Laatste fase herinrichting A.C. de Graafweg

Op 9 mei 2024 start de laatste fase van de herinrichting van de A.C. de Graafweg. Deze fase duurt tot eind 2024.

Van donderdag 9 mei 19.00 uur tot en met maandag 13 mei is het traject tussen de rotonde Wognum en Heerenweide afgesloten. We creëren een tijdelijke rijbaan tussen de rotonde Tramweg en rotonde Wognum en we richten de oude S-bocht opnieuw in. Tijdens de afsluiting pakken we meteen 2 grote waterverbindingen aan en verwijderen we een oude vaarduiker. 

Omleiding lokaal verkeer

Vanaf de rotonde Wognum kunt u gebruik maken van de omleidingsroute Nieuweweg – Dokter de Vriesstraat – Westerstraat – Opmeerderweg – De Veken – kruising A.C. de Graafweg/Lindengracht en vice versa.  

Laatste fase herinrichting A.C. de Graafweg

Omleiding doorgaand en vrachtverkeer

Het vrachtverkeer blijft gebruik maken van de hoofdomleidingsroute via de A7, N242 en N239.   

Werkzaamheden vanaf 13 mei

Na 13 mei 5.00 uur is de tijdelijke rijbaan geopend voor verkeer. We starten met de herinrichting van de A.C. de Graafweg tussen de rotonde Wognum en de rotonde Tramweg. De maximumsnelheid is 50 kilometer per uur. Voor doorgaand verkeer geldt er dan geen omleidingsroute meer.  

Omleiding verkeer breder dan 2.55m

Voor verkeer met een breedte groter dan 2.55 meter geldt wel een omleidingsroute, omdat deze brede voertuigen niet geschikt zijn voor de tijdelijke rijbaan. Breed verkeer kan gebruik maken van de route via de Spanbroekerweg. De route zal worden aangegeven met gele bebording.  

Verkeersdrukte blijvend monitoren

De verkeersdrukte op de omleidingsroutes en omliggende wegen blijft de provincie monitoren. Dat gebeurt met tellingen, eigen observaties en meldingen van bewoners en weggebruikers. Zonodig worden extra maatregelen genomen.  

Verkeersveiligheid verbeteren

Met de herinrichting van A.C. de Graafweg wil de provincie de verkeersveiligheid verbeteren en de doorstroming garanderen. Voor de veiligheid wordt de rijbaan verbreed van 6.10 naar 7.60 meter. Over het hele traject wordt het fietspad breder en ligt het verder van de weg af.  

Contact

Heeft u vragen over de afsluiting? Neem telefonisch contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 0200 600 (gratis) of stuur een e-mail naar n241acdegraafweg@noord-holland.nl

Meer informatie

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden op de A.C. de Graafweg? Download de A.C. de GraafApp in de App Store of Google Play Store