies worden gemaakt van 17e eeuwse zijden kousen die gevonden werden in het Palmhoutwrak. Vrijwilligers komen vanuit Hongarije, Portugal en Engeland over voor dit project.
 • ‘Coole vogels’ wint filmwedstrijd tijdens kinderpremière Wilde Stad

  24 januari 2018 'Coole vogels' wint filmwedstrijd De kinderen van de Prinses Margrietschool uit Utrecht hebben met hun film ’Coole vogels in het Julianapark’ de filmwedstrijd “maak zelf een natuurfilm” gewonnen.
 • NLingenieurs nu ‘Koninklijk’

  24 januari 2018 NLingenieurs nu ‘Koninklijk’ Opsomming Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt aan NLingenieurs, de Nederlandse branchevereniging van advies- en ingenieursbureaus, in Amsterdam.
 • 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland

  19 januari 2018 5 miljoen voor 53 rijksmonumenten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft 5 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 53 rijksmonumenten. Het geld is onder andere toegekend aan 28 kerken en 9 molens. Een aantal projecten in de categorie Industrieel erfgoed, waaronder meelfabriek De Vrede in Zaanstad en de watertoren in Castricum krijgt ook een geldbedrag.
 • Miljoenenimpuls voor Noord-Holland

  19 januari 2018 Miljoenenimpuls voor Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen € 69 miljoen extra investeren in energietransitie, duurzame economie, mobiliteit en natuur.
 • Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast

  19 januari 2018 Provincies Noord- en Zuid-Holland testen samen slimme innovaties tegen geluidoverlast De provincies Noord- en Zuid-Holland zijn samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) op zoek gegaan naar slimme innovaties om geluidsoverlast langs provinciale wegen te verminderen. Dit specifiek voor locaties waar bestaande oplossingen zoals stil asfalt en geluidschermen niet mogelijk of wenselijk zijn.
 • Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug

  18 januari 2018 Pont Leeghwaterbrug verplaatst naar noordkant brug De fietsers- en voetgangerspont die vanaf maandag 22 januari gaat varen, is verplaatst naar de noordkant van de Leeghwaterbrug (N242 Alkmaar), ter hoogte van de Koelmalaan.
 • Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen

  18 januari 2018 Stichting Leefomgeving Schiphol verdeelt € 20 miljoen De stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) gaat tot en met 2020 € 20 miljoen verdelen in gebieden nabij de start- en landingsbanen van Schiphol.
 • Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af

  18 januari 2018 Provinciaal verkeersmanagement werpt vruchten af Vooral door afstemming van verkeerslichten is de verkeersdoorstroming verbeterd met 8,4 procent in de periode 2015-2016. Ook heeft het verkeersmanagement geholpen om de groei van het verkeer op te vangen.
 • Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit

  17 januari 2018 Aantal banen in Noord-Hollandse detailhandel groeit Het aantal banen in de Noord-Hollandse detailhandel is gegroeid naar 140.000. In Amsterdam en de regio Zaanstreek-Waterland is de groei het sterkst.
 • Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak

  16 januari 2018 Chique snuisterijen aan boord zeventiende-eeuws scheepswrak Onderzoekers hebben een bijzondere poederdoos aangetroffen tussen de archeologische vondsten die afkomstig zijn uit het Palmhoutwrak.
 • Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari

  15 januari 2018 Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag 17 tot en met 19 januari Afbeelding In vervolg op eerdere milieutechnische onderzoeken voert de provincie Noord-Holland van woensdag 17 januari tot en met vrijdag 19 januari asfaltboringen uit op diverse locaties op de N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag.
 • Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel

  15 januari 2018 Laatste fase werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel Afbeelding Vorige week is de provincie Noord-Holland aan de laatste fase van de werkzaamheden in natuurgebied Hanenplas op Texel begonnen.
 • ‘Bevorder integriteit overheidsbestuur’

  12 januari 2018 Johan Remkes Volksvertegenwoordigers die criminele banden hebben, moeten kunnen worden geschorst als lid van de gemeenteraad, Provinciale Staten of de Staten-Generaal. Johan Remkes, commissaris van de Koning (cvdK) van Noord-Holland, vindt dat zo’n bepaling moet worden opgenomen in de Ondermijningswet, waaraan het kabinet werkt. Hij zegt dit in zijn nieuwjaarstoespraak 2018.
 • Rekervlotbrug hersteld

  12 januari 2018 Rekervlotbrug hersteld Het herstelwerk aan de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is met succes afgerond. De brug is nu ook weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers.
 • Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend

  12 januari 2018 Spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen Purmerend en Ilpendam officieel geopend 3 De spitsbusbaan op de Jaagweg (N235) tussen de Verzetslaan in Purmerend en Ilpendam is op 12 januari 2018 officieel geopend. Door de aanleg van een voetgangersonderdoorgang onder de Jaagweg bij Ilpendam is de doorstroming en de veiligheid voor al het verkeer op de N235 verbeterd.
 • Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s

  12 januari 2018 Provinciale cofinanciering mogelijk bij EFRO-programma’s Bij een aanvraag voor de Europese EFRO-programma’s Kansen voor West2 en INTERREG kan provinciale cofinanciering worden aangevraagd. Aanvragen kan vanaf 15 januari.
 • Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug

  12 januari 2018 Alles in het werk voor snel herstel Rekervlotbrug De provincie stelt momenteel alles in het werk om de defecte bruglager in de Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen met grote spoed te herstellen.
 • Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari

  11 januari 2018 Bermverlaging provinciale wegen van 15 januari tot en met 2 februari De provincie Noord-Holland verricht van 15 januari tot en met 2 februari 2018 werkzaamheden aan de bermen langs de N241 tot en met de N244 en de N512. De bermen worden verlaagd om de wateroverlast te verhelpen en daarmee de veiligheid van de weggebruikers te borgen.
 • Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk

  09 januari 2018 Scheepvaartverkeer Rekervlotbrug bij Koedijk weer mogelijk Het scheepvaartverkeer kan weer gebruikmaken van het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Rekervlotbrug.
 • Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer

  09 januari 2018 Rekervlotbrug gestremd voor alle scheepvaartverkeer De Rekervlotbrug over het NH-Kanaal te Bergen is sinds de ochtend van 8 januari 2018 gestremd voor alle scheepvaartverkeer. Door een storing kan de brug niet meer worden geopend.
 • Lezing Huis van Hilde: 'Het Holland van vóór de graven'

  08 januari 2018 Lezing Huis van Hilde: Het Holland van vóór de graven zegel De archeologie van het vroegmiddeleeuws Holland is erg mysterieus. Het is een periode waarover weinig schriftelijke bronnen bestaan maar waarin veel gebeurde; de val van het Romeinse rijk, de ontwikkeling van Holland en de aanzet voor het latere graafschap Holland.
 • Wijzigingen PRV ter inzage

  08 januari 2018 Wijzigingen PRV ter inzage Afbeelding Op 18 april 2017 besloten Gedeputeerde Staten (GS) een aantal artikelen in de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV) te wijzigen.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 9 januari 2018

  08 januari 2018 Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) : op 9 januari 2018 De provincie Noord-Holland verricht werkzaamheden op dinsdag 9 januari 2018 op de N506 in Venhuizen. De provincie vervangt hier een lichtmast ter hoogte van de kruising met de Markerwaardweg.
 • Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar

  04 januari 2018 Nieuwe verkeerssituatie voor Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar  De provincie voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in de zuidelijke rondweg van Alkmaar. Op 19 januari 2018 start de aannemer met het vernieuwen van het smalle brugdeel van de Leeghwaterbrug richting het AFAS Stadion (A9).
 • Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers

  03 januari 2018 Waterkever en hermelijn profiteren van natuurlijke oevers Gedeputeerde Staten van Noord-Holland stellen bijna € 700.000 beschikbaar voor de aanleg van natuurvriendelijke oevers in en langs provinciale vaarwegen in Noord-Holland. De aanleg van deze oevers is goed voor de waternatuur, de waterkwaliteit en de natuur op het land. Met het bedrag kan een flink deel van de aanleg van de in kaart gebrachte oevers worden bekostigd.
 • Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON

  02 januari 2018 Nieuwe expositie in provinciehuis: LE BON(BON) NAPOLEON De nieuwe Dreefexpositie LE BON(BON) NAPOLEON is vanaf 19 januari te zien in het provinciehuis in Haarlem. Een kleurrijke expositie, met een vingerwijzing naar het befaamde snoepje en een voormalige bewoner van het provinciehuis: Lodewijk Napoleon.
 • Noord-Holland wordt regenboogprovincie

  02 januari 2018 Noord-Holland wordt regenboogprovincie Noord-Holland roept zich als 5e provincie uit tot regenboogprovincie. De provincie wil als werkgever en publieke organisatie het goede voorbeeld geven op het terrein van LHBTIQ+ (Lesbisch, Homoseksueel, Biseksueel, Transgender, Interseks, Queer en anderen.)
 • Subsidie voor verkeersveiligheid geopend

  31 december 2017 Subsidie voor verkeersveiligheid geopend Vanaf 1 januari 2018 kunnen gemeenten en waterschappen weer subsidie aanvragen voor lokale infrastructurele projecten.
 • Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren

  29 december 2017 Provincie investeert in verkeerseducatie jongeren De provincie Noord-Holland stelt in 2018 ruim 9 ton euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie.
 • Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast

  22 december 2017 Provinciale Staten stellen Koers NH2050 definitief vast Op 18 december 2017 hebben Provinciale Staten (PS) de Koers NH2050 definitief vastgesteld. Een mijlpaal in het proces naar de omgevingsvisie.
 • Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone

  21 december 2017 Gemeente Oostzaan mag niet bouwen in groene bufferzone De provincie Noord-Holland heeft de gemeente Oostzaan laten weten niet akkoord te gaan met de plannen om twee woningen toe te staan in de bufferzone, het groene gebied van de Randstad. Bouwen in een bufferzone is alleen toegestaan onder strenge voorwaarden, waar nu niet aan wordt voldaan.
 • Verkoop Crailo getekend

  21 december 2017 Gebouw Crailo 2 Met een handtekening van de verkopende provincie Noord-Holland en de kopende drie gemeenten Laren, Gooise Meren en Hilversum is vanochtend de aankoop bekrachtigd van Crailo.
 • Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap

  20 december 2017 Provincie geeft ruimte aan prachtlandschap Wat zijn typische kenmerken van het landschap in de provincie Noord-Holland? En hoe zorg je er voor dat die ook in de toekomst behouden blijven?
 • Trajectcontroles op provinciale wegen

  20 december 2017 Trajectcontroles op provinciale wegen Op de N205 (Driemerenweg) in Haarlemmermeer en de N201 in Amstelveen komen vanaf 2019 trajectcontroles. Het zijn 2 van in totaal 20 trajectcontroles die het Openbaar Ministerie op provinciale wegen in heel Nederland gaat invoeren.
 • Gedeputeerde Staten kiezen voorlopig voorkeursalternatief project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek

