Cruquiusbrug richting Heemstede weer open

(07 november 2018)

De Cruquiusbrug richting Heemstede is na onderhoudswerkzaamheden van de provincie Noord-Holland weer geopend.

Daarmee zijn beide Cruquiusbruggen weer beschikbaar voor de scheepvaart en het wegverkeer. De Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk zijn ook weer open voor al het verkeer. Door de onderhoudswerkzaamheden kan het brugdeel richting Heemstede weer volledig functioneren tot de brug in 2021/2022 vervangen wordt. 

Cruquisbrug

De onderhoudswerkzaamheden aan de brug zouden volgens planning van de aannemer donderdagochtend 8 november afgerond zijn, maar de werkzaamheden zijn woensdagmiddag 7 november om 14.30 uur succesvol afgerond.

Wat voor onderhoudswerkzaamheden zijn er uitgevoerd?

De aannemer heeft de 2 draagtorens van het brugdeel richting Heemstede vervangen. Daarnaast is het bewegingswerk gedemonteerd en zijn er reparaties en versterkingen uitgevoerd aan het bewegende rijdek en de balans van de bovenbouw.

Vervanging Cruquiusbrug

In 2021/2022 start de provincie Noord-Holland met de vervanging van de oude Cruquiusbrug uit 1932. De nieuwe brug wordt verbreed en geeft daarmee meer ruimte aan fietsers en voetgangers. Daarnaast laat de provincie deze brug circulair, energiezuinig en onderhoudsarm bouwen.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen (vaar)weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800-0200 600 (gratis), of per mail servicepunt@noord-holland.nl.