Alle vergaderingen PS live te volgen

Vanaf deze week kunt u alle politieke discussies van Provinciale Staten (PS) en de Statencommissies thuis of op de werkplek live volgen via deze website. Geen tijd om een vergadering live te volgen? De uitzending is later terug te bekijken.

Provinciale Staten bepalen de grote lijnen van het beleid in Noord-Holland. Tijdens verschillende commissievergaderingen debatteren de Statenleden over natuur, verkeer, energie, wonen, ruimtelijke ordening of financiën. Maandelijks nemen ze tijdens de Statenvergaderingen besluiten die mogelijk gevolgen hebben voor de Noord-Hollandse leefomgeving. Zowel de Statenvergaderingen als commissievergaderingen zijn openbaar. Vaak zit de publieke tribune vol met belangenorganisaties, bedrijven en bewoners van Noord-Holland.

Nu alle vergaderingen live

Steeds meer mensen volgen de Statenvergaderingen via de live-uitzending. Eerder konden PS alleen de vergaderingen die plaatsvonden in de Statenzaal live uitzenden. Vanaf nu gaan ook alle commissievergaderingen live via deze site. Bij de uitzending staan ook de agenda en de stukken van de vergadering. De naam van de sprekers verschijnt in beeld, zodat de vergadering goed te volgen is. Daarnaast zijn hier alle Statenvergaderingen van het afgelopen jaar terug te kijken. 

Alle vergaderingen PS live te volgen

Neem eens een kijkje

Nieuwsgierig naar wat er nu speelt in de provinciale politiek? De eerstvolgende live-uitzending - van de commissie Mobiliteit en Financiën - start  donderdag 7 september om 18.30 uur. Op de agenda van deze vergadering staat de verbinding tussen de A8 en de A9. Wie nieuwsgierig is, kan ook PS bezoeken in het provinciehuis op de Dreef in Haarlem.

Uitgelicht

Vergaderingen Provinciale Staten

Provinciale Staten (PS) vergaderen iedere maand in het Provinciehuis aan de Dreef 3 in Haarlem (Paviljoen Welgelegen). Deze vergaderingen zijn openbaar; iedereen is welkom tijdens de vergadering. In de zomervakantie zijn er geen Statenvergaderingen.

Vergadering bijwonen of live volgen

Het is mogelijk vergaderingen van Statencommissies en Provinciale Staten bij te wonen. Ook kunnen de vergaderingen via internet live gevolgd worden.

Agenda vergaderingen Provinciale Staten

Agenda en vergaderstukken Provinciale Staten