  20 december 2017 Gedeputeerde Staten kiezen voorlopig voorkeursalternatief project Duinpolderweg Gedeputeerde Staten van Noord-Holland en Zuid-Holland hebben het voorlopig voorkeursalternatief voor het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek vastgesteld. Het doel is de bereikbaarheid en leefbaarheid in de Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Zuid-Kennemerland te verbeteren. Het voorkeursalternatief is een verbinding van de A4 naar de N208 via de Nieuwe Bennebroekerweg in Hoofddorp en de noordrand van Hillegom, met een randweg bij Lisse en Zwaanshoek. Van 8 januari tot en met 18 februari 2018 kunnen inspraakreacties worden ingediend. Medio 2018 nemen beide provincies een definitief besluit.
 • Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon

  20 december 2017 Tijdelijke afsluiting Schagerweg (N248) in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland voert op 21 december tussen 09.00 en 15.00 uur een noodreparatie uit aan een kuil in de Schagerweg (provinciale weg N248). De weg is dan tijdelijk afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Direct aanwonenden kunnen langs de werkzaamheden. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.
 • Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen

  18 december 2017 Damen Shipyards wint prijsvraag Bedrijvig Groen Afbeelding Damen Shipyards, Firma Eikelboom en ‘De Natuurzuil’ hebben de beste ideeën voor groenere bedrijventerreinen. Zij zijn de winnaars van de prijsvraag Bedrijvig Groen.
 • Huis van Hilde viert kerst met Vikingen

  18 december 2017 Huis van Hilde viert kerst met Vikingen Kom in de kerstvakantie naar Huis van Hilde in Castricum en vier kerst met de Vikingen. Rond dit thema is van alles te beleven voor groot en klein. Veel activiteiten zijn gratis.
 • Provincie Noord-Holland en Hilversum sluiten Package deal over verontreinigd grondwater

  15 december 2017 Provincie Noord-Holland en Hilversum sluiten Package deal over verontreinigd grondwater De provincie Noord-Holland neemt de verantwoordelijkheid en het beheer over van meerdere verontreinigingen van het grondwater in Hilversum.
 • Wat te doen met die lege stal?

  14 december 2017 Wat te doen met die lege stal? Met name in het noorden van Noord-Holland komen steeds meer gebouwen van boerenbedrijven leeg te staan.
 • Concurrentiepositie Schiphol onder druk

  14 december 2017 Concurrentiepositie Schiphol onder druk Als er niets verandert aan de groei en druk op Schiphol, wordt vliegen vanaf Schiphol duurder. Reizigers gaan meer betalen voor hun tickets, zijn mogelijk langer onderweg en hebben minder keuzes in vluchttijden en bestemmingen dan op concurrerende luchthavens.
 • Provincie helpt woningeigenaren bij energiezuinig maken van hun huis

  14 december 2017 Provincie helpt woningeigenaren bij energiezuinig maken van hun huis De provincie Noord-Holland investeert ruim 10 miljoen euro in het duurzaam maken van bestaande woningen. Het geld wordt vooral ingezet om het voor particuliere woningeigenaren eenvoudiger te maken hun huis te isoleren of zelf duurzame energie op te wekken.
 • Van Vliet-Kuiper benoemd tot waarnemend burgemeester Enkhuizen

  13 december 2017 Van Vliet-Kuiper benoemd tot waarnemend burgemeester Enkhuizen In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Enkhuizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Albertine van Vliet-Kuiper met ingang van 10 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Enkhuizen.
 • Van der Stoel benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer

  13 december 2017 Van der Stoel benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Landsmeer heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Anne Lize van der Stoel met ingang van 17 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Landsmeer.
 • Statenlid Jack Portegijs (PVV) overleden

  13 december 2017 Statenlid Jack Portegijs (PVV) overleden Het Provinciaal Bestuur van Noord-Holland heeft met leedwezen kennis genomen van het overlijden van de heer Jack Portegijs, lid van Provinciale Staten van Noord-Holland voor de PVV sinds april 2015.
 • Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland

  13 december 2017 Ruim 7 miljoen voor woningbouw Noord-Holland De provincie Noord-Holland stelt ruim 7 miljoen euro beschikbaar voor het versnellen van woningbouw in de provincie.
 • Extra digitale neuzen tegen stankoverlast

  13 december 2017 Extra digitale neuzen tegen stankoverlast De provincie Noord-Holland bouwt samen met het Havenbedrijf Amsterdam en de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied een dekkend netwerk van eNoses om stank te detecteren.
 • Aanleg Uithoornlijn kan van start

  13 december 2017 Aanbesteding aanleg Uithoornlijn kan van start Nadat eerder de gemeenteraad van Uithoorn en Amstelveen een positief advies gaven, is ook de Regioraad akkoord met het uitvoeringsbesluit van de Uithoornlijn.
 • Een schonere zwemplek voor alle Noord-Hollanders

  13 december 2017 Een schonere zwemplek voor alle Noord-Hollanders De provincie werkt aan schonere zwemplekken in het open water in Noord-Holland. Het gaat om het aanpakken van zwemplekken waar problemen zijn met bepaalde bacteriën of met terugkerende overlast van blauwalgen. De locatiebeheerders zijn samen met het waterschap verantwoordelijk voor het verbeteren van de waterkwaliteit. De provincie gaat de beheerders helpen door een deel van de kosten te betalen.
 • Samenwerking nodig om regio Amsterdam bereikbaar te houden

  12 december 2017 Samenwerking nodig om regio Amsterdam bereikbaar te houden In het eerste overleg tussen de bestuurders van de Metropoolregio Amsterdam (MRA), de minister en de staatsecretaris van Infrastructuur & Waterstaat en de minister van Binnenlandse Zaken, is afgesproken dat er wordt samengewerkt in een programma dat de bereikbaarheid van de regio moet verbeteren.
 • Gevolgen zelfrijdende auto’s in Noord-Holland

  12 december 2017 Gevolgen zelfrijdende auto’s in Noord-Holland De provincie Noord-Holland en de Vervoerregio Amsterdam laten een studie doen naar de gevolgen van de komst van de zelfrijdende auto’s en andere voertuigen in Noord-Holland.
 • Eigen munt voor Stelling van Amsterdam

  12 december 2017 Eigen munt voor Stelling van Amsterdam foto 1 De Stelling van Amsterdam heeft vanaf 7 december haar eigen munt. Voormalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plasterk verrichtte de ceremoniële eerste slag van de munt.
 • Startup in Residence krijgt vervolg in 2018

  08 december 2017 Startup in Residence krijgt vervolg in 2018 Het programma Startup in Residence van de provincie Noord-Holland krijgt een vervolg. Dat werd bekendgemaakt op 7 december tijdens de Demo Day van de huidige lichting deelnemers.
 • Collegeavond in Frans Hals Museum over dieren, globes en wereldhandel

  08 december 2017 Collegeavond in Frans Hals Museum over dieren, globes en wereldhandel In het Frans Hals Museum in Haarlem vindt op maandag 11 december een collegeavond plaats van het Rondje Kunst. Deze editie is gewijd aan de tentoonstelling A Global Table, die tot en met 7 januari 2018 te zien is in het museum
 • Uitstel afsluiting Burgemeester Visserbrug in Den Helder

  07 december 2017 Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder De eerder aangekondigde afsluiting van de Burgemeester Visserbrug van vrijdag 8 tot en met maandagochtend 11 december is uitgesteld. Dit in verband met de voorspelde weersomstandigheden.
 • Markermeerdijken klaar voor inspraak

  07 december 2017 Markermeerdijken klaar voor inspraak De provincie Noord-Holland legt de besluiten die nodig zijn voor de vergunningen en ontheffingen voor het project “Versterking Markermeerdijken Hoorn en Amsterdam” ter inzage.
 • Zorgen en kansen Brexit

  07 december 2017 Zorgen en kansen Brexit Noord-Holland en Engeland doen al eeuwenlang zaken met elkaar. De Engelse chocoladefabriek Cadbury krijgt zijn cacao uit de Zaanstreek. Op menige Engelse vensterbank prijkt een Hollands boeket. En samen bevissen we de Noordzee. De Brexit heeft daarom ook gevolgen voor Noord-Holland.
 • Van Kemenadeprijs uitgereikt aan Raad voor het Openbaar Bestuur

  06 december 2017 Van Kemenadeprijs uitgereikt aan Raad voor het Openbaar Bestuur De prof. dr. J.A. van Kemenadeprijs is op 6 december uitgereikt aan de Raad voor het Openbaar Bestuur (Rob).
 • Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen

  06 december 2017 Aan de slag met de Oostelijke Vechtplassen 21 organisaties hebben hun handtekening gezet om de Oostelijke Vechtplassen klaar te maken voor de toekomst.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 11 december 2017

  06 december 2017 Werkzaamheden Provincialeweg Venhuizen (N506) op 11 december 2017 De provincie Noord-Holland verricht op maandag 11 december 2017 werkzaamheden op de N506 in Venhuizen.
 • Inspecteurs RUD houden natuur schoon, heel en veilig

  06 december 2017 Inspecteurs RUD houden natuur schoon, heel en veilig Illegale mountainbikeroutes, quad-rijders door de duinen of stropers. Het zijn maar een paar van de vele overtredingen waar de inspecteurs van de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland Noord (RUD NHN) mee te maken hebben. Een ochtend mee op pad.
 • Astrid Nienhuis nieuwe burgemeester Heemstede

  05 december 2017 Astrid Nienhuis nieuwe burgemeester Heemstede Astrid Nienhuis is benoemd tot burgemeester van Heemstede. De benoeming gaat in op 17 januari 2018. Nienhuis is 52 jaar en lid van de VVD. Zij is sinds 2011 burgemeester van Landsmeer.
 • Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag

  05 december 2017 Asfaltboringen N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag In aansluiting op het voorbereidend bodemonderzoek afgelopen november, voert de provincie Noord-Holland milieutechnisch onderzoek uit en doet in december en januari asfaltboringen op diverse locaties op de N239 tussen Nieuwe Niedorp en Lambertschaag. Het verkeer wordt langs de werkzaamheden geleid.
 • Werkzaamheden herinrichting N241 tussen Schagen en Verlaat klaar

  04 december 2017 Werkzaamheden herinrichting N241 tussen Schagen en Verlaat klaar Afbeelding De provincie Noord-Holland voert op 8 december 2017 de laatste asfaltwerkzaamheden uit aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat.
 • Provincie onderzoekt beleving van stationsgebieden

  01 december 2017 Provincie onderzoekt beleving van stationsomgeving In de komende weken voert de provincie een belevingsonderzoek uit in de directe omgeving van alle 60 treinstations in Noord-Holland.
 • Geinboogbrug bij Driemond kan weer 100 jaar mee

  01 december 2017 Geinboogbrug bij Driemond kan weer 100 jaar mee De renovatie van de Geinboogbrug in Driemond is klaar. De brug kan weer zo’n 100 jaar mee.
 • Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder

