Informatieavond over plannen HOV station Beverwijk

(29 augustus 2019)

De provincie Noord-Holland gaat samen met de gemeenten Velsen en Beverwijk 2 nieuwe busbanen tussen Beverwijk en Velsen én een voet-fietsonderdoorgang onder de Velsertraverse aanleggen. Naar verwachting wordt het project in 2021 uitgevoerd. Tijdens een informatieavond op maandag 16 september wordt uitgebreid aandacht besteed aan deze plannen.

Busbanen

De busbanen vervangen een deel van het bestaande bustraject nabij het (bus)station Beverwijk. De ene busbaan komt bij Velsen-Noord, tussen de Velsertraverse en station Beverwijk. Deze busbaan is ongeveer 300 meter lang en bevat een bushalte en fietsenstalling. De andere busbaan is zo’n 200 meter lang en komt achter het station langs, tussen het busstation Beverwijk en de weg Wijckermolen.

Voet-/fietsonderdoorgang

Onder de Velsertraverse komt een voet-fietsonderdoorgang, om de verkeersveiligheid en de doorstroming te vergroten. De nieuwe onderdoorgang wordt verbonden met de nieuwe bushalte én met Velsen-Noord. De provincie begrijpt dat er zorgen zijn over de veiligheid bij de onderdoorgang én over het verdwijnen van de gelijkvloerse oversteek. Er is bewust gekozen voor een onderdoorgang en niet voor een tunnel. Een onderdoorgang blijft op straatniveau, terwijl een tunnel veel dieper ligt. De onderdoorgang die wordt gebouwd, is ruimer en lichter dan een tunnel. Op dit moment wordt onderzocht of deze zorgen (voor een deel) weggenomen kunnen worden. Op de informatieavond wordt hier meer over verteld en worden belangstellenden meegenomen in de plannen en het proces. Zij kunnen op deze avond ook hun wensen kenbaar maken.

Uitnodiging informatieavond

De provincie en de gemeenten Velsen en Beverwijk organiseren op maandag 16 september een informatieavond. Tijdens deze avond wordt informatie gegeven over de nieuwe busverbindingen, de verandering in haltes, de nieuwe voet-fietsonderdoorgang, de gelijkvloerse oversteek, de route van de nieuwe fietsverbinding en de ontwikkelingen voor het gebied.

Datum: maandag 16 september 2019
Waar:  FC Velsenoord 
Sportpark Rooswijk
Rooswijkerlaan 2
1951 HH Velsen-Noord

Programma:
19.00 – 19.30: inloop
19.30 – 20.00: plenaire bijeenkomst
20.00 – 21.30: mogelijkheid om in gesprek te gaan, informatie in te winnen en suggesties mee te geven
 

Meer informatie

Voor vragen over de plannen en/of de informatieavond kunnen geïnteresseerden bellen met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via 0800 - 0200 600 (gratis) of kijk voor meer informatie op de pagina van HOV station Beverwijk.

Uitgelicht