Extra veiligheid met houten vangrail in Waalenburg

(27 augustus 2019)

De provincie Noord-Holland heeft naast uitkijkpunt Zaandammerdijk een houten vangrail geplaatst. De rail beschermt automobilisten en bezoekers van het naastgelegen uitkijkpunt.

De vangrail is gemaakt van douglasspar: een zeer sterke houtsoort en passend bij het landschap, met een stalen binnenwerk.

In een zogenoemde ‘Safety Talk’ spraken provincie, aannemer Combinatie Tessel en Natuurmonumenten eerder dit jaar over veiligheid in en om Waalenburg. Een punt van aandacht was de bocht aan de Zaandammerdijk. Wandelaars die het uitkijkpunt aan de dijk opwandelen kunnen een onveilig gevoel ervaren als ze bovenin staan, waar automobilisten de bocht nemen. De provincie besloot daarop met de aannemer en Natuurmonumenten maatregelen te nemen.  

Houten vangrail in Zaandammerdijk

Safety Talks

De provincie organiseert geregeld Safety Talks binnen bouw- en infraprojecten. Dit zijn gesprekken waarin samen met de aannemer wordt gekeken hoe werkzaamheden veilig worden uitgevoerd en afgerond.  

Programma Natuurontwikkeling Texel

De impuls voor de natuur in Waalenburg maakt deel uit van het programma Natuurontwikkeling Texel, waarmee de provincie uitvoering geeft aan de Uitvoeringsovereenkomst EHS Texel, die Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, gemeente Texel, Agrarische natuur- en landschapsvereniging De Lieuw, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland (LTO) en provincie Noord-Holland hebben gesloten.

Uitgelicht