  30 november 2017 Afsluiting Burgermeester Visserbrug in Den Helder De provincie Noord-Holland onderzoekt van 8 tot 11 december 2017 de Burgermeester Visserbrug in de provinciale weg (N250) in Den Helder om een mankement op te sporen.
 • Lezing in Huis van Hilde: ‘Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap’

  30 november 2017 Lezing in Huis van Hilde: ‘Echo van het IJ – op zoek naar het Oer-IJ in het Castricummer landschap’ Landschapshistoricus Koen van den Driesche houdt donderdagavond 7 december in Huis van Hilde een lezing over de enorme invloed die het Oer-IJ heeft gehad op de inrichting van het landschap in Castricum en omgeving.
 • Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen

  29 november 2017 Noord-Hollandse startups laten zien wat ze kunnen Op 7 december presenteren de startups die deel hebben genomen aan het Startup-in-Residence-programma van de provincie Noord-Holland, wat ze hebben bereikt.
 • Informatiebijeenkomsten herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn

  29 november 2017 Informatiebijeenkomsten herinrichting N243 Alkmaar - Avenhorn In december 2017 organiseert de provincie informatiebijeenkomsten in Alkmaar, Beemster en Koggenland over herinrichting aan de N243 tussen Alkmaar en Avenhorn.
 • Koers omgevingsvisie Noord-Holland: balans tussen economische groei en leefbaarheid

  29 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De provincie Noord-Holland heeft een hoog welvaarts- en welzijnsniveau. Om deze ook voor de toekomst veilig te stellen is een goede balans nodig tussen economische groei en leefbaarheid.
 • Permanente ArcheoHotspot in Huis van Hilde

  29 november 2017 Permanente ArcheoHotspot in Huis van Hilde Sinterklaas opent op 1 december de permanente ArcheoHotspot in het Huis van Hilde.
 • Werkzaamheden Provincialeweg Oudendijk (N247) op 4 december 2017

  29 november 2017 Werkzaamheden Provincialeweg Oudendijk (N247) op 4 december 2017 De provincie Noord-Holland verricht op maandag 4 december 2017 werkzaamheden aan de brugleuning op de N247 ter hoogte van de bushaltes Oudendijk.
 • GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups

  28 november 2017 GO!-NH versnelt ideeën van MKB-bedrijven en startups De provincie Noord-Holland start het GO!-NH programma. In 3 maanden helpt GO!-NH ondernemers van een idee tot een bedrijf dat klaar is om met innovatieve oplossingen de markt te bestormen.
 • De Randstad en Brainport Eindhoven bundelen krachten

  24 november 2017 Randsteden en Brainport Eindhoven bundelen krachten Overheden (waaronder provincie Noord-Holland), bedrijfsleven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners gaan plannen uitwerken om de Noordelijke en Zuidelijke Randstad en Brainport Eindhoven beter te laten aansluiten.
 • Campagne tegen stropers van start

  24 november 2017 Campagne tegen stropers van start Stroperij komt steeds vaker en op grotere schaal voor in onze natuurgebieden. Steeds meer mensen verlaten de natuur met tassen en emmers vol eten om te verkopen.
 • Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk

  24 november 2017 Provincie wil 2000 km extra wandelnetwerk Wandelen is de beste manier om het Noord-Hollandse landschap te beleven. Het Wandelnetwerk Noord-Holland maakt dat op een makkelijke manier mogelijk.
 • Maatschappij tot Redding van Drenkelingen nu Koninklijk

  23 november 2017 Maatschappij tot Redding van Drenkelingen nu Koninklijk De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen mag zich voortaan Koninklijk noemen.
 • Alle hens aan dek voor de weidevogel

  23 november 2017De provincie Noord-Holland investeert de komende jaren extra geld in het verbeteren van de leefgebieden voor weidevogels.
 • Provincie draagt bij aan verplaatsing kassen

  22 november 2017 Provincie draagt bij aan verplaatsing kassen Als kassen bij elkaar staan, kunnen ondernemers samen gebruik maken van bijvoorbeeld aardwarmte of fabrieks-CO2.
 • Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam

  22 november 2017 Noord-Holland in overleg met het Rijk over advies ICOMOS over Verbinding A8-A9 en Stelling van Amsterdam Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen op korte termijn in overleg met de ministers van Infrastructuur en Waterstaat en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de Verbinding A8-A9 en de Stelling van Amsterdam.
 • LEGO-Sint van 2 meter bij Huis van Hilde

  22 november 2017 LEGO-Sint van 2 meter bij Huis van Hilde Sint-Nicolaas vindt dit jaar tijdelijk ook onderdak bij Hilde, in haar huis in Castricum. Daar is een tentoonstelling met voorwerpen die met zijn feest te maken hebben. Bijzonder is een 2 meter grote Sint van LEGO; wie het aantal steentjes raadt krijgt een prijs.
 • Meer rijstroken op de N244 bij Purmerend

  17 november 2017 Meer rijstroken op de N244 De N244 tussen de A7 bij Purmerend en de N247 bij Edam-Volendam is verbreed van 2 naar 4 rijstroken.
 • Gebiedscontract beheer en onderhoud Zuid-Kennemerland/IJmond gegund

  17 november 2017 Gebiedscontract beheer en onderhoud Zuid-Kennemerland/IJmond gegund Het beheer en onderhoud van provinciale wegen, busbanen, bruggen, groen, gebouwen en terreinen in de regio Zuid-Kennemerland/IJmond in Noord-Holland wordt de komende 10 jaar uitgevoerd door de combinatie BAM Infra en Krinkels.
 • Aanmelding Ondernemingsverkiezing Noord-Holland 2017/2018 van start

  17 november 2017Noord-Hollandse bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor de verkiezingsstrijd om de beste onderneming van Noord-Holland.
 • Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

  16 november 2017 Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Haarlemmermeer heeft commissaris van de Koning Johan Remkes met ingang van 28 november 2017 Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan

  16 november 2017 Provincie Noord-Holland helpt 45-plussers aan een baan De werkambassadeur van de provincie Noord-Holland en de TechniekRaad Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om 45-plussers aan een baan te helpen in de techniek.
 • Ruim € 9 miljoen voor herbestemming monumenten in Noord-Holland

  15 november 2017 Ruim € 9 miljoen voor herbestemming monumenten in Noord-Holland Afbeelding Met het vernieuwde herbestemmingsfonds stelt de provincie Noord-Holland 9,1 miljoen euro beschikbaar voor het in stand houden van monumenten.
 • Nieuwe burgemeester Ouder-Amstel

  15 november 2017 Nieuwe burgemeester Ouder-Amstel Mevrouw J. (Joyce) Langenacker is benoemd tot burgemeester van Ouder-Amstel. De benoeming gaat in op 19 december 2017.
 • Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar

  15 november 2017 Hoorn en Heerhugowaard beter bereikbaar Verkeerslichten in Hoorn en Heerhugowaard worden aangesloten op de provinciale verkeerscentrale in Hoofddorp.
 • Distriport bij Berkhout wordt zonnepark

  15 november 2017 Distriport bij Berkhout wordt zonnepark De provincie Noord-Holland wil op Distriport ruimte bieden aan een zonnepark van maximaal 66 hectare. In mei van dit jaar heeft de provincie Noord-Holland besloten de grond bij Berkhout waarop Distriport had moeten verrijzen niet als bedrijventerrein te ontwikkelen.
 • Nieuwe Oosthuizerbrug (N509) bij Oosthuizen bijna open

  14 november 2017 Nieuwe Oosthuizerbrug (N509) bij Oosthuizen bijna open De provincie Noord-Holland heeft de Oosthuizerbrug (N509) over de Beemsterringvaart bij Oosthuizen vervangen door een bredere en hogere brug. Zaterdagavond 18 november 2017 gaat de nieuwe brug open.
 • Chemiesector Noord-Hollands steeds duurzamer

  14 november 2017 Chemiesector Noord-Hollands steeds duurzamer De chemische sector in Noord-Holland verduurzaamt. Dit gebeurt onder meer door fossiele en op palmolie gebaseerde grondstoffen te verruilen voor biologische vetzuren.
 • Documentaire ‘Het zinkende land’ toont problematiek bodemdaling

  14 november 2017 Documentaire ‘Het zinkende land’ toont problematiek bodemdaling Opsomming De bodem in het veenweidegebied van grote delen van West- en Noord-Nederland daalt in rap tempo. Stad en land op veengrond zakken langzaam weg, sneller dan de zeespiegel stijgt.
 • Respect geven en respect vragen

  13 november 2017 Respect geven en respect vragen “Het eerste vertrekpunt van respect zijn een aantal vrijheden die wij in Nederland hebben. Maar zijn er grenzen aan vrijheid en gaan vrijheden soms te ver?” Over deze vragen sprak de Commissaris van de Koning Johan Remkes 10 november met zesdeklassers van het Stedelijk Gymnasium in Haarlem tijdens een interactieve gastles.
 • Vrijdag 17 november Gein Zuid in Abcoude afgesloten

  13 november 2017 Vrijdag 17 november Gein Zuid in Abcoude afgesloten Opsomming De provincie Noord-Holland brengt de laatste laag asfalt op Gein Zuid en het fietspad bij het voorrangsplein aan.
 • Verdubbelactie crowdfunding voor natuur groot succes

  10 november 2017 Verdubbelactie crowdfunding voor natuur groot succes De provinciale actie om particuliere natuurinitiatieven met crowdfunding te stimuleren is een succes.
 • Provincie zet extra krachten in om problemen woningbouw op te lossen

  09 november 2017 Provincie zet extra krachten in om problemen woningbouw op te lossen De provincie Noord-Holland wil samen met de gemeenten van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en de provincie Flevoland in MRA-verband een pool met tijdelijke krachten opzetten.
 • Melk voor weidevogels

  09 november 2017 Melk voor weidevogels Melkveehouders uit Amstelland starten met subsidie van de provincie Noord-Holland een zuivelfabriek, waarvan de producten in de regio Amsterdam verkocht worden. Een deel van de winst steken zij in betere omstandigheden voor weidevogels.
 • Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer én duurzamer gaan bouwen

  09 november 2017 Provincie wil bruggen goedkoper, slimmer én duurzamer gaan bouwen Goedkoper, flinke CO2-reductie, een kortere bouwtijd, minder verkeershinder én duurzamer. Het lijkt allemaal mogelijk als beweegbare bruggen in de toekomst worden gebouwd volgens het ‘IFD-principe’, een vorm van bouwen waarbij de delen van de brug gestandaardiseerd worden.
 • Schoolplein Challenge: welke klas wint € 500,-?

