Tapsloot bij Prinses Amaliabrug in Westknollendam voor scheepvaart gestremd

(09 april 2019)

De provincie Noord-Holland vernieuwt de Prinses Amaliabrug (voorheen Beatrixbrug) in Westknollendam.

Luchtopname van de Prinses Amaliabrug in Westknollendam in Noord-Holland

Door de werkzaamheden aan de brug is de Tapsloot ter plekke gestremd voor de scheepvaart van vrijdagavond 12 april 22.00 uur tot en met maandagochtend 15 april 6.00 uur. Het wegverkeer ondervindt geen hinder en wordt over de tijdelijke brug geleid.

Omleidingsroute scheepvaart

Tijdens de stremming van de Tapsloot wordt de brug bij Spijkerboor bediend. Hierdoor is omvaren mogelijk via de Knollendammervaart en de Kogerpolderbrug en vice versa. De actuele informatie over de stremming is te vinden op www.vaarweginformatie.nl

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan de brug maken deel uit van het groot onderhoud dat de provincie Noord-Holland verricht aan de N246 en N244. Ook de vernieuwing van de Kogerpolderbrug behoort tot dit project. Daarnaast worden de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeterd. Volgens de huidige planning zijn de werkzaamheden eind 2020 klaar.

Meer informatie

Met vragen over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via: 0800- 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl. Actuele informatie over de werkzaamheden is te vinden op www.infoN246.nl of via de Facebookpagina Trajectonderhoud N246-N244.