Stremmingen door reparatie tijdelijke brug over de Zaan

De tijdelijke brug over de Zaan, die de Zaanbrug tussen Wormerveer en Wormer vervangt, is op 9 januari 2024 in storing geraakt.

Vanwege de storing kan de brug niet geopend worden voor het scheepvaartverkeer. Om wachtende schepen toch te kunnen laten passeren wordt de tijdelijke brug handmatig geopend. Een opening duurt 2 uur en zorgt voor stremming op de weg. 

Luchtfoto van de tijdelijke brug over de Zaan

In de ochtend van 9 januari raakte de Zaanbrug in storing. Om het wegverkeer weer over de brug te kunnen laten gaan, is de brug handmatig gesloten. De brug kon echter nog steeds niet bediend worden voor het scheepvaartverkeer. Om de wachtende schepen door te kunnen laten varen is besloten om de brug meerdere keren  handmatig te openen en sluiten. Dit gebeurt in de middag en avond van 9 januari en na de ochtendspits van 10 januari 2024. Omdat de bediening handmatig gaat, duurt het openen en sluiten van de brug 2 uur. Al het wegverkeer wordt tijdens de opening geadviseerd om om te rijden via de Ned Benedictweg (N514) of de reis uit te stellen. 

De storing is ontstaan door een defect onderdeel. Deze is inmiddels besteld. De verwachting is dat het kapotte onderdeel deze week wordt vervangen, waardoor de handmatige openingen en sluitingen niet meer nodig zijn. De nieuwe Zaanbrug wordt op 15 januari voor het verkeer opengesteld, waarna de tijdelijke brug definitief uit gebruik gehaald wordt.

Meer informatie

Alle up-to-date informatie over de voortgang en uitvoering van de werkzaamheden aan de Zaanbrug is te vinden in de omgevingsapp van de aannemer: Reimert app. Met vragen over de Zaanbrug kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis) of per mail servicepunt@noord-holland.nl. Informatie over de vernieuwing Zaanbrug is ook te vinden op www.noord-holland.nl/zaanbrug of de regionale facebookpagina @ZaanstreekWaterland