  08 november 2017 Schoolplein Challenge: welke klas wint € 500 ? Opsomming De makers van de film 'De Wilde Stad' dagen leerlingen van basisscholen en hun leerkrachten uit om een filmpje te maken over de dieren en planten op of in de buurt van het schoolplein.
 • Lezing in Huis van Hilde: Zuid-Hollandse graven in Noord-Holland

  08 november 2017 Lezing in Huis van Hilde Opsomming Amateurhistoricus Kees Nieuwenhuijsen houdt op 16 november 2017 in Huis van Hilde een lezing over het verzet tegen de graven van Holland door de eeuwen heen.
 • Onderzoek incident Bosrandbrug afgerond

  08 november 2017 Onderzoek incident Bosrandbrug afgerond Opsomming Het onafhankelijk onderzoek naar de oorzaak van het incident op de Bosrandbrug op 22 juni 2017 is afgerond.
 • Gemeenten fuseren om bestuurskracht Gooi en Vechtstreek te versterken

  08 november 2017 Gemeenten fuseren om bestuurskracht Gooi en Vechtstreek te versterken Opsomming Fusie en samenwerking van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek zijn nodig om de bestuurskracht van de regio te versterken.
 • Noord-Holland klaar voor de winter

  06 november 2017 Noord-Holland klaar voor de winter De zon schijnt nog uitbundig vandaag, maar het winterseizoen is toch echt officieel gestart voor de provincie Noord-Holland.
 • Kustpact uitgewerkt, zones strand in kaart gebracht

  03 november 2017 Kustpact uitgewerkt, zones strand in kaart gebracht Bestuurders van verschillende overheden, natuurorganisaties, waterbeheerders, drinkwaterbedrijven en ondernemersorganisaties hebben samen afspraken geformuleerd over de toekomst van de kust.
 • Van Aartsen benoemd tot waarnemend burgemeester Amsterdam

  02 november 2017 Van Aartsen benoemd tot waarnemend burgemeester Amsterdam In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Amsterdam heeft commissaris van de Koning Johan Remkes besloten om Jozias van Aartsen met ingang van 4 december 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Amsterdam.
 • Slimmer reizen in Noord-Holland

  02 november 2017 Slimmer reizen in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen 11 miljoen euro investeren in slimme technieken voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid op weg en water. Dit moet bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de regio en een leefbaarder omgeving.
 • Warmtecongres Noord-Holland

  02 november 2017 Warmtecongres Noord-Holland Overheden, woningcorporaties en andere organisaties die actief zijn in de warmtesector, zijn op 16 november van harte welkom op het Warmtecongres. Provincie Noord-Holland is dit jaar official host van het evenement dat plaatsvindt in de Philharmonie in Haarlem.
 • “Door een inspectie kijk je weer met andere ogen naar je bedrijf”

  01 november 2017 "Door een inspectie kijk je weer met andere ogen naar je bedrijf" Worden de gevaarlijke stoffen op de juiste manier opgeslagen? En hoe is het met de brandveiligheid gesteld? De inspecteurs van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied controleerden dit op 1 november 2017 bij een Noord-Hollands bedrijf, dat met gevaarlijke stoffen werkt.
 • ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9

  01 november 2017 ICOMOS bezoekt plangebied Verbinding A8-A9 Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 bracht een vertegenwoordiger van ICOMOS, het adviesorgaan van UNESCO, een bezoek aan het plangebied van de Verbinding A8-A9.
 • Van Alkmaar tot Zaanstad: veel archeologische ontdekkingen in nieuwe kroniek

  01 november 2017 Van Alkmaar tot Zaanstad veel archeologische ontdekkingen in nieuwe kroniek Alle archeologische ontdekkingen in Noord-Holland worden jaarlijks verzameld in de archeologische kroniek. In de nieuwste uitgave veel foto’s en beschrijvingen van bijzondere opgravingen en de vaak spectaculaire vondsten die in 2016 zijn gedaan.
 • Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio

  01 november 2017 Noord-Holland verkozen tot meest innovatieve regio Noord-Holland is de meest innovatieve regio van Nederland volgens de jury van de Nederlandse Innovatie Prijzen, een initiatief van omroep AVROTROS.
 • Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis

  31 oktober 2017 Tussenvonnis over geschil Wilhelminasluis Zowel de provincie Noord-Holland als bouwbedrijf Heijmans konden de oorzaak van het probleem met het sluisontwerp niet voorzien. Dat oordeelt de Raad van Arbitrage voor de Bouw in een tussenvonnis in het geschil over het project Wilhelminasluis in Zaandam. Het tussenvonnis biedt uitgangspunten om het project samen af te ronden.
 • Eerste paal bedrijven HoogTij

  31 oktober 2017 Eerste paal bedrijven HoogTij Containerterminal Vrede-Steinweg BV (CTVrede) en internationaal transportbedrijf Gam BAKKER gaan zich vestigen op haventerrein HoogTij. Het Havenbedrijf Amsterdam heeft op HoogTij basisvoorzieningen aangelegd, waardoor bedrijven zich er direct kunnen vestigen.
 • Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018

  31 oktober 2017 Succesvolle Week van de Industriecultuur krijgt vervolg in 2018 De organisatie van de Week van de Industriecultuur kijkt terug op een succesvolle week. Daarom hebben zij besloten om ook in het najaar van 2018 de industriecultuur langs het Noordzeekanaal in de schijnwerpers te zetten met onder andere bedrijfsbezoeken, muziek- en theatervoorstellingen.
 • PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog

  30 oktober 2017 PS bezoeken kust tussen Camperduin en Callantsoog Opsomming In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie Noord-Holland samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan een groot aantal projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur.
 • Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen

  26 oktober 2017 Waterbestendig Westpoort: regio minder kwetsbaar voor gevolgen overstromingen Bewustwording, het beperken van de omvang van een ramp en het robuust inrichten van een gebied. Dat zijn de belangrijkste onderdelen om er voor te zorgen dat Westpoort met al haar vitale en kwetsbare functies het beste kan worden beschermd tegen de gevolgen van een overstroming.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  26 oktober 2017 Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 2 tot en met 4 november 2017 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct onder de Amstel (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en de Waterwolftunnel onder de Ringvaart (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt ter plaatse omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag

  26 oktober 2017 Noord-Hollandse natuurvrijwilligers goed gemutst aan de slag Noord-Hollandse natuurvrijwilligers doen hun werk met plezier, zijn erg gemotiveerd en geven hun werk gemiddeld een 7,6. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit onderzoek naar de tevredenheid onder 1000 natuurvrijwilligers.
 • Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan

  26 oktober 2017 Provincie Noord-Holland en Bouwend Nederland pakken samen knelpunten woningbouw aan In de provincie Noord-Holland zijn realistische mogelijkheden om aan de woningvraag tot 2025 te voldoen. In principe zijn er voldoende bouwlocaties. Om de woningen daadwerkelijk te kunnen bouwen, moet bij een deel van de plannen eerst nog een aantal knelpunten worden opgelost.
 • Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat

  26 oktober 2017 Laatste werkzaamheden aan fietsstraat (N241) tussen Schagen en Verlaat De provincie Noord-Holland voert de laatste werkzaamheden uit aan de fietsstraat, parallel aan de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. Van 30 oktober tot en met 17 november 2017 wordt de fietsstraat onder andere voorzien van een nieuwe, laatste laag asfalt.
 • HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum

  25 oktober 2017 HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum De provincie Noord-Holland mag de busverbinding tussen Laren en Hilversum (HOV in het Gooi) aanleggen volgens plan. De Raad van State heeft de beroepen tegen het provinciaal inpassingsplan voor dit deel in een geval niet-ontvankelijk en voor het overige ongegrond verklaard.
 • Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde

  25 oktober 2017 Lezing 'Wat van ver komt' in Huis van Hilde In Noord-Holland hebben de Romeinen rond het begin van de jaartelling jarenlang gebivakkeerd in havenforten, handel gedreven met de lokale bevolking en stevig gevochten tegen de West Friezen.
 • Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl

  25 oktober 2017 Help met wilde dieren spotten op Wildspotter.nl Reeën, vossen en bunzings maken nu al gebruik van het nieuwe ecoduct bij Bloemendaal. Met wildspotter.nl onderzoekt de provincie Noord-Holland welke en hoeveel dieren gebruik maken van zulke natuurbruggen. En jij kan daar bij helpen! Meld je aan via Wildspotter.nl.
 • Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november t/m 9 december

  25 oktober 2017 Nachtwerkzaamheden N242 Heerhugowaard 1 november tm 9 december De provincie Noord-Holland start met de uitvoering van maatregelen die de doorstroming en veiligheid op en rond de Provincialeweg (N242) in Heerhugowaard verbeteren. De 1e fase van dit project vindt plaats van 1 november tot en met 9 december 2017, ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.
  De werkzaamheden gaan gepaard met (gedeeltelijke) afsluitingen en omleidingen.
 • Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland in Huis van Hilde

  24 oktober 2017 Nieuwe tentoonstelling Van Viking tot Graaf van Holland De tentoonstelling ‘Van Viking tot Graaf van Holland’, die vanaf 22 oktober in Huis van Hilde te zien is, belicht Holland in de vroege Middeleeuwen en de aanwezigheid van Vikingen in ons kustgebied.
 • Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober

  24 oktober 2017 Nachtelijke spoedreparaties N242 Heerhugowaard op 26/27 oktober De provincie Noord-Holland verricht in de nacht van donderdag 26 oktober tot en met vrijdag 27 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de Provincialeweg (N242) tussen de Smuigelweg en het spoorviaduct in Heerhugowaard.
 • INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis

  24 oktober 2017 INTERTWINED: nieuwe expositie in provinciehuis De nieuwe Dreefexpositie INTERTWINED – 10 JAAR HAARLEMS SIERAAD COLLECTIEF is van 4 november 2017 tot en met 12 januari 2018 te zien in het provinciehuis in Haarlem. De expositie maakt deel uit van de 32ste editie van de Haarlemse Kunstlijn.
 • Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto

  23 oktober 2017 Noord-Hollandse en Amerikaanse basisscholen strijden om beste zelfrijdende auto Opsomming Basisscholen in de provincie Noord-Holland kunnen in het schooljaar 2017-2018 deelnemen aan een internationale challenge waarbij ze hun eigen zelfrijdende auto van de toekomst bouwen.
 • Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders

  19 oktober 2017 Koninklijke onderscheiding voor Bernt Schneiders - tekst De commissaris van de Koning van Noord-Holland, Johan Remkes, heeft donderdag 19 oktober een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Bernt Schneiders. Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
 • Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie

  19 oktober 2017 Provincie Noord-Holland stimuleert landbouwinnovatie Een landbouwsector die klaar is voor de toekomst en technieken gebruikt die goed zijn voor de natuur, het landschap en onze leefomgeving. Daarvoor stelt de provincie Noord-Holland ruim € 2 miljoen subsidie beschikbaar.
 • Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol

  18 oktober 2017 Provincie tevreden met meer woningbouw rondom Schiphol Demissionair staatssecretaris Dijksma heeft het Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) ter vaststelling aan de Koning aangeboden. Het besluit treedt per 1 januari 2018 in werking. Dat betekent dat er weer gebouwd kan worden in de nabijheid van Schiphol.
 • Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst

