Afsluiting deel Rijsdampad tussen Wognum en Zwaag

30 mei 2018

Vanwege diverse werkzaamheden aan de fietsonderdoorgang Rijsdampad is een deel van het Rijsdampad tussen Wognum en Zwaag van vrijdag 15 tot en met maandag 18 juni 2018 en van maandag 23 tot en met vrijdag 27 juli 2018 afgesloten voor (brom)fietsers. Dit zorgt voor een flinke omleiding.

De werkzaamheden zorgen voor verkeershinder (afsluiting fietspad) en mogelijk geluids- en trillingshinder. Bouwbedrijf Heijmans voert deze werkzaamheden uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Wat gaat er gebeuren?

Het tweede deel van de oude fietsonderdoorgang Rijsdampad wordt verwijderd. Om de onderdoorgang verder af te bouwen zijn er heiwerkzaamheden. Daarna gaat Heijmans een nieuwe duiker (soort betonnen onderdoorgang voor water) aanleggen. Om de duiker te kunnen aanleggen wordt het fietspad verwijderd en opnieuw aangebracht.

Afsluiting deel Rijsdampad tussen Wognum en Zwaag

Verkeers- en geluidshinder

  • Het tweede deel van de oude fietsonderdoorgang wordt van vrijdag 15 juni 19.00 uur tot en met maandag 18 juni 2018 05.00 uur verwijderd. Voor deze werkzaamheden werkt Heijmans dag en nacht om de periode van overlast zo veel mogelijk te beperken. Voor deze werkzaamheden is het Rijsdampad afgesloten voor (brom)fietsers. Dit zorgt voor een flinke omleiding. Afhankelijk van de richting, moeten (brom)fietsers rekening houden met extra reistijd. Tussen de 5 en 20 minuten op de fiets. Voor de veiligheid van de (brom)fietsers is het noodzakelijk om de fietsonderdoorgang volledig af te sluiten. Door de werkzaamheden in het weekend uit te voeren, hopen we dat zo min mogelijk (brom)fietsers worden gehinderd. Tijdens de werkzaamheden kan er geluids- en trillingshinder zijn. Direct omwonenden worden per brief geïnformeerd.
  • De heiwerkzaamheden zijn van vrijdag 29 juni tot en met vrijdag 20 juli 2018 en worden overdag uitgevoerd tussen 07.00 en 19.00 uur. Bij uitloop wordt ook op zaterdag gewerkt. De heiwerkzaamheden brengen geluidsoverlast en mogelijk trillingshinder met zich mee. Tijdens deze werkzaamheden is het fietspad open.
  • De werkzaamheden aan de duiker zijn van maandag 23 juli 06.00 uur tot en met vrijdag 27 juli 2018 19.00 uur. Ook deze werkzaamheden zijn overdag. Voor de werkzaamheden aan de duiker is het Rijsdampad afgesloten voor (brom)fietsers. Tijdens deze afsluiting worden (brom)fietsers omgeleid via de Wogmergouw.

Kaartje met afgesloten deel
Kaart met afgesloten deel (klik voor download, 263 KB)

Omleidingsroutes

Omleidingsroute 15 tot en met 18 juni

  • Vanuit Wognum naar Hoorn: via de Oude Hoornseweg, Parallelweg, Bobeldijk en Bobeldijkerweg.
  • Vanuit Zwaagdijk naar Hoorn: via de fietsbrug naar de Oostergouw en Dorpsstraat.
  • Vanuit Risdam naar Wognum: via De Keern en Berkmergouw over de Bobeldijkerweg, Bobeldijk, Parallelweg en Oude Hoornseweg.
  • Vanuit de Oostergouw naar Zwaagdijk: via de fietsbrug Oostergouw.

In de periode voorafgaand aan de afsluiting worden vooraankondigingsborden geplaatst aan beide zijden van het fietspad, zodat (brom)fietsers tijdig op de hoogte zijn en niet verrast worden door de afsluiting.

Omleidingsroute 23 tot en met 27 juli

  • (Brom)fietsers worden omgeleid via de Wogmergouw.

Toekomstige situatie

De fietsonderdoorgang Rijsdampad blijft op de huidige locatie. De onderdoorgang wordt verlengd om onder de nieuwe rijbanen van het viaduct over de A7/toekomstige N307 door te kunnen. Eind november 2018 is de fietsonderdoorgang gereed.