De Brug Krommenie gesloten voor scheepvaart

(15 juni 2018)

De provincie Noord-Holland heeft de brug Krommenie per 14 juni 2018 afgesloten voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter.

De brug Krommenie ligt in de provinciale weg (N203) nabij de op- en afritten van de N246. Recreatievaart kleiner dan 2,60 meter kan onder de brug door blijven varen. Wegverkeer kan eveneens ongehinderd over de brug blijven rijden.

De brug Krommenie is aan het eind van haar levensduur. Bij een inspectie is onlangs geconstateerd dat het draaipunt van de brug hersteld moet worden. Om de doorgang van het wegverkeer te kunnen garanderen, is besloten de brug per direct niet meer te openen. De vaarweg onder de brug Krommenie (Nauernaarsevaart) is vanaf 14 juni gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 2,60 meter, kleinere schepen kunnen wel onder de brug doorvaren. De provincie bekijkt welke oplossingen er zijn om de brug alsnog te kunnen openen en sluiten.

Bij vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weg- en vaarweggebruikers bellen naar het Servicepunt provincie Noord-Holland, 0800 - 020 06 00 (gratis) of mailen naar servicepunt@noord-holland.nl.

Uitgelicht