  18 oktober 2017 Johan Remkes neemt boek commissaris van de Koning Roel de Wit in ontvangst Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag in het Provinciehuis in Haarlem een boek in ontvangst genomen over R.J. de Wit, commissaris van de Koningin in Noord-Holland van 1976 tot 1992.
 • Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen

  18 oktober 2017 Provincie investeert ruim 2 miljoen in betere vaarverbindingen De provincie Noord-Holland trekt ruim 2 miljoen euro uit voor het verbeteren van een aantal recreatieve vaarverbindingen. Verschillende bruggen en sluizen worden aangepakt. Hierdoor wordt het middendeel van de ’s-Gravelandse Vaart weer geschikt om op te varen, en blijven de Wijde Wormerringvaart en de verbinding Rustenburg - Verlaat goed bevaarbaar. Verder verbetert de provincie de onderdoorgang van de Dijksbrug bij Monnickendam. Ook komt er een onderzoek (MER) naar een nieuwe vaarverbinding tussen de Wijde Blik en de Loosdrechtse Plassen.
 • Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug

  18 oktober 2017 Onderzoek naar brug bij Burgervlotbrug Gedeputeerde Staten van Noord-Holland zien af van een nieuwe brug over het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van Burgervlotbrug in de gemeente Schagen. Onderzoek naar een mogelijke nieuwe brug heeft aangetoond dat de kosten voor de aanleg en het onderhoud van een nieuwe brug niet opwegen tegen de voordelen die het zou opleveren.
 • Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen

  18 oktober 2017 Groene ideeën gezocht voor bedrijventerreinen Bedrijvig Groen is een prijsvraag van de provincie Noord-Holland om bedrijventerreinen groener en aantrekkelijker te maken. Iedere Noord-Hollander met een groen idee voor bedrijventerreinen kan deze indienen bij de provincie. De drie beste ideeën worden op kosten van de provincie uitgevoerd.
 • Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017

  17 oktober 2017 Natuurbrug Zeepoort genomineerd voor Betonprijs 2017 De natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal is genomineerd voor de Betonprijs 2017. De Betonprijs is een tweejaarlijkse prijs voor projecten waarbij beton op een bijzondere wijze is toegepast.
 • Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober

  17 oktober 2017 Herstelwerkzaamheden toe- en afritten Ring Alkmaar: 18 tot en met 21 oktober De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 18 oktober tot en met zaterdag 21 oktober 2017 herstelwerkzaamheden aan de toe- en afritten van de Ring Alkmaar. Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts tussen 20.00 uur en 05.00 uur.
 • Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel

  16 oktober 2017 Huis van Hilde viert verjaardag met Vikingenspektakel opsomming Hilde viert voor de tweede keer haar verjaardag. Dit jaar met een Vikingenspektakel in en voor archeologiecentrum Huis van Hilde.
 • Nieuwe toekomst voor monumenten? Provincie helpt eigenaren op weg

  12 oktober 2017 Nieuwe toekomst voor monumenten? De provincie helpt eigenaren op weg De provincie Noord-Holland helpt eigenaren van monumenten op weg om een nieuwe bestemming voor erfgoed te vinden. 2 nieuwe instrumenten waar eigenaren gebruik van kunnen maken zijn het Fonds Herbestemming en een handboek crowdfunding voor erfgoed.
 • TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen

  12 oktober 2017 TU Delft test nieuwe technologieën op Noord-Hollandse wegen, onderzoek Asfalt dat tot 5 keer langer meegaat en zelfherstellend beton. Zo maar wat nieuwe technologieën waar de TU Delft onderzoek naar doet. De provincie Noord-Holland gaat deze technologieën samen met de TU Delft in de praktijk testen.
 • Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg

  12 oktober 2017 Belangrijke stap in voortgang project N23 Westfrisiaweg Gedeputeerde Elisabeth Post plaatste woensdag 11 oktober een geleiderail bij de N23 Westfrisiaweg. Een belangrijke stap op weg naar de afronding van het project N23 Westfrisiaweg. Vanaf half oktober rijdt hier het verkeer tussen de A7 Hoorn Noord en De Strip op een nieuw deel van de weg. Onder andere bestuurders uit omliggende gemeenten waren aanwezig bij dit gedenkwaardige moment.
 • Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer

  11 oktober 2017 Kavelruil van 310 ha in Wieringermeer Een ruil van 310 hectare grond. Daarover willen 10 boeren, de provincie Noord-Holland, het Rijk en Nuon afspraken maken. Het is de grootste kavelruil in het voormalige Wieringerrandmeergebied.
 • Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten

  11 oktober 2017 Nationale Archeologiedagen: ontdek de schatkamer onder onze voeten Tijdens de Nationale Archeologiedagen in het weekend van 13, 14 en 15 oktober kan iedereen ontdekken wat er allemaal in de Nederlandse bodem zit en zat. Ook in Noord-Holland!
 • Regenboogvlag wederom in top bij provincie

  11 oktober 2017 Regenboogvlag wederom in top bij provincie Over de hele wereld is het vandaag, 11 oktober, Coming-outdag, oftewel kom-uit-de-kast-dag. Daarom hees gedeputeerde Adnan Tekin vanochtend de regenboogvlag bij het Provinciehuis. Ook op andere provincielocaties wappert de vlag.
 • Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie

  10 oktober 2017 Provincie Noord-Holland gaat voor verdere verduurzaming eigen organisatie Opsomming Een duurzaam Noord-Holland betekent ook een omslag naar een meer duurzame provinciale organisatie.
 • Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N302 in Zwaag wijzigt tot eind 2018

  10 oktober 2017 Verkeerssituatie kruising Wogmergouw-Hoornseweg N203 in Zwaag wijzigt tot eind 2018 Opsomming Vanaf vrijdagavond 20 oktober 21.00 uur tot eind 2018 wijzigt de verkeerssituatie bij de N302 kruising Wogmergouw - Hoornseweg in Zwaag.
 • PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan

  09 oktober 2017 PS houden 1 minuut stilte voor burgemeester Van der Laan De Statenvergadering is maandag 9 oktober gestart met een korte herdenking aan de vorige week overleden burgemeester Eberhard van der Laan.
 • Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal

  09 oktober 2017 Zenderonderzoek schieraal Noordzeekanaal Elke winter trekken meer dan honderdduizend schieralen (volwassen palingen) vanuit de polders rondom het Noordzeekanaal naar de Noordzee.
 • Renovatie Bomerbrug in gemeente Hollands Kroon

  09 oktober 2017 Renovatie bomerbrug in Gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland heeft op 28 september de brugdelen van de Bomerbrug in de Oosterweg, gemeente Hollands Kroon geplaatst.
 • Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017

  06 oktober 2017 Aanmelden kan nog voor Dag van de Herbestemming 2017 De Dag van de Herbestemming vindt dit jaar plaats op donderdag 12 oktober.
 • Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan

  06 oktober 2017 Reactie Johan Remkes op overlijden burgemeester Van der Laan Vanmorgen maakte de gemeente Amsterdam bekend dat burgemeester Eberhard van der Laan is overleden. Hij werd 62 jaar. Van der Laan was al een tijd ziek en legde op 18 september zijn taken als burgemeester neer.
 • Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden

  05 oktober 2017 Bijna 17 miljoen voor aantrekkelijke en toegankelijke stationsgebieden Stationsgebieden in Noord-Holland aantrekkelijker en beter toegankelijk maken. Daarvoor stellen Gedeputeerde Staten bijna 17 miljoen beschikbaar.
 • Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven

  04 oktober 2017 Gerestaureerd Fort bij Krommeniedijk geopend door Prof. mr. Pieter van Vollenhoven Hoog bezoek in Laag-Holland: Professor Mr. Pieter van Vollenhoven, ambassadeur van de Stelling van Amsterdam, opent het gerestaureerde en herbestemde Fort K’IJK bij Krommeniedijk.
 • Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg

  04 oktober 2017 Windparken Amsterdam: Definitieve vergunningen voor Havenwind en Nieuwe Hemweg 2 De provincie Noord-Holland heeft besloten de definitieve vergunningen te verlenen voor de windparken Havenwind en Nieuwe Hemweg in Amsterdam.
 • Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon

  04 oktober 2017 Renovatie Scheidersbrug en Braakbrug in Hollands Kroon Opsomming De provincie Noord-Holland heeft de renovatie van de Scheidersbrug in Winkel, gemeente Hollands Kroon afgerond.
 • Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie

  04 oktober 2017 Volg 9 oktober live PS-debat over koers omgevingsvisie Provinciale Staten voeren maandag 9 oktober om 13.00 uur een richtinggevend debat over de koers van de omgevingsvisie.
 • Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017

  04 oktober 2017 Besluiten Provinciale Staten 2 oktober 2017 Opsomming Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland geven groen licht voor de windparken Nieuwe Hemweg en Havenwind, de zomernota en de begroting van de Metropoolregio Amsterdam. Ook hebben ze de toekomst van het Groene Hart besproken.
 • Alle neuzen richting Oostpoort

  04 oktober 2017 Alle neuzen richting Oostpoort Opsomming Een gevarieerde groep Haarlemmers onderzoekt de kansen voor het gebied rondom station Spaarnwoude. Dit knooppunt Oostpoort ligt gunstig en biedt tal van mogelijkheden voor de stad.
 • Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers

  03 oktober 2017 Industrie Noordzeekanaalgebied in de schijnwerpers Opsomming In de herfstvakantie, van vrijdag 20 tot en met zondag 29 oktober, vinden in Beverwijk, IJmuiden en Zaanstad tal van activiteiten plaats in het teken van de Week van de Industriecultuur.
 • Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling

  03 oktober 2017 Documentaire 'Krayenhoff keert terug' verhaalt over de Stelling Opsomming 'Krayenhoff keert terug' vertelt het verhaal van de Stelling van Amsterdam via de historische figuur Krayenhoff, de grondlegger van deze waterlinie.
 • Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg

  03 oktober 2017 Verkeer over nieuwe delen N23 Westfrisiaweg Opsomming Vanaf de tweede helft van oktober 2017 gaat het verkeer tussen de A7 bij Hoorn-Noord en De Strip in Zwaag over grote delen van de nieuwe N23 Westfrisiaweg rijden.
 • Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober

  02 oktober 2017 Kijkmiddag fietsbrug Nigtevecht op 20 oktober Opsomming De hoofdoverspanning van de fietsbrug is klaar. Op vrijdag 20 oktober van 16.00 tot 18.30 uur stelt aannemer Ballast Nedam het bouwterrein van de fietsbrug op De Punt open voor kijkers.
 • Ruimte voor 300.000 woningen in metropoolregio Amsterdam

  29 september 2017 Ruimte voor 300.000 woningen in metropoolregio Amsterdam In de Metropoolregio Amsterdam is tot 2040 ruimte voor de bouw van bijna 300.000 woningen. Deze conclusies uit de ‘Monitor Plancapaciteit MRA 2017’ worden omarmd door de bestuurders van de gemeenten en provincies in de MRA.
 • Coalitieakkoord Ruimte voor Groei ligt op koers

