10 circulaire bedrijven doen mee aan GO!-NH programma

05 november 2018

De provincie Noord-Holland heeft 10 circulaire bedrijven geselecteerd die mee gaan doen aan het GO!-NH programma. GO!-NH helpt ondernemers om hun idee door te ontwikkelen zodat zij met hun innovatieve oplossingen de markt kunnen bestormen.

alle deelnemers aan GONH!
De provincie Noord-Holland heeft 10 circulaire bedrijven geselecteerd die mee gaan doen aan het GO!-NH programma. GO!-NH helpt ondernemers om hun idee door te ontwikkelen zodat zij met hun innovatieve oplossingen de markt kunnen bestormen.

GO!-NH is één van de initiatieven van de provincie om de innovatiekracht van het Midden- en Kleinbedrijf te stimuleren. Binnen het programma staan duurzame mobiliteit en circulaire economie centraal. Jack van der Hoek, gedeputeerde Duurzaamheid: “Het succes van dit programma is dat we ons niet alleen richten op het versnellen van start-ups, maar juist ook op innovatieteams vanuit Midden- en Kleinbedrijf en andere organisaties. Noord-Holland kent relatief veel familiebedrijven die al generaties lang bestaan. Deze ondernemers weten als geen ander dat vernieuwing en innovatie voorwaarden zijn voor het voortbestaan van hun bedrijven. Daarnaast heeft Noord-Holland een grote aantrekkingskracht op startende ondernemers. Wij hopen dat door onze aanpak een kruisbestuiving ontstaat. In het vorige GO!-NH programma, dat in het teken stond van duurzame mobiliteit, heeft Spaarnelanden bijvoorbeeld deelgenomen met hun initiatief IZoof Public Drive.”

Techport Challenge en  Challenge Energie en Ruimte Haarlemmermeer                                     

Binnen het GO!-NH programma zijn twee extra challenges georganiseerd in opdracht van Techport en Rabobank (Techport Challenge) en de gemeente Haarlemmermeer (Challenge Energie en Ruimte Haarlemmermeer). De bedrijven die mee gaan doen aan deze trajecten zijn: Braam Recycling (Techport), 4YEF, Ee’yoo, Next Generation Machinery (Challenge Energie en Ruimte Haarlemmermeer).

GO!-NH

De bedrijven die meedoen aan GO!-NH zijn:

RUIK
RUIK maakt parfum van natuurlijke materialen waaronder citrusschillen, kerstbomen en rozen. RUIK pakt verspilling aan door het in parfum te transformeren!

SOLAR SEDUM
Solar Sedum geeft advies en ontwikkelt en plaatst zonnepanelen in combinatie met groene daken. Solar Sedum was een van de eerste bedrijven in Nederland die de unieke combinatie van zonnepanelen en een groen dak aanbiedt. 

BLU-ME
Blu-Me  is een professionele werkplek die je stimuleert om verder te ontwikkelen. Hier kun je bouwen aan een circulaire en betekenisvolle economie. Je kunt komen werken, mensen ontmoeten, samen projecten starten, workshops volgen, leren van ervaren circulaire en betekenisvolle ondernemers, luisteren naar inspirerende sprekers.

BAMBOO BABY
BambooBaby brengt wasbare luiers onder de aandacht. Dit doen ze door (online) verkoop, het geven van workshops, presentaties en consulten en het begeleiden en adviseren van overheden over het gebruik van wasbare luiers.
Zo zorgt BambooBaby voor afvalvermindering en zijn ze duurzaam, milieubewust, en circulair.

CLOTHES THE CIRCLE
Clothes the Circle is een start-up bedrijf dat circulaire garens, vezels en producten ontwikkelt textielafval voor het verwerken van duurzame circulaire producten. Verwerking van halfproducten, garens, vezels en producten wordt in India gedaan.

AFVALZORG
Afvalzorg is van origine een afvalverwerkend bedrijf met oog voor duurzaamheid en circulaire oplossingen. Het bedrijf heeft Solarbase ontwikkeld. Solarbase is een duurzaam alternatief voor een betonfundering van een zonnepark.

SMARTCROPS
SmartCrops richt zich op biotechnologisch speur- en ontwikkelingswerk op gebied van agrarische producten en processen. In het bijzonder houdt SmartCrops zich bezig met het sluiten van kringlopen. Het bedrijf wil van afval weer voedsel maken voor dieren.

MAYYA SALIBA
MAYYA SALIBA is een bekroond circulair modemerk. Geïnspireerd door de alternatieve kunst, is elke creatie ontworpen voor circulariteit met behulp van afvalstromen, baanbrekende materialen en technologieën. Hun benadering om verandering te creëren is om de industrie opnieuw vorm te geven en de huidige status quo uit te dagen naar een toekomst gebaseerd op verbinden, bewustzijn en samenwerking.

POLIMEER
Sinds 2015 draagt Polimeer bij aan de transitie naar de circulaire economie en zelfvoorzienende steden. Het onderzoek richt zich op het door ontwikkelen van Polimarble, een nieuw hoogwaardig materiaal gemaakt van gerecyclede plastic zakken en folies.

UP! UPCYCLINGPLASTICS

Up! Upcyclingplastics wil duurzame bouwmaterialen die gemaakt zijn van gerecycled kunstafval vervaardigen en verkopen. Planken en palen die kunnen worden gebruikt voor het maken van terrassen, steigers en aanlegsteigers, dek voor bruggen en nog veel meer. Elk stuk plastic afval dat in planken of palen terechtkomt, komt niet in een verbrandingsoven, stortplaats, rivier of in onze oceanen terecht.