Schagerbrug en Waardbrug (N248) afgesloten vanwege werkzaamheden

(27 augustus 2019)

De Schagerbrug en Waardbrug (N248) in gemeente Hollands Kroon krijgen een onderhoudsbeurt. De provincie vernieuwt vanaf 2 september de slijtlaag van beide brugdekken en voert schilder- en reparatiewerkzaamheden uit. Hierdoor geldt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer.

Schagerbrug

De Schagerbrug is maandag 2 tot en met vrijdag 6 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In het weekend van 7 en 8 september is de brug weer in gebruik. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de N242 en de N241. Klik hier voor de omleidingsroute Schagerbrug.

Update woensdag 4 september

De Schagerbrug is vanaf 4 september 15.00 uur weer geopend voor alle verkeer; 2 dagen eerder dan gepland. Vanwege regen wordt de brug op een ander moment geverfd.

Waardbrug

Daarna is de Waardbrug van maandag 9 tot en met woensdag 18 september afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer wordt ter plaatse omgeleid via de N242 en de N241. Klik hier voor de omleidingsroute Waardbrug.

Gebiedsaannemer WaakSaam voert het werk uit. Zij werken alleen doordeweeks, van 8.00 tot 17.00 uur. In de avonduren blijven de bruggen gesloten voor gemotoriseerd verkeer, onder meer omdat de slijtlaag moet uitharden.

Bestemmingsverkeer

Bestemmingsverkeer naar de woningen en bedrijven kan gebruik blijven maken van de N248. De N248 is alleen ter plaatse van de brug afgesloten.

Voetgangers en fietsers

Het fietspad op de Schagerbrug en Waardbrug blijft open voor (brom)fietsers en voetgangers.

Waardbrug

Scheepvaart

Voor de scheepvaart is de route via de Schagerbrug en daarna de Waardbrug afgesloten, met uitzondering van 1 doorvaartperiode, dagelijks tussen 7.00 en 8.00 uur ’s morgens. Onder de gesloten brug is wel doorvaart mogelijk. De voortgang van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer. Bij technisch goed weer (droog en niet te koud) is het mogelijk dat de Waardbrug in het weekend van 14 en 15 september voor de scheepvaart bediend kan worden volgens het normale regiem. Indien reguliere bediening van de brug mogelijk is zal dit enkele dagen tevoren gecommuniceerd worden met de vaarweggebruikers. Tijdens de afsluiting van de Waardbrug kan de recreatievaart gebruikmaken van omvaarroutes. Klik hier voor de omvaarkaart.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Neem dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland via telefoonnummer 0800 - 020 06 00 (gratis) of mail naar servicepunt@noord-holland.nl of kijk op de website van WaakSaam.

WaakSaam

WaakSaam voert tot juni 2025 het beheer en onderhoud van vaarwegen, wegen, groen, bruggen, gebouwen en terreinen in de Kop van Noord-Holland uit in opdracht van de provincie Noord-Holland. Op de website van WaakSaam leest u meer over de werkzaamheden.

Schagerbrug