  29 september 2017 Coalitieakkoord Ruimte voor Groei ligt op koers Halverwege de collegeperiode ligt de uitvoering van het coalitieakkoord ‘Ruimte voor Groei’ op koers. Dit schrijven Gedeputeerde Staten (GS) in een brief aan Provinciale Staten (PS).
 • Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen

  29 september 2017 Provinciale subsidie om leegstand winkelstraten terug te dringen Als het aan Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland ligt, komt er binnen afzienbare tijd subsidie beschikbaar om gemeenten te helpen de leegstand in winkelstraten terug te dringen. Een voorstel daarvoor hebben zij op 26 september aan Provinciale Staten voorgelegd.
 • Noord-Holland stopt overdracht aan de SP

  29 september 2017 Noord-Holland stopt overdracht aan de SP De provincie Noord-Holland stopt met onmiddellijke ingang de overdracht van de staten- en onkostenvergoedingen voor Statenleden van de SP aan hun partij.
 • Herstelwerkzaamheden aan toe- en afritten van Ring Alkmaar

  28 september 2017 Herstelwerkzaamheden aan toe- en afritten van Ring Alkmaar, teaser De provincie Noord-Holland verricht herstelwerkzaamheden aan het nieuwe asfalt op de afrit naar de Nieuwe Schermerweg (N244/N243) en de af- en toerit naar de Nollenweg (N508).
 • Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel nu ‘Koninklijk’

  27 september 2017 Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel nu ‘Koninklijk’ Johan Remkes, commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, heeft namens Zijne Majesteit de Koning het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt aan de Nederlandse Vereniging voor de Specerijhandel in Amsterdam. De vereniging ontvangt het predicaat ter gelegenheid van haar 100-jarig jubileum.
 • HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij

  27 september 2017 HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben op 26 september ingestemd met de aanpassing van het tracé voor HOV in ‘t Gooi, waarbij de vrije busbaan in Huizen en Blaricum wordt vervangen door de variant ‘meerijden via de Meent’.
 • Provincie Noord-Holland investeert € 194 miljoen in natuur

  27 september 2017 Provincie Noord-Holland investeert € 194 miljoen in natuur Extra kilometers fiets- en wandelpad, een grotere variatie aan dieren en planten, weidevogelbeheer en het afmaken van het Natuurnetwerk Nederland.
 • Welvaart Noord-Holland neemt toe

  27 september 2017 Welvaart Noord-Holland neemt toe De welvaart in Noord-Holland groeit. Dat blijkt uit de ‘Barometer Welvaart en Welzijn’ van de provincie Noord-Holland. Hierin brengt de provincie alle factoren bij elkaar die bepalend zijn voor welvaart en welzijn.
 • Provincie Noord-Holland al 3 jaar de beste OV-opdrachtgever van het land

  26 september 2017 Provincie Noord-Holland al 3 jaar de beste OV-opdrachtgever van het land De reizigerswaardering wordt jaarlijks gemeten met een grootschalig landelijk klanttevredenheidsonderzoek door het Kennisplatform Verkeer en Vervoer. De reizigers in de provincie Noord-Holland beoordeelden het openbaar busvervoer in 2016 wederom met een 7,7.
 • Vernieuwde hoofdrijbaan Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik

  26 september 2017 Vernieuwde hoofdrijbaan Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat volledig in gebruik De provincie Noord-Holland is volop bezig met de herinrichting van de Provincialeweg (N241) tussen Schagen en Verlaat. De N241 is vanaf de kruising met de Kanaalweg (N248) tot aan de Moerbeek volledig vernieuwd.
 • Kijk digitaal waar nieuwe huizen in de MRA kunnen komen

  26 september 2017 Kijk digitaal waar nieuwe huizen in de MRA kunnen komen De gemeenten en provincies in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) hebben afspraken gemaakt over afstemming en programmering van de woningbouwopgave. Zij geven ook aan welke locaties de komende 4 tot 10 jaar beschikbaar komen om woningen te bouwen.
 • Enge schrijf- en tekenwedstrijd tijdens Kinderboekenweek

  26 september 2017 Enge schrijf- en tekenwedstrijd tijdens Kinderboekenweek Opsomming De mensen van Huis van Hilde maken tijdens de Kinderboekenweek, vanaf 4 oktober 2017, een tournee langs bibliotheken in de regio rond Castricum.
 • Nachtelijke werkzaamheden N242 en N243 van 11 tot en met 13 oktober 2017

  26 september 2017 Nachtelijke werkzaamheden N242 en N243 van 11 tot en met 13 oktober 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 11 oktober tot en met vrijdag 13 oktober 2017 herstelwerkzaamheden op de N242 en de N243.
 • Bas Eenhoorn benoemd als waarnemend burgemeester Amstelveen

  25 september 2017 Bas Eenhoorn benoemd als waarnemend burgemeester Amstelveen In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Amstelveen heeft commissaris van de Koning Johan Remkes besloten Bas Eenhoorn met ingang van 1 oktober 2017 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Amstelveen.
 • Prettig en bereikbaar wonen langs de Kennemerlijn

  25 september 2017 Prettig en bereikbaar wonen langs de Kennemerlijn Opsomming Woningen, meer voorzieningen bij treinstations, extra fietsenstallingen, snelle fietsroutes naar stations, betere verbindingen en bewegwijzering en goede ‘park and ride’ faciliteiten. Dit is een greep uit de ambities voor de stationsgebieden langs de Kennemerlijn.
 • Samen sterk voor het IJsselmeergebied

  25 september 2017 Samen sterk voor het IJsselmeergebied Opsomming De provincies rond het IJsselmeergebied willen de ruimtelijk-economische opgaven in dit gebied, zoals de overgang naar duurzame energie, gezamenlijk aanpakken.
 • Ring Alkmaar: herstelwerkzaamheden toe- en afritten Nollenweg en Bestevaerstraat in avond en nacht

  22 september 2017 Ring Alkmaar herstelwerkzaamheden toe- en afritten Nollenweg en Bestevaerstraat in avond en nacht De provincie Noord-Holland verricht herstelwerkzaamheden aan het nieuwe asfalt op de afrit naar de Nollenweg (N508) en de af- en toerit naar de Bestevaerstraat van woensdag 27 september tot en met zaterdag 30 september 2017 tussen 20.00 uur en 4.00 uur.
 • Burgervlotbrug te Schagen weer in gebruik voor fietsers en voetgangers

  21 september 2017 Burgervlotbrug te Schagen weer in gebruik voor fietsers en voetgangers De provincie heeft met succes noodreparaties uitgevoerd aan de Burgervlotbrug in Schagen. Hierdoor kan de vlotbrug weer veilig open en dicht. De Burgervlotbrug is vanaf donderdag 21 september uitsluitend toegankelijk voor (brom)fietsers en voetgangers.
 • Meer geld voor zelfbouwers met kluspanden

  21 september 2017 Meer geld voor zelfbouwers met kluspanden De provincie Noord-Holland stelt meer subsidie beschikbaar voor zelfbouwgroepen die bestaande gebouwen (kantoren, scholen) ombouwen tot woningen.
 • Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem

  21 september 2017 Ondernemersevent over circulaire economie in Koepel Haarlem Namens de provincie Noord-Holland en Rabobank Haarlem en Omstreken organiseert PIM op 17 oktober een ondernemersevent met als thema ‘Hoe kan ik succesvol ondernemen in een circulaire economie?’.
 • Pilot Buitenpoorten brengt het landschap dichterbij

  20 september 2017 Pilot Buitenpoorten brengt het landschap dichterbij Slimme marketing en een goed ruimtelijk ontwerp zorgen voor meer bezoekers aan natuur- en recreatiegebieden in de Metropoolregio Amsterdam. Dat is de belangrijkste uitkomst van de ‘pilot Buitenpoorten’.
 • Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag!

  20 september 2017 Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag! Op 23 september is het weer landelijke Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. ProRail doet mee in 25 buurten door het hele land, waaronder Hilversum. Onder het genot van koffie en koek gaan medewerkers met omwonenden in gesprek over de actuele en toekomstige werkzaamheden in de buurt.
 • Van Kemenadeprijs voor Raad voor het openbaar bestuur

  20 september 2017 Van Kemenadeprijs voor Raad voor het openbaar bestuur De prof. dr. J.A. van Kemenadeprijs wordt dit jaar toegekend aan de Raad voor het openbaar bestuur (Rob). Dat hebben Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland op voordracht van de jury besloten. De Van Kemenadeprijs wordt voor het laatst uitgereikt en heeft tot doel het stimuleren van het denken over het openbaar bestuur.
 • Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing

  19 september 2017 Ethiek tentoonstellen menselijke resten onderwerp van Hilde-lezing Opsomming Op donderdag 5 oktober geeft Liselotte Gertenbach in Huis van Hilde een lezing over de ethiek van het tentoonstellen van menselijke resten.
 • Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut

  18 september 2017 Natuurbrug Zeepoort: voor grote grazers en klein grut “Met behulp van deze natuurbrug ontstaat een natuurgebied van 7000 hectare, dat is heel bijzonder”, vertelt boswachter Jamie Jenner terwijl ze naar de fonkelnieuwe natuurbrug Zeepoort achter haar wijst. Zo’n 20 geïnteresseerden lopen vandaag met haar mee over de brug bij Bloemendaal. Het is de eerste en laatste keer: hierna is hij het domein van de dieren en planten.
 • Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017

  18 september 2017 Nachtelijke werkzaamheden Ring Alkmaar (N242) van 27 tot en met 30 september 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van woensdag 27 tot en met zaterdag 30 september 2017 tussen 20.00 en 04.00 uur werkzaamheden aan de Ring Alkmaar (N242) ter hoogte van het AZ-voetbalstadion.
 • Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’

  18 september 2017 Innovativiteit ten top bij ‘Hack the Road’ Opsomming 270 48 uur kregen de deelnemers van de hackathon ‘Hack the road’ om een systeem te bouwen waarmee verkeersinformatie van de provinciale wegen wordt overgebracht naar ‘slimme’ zelfrijdende auto’s.
 • Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal

  15 september 2017 Feestelijke opening Natuurbrug Zeepoort in Bloemendaal De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Bloemendaal is klaar. Dat viert de provincie met alle betrokkenen én natuurliefhebbers. Vrijdag 15 september is de natuurbrug officieel geopend. Op zaterdag 16 september is er een publieksdag met allerlei gratis activiteiten voor jong en oud.
 • SHIP heet 25.000e bezoeker welkom

  15 september 2017 SHIP heet 25.000e bezoeker welkom - opsomming Het Sluis Haven Informatie Punt (SHIP) in IJmuiden heeft vrijdag, 15 september de 25.000e bezoeker verwelkomd. De heren Wijdogen en Mouthaan waren de gelukkigen.
 • Ruud van Wilgenburg benoemd tot hulpstrandvonder

