Busdienst Schiphol-Oost per 9 december 2018

(12 november 2018)

Met de komst van de busbaan bij Schiphol-Oost rijden de bussen straks sneller en frequenter. Lijn 180 rijdt vanaf 9 december 2018 voor een groot deel over het nieuwe traject.

In zuidelijke richting maakt de bus gebruik van de nieuwe fly-over. In noordelijke richting wordt over de Fokkerweg gereden via de Brugstraat. Daarna rijdt de bus over de nieuwe busbaan langs Schiphol-Oost.

Kaart busdienst Schiphol-Oost
Route van lijn 180 t.h.v. Schiphol-Oost. De rode lijn is de route in de richting van Aalsmeer, de blauwe lijn is de tegenovergestelde richting.

Haltes lijn 180

Bij Zuideinde/P65 en Southern Crossstraat worden nieuwe haltes geopend. Bij de halte Southern Crossstraat is er vooralsnog alleen aan de Schipholzijde een halte. Dat betekent reizigers die daar uitstappen op de terugweg eerst met lijn 180 richting halte Zuideinde reizen en daar een korte overstap maken op lijn 180 om in noordelijke richting verder te reizen. Of, vanuit Aalsmeer doorrijden naar halte Knooppunt Oost en daar overstappen op lijn 180 richting Southern Crossstraat.

De haltes Zuideinde/P65 en Southern Crossstraat liggen langs de rand van het beveiligde gebied. Werknemers hebben vanaf de bushalte via nieuwe beveiligde tourniquets een directe toegang naar het technisch areaal.

Halte Knooppunt Oost wordt verplaatst naar de busbaan. De halte Canadaweg wordt ook verplaatst en komt centraler op Schiphol Oost te liggen. Hierdoor verdwijnen halte Bussluis, de oude halte Canadaweg en halte Gebouw 133.

Nieuwe haltes bij Schiphol-Oost
Nieuwe Haltes bij Schiphol-Oost

Pendeldienst lijn 193

Op 9 december komt de tijdelijke pendeldienst, lijn 193 vanaf Knooppunt Schiphol-Noord te vervallen.

Nieuwe dienstregeling

Meer informatie over de nieuwe dienstregeling per 9 december 2018 is te vinden op de website van Connexxion.