Kom kijken naar invaren fietsbrug Nigtevecht

23 februari 2018

In de nacht van zaterdag 10 op zondag 11 maart wordt de nieuwe fietsbrug in Nigtevecht van De Punt naar zijn definitieve plek over het Amsterdam-Rijnkanaal gevaren. Wie wil kan komen kijken. Voor de gelegenheid is een kijkvak ingericht aan de Oostkanaaldijk in Nigtevecht.

Beste tijd om te kijken

Het hoogtepunt van de werkzaamheden is tussen 22.00 uur zaterdagavond en 02.00 uur zondagochtend. In die tijd vaart het ponton met de brug van De Punt in Nigtevecht naar zijn plek, draait het ponton een kwartslag en wordt de brug op 10 meter hoogte op de betonnen pilaren gehesen. Om 02.00 uur sluit het kijkvak en start het opruimen van het werkterrein.

Aan weerszijden van het Amsterdam-Rijnkanaal komen werkterreinen. Vanaf deze locaties en vanuit de bouwketen wordt de invaaroperatie aangestuurd. Tijdens het invaren is de Oostkanaaldijk afgesloten. Daarom is het kijkvak vanuit Nigtevecht alleen te voet of per fiets bereikbaar. Let op: het fietspad is nog niet af en daardoor niet glad afgewerkt. Ook is er nog geen verlichting aanwezig. Goed werkende fietsverlichting is noodzakelijk. Auto’s kunnen er niet komen. De route er naartoe is via de Vreelandseweg en het nieuwe fietspad dat naar de fietsbrug loopt.

Als het weer te slecht is, wordt het invaren een week uitgesteld.

kaartje nigtevecht