  15 september 2017 Hulpstrandvonder Velsen benoemd Ruud van Wilgenburg is donderdag 14 september door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot hulpstrandvonder in de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk. Zijn werkgebied bestaat uit de kust van deze gemeenten ten noorden van de pieren in IJmuiden.
 • Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen

  14 september 2017 Tijdelijke pont Burgervlotbrug in Schagen Sinds donderdagochtend 14 september kunnen fietsers en voetgangers met een pont naar de overkant ter hoogte van de Burgervlotbrug in Schagen. Het verkeer over de brug is sinds dinsdag gestremd wegens een aanvaring van een schip.
 • Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond

  13 september 2017 Raad van State: Beroep windpark Midwoud ongegrond Op 17 november 2016 heeft het college van Gedeputeerde Staten de aanvraag afgewezen voor een omgevingsvergunning voor de realisering van 6 windturbines op de locatie ten westen van de dorpskern Midwoud tussen de Broerdijk en de Oosterstraat in de gemeente Medemblik. Engie heeft hiertegen beroep aangetekend bij de Raad van State.
 • Windpark Westfrisia mag worden gebouwd

  13 september 2017 Windpark Westfrisia mag worden gebouwd De Raad van State heeft de beroepen tegen de bouw van windpark Westfrisia deels niet-ontvankelijk en deels ongegrond verklaard. Het windpark, dat bestaat uit vijf turbines, mag worden gebouwen langs de Westfrisiaweg (N302) nabij Zwaagdijk in de gemeente Medemblik.
 • Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek

  13 september 2017 Tussenbalans gemeentelijke herindeling Gooi en Vechtstreek Gedeputeerde staten (GS) vragen aan een aantal gemeenten in de Gooi en Vechtstreek om nadere informatie over hun standpunten over bestuurlijke herindeling van de gemeenten in de regio.
 • Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken

  13 september 2017 Leerlingen bedenken oplossing voor Noord-Hollandse leegstaande kerken “We hebben echt invloed.” Dat beseften de scholieren van het Hageveld College en Stedelijk Gymnasium uit Haarlem tijdens de Statencommissie Economie, Energie en Bestuur afgelopen 11 september. Hier werd hun oplossing voor leegstaande kerken in Noord-Holland – Adopteer een kerk – besproken door de aanwezige Statenleden.
 • Aanvaring Burgervlotbrug: verkeer gestremd

  12 september 2017 Aanvaring Burgervlotbrug verkeer gestremd Dinsdagmiddag 12 september is een schip tegen de Burgervlotbrug in Schagen aangevaren. Het verkeer tussen de N9 en de Burgerweg is daardoor gestremd.
 • Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen

  12 september 2017 Proef met OV-deelfiets bij busstation Huizen 1 Reizigers kunnen vanaf 16 september een fiets huren bij het busstation in Huizen. Het gaat om een proef van een jaar. Tijdens de proef onderzoekt de provincie Noord-Holland of reizigers een deelfiets willen gebruiken vanaf een busstation en of daarmee het reizen met de bus aantrekkelijker wordt.
 • Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd

  11 september 2017 Verregaande ambities regio Noord-Holland Noord gepresenteerd Opsomming Noord-Holland Noord heeft verregaande ambities om de regio de komende decennia uit te laten blinken op de economische speerpunten agri-food, energie, water en toerisme.
 • Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem

  08 september 2017 Provincie partner 3D Makers Zone Haarlem De provincie is een partnerschap aangegaan met de 3D Makers Zone in de Haarlemse Waarderpolder. Algemeen directeur Renée Bergkamp tekende 6 september 2017 een overeenkomst die de provincie het komende jaar als partner aan het innovatie-experimenteercentrum verbindt.
 • Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon

  07 september 2017 Inloopspreekuur Renovatie Braakbrug in gemeente Hollands Kroon De provincie Noord-Holland start 4 oktober met de renovatie van de Braakbrug (de brug over de Braaksluis) in de Westfriesedijk in Lutjewinkel, gemeente Hollands Kroon. Het wegverkeer en de scheepvaart is ter hoogte van de Braakbrug gestremd. WaakSaam voert de werkzaamheden uit.
 • Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout

  07 september 2017 Nieuwe Beeldenroute leidt langs Paviljoen Welgelegen en Haarlemmerhout Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid, Bestuur en Cultuur van de provincie Noord-Holland en Jur Botter, wethouder WMO, Welzijn, Volksgezondheid, Cultuur en Vastgoed van de gemeente Haarlem onthullen op donderdag 14 september het kunstwerk ‘Samenwerking’ van Frank Rosen. Het kunstwerk maakt deel uit van een nieuwe Beeldenroute in de serie Haarlems beeld.
 • Begroting Noord-Holland 2018 online

  07 september 2017 Begroting Noord-Holland 2018 online De begroting van de provincie Noord-Holland voor 2018 staat online. In de begroting staat wat de provincie in 2018 wil gaan doen en wat dat gaat kosten.
 • Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon

  07 september 2017 Vernieuwen rotonde Provincialeweg (N241) in Zijdewind, Hollands Kroon De provincie Noord-Holland vernieuwt de rotonde op de Provincialeweg (N241) ter hoogte van de Zandweg en Hartweg in Zijdewind, gemeente Hollands Kroon. De Zandweg is daardoor afgesloten voor autoverkeer tussen de N241 en de Havenstraat van 18 tot en met 29 september 2017.
 • Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam

  07 september 2017 Oplossing tegen trillingen bij Wilhelminasluis Zaandam Wanneer een groot schip vanaf de Zaan de Wilhelminasluis invaart kunnen trillingen ontstaan als het schip de kant raakt. De provincie Noord-Holland start deze week met een maatregel om de overlast weg te nemen. De werkzaamheden hiervoor duren naar verwachting 4 weken.
 • Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde

  07 september 2017 Nieuwe lezingenserie historie en archeologie in Huis van Hilde Onder de titel ‘Hilde kan me nog meer vertellen’ bieden de Stichting Oer-IJ en Huis van Hilde vanaf oktober 2017 een nieuwe serie van 8 lezingen. De lezingen worden gehouden in het archeologiecentrum in Castricum, en bieden verdieping op verschillende thema’s uit de geschiedenis en archeologie van de regio. Vanzelfsprekend komen ook het ontstaan van het Oer-IJ en het landschap van Noord-Holland aan bod.
 • Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft

  06 september 2017 Aanbrengen slijtlaag op asfalt N246 in Assendelft De provincie Noord-Holland houdt een proef waarbij ongeveer 900 meter van de N246 in Assendelft een slijtlaag krijgt. Dit is het deel tussen de Vaartdijk en de Zaandammerweg. Tijdens 3 nachten, van dinsdag 12 tot en met vrijdag 15 september 2017, zijn er tussen 19.00 uur en 06.00 uur werkzaamheden. De nacht van donderdag 14 september op vrijdag 15 september is reserve.
 • Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester Huizen

  06 september 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Huizen heeft Johan Remkes, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 november 2017 Fons Hertog benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september

  06 september 2017 Leeghwaterbrug: testen in de avond op 7 september Op donderdagavond 7 september 2017 gaat de aannemer proefdraaien met de brug richting Heerhugowaard. Dit start ongeveer rond 21.15 uur en duurt ongeveer een uur. De weg wordt om 21.00 uur afgesloten en is rond 22.30 uur weer open. Het verkeer wordt dan omgeleid.
 • September in het teken van Landschap en natuur

  27 december 2017 September in het teken van Landschap en natuur Natuur en landschap staan de hele maand september in de schijnwerpers in Noord-Holland. Naast de Landschapstriënnale met ruim 50 activiteiten is er deze maand ook het MOOOISTE landschapsfestival, de nationale Natuurtop en de opening van de natuurbrug Zeepoort. Een maand vol excursies, tentoonstellingen en debatten.
 • Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas

  06 september 2017 Warmtenetten: een duurzaam alternatief voor aardgas TNO en ECN Duurzaam hebben in opdracht van het programma Warmte en Koude in de Metropoolregio Amsterdam uitgezocht hoe duurzaam de warmtebronnen in de warmtenetten van de regio Amsterdam zijn. Naar aanleiding van dit onderzoek is een CO2-ladder voor de warmtebronnen ontwikkeld om afnemers van warmte inzicht te geven in het nut van warmtenetten. In alle gevallen is de CV-ketel thuis het minst duurzaam, zelfs de restwarmte uit een kolencentrale is in dat opzicht een betere keuze.
 • De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markermeerdijken

  06 september 2017 De provincie Noord-Holland coördineert besluiten versterking Markeermeerdijken De provincie Noord-Holland coördineert de besluiten die nodig zijn voor de vergunningen en ontheffingen voor het project versterking Markermeerdijken tussen Hoorn en Amsterdam. Dit gebeurt op verzoek van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK).
 • Alle vergaderingen PS live te volgen

  06 september 2017 Alle vergaderingen PS live te volgen Vanaf deze week kunt u alle politieke discussies van Provinciale Staten (PS) en de Statencommissies thuis of op de werkplek live volgen via deze website. Geen tijd om een vergadering live te volgen? De uitzending is later terug te bekijken.
 • Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’

  06 september 2017 Digitaal magazine buitenplaatsen ‘Anno 1609’ Speciaal voor Open Monumentendag stelde Oneindig Noord-Holland een digitaal magazine samen over een aantal prachtige buitenplaatsen in Noord-Holland en hun eigen unieke verhalen. In deze 'Anno 1609' zijn 8 van de mooiste Noord-Hollandse buitenplaatsen op een rijtje gezet, die onder andere te bezoeken zijn tijdens Open Monumentendag 2017.
 • Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017

  05 september 2017 Provincie Noord-Holland telt mee met Nationale FietsTelweek 2017 De derde editie van de Nationale FietsTelweek, het grootste fietsonderzoek van Nederland, gaat maandag 18 september van start. Fietsers kunnen met het onderzoek meedoen door de gratis fietstel-app te downloaden. De app registreert vervolgens alle fietsbewegingen gedurende een week. De provincie Noord-Holland doet mee aan dit onderzoek.
 • Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518)

  05 september 2017 Informatieavond over groot onderhoud aan de weg naar Marken (N518) De provincie Noord-Holland organiseert op donderdag 14 september een informatieavond over het groot onderhoud aan de N518 tussen Monnickendam en Marken. De werkzaamheden zijn van 2 tot en met 29 oktober 2017 en bestaan uit het aanbrengen van een nieuwe asfaltlaag, bermverharding in krappe bochten en parkeerhavens verwijderen en ombouwen.
 • Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland

  05 september 2017 Praktijkconferentie zonne-energie Noord-Holland In 2050 moet al onze energie duurzaam opgewekt worden. In de transitie van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie heeft 'zon' de toekomst! Zonne-energie is onmisbaar en zit in de lift. Het zijn al lang niet meer alleen de traditionele blauwe panelen op daken.
 • Start je toekomst als MRA-trainee

