Gunning bouw HOV in ’t Gooi Hilversum uitgesteld

(05 september 2018)

De definitieve gunning voor het Hilversumse deel van de bouw van de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum is met enige weken uitgesteld.

Concepttekening HOV in ’t Gooi Hilversum

De gespannen bouwmarkt leidt tot hogere aanbiedingen dan verwacht, waardoor extra krediet moet worden aangevraagd bij Provinciale Staten. Zij nemen hierover op maandag 8 oktober 2018 een besluit. Daarnaast heeft één van de aanbieders bezwaar aangetekend tegen de voorlopige gunning. 

Inhoud bouwopdracht

De bouwopdracht voor Hilversum omvat onder meer de aanleg van de busbaan, een natuurbrug bij Anna’s Hoeve en de bouw van een dubbellaagse spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg. 

Bezwaar

Eén van de aanbieders heeft bezwaar aangetekend tegen het gunningsbesluit. Dit bezwaar is momenteel in procedure. Of de afhandeling van het bezwaar voor vertraging gaat zorgen, is nog niet duidelijk.

Tweede contract

Een ander contract dat begin dit jaar werd aanbesteed betreft onder meer de bouw van de tijdelijke overweg op de Oude Amersfoortseweg en de nieuwe overweg voor de busbaan ter plaatse van het Wandelpad. Dat werk is intussen definitief gegund aan BAM Infra Rail.