Feestdagen bij Huis van Hilde

(03 december 2019)

Huis van Hilde sluit 2019 af met een Sinterklaasworkshop en een kerstvakantie vol leuke activiteiten in ridderlijke sferen.

Pepernoten bakken

Kinderen kunnen donderdagmiddag 5 december helpen met het bakken van heerlijke pepernoten. De pepernoten mogen uiteraard mee naar huis voor het heerlijke avondje. De workshop is gratis na entree en is van 14.30 tot 15.30 uur. Aanmelden is niet nodig.

Kerstvakantie in ridderlijke sferen

Huis van Hilde is in de kerstvakantie gehuld in ridderlijke sferen. Zo komt er een middeleeuwse verhalenverteller (speciaal voor doven en slechthorenden ook met doventolk) langs, kunnen bezoekers hun eigen zwaard maken of leren zwaardvechten als een ridder. Verder is er een leuke tekenfilm te zien over een ridder en een prinses en kunnen mensen op middeleeuwse wijze broodjes leren bakken. Daarnaast zijn er nog dagelijks rondleidingen. Kinderen kunnen ook spelen met ons ridderkasteel en playmobiltafel of zelf speuren door het museum en in de ArcheoHotspot. Het hele decemberprogramma is te vinden op de website van Huis van Hilde.

Gesloten tijdens de feestdagen

Huis van Hilde is in december gesloten op maandag 23 december, woensdag 25 december (1e Kerstdag), maandag 30 december en woensdag 1 januari 2020 (Nieuwjaarsdag). Op dinsdag 24 december en dinsdag 31 december sluit het museum om 15.00 uur in plaats van 17.00 uur.

Lees meer over ridders, veldslagen en schatten in de oktobereditie van &Holland, het magazine van en voor Noord-Hollanders.

Huis van Hilde is tijdens de kerstvakantie gehuld in ridderlijke sferen

Uitgelicht