  04 september 2017 Start je toekomst als MRA-trainee Vandaag start de werving voor nieuwe trainees voor de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In het MRA-trainingsprogramma werkt de provincie met 9 andere overheidsorganisaties samen.
 • Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen

  04 september 2017 Publieksdag natuurbrug Zeepoort in bezoekerscentrum De Kennemerduinen Opsomming De natuurbrug Zeepoort over de Zeeweg in Overveen, Bloemendaal, is klaar. Om de opening en de overdracht van de provincie Noord-Holland aan beheerder PWN te vieren is er bij het bezoekerscentrum De Kennemerduinen een publieksdag georganiseerd.
 • Hamming nieuwe burgemeester Zaanstad

  01 september 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Jan Hamming is benoemd tot burgemeester van Zaanstad. De benoeming gaat in op 27 september 2017.
 • Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen

  01 september 2017 Afsluiting Gooilandseweg (N236) tussen Weesp en Ankeveen De provincie Noord-Holland verbreedt de Gooilandseweg (N236) en vervangt de kruisingen bij de Lage Klompweg en de Dammerweg door rotondes. Hierdoor is de N236 tussen Weesp en Ankeveen van vrijdag 15 september 20.00 uur tot maandag 25 september 5.00 uur afgesloten.
 • Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek

  31 augustus 2017 Ruimte voor grootschalig zonnepark Groene Hoek In de gemeente Haarlemmermeer kan een omvangrijk zonnepark worden gerealiseerd. Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben de Groene Hoek, waar een zonnepark van 50 hectare wordt aangelegd, daarvoor aangewezen als zogenaamd stimuleringsgebied voor zonne-energie.
 • Hulpstrandvonder Velsen benoemd

  31 augustus 2017 Hulpstrandvonder Velsen benoemd Frederik Dictus is vandaag door commissaris van de Koning Johan Remkes benoemd tot tweede hulpstrandvonder in de gemeente Velsen. Zijn werkgebied bestaat uit de kust ten zuiden van de pieren.
 • Provincie zoekt Bedrijvig Groen

  31 augustus 2017 Provincie zoekt Bedrijvig Groen De provincie Noord-Holland heeft onder de naam Bedrijvig Groen een prijsvraag uitgeschreven om bedrijventerreinen groener en daarmee aantrekkelijker te maken voor mens én dier.
 • Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland

  31 augustus 2017 Anderhalf miljoen banen in Noord-Holland Het aantal banen in Noord-Holland is in 2016 voor het eerst sinds jaren weer gegroeid. De teller staat op 1.487.800. Dat neemt niet weg dat Noord-Holland nog 82.000 werklozen heeft. Jongeren en laagopgeleiden zijn de grootste groep onder de werklozen.
 • Inloopbijeenkomsten aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid

  31 augustus 2017 Inloopbijeenkomsten over aanleg nieuwe busbaan Aalsmeer – Schiphol-Zuid De provincie Noord-Holland organiseert samen met de partners op maandag 11 september 2017 twee inloopbijeenkomsten over de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ).
 • Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH

  31 augustus 2017 Volg de provincie achter de schermen op Instagram @ProvincieNH Om inwoners van de provincie Noord-Holland een kijkje achter de schermen te geven, nemen medewerkers vanaf 4 september het nieuwe Instagramaccount @ProvincieNH ‘over’: een #InstaTakeOver. Iedere week, 5 dagen in de week, laten medewerkers in foto’s en video’s zien hoe hun werkweek eruit ziet.
 • Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel

  30 augustus 2017 Burgemeesters Blaricum en Zandvoort wisselen tijdelijk van stoel Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft vanmiddag de burgemeester van Blaricum, Joan de Zwart-Bloch, tijdelijk tot waarnemend burgemeester van de gemeente Zandvoort benoemd. Tegelijk heeft hij Niek Meijer, burgemeester van Zandvoort, tot waarnemend burgemeester van de gemeente Blaricum benoemd.
 • Provincie ondersteunt aanleg snel internet buitengebied

  30 augustus 2017De provincie Noord-Holland ondersteunt lokale initiatieven voor de aanleg van vaste breedbandverbindingen in het buitengebied.
 • Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen

  30 augustus 2017 Provinciale subsidie voor betere bedrijventerreinen De provincie Noord-Holland stelt ruim €3 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren. Door bijvoorbeeld het opnieuw inrichten van de wegen, meer groenvoorzieningen en maatregelen voor het verbeteren van de veiligheid blijven de terreinen aantrekkelijk voor ondernemers.
 • Landschapstriënnale van start

  30 augustus 2017 Landschapsfestival van start Natuur en landschap staat de hele maand september in de schijnwerpers met ruim 50 activiteiten. Met de komst van de eerste Landschapstriënnale in Noord-Holland in Park21, kan iedereen er vanaf zaterdag 2 september terecht die meer wil weten over het landschap van nu en later. Een maand vol excursies, tentoonstellingen, debatten, hapjes en drankjes. Voor jong en oud.
 • Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase

  30 augustus 2017 Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar: de volgende fase De provincie Noord-Holland voert ingrijpende werkzaamheden uit aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar tot eind 2018. De brug naar Heerhugowaard is vanaf 4 september weer in gebruik. De werkzaamheden blijven in de volgende fase ook voor hinder zorgen. De provincie raadt weggebruikers aan om de Leeghwaterbrug vooral richting Heerhugowaard zoveel mogelijk te mijden.
 • Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen

  29 augustus 2017 Bezoek Paviljoen Welgelegen tijdens de Open Monumentendagen Iedereen die weleens een kijkje wil nemen in het imposante Noord-Hollandse provinciehuis, Paviljoen Welgelegen in Haarlem, is van harte welkom dat te komen doen tijdens de Open Monumentendagen.
 • Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival

  29 augustus 2017 Ontdek de Stelling van Amsterdam tijdens het Fortenfestival Veel forten van de Stelling van Amsterdam openen hun deuren tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Van vrijdag 1 tot met zondag 10 september zijn er allerlei activiteiten. Geniet van buitenfilms, theater, kunst, muziek en historie.
 • Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’

  29 augustus 2017 Reizende tentoonstelling ‘Noord–Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ Opsomming Welk beeld heb jij eigenlijk als het over energie gaat? Om deze vraag bij jongeren tot de verbeelding te laten spreken, heeft de provincie Noord-Holland in samenwerking met het Noord-Hollands Archief de tentoonstelling ‘Noord-Holland opgewekt! Energie van vroeger en voor later’ gemaakt.
 • Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester Laren

  28 augustus 2017 Rinske Kruisinga benoemd als waarnemend burgemeester Laren In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad en wethouders van Laren heeft commissaris van de Koning Johan Remkes met ingang van 22 september 2017 Rinske Kruisinga benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Provincialeweg N236 bij Driemond weer open

  28 augustus 2017 Provincialeweg N236 bij Driemond weer open Opsomming Het is weer mogelijk om tussen Weesp en Amsterdam Zuidoost over de Provincialeweg te rijden. Na een laatste weekend vol werkzaamheden reed het eerste verkeer op maandagochtend 28 augustus met de duimen omhoog over de vernieuwde Geinbrug en de kruising bij Driemond.
 • In het land van Maas en IJ: nieuwe expositie in provinciehuis

  25 augustus 2017 In het land van Maas en IJ nieuwe expositie in provinciehuis Met de Dreefexpositie ‘In het land van Maas en IJ’ start een nieuwe serie tentoonstellingen in provinciehuis Paviljoen Welgelegen. De serie heeft als thema ‘Provincie op bezoek’ en dit jaar is gekozen voor de provincie Limburg.
 • Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie

  24 augustus 2017 Afsluiting Waterwolftunnel (N201) bij Schiphol door asfaltreparatie De provincie Noord-Holland voert van vrijdag 1 september vanaf 19.00 uur tot zaterdag 2 september 06.00 uur een noodreparatie uit aan het asfalt in de Waterwolftunnel (N201) in de gemeente Haarlemmermeer.
 • GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij

  24 augustus 2017 GS geven discussiedocument koers omgevingsvisie vrij Gedeputeerde Staten (GS) hebben het ‘Discussiedocument; 3 verhaallijnen op weg naar de Koers NH2050’ vrijgegeven dat Provinciale Staten (PS) moet helpen de koers te bepalen voor de Omgevingsvisie NH2050.
 • Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen

  24 augustus 2017 Verbetering Noord-Hollandse wegen en bruggen De provincie Noord-Holland investeert in 2018 € 297 miljoen in wegen en vaarwegen. Met dit bedrag wordt de provinciale infrastructuur onderhouden, verbeterd of uitgebreid. Gedeputeerde Staten leggen het voorstel voor de investeringen voor aan Provinciale Staten, die hier in november over beslissen.
 • Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240)

  24 augustus 2017 Afronding bomenkap Markerwaardweg (N240) Opsomming De provincie Noord-Holland verricht van maandag 4 tot en met vrijdag 8 september 2017 de afrondende kapwerkzaamheden aan de Markerwaardweg (N240) tussen de N23 en Zwaagdijk-Oost (N239).
 • Nieuwe burgemeester Bloemendaal

  23 augustus 2017 Nieuwe burgemeester Bloemendaal De heer E.J. (Elbert) Roest is benoemd tot burgemeester van Bloemendaal. De benoeming gaat in op 6 september 2017.
 • Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water

  23 augustus 2017 Vaarweginspecteurs: autoriteit op het water 1 Iedere dag zijn 4 vaarweginspecteurs van de provincie op het water voor een vlot en veilig vaarverkeer. Ze zorgen dat de vaarwegen goed te bevaren zijn en dat er niet te snel wordt gevaren.
 • Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland

  22 augustus 2017 Verkeerscentrale paraat tijdens Mysteryland Het Floriadeterrein tussen Vijfhuizen en Hoofddorp is 26 en 27 augustus weer het toneel van Mysteryland. Per dag bezoeken zo’n 50.000 mensen het dancefestival. Een groot deel van die bezoekers maakt gebruik van de provinciale wegen N201 en N205.
 • Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt

  21 augustus 2017 Bezoek de Noord-Hollandse buitenplaatsen op de Uitmarkt Opsomming De provincie Noord-Holland ontvangt op 26 en 27 augustus de bezoekers van de Uitmarkt Amsterdam in een speciaal paviljoen. In dit paviljoen staan zeven Noord-Hollandse buitenplaatsen in de spotlights: Slot Assumburg, Buitenplaats Beeckestijn, Landgoed Duin & Kruidberg, Buitenplaats Elswout, Huize Frankendael, Buitenplaats Leyduin en Buitenplaats Schaep en Burgh.
 • Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017

  21 augustus 2017 Spoedreparatie Provincialeweg Oosthuizen (N247) op 24 augustus 2017 Opsomming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 24 augustus 2017 werkzaamheden aan de Provincialeweg in Oosthuizen (N247).