Provincie Noord-Holland selecteert 6 start-ups

(21 juni 2018)

Start-ups konden in april inschrijven voor het programma ‘Start-up in Residence Noord-Holland’ om met de provincie mee te denken over oplossingen voor provinciale uitdagingen.

Op basis van hun creatieve ideeën, selecteerde de provincie er 6 die het komende half jaar aan het programma gaan deelnemen.

Het is voor het tweede jaar dat de provincie Noord-Holland start-ups uitnodigt om samen te werken binnen het start-upprogramma aan provinciale uitdagingen, zowel extern als intern. Denk aan het voorspellen wanneer onderhoud nodig is van bruggen en tunnels, oplossen van fietsparkeerproblemen in binnensteden, bevorderen veilig rijgedrag, gebruik van big data en effectiever vergaderen. Uiteindelijk schreven 32 start-ups zich in.

Gedeputeerde Jaap Bond: “Ik ben aangenaam verrast door zowel het aantal inschrijvingen als de kwaliteit van de start-ups. De 6 geselecteerde bedrijven zijn ambitieus, zitten in een goede fase van hun ontwikkeling en hebben innovatieve oplossingen voor provinciale vraagstukken.”

Selectie

De 6 gekozen start-ups zijn: Anything Connected (voorspellend onderhoud), GAIKU (effectiever en efficiënter vergaderen), Previsual (big data), SD Insights (rijgedrag), Flickbike (fietsparkeerproblemen) en Monky Mining (procesoptimalisatie).

Fietsen

Voor de zomer vinden workshops plaats waaraan de start-ups en de provinciale ‘eigenaar’ van de uitdaging deelnemen.

Na de zomer start de samenwerking die uiteindelijk aan het eind van het jaar tot een product, pilot of overeenkomst moet leiden.