Startup in Residence krijgt vervolg in 2018

Het programma Startup in Residence van de provincie Noord-Holland krijgt een vervolg. Dat werd bekendgemaakt op 7 december tijdens de Demo Day van de huidige lichting deelnemers.

Tijdens de Demo Day in de 3D Makerzone in Haarlem presenteerden de startups die in 2017 deelnamen aan het Startup-in-Residence-programma van de provincie Noord-Holland hun resultaten. De provincie is tevreden met de resultaten van de eerste ronde van het programma. “Het helpt ons de razendsnelle ontwikkelingen in de maatschappij bij te houden. We halen met de startups letterlijk de buitenwereld én een frisse blik op onze vraagstukken binnen”, aldus gedeputeerde Economische Zaken, Jaap Bond. Inmiddels werkt de provincie met 3 startups samen. 

Koeriersdiensten

Een van die 3 startups is Courier Connect. Courier Connect wil pakketpost efficiënter en daarmee milieuvriendelijker maken. Astrid Boosman, founder van Courier Connect, tijdens haar pitch: “Het programma heeft ons een hoop gebracht. We hebben veel geleerd en het was prettig toegang te hebben tot het netwerk van de provincie.” Provincie Noord-Holland maakt inmiddels zelf ook gebruik van de koeriersdiensten van Courier Connect.

Overeenkomsten

Verder onderzoekt de provincie momenteel samen met startup Signing Service hoe de diensten van de startup ingezet kunnen worden bij de pacht-, huur- en koopovereenkomsten van de provincie. Signing Service is een nieuw systeem voor rechtsgeldige digitale handtekeningen.

Focus

Tim Aarts van StartAIM gaf aan dat vooral de focus die het programma vroeg hem geholpen heeft. Inmiddels is hij samen met 3 andere zelfstandigen het Buitengewoon Gilde gestart dat overheden en organisaties innovatiever wil laten werken. 

Contacten

Secret City Trails maakt innovatieve routes en speurtochten door een stad of wijk. Die zijn via een app te spelen. Ook maken ze maatwerkroutes voor bijvoorbeeld teambuildingsactiviteiten. Zij hebben vooral veel gehad aan de contacten die zij via de provincie hebben kunnen leggen met IAmsterdam, Amsterdam Marketing en Haarlem City Marketing. 

Nieuwe ronde in 2018

Startups die belangstelling hebben voor deelname aan ronde 2 kunnen deze website en de social media van de provincie in de gaten houden. In het voorjaar volgt meer informatie over de inschrijving en het programma in 2018. De startups kunnen weer rekenen op persoonlijke begeleiding, workshops, een eigen werkruimte en toegang tot de netwerken van de provincie.

Startups

 


 

Uitgelicht