Inloopbijeenkomsten 17 en 18 december over Oosterengweg

(05 december 2019)

In de laatste week voor de kerstvakantie organiseert de projectorganisatie HOV in ’t Gooi 2 inloopmogelijkheden voor bewoners en belanghebbenden die meer willen weten over de toekomstige situatie in en rond de Oosterengweg in Hilversum.

Beide bijeenkomsten vinden plaats in Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in de Riebeeckgalerij in Hilversum. 

Op 17 en 18 december zijn er inloopbijeenkomsten in Informatiecentrum HOV in 't Gooi

Parkeren op en rond Oosterengweg

Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg kunnen bewoners parkeren op de Compagnieweg en de Oude Amersfoortseweg, op de toekomstige (tijdelijke) parkeerplaatsen in de middenberm van het Peter Planciusplein en op de Oosterengweg zelf. Op deze laatste locatie stelt BAM tijdens de werkzaamheden 27 (extra) parkeerplaatsen beschikbaar. Op de Mussenstraat wordt het parkeren aan de zijde van de woningen opgeheven, omdat de straat straks ook als calamiteitenroute wordt gebruikt voor nood- en hulpdiensten. Mede op verzoek van de bewoners zijn er 2 varianten uitgewerkt voor het herinrichten van de Mussenstraat. Tijdens de bijeenkomst op dinsdag 17 december kunnen inwoners tussen 17.00 en 19.30 uur hun voorkeur aangeven. 

Ontwerp spoorwegonderdoorgang 

BAM heeft de afgelopen maanden gewerkt aan het ontwerp voor de spoorwegonderdoorgang. Maakbaarheid, bouwveiligheid én leefbaarheid voor de omgeving waren daarbij belangrijke uitgangspunten. Het ontwerp wordt medio januari 2020 aan het grote publiek gepresenteerd. BAM wil nu eerst ontwerp, bouwmethodiek en bouwfasering met direct omwonenden bespreken. Zij zijn op woensdag 18 december tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom voor een persoonlijke toelichting van het ontwerpteam. 

Uitgelicht