Provincie Noord-Holland rijdt mee in Bloemencorso Bollenstreek

De provincie Noord-Holland rijdt voor de derde keer met een eigen praalwagen mee in het Bloemencorso Bollenstreek. Ons thema dit jaar is 'watersport'.

Het corso geeft de bezoekers ieder jaar weer een lentegevoel met de kleurrijke praalwagens met geurende bolbloemen. Op zaterdag 20 april rijden alle wagens van Noordwijk naar Haarlem. Op zondag 21 april staan de praalwagens stil in bloemenstad Haarlem.

Watersportprovincie

De provincie investeert in watersport-, waterrecreatievoorzieningen en voert dit jaar 'watersport' als thema voor de praalwagen. Noord-Holland is dé plek voor watersportliefhebbers. Met de Noordzee, het IJsselmeer en de talloze plassen en kanalen hebben we volop water om te verkennen. Of je nu wil surfen, windfoilen of zwemmen in open water, je vindt er de perfecte plek. Daarnaast is het Hollandse landschap - met de groene polders, pittoreske dorpjes en steden - prima te ontdekken vanaf het water, terwijl je rustig vaart in je elektrische sloepje, zeilboot of kano. 

Provincie Noord-Holland rijdt mee in Bloemencorso Bollenstreek

Inge Quint, ontwerper van de praalwagen: “Al mijn hele leven speelt watersport een grote rol. Zodra ik ontspanning nodig heb, zoek ik het water op. Ik kon in dit ontwerp heerlijk uitpakken met vrolijke kleuren. Mijn fascinatie voor het altijd bewegende water is straks zeker in het bloemwerk terug te zien!”

Bloemencorso

Bloemencorso Bollenstreek 2024 begint met de stekersdagen op 17 en 18 april. Vrijdagavond rijdt het ‘lichtjescorso’ door Noordwijkerhout. Het rijdende corso start op zaterdag 20 april in Noordwijk voor een route van 42 kilometer door 2 provincies langs Lisse, Bennebroek en Heemstede om uiteindelijk te eindigen in Haarlem. Daarnaast kan iedereen op zondag 21 april de themawagens bewonderen in Haarlem centrum: bloemenstad en provinciehoofdstad.  

Kijk voor de exacte route met doorkomsttijden op de website van het evenement.