Startups werken onder 1 dak samen met provincie

(28 augustus 2019)

Hoe zorgt de provincie dat er zo snel mogelijk zonnepanelen op alle daken in Noord-Holland liggen? Met deze en andere uitdagingen gaan 4 startups aan de slag tijdens het 3e Startup in Residence-programma van de provincie Noord-Holland.

Startup in Residence Noord-Holland is een programma waarbij jonge bedrijven worden uitgenodigd om samen met de provincie Noord-Holland te werken aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen in de regio. De provincie wil met dit programma startende, innovatieve ondernemers ondersteunen en het innovatieklimaat in Noord-Holland versterken.

Zonnepanelen op een schuin dak van een rijtjeswoning

De afgelopen maanden heeft de provincie Noord-Holland startups gevraagd creatieve ideeën in te dienen om uitdagingen van de provincie aan te pakken. 4 startups zijn geselecteerd om deel te nemen aan het 4 maanden durende programma dat loopt van september tot en met december 2019. De startups nemen deel aan trainingen en workshops en worden begeleid door ervaren coaches. Daarbij werken ze bij de uitdagingen nauw samen met deskundigen van de provincie.

De 4 geselecteerde startups zijn: BrainCreators B.V., Textgain, Warp Industries B.V. en Sobolt.

Uitgelicht