De Kop Werkt aan groene banen

(01 februari 2019)

De agribusiness is een belangrijke economische sector voor de Kop van Noord-Holland. Om te zorgen voor voldoende goed opgeleid personeel hebben ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Kop het convenant AgriProjecten Match2020 ondertekend.

De Kop Werkt aan groene banen

De agribedrijven in de Kop van Noord-Holland hebben dringend behoefte aan jonge mensen met nieuwe competenties, zoals kennis over ICT en techniek. Er zijn vacatures voor elk niveau (mbo, hbo, wo), maar vooral de behoefte aan ‘groene’ mbo’ers is groot. Onder regie van wethouder Theo Meskers van Hollands Kroon werken ondernemers, onderwijs en overheid samen in Match2020 aan manieren om professionals voor het werk in de Kop van Noord-Holland te interesseren. Die samenwerking is bekrachtigd door ondertekening van het convenant.

7 projecten

Match2020 is onderdeel van De Kop Werkt!, het regionale stimuleringsprogramma van de gemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en de provincie Noord-Holland. De AgriProjecten van Match2020 omvatten momenteel 7 projecten om meer mensen aan de slag te laten gaan in een opleiding en/of baan in de agrarische sector. GreenPort Noord-Holland Noord levert in opdracht van Match2020 de projectleider.