Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Gooi en Vechtstreek vanaf 2021?

(10 december 2019)

In totaal hebben drie bedrijven zich ingeschreven voor de aanbesteding van de openbaar vervoerconcessie Gooi en Vechtstreek.

Naast Transdev Nederland (zustermaatschappij van Connexxion, de huidige vervoerder), hebben EBS en Arriva een inschrijving gedaan. De nieuwe concessie gaat in op 11 juli 2021 en loopt 9,5 jaar. 
Vervoerders konden zich tot maandag 9 december inschrijven. De komende weken gaat de provincie Noord-Holland de ingediende biedingen beoordelen. De provincie maakt naar verwachting in maart 2020 bekend aan welke vervoerder de nieuwe OV-concessie wordt verleend. 

Wie wordt de nieuwe busvervoerder in Gooi en Vechtstreek vanaf 2021?

Aanbod vanaf 2021

Noord-Holland wil openbaar vervoer dat past bij de behoefte van de reizigers. Voor veel mensen in de Gooi en Vechtstreek is de combinatie fiets en OV aantrekkelijk, onder andere door centraal gelegen bushaltes met goede fietsvoorzieningen. De provincie wil met deze nieuwe concessie de vervoerders stimuleren om niet alleen te kijken naar de gestelde eisen, maar vooral zelf met klantgerichte en innovatieve voorstellen te komen. En zo het openbaar vervoer in de regio te versterken. Daarnaast rijden vanaf 2022 bussen over de nieuwe vrije busbaan ‘HOV in ’t Gooi’. 

Duurzaam openbaar vervoer

Met de nieuwe concessie worden vanaf 2021 steeds meer duurzame en emissievrije OV-bussen ingezet. De provincie heeft als streven dat aan het einde van de periode de bussen 100% CO2-neutraal rijden. Daarmee wordt de trend in Noord-Holland om voortaan met duurzame OV-bussen te gaan rijden, ook in de Gooi en Vechtstreek voortgezet. 
 

